Friends in need

Nattar Lilleman, kommer in i hans rum går upp till sängen och hittar dessa bebårande kompisar njutandes av varandras sällskap. This is what friends are for!


Snart slut...

Tiden rusar iväg, Emil blir snart ett år. Jag har inte lång tid kvar hemma. Vet inte riktigt hur det känns, låter bli att känna efter just nu. Tar vara på dagarna vi har kvar hemma. Snart är vi också inne i det där hemska ekorrhjulet. Vi busar på ett tag till istället, jag och min lilla ögonsten




Vilken SMÄLL!

Elias har en väldigt presicion när han leker. Länge har det varit att bara rada upp bilar på rad. Men sen vi var och kolla på brandstationen är det andra bullar. Nu är det en jätte KROSCH som han själv säger. När jag lämnat lilleman på dagis idag och sen kom hem ser vardagsrumsbordet ut som ett slagfält. Men lixsom på ett läckert sätt. Vad han kan min lilla kille. Så här ser det ut efter en smäll




Gröna Lund

I förmiddags ringde jag mamma, tänkte fråga om hon ville gå till centrum med mig och barnen idag. Men istället säger hon -Jag vill verkligen åka till Grönan idag. Förstår om ni inte kan och vill, men vad kul det skulle vara... Eh jaa... fick jag fram. Ring upp när du bestämt dig sa hon. Lite trött i huvudet efter gårdagen tänkte jag lite och kom ganska omgående fram till att det är klart vi ska. Ringde in Jocke också. Så en timme senare var jag, mamma, Jocke och barnen på väg till Grönan. Och vad jag är glad att vi åkte. Länge sen jag såg Elias så lycklig. Munnen gick från öra till öra hela dagen. Jocke och jag åkte lite vuxenattraktioner, men mest har vi åkt efter Elias smak och tycke. Bla blå tåget, vilda musen, lustiga huset och radiobilar är några av dom. Vi åt på en av restaurangerna och tog en massa lotter som dessvärre inte gav någon visnt.

Tack snälla mamma för idag, en helt underbar dag!! Och tack Jocke för att du är så underbar med mina barn

Födelsedag

Igår fyllde Jessie 26 år och det skulle vi såklart fira. Vi samlades hemma hos Melanie där vi startade med en champangeskål. Efter lite skvaller och skratt åt vi tacos. Efter maten åt vi marängsviss och drack lite gott. Efter maten satte vi oss ner och disskusionerna kom igång, två av tjejerna är så härligt ärliga i våra disskusioner så jag skratta så jag faktiskt började gråta. Det är så underbart och lyssna på dessa tjejer.

Sen iaf så var det dags för utgång. Men det blev ju lite tokigt med det. Först glömde vi beställa en större taxibil eftersom vi var fler än fyra. Så vi fick först sitta och vänta på bilen. Iaf väl framme var det kö längre än galet. Efter lång tid i kön bestämmer jag att jag inte pallar vara ute och köa. Så jag drog mig hemåt.

Vi har ju Jonas mormor på besök just nu och eftersom hon skulle åka hem idag och jag skulle vara själv med barnen ville jag inte vara ute för sent så jag orkar med mina troll. Men i det stora hela var det en superkväll igår och jag är väldigt nöjd.

XS

Igår klicka jag hem en topp från Tradera i stl XS. Och jag bara hoppas att den är lite stor i storleken för det är ju inte så att jag vanligtvis köper så små kläder. Men den var SÅ fin och det var den enda lixom. Vad gör man, jo man chansar... Hoppas jag får hem den innan veckas slut bara...

3 timmar parkhäng

Igår var det en dag med sommarsol och värme ute. Vi hade inga planer och Jonas hade inte lust med nåt speciellt. Så när Emil tog siesta så klädde jag och Elias på oss ett varsitt par skor och gick ut. Inget avancerat alls, vi gick och köpte en glass och testa en sisådär 4-5 olika lekparker runt i vårat närområde. Elias lekte jättefint och var snäll och medgörlig hela tiden. Jag hängde mest efter, satt och sola lite på en parkbänk och lyssna när han prata. Vi var ute i nästan tre timmar. En alldeles okomplicerad underbar dag med min lilleman.

Efter maten skulle jag gå fram och tillbaka till Caroline och lämna lite äpplen pappa hade tagit med sig från sina äppelträd. Jag kom hem halv tolv. Väldigt oplanerat hamna vi vid hennes köksbord med en kopp te och massa tjejsnack. Vilken lördag, underbart!

Brandstationen

Idag var det öppet hus på brandstationen. Och vem passar inte bättre att gå på det än Lilleman. Brandbilar och polisbilar är ju lite av hans grej. Så vi åkte dit, mötte upp mamma där. Han hitta direkt fram till en brandbil man fick klättra upp på och utforska. 5 min efter vi anlänt har dom en uppvisning där dom visar hur man får er en människa ur en bil som har krockat. Hur man klipper av taket och får ur en skadad. Elias tycker det var så häftigt och se. Och tur var det att han hann utforska bilen lite innan för direkt efter uppvisningen fick dom ett larm och var tvugna att rycka ut. Men det gjorde inte oss så värst mycket. Vi tog bilen till Ekerö istället. Fika äppelpaj, och sen middag på det.








Lokomotiv Ådalen

Idag efter middag klädde jag och Lilleman på oss och begav oss mot Vällingbyskolans fotbollsplan. Jocke spelar fotboll i ett korpenlag, Lokomotiv Ådalen heter dom. Tänkte Elias skulle gilla och kolla när dom spelar. Så han och jag knallar dit. Och han gillar det verkligen. Han sparkar lite boll, hejjar på grabbarna och busar mycket med Jocke. Det man hör är -Jocke, ta mig! -Jocke, släng mig i luften! -Jocke, Jocke!!??!! Han gillar verkligen sin gudfar/morbror.

Vi stanna och kolla hela matchen sen tog vi sällskap med Jocke hem och väl hemma somna han typ omgående. Det var en lyckad käll!

Mulle Meck

Och så kom söndagen. Jag var lite småtrött men hade barn barn som behövdes aktiveras. Så vad är inte bättre än att åka till Mulle Meck parken då? Underbar lekplats för barnen. Och som pricken över i kom Jenny med sina barn. Det var inget vi bestämt innan utan vi snubbla på varandra i parken bara. Jättekul för Elias som fick lekkompisar. På vägen hem stanna vi och käka på Donken. Sen kunde man åka hem och lägga sig på sofflocket med gott samvete.




Dop

I lördags var det dags för dop. Jag och grabbarna går upp och möter systrarna Lööw i centrum. En burgare till lunch och sen vidare mot kyrkan där resten av gänget står och väntar. Vi går in strax före tolv och sätter oss. Kl tolv slår kyrkklockorna och det var dags för Milia Helen Becker Malmbergs dop. Hon skötte sig exemplariskt. Somna i famnen på Mia. Vakna när prästen hällde vatten över huvudet på henne bara.

Mina barn skötte sig bra dom med. Emil satt hos Annika och Jessica. Han snacka lite med sig själv innan han somna i famnen på Annika. Elias satt hos mig. Han var tyst men hade väldigt svårt att sitta still. Men han klara det bra ändå. Efteråt var det dags för fika och det var inte lite fika att tillgå. Kakor i det oändliga. Mycket gott var det.

Efter dopet gick vi hem. Jag som aldrig får huvudvärk fick en rejäl omgång. Bädda ner mig i sängen en timme och knapra migränpiller. Kände mig lite bättre sen så upp och byta om och ut igen. Nina har fyllt år så hon hade bjudit in några tjejer på middag och vin. Väldigt god mat som vanligt. Snittar, paj, sallad, ostar och kladdkaka till efterrätt. Alldeles lagom perfekt.


Pärlor

Malin (som jag har en länk till) har varit duktig och samlat ihop jobbet för en liten middag på Sorbon i Brommaplan. Både för oss som är hemma med barn, slutat och börjat plugget och hederliga arbetare. Blev lite avhoppare i sista stund men sex härliga Pärlor blev vi. Jag insåg hur galet lite jag saknar jobbet i sig. Men hur mycket jag saknar själva kollegorna. Och Malin, jag saknar henne! Det här sociala i att få träffa folk varje dag och prata lite "vuxen-prat". Men det är väl bara det jag saknar också. Att få vara hemma med mina barn är mycket mer värt.

Tack kollegor för en trevlig kväll!!

Rödvin

Ännu en helg har passerat. Det känns som jag inte gör mycket alls, men tiden bara rinner iväg. I fredags träffa jag tjejerna som jag inte sett på länge. Lunch och skvaller som vanligt. Hämta trollet och hem. Blev en riktig latmask-fredag med hämtmat. I lördags lämna vi lilleman hos hans mormor. Han har tjatat länge om att få sova där. Så nu var det dags. Efter vi lämnat av han åkte vi till pappa. Han behövde lite datahjälp. Stanna på middag och körde sen hem. Jag vände mer eller mindre direkt i dörren och knalla hem till Caroline. Vi drack vin, käka ost och hade en trevlig kväll. Det blev ganska sent och ganska mycket vin, så jag var lite glad i hatten vid hemgången. Med det var det väl värt. Söndagen var vi hemma hos Nicole och Anthonty för att hämta en säng Emil ska ha när han blir större. Lite mathandling och hämta Elias. Hem och grilla hamburgare till middag och efter det var det soffan som hägrade. Elias somna i puffen framför en film och jag var inte sen att hänga på.

Pose

Roligt nog har båda mina prinsar förmågan att posera för kameran när den kommer fram, alla minns vi ju Elias kamerapose. Nu har även EMil börjat med den. Ser ni några likheter?





Viljan själv

Emil, nu 10 månader gammal har kommit till en ålder som är alldeles underbar och alldeles hemsk på samma gång. Han utforskar, upptäcker, testar ALLTING! Det är häftigt och se, han börjar bli sin egen självständiga person nu. Men oj vad man får jaga, hålla koll, och passa upp på nu. Lycklig som en sol hittade jag han här ikväll. Och det hade han fixat helt på egen vilja.

BUSET



Mera pyssel

Det har kliat lite i fixarfingarna den senaste veckan. Har fått upp mina kokbokshyllor i köket, äntligen. Dom har legat sen i början på sommaren och väntat på att få komma på plats.

Och så har jag äntligen fixat Elias gardin så som jag har velat. Fick en vision om hur jag ville ha det för läänge sen. Beställde den vita gardinen i typ mars kanske. Det var steg ett. Sen hände det inge mer. Men nu så, var med Jessica i stan i går. Gick in på Olssons tyger och fixade vad jag behövde för och fiffa till gardinen. Och med det hemma gick det på ett kick. Så nu äntligen har han sina gardiner som så jag tänkte mig.

Hyllorna i köket



Elias gardin med sina fina tyg-bokstäver


RSS 2.0