Kolmården

Resan startade vid 9.30 här i Vällingby. Elias och Jonas fram, jag pappa och Jocke där bak. Vi stannade till vid Nyköpings bro och fikade kaffe och macka. Vidare till Kolmården. Parkerar bilen och ger oss in i parken. Börjar med sälarna och fortsätter mot Tigrarna. Mina personliga favoriter tror jag allt. Tänk att få gosa med en sån jättekisse. Elias gillade med dessa djur. Vi stannar en stund för glasspaus. Morfar bjuder hela laget. Sen fortsätter vi runt. Går in i hagen och klappar getter och grisar. Hem till Bamse och leker. Tillbaka till fåglarna och kollar en uppvisning av rovfåglarna. Elias vill att fåglarna ska sitta på hans hand precis som dom gör hos sina skötare. Han håller fram handen och säger, kom fågel sitt handen, sitt handen. Efter showen är vi helt slut och beger oss mot Vildmarkshotellet där vi ska sova kvar. Plockar upp packningen från bilen och sen blir det en kort vila innan det är dags för middag. Stor god buffe bjöds det på. Och utmärkt för barn. Dom hade på varje bord pappersdukar och färgpennor så barnen lugnt kunde sysselsätta sig och de vuxna äta sin middag i lugn och ro.

Iaf efter maten gick vi upp och hämta badkläder och ner till poolområdet. Elias hade så roligt, hoppa ner från kanten och skratta så gott bara av att få vara i bassängen. Så härligt. Efter en timme och hackande tänder så var det med stor protest dags att gå upp. Klockan var mycket så det var bara rätt ner i sängen. Somna gjorde vi alla utan minsta protest (jo Jocke protestera lite, han är för stor för en juniorsäng tydligen).

Söndagen började vi med en stor härlig frukostbuffe. Packa bilen och in i bilen. Började med en tur i safariparken. Sen parkera vi bilen och gav oss in i parken igen. Kollade djuren på savannen. Åt en god tacolunch. Gick vidare till aporna och avslutade dagen med delfinshowen. Trodde det skulle bli problem med Elias som inte ville sitta still men han satt brevid mig och Jocke som ett tänt ljus och kolla hela showen och applådera. Han var så fachinerad. Efter det så gick vi sakta mot bilen och begav oss hemåt. Väldigt trötta och nöjda var vi hemma igen på söndagkväll.

Frasen jag har hört som allra mest denna helg är: Moffaj kolla, moffaj kolla jag badar, moffaj kolla djuren, moffaj kolla hit och moffaj kolla dit. När moffaj är med är man inte mycket värd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0