Märkning

Sitter i soffan och märker Elias kläder. Alla kläder som kommer med till dagis ska märkas med namn om man vill få med dom hem sen. Eftersom det finns 80 barn på dagis och flera av dessa har likadana så krävs det namn i kläderna. Är lite att göra. Dagen idag gick lika bra som igår. Han leker mycket och har roligt. Han vill inte sitta still som tex vid samlingen då blev han arg och skrek och grät lite, men annars så har han underbart kul. Inne på förmiddagen och ute på eftermiddagen.

Så nu ska jag packa morgondagens dagisväska och packa ner mig med. Och så får ni ha lite överseende med om det blir lite halvslapp uppdatering närmsta dagarna. Imorgon är sista inskolningsdagen och sen börjar vi på riktigt på torsdag. Elias till dagis och jag till jobbet. Och redan nu är man helt slut på alla sätt och vis. Märker det på Elias också. Mycket intryck och mycket spring i benen. Så nu innan vardagen är på plats så är man rätt slut i skallen.

Dagis

9.30 var vi på plats vid dagis. Elias älgar in och sen var det startskottet på en ny karriär. Elias har haft det hur bra somm helst idag. Han har skött sig själv helt och hållet. Lekt, ätit och sovit utan att bry sig egentligen det minsta lilla om mig. Känner man sig utanför? JA! Är dettta ett gott tecken? JA! Det fanns vissa barn som bara grät och grätoch skulle sitta i mammas knä. Och det måste ju vara än värre. Så att döma av dagen kommer han bli ett exemplariskt dagisbarn.

Kl 2 var vi klara för idag, hem laga mat och iväg igen på föräldramöte. Så det har varit en fullspäckad dag och jag är helt slut. Som sagt så somna jag ju inte omedelbums igår. Låg till ca 2 sen somna jag gott. Hoppas och tror det blir  anigens tidigare idag, typ NU! Mycket intryck att ta in. Men det känns bra. Tror jag!

We made it all

Tänkte bara kungöra att allt som jag ville göra idag blev gjort. Jag och Elias hjälptes åt med skurningen i köket. Sen lunch och sova för hans del. Lite lunch till mig och sen skurning i hallen. När Elias vakna packade vi varsin ryggsäck till mig å Jonas tog på våraskor och gick iväg till simhallen. Yes, första besöket för Elias del på stora badhuset. I vår simhall har dom ett litet lekland för dom allra minsta barnen och där plöjjde han runt som tusen Han trivdes verkligen som fisken i vattnet så det var inte sista gången vi tog oss dit kan jag lova. Men fasiken ett dyrt nöje. Två vuxna kostar 130 kr. Och man badar ju bara 1-1,5 timme. Men det var det värt så glad som lilleman blev.

Nu laddas det inför dagis imorgon. galet vad tiden har gått fort. Håll tummarna för att jag kan sova nu. Känner jag mig själv rätt kommer det inte ske på en gång.

God natt

Det blev en god natt sömn. Somna som en stock och sov 23-09 förutom tre väckningar. Två från katterna och en från Elias som ville ha lite välling. Det gjorde gott i själen.

Idag blev det en mysig (men rätt sen eftersom vi ställt om tiden) i soffan i vardagsrummet. Sitter kvar med kaffet i handen och undrar vad dagen kommer erbjuda. Vill göra nånting roligt. Behöver skura golven i kök och hall. Blir spännande och se till kvällen hur det visade sig att allting sluta.

Tänk att imorgon vid den här tiden är vi på dagis. Nu ska jag iaf tvätta en maskin med Ellias kläder och sen packa ihop dagisväskan... Som Jonas sa, en ny era i livet. Dagislivet =)

Earth Hour

Fredagen spenderades på vift hela dagen. Åkte med systrarna Lööw till Luma, klara där tog vi oss till Sickla. Där luncha vi och strosa runt i butikerna. Vi gick ut i stormen och åkte till Karlaplan för ett stopp på en utförsäljning. Efter det till stan och sen hemmåt. En riktigt utflykt blev det. Och lillkillen som va med skötte sig exemplariskt hela tiden, med ett litet kort bustillfälle när han skulle springa ifrån oss. Eftersom det blev en så lång dag så köpte jag takeaway till middag, Orkade inte laga mat. Sen var det Lets dancefinal och sängdags. Men tro inte att jag somna. Var hur trött som helst men jag kunde bara inte somna. Så jag låg vaken mer eller mindre hela natten. Lagom kul när man är helt slut men inte kan somna.

Upp på lördagen med Elias. Lite frukost och sen åkte jag iväg på en barnklädesförsäljning med Nina och Jenny. Hitta inte så mycket som jag brukar göra men dock det jag sökte, vilket var ett bra slit och släng ställ till dagis. Ett polarn och pyret ställ i blått. Sen lite andra kläder, två böcker och en rolig stapel leksak från Fiscer Price.

Vi har haft släckt en timme idag. 20.30 - 21.30 var det earth hour världen över. Folk får säga vad dom vill men jag tycker det är ett viktigt budskap. Vi tände två ljusstakar sen hade vi lite ficklampor (tex vid byte av en lortig blöja, det är svårt att göra i mörkret) Elias tyckte det var spännande med ficklamporna och mörkret iaf.

Nu ska jag gå till sängs. Har inte lagt mig så här tidigt på LÄNGE, men det känns välbehövligt!

Vilket humör

Min grabb har skaffat sig ett sånt humör på senare dar. När han inte får som han vill, som tex är att gå omkring med gafflar, hämta saker ur soporna, sitta på köksbordet blir han helt hysterisk. Han skriker så han blir röd i ansiktet, slår på mig och slår huvudet i väggen eller golvet. och så kommer det små små tårar i dessa underbara ögon. Och jag kan bara tänka mig att det här är början. Men det gäller att vara lite hård, hård på ett snällt men bestämt sätt och vaiss den unge mannen att han inte kommer få sin vilja igenom. Är lite jobbigt bara när det sker flera gånger om dan. Som tur är så avslutar vi alltid hans utbrott med en stor kram. För även om han blir arg, och jag  med så är vi inte långsinta och han är väldigt mycket för närhet, pussar och kramar tack och lov. Sån kärlek man kan känna för sitt barn går bara att uppleva när man själv blivit förälder, spelar ingen roll om ens barn är 5 eller 50.



Slumdog millionare

Igår kväll var jag inne i stan och kolla bio med kusin och moster. Trevligt initiativ och bra filmval, väldigt bra filmval. Vi såg Slumdog millionare, som har fått 8 Oscar. Det kan jag säga att det var den värd. Synd bara att Skunk satt fast i bilkö så Plink inte hann äta med mig å kusin. Men det tar vi igen nästa gång.

Idag har Jonas fixat en massa hemma, bla rensat i skruat i tvättmaskin och fixat ventilationen i köket. å då inträffar detta, han skumfogar lite, men kommer inte åt så han får ta hjälp av händerna. Och problemet med detta när han var klar var att det är omöjligt att få av skumfog från huden om man fått det på sig. Och han var dränkt i fog på båda händerna, han testade med ALLT, aceton, t-röd, diskmedel ja allt möjligt, men det satt där som ett klister. Å till saken hör det att jag skulle till frisören. Grejjen var ju det att Jonas skulle fixa klart så jag kunde gå. Han skulle vara hemma med Elias. Men nu så kunde han inte röra vid NÅNTING, han var ju ett enda stort paket lim. Å att ta hand om Elias utan att röra honom är en omöjlighet. Vad gör jag nu? ska vara hos frissan om 30 min och jag har Elias? Tur att man har vänner värda guld. Nicole var hemma hos sina föräldrar som bor ett par portar bort så jag lämna av honom där. Tur att det löste sig så enkelt. Behövde verkligen klippa mig.

Å väl hos frisören fick jag en till överraskning, när jag skulle betala och gå hade mamma redan betalat min klippning. En glad överraskning! TACK SNÄLLA MAMMA!



Hackar

Jag är arg. Allting som jag tycker är gott försvinner. För länge sen hade dom en fil från Arla med smak av vanilj. Supergod. Men den är borta, jag hitta melon fär ett tag sen i hyllan bland naturgodis. Blev en ny favorit, borta! Det är bara lite av allt som försvinner för mig. Känns som att så fort jag hittar nåt som faller mig i smaken tas det ur produktion för attt det inte säls tillräckligt bra eller så är det på sånt här tillfälligt besök. Fan har jag SÅ speciella smaklökar!?!

Internet hackar så jag lägger ner nu, bara jobbigt.

Imorgon ska det tvättas en grovtvätt, Elias madrass ska tvättas ren. Hoppas bara man inte får skäll för att man tvättar annat än kläder i en grovmaskin, jo det är sant. Jag har blivit utskälld förr att tvätta mattor (tror jag det va) i en maskin, jaa avsedd för just detta. Herrejisses vad det finns för människor.

Katten Findus

I morse gjorde jag nånting jag aldrig gjort förut. Jag ringde till Annika och frågade om inte vi skulle ses på en lunch. Tur nog ville hon det. Vi luncha, shaoppa verktyd till Elias på Br (tack för den hjälpen) och gick sen och träffade vår gemensamma nämnare. Men hon hade inte tid för oss så vi hejja och gick vidare. Eftersom det var kallt bjöd Annika på en fika. Glad att jag träffa henne idag. Litar verkligen på henne till 100% så vi satt och prata en hel del.

Sen åkte vi och handla lite på Coopen. Hade lite rabattkuponger som vi utnyttja och för det fick vi bla ett jättefint set Pettson & Finduskläder.

Annars inget nytt på tapeten. Har lite bilder att visa. Sista bilden är på hans nya fina kläder, dock var han inte sugen på att bli fotad.







Bounce Caution!

Så grymt jävla bra föreställning! Helt otroligt bra gjort. Det var en riktig tankeställare den där föreställningen. Dom dansade verkligen överallt, på scen, på golvet bland publiken, i taket, i gångarna jämtes lokalen, på pedistaler ja överallt. det enda som jag undra lite granna över var två hundar dom hade med i ett parti. Det är ju ganska hög volym på ett sånt ställe. Men iof så tror jag inte dom utsätter hundarna för nån fara.

Idag har jag städat hemma, men ändå känns det lika rörigt som innan. Gick upp till centrum med systrarna Eriksson. Stötte på mamma på Mq, vi knalla upp på Gina för att se om vi kunde hitta nå fina kläder till henne. Inte den lyckades vi med, men när jag visa en kjol jag gillar sa hon bara ja ta den du. Hur snällt är inte det. Gick till några butiker till och kolla lite, mamma hitta en  dress och så fick Elias en bok om hundar (han har en om katter redan så nu ska vi lära oss om hunden). Innan vi skijs åt så säger mamma att det är så dyrt varje gång vi ses. Och det stämmer, och jag är glad för att min snälla mamma skämmer bort mig. Man känner sig så liten och speciell då. Och jag tror att det spelar ingen roll hur gamla ens barn är, man tycker om att skämma bort dom. det vet jag själv nu när man har en egen liten.


Shit, nu är det bara en vecka kvar till dagis. Han har blivit så stor vår kille. Ska njuta till fullo sista veckan hemma. Sen är det rutiner som gäller, på gott och ont

Mulle Meck

Imorse ringde moster min och sa att -Jag och familjen åker till Mulle Meck parken i Solna/Sollentuna. En alldleles perfekt park för barn att rastas i. Och det var lixom en rolig park. Gungor rutchkanor, små hus med trappor och gångar och labyrint. Ett flygplan med tuta och spakar och backar, stigar och plats för picnic. Och hela området är inhängnat så man inte behöver oroa sig för att dom rymmer. Elias stormtrivdes och vi kommer verkligen åka dit igen, gärna när det är lite varmare för jag var ganska frussen om fingrar och tår. Elias sover fortfarande och det är ett tecken på att han har varit full fart.

Nu ska jag klä om och ge mig iväg på kvällsäventyr, ska se Bounce med mina tjejer. Äntligen, som jag har längtat!

En vaken en

Skulle bloggat ikväll, men så blir det inte. Lillemannen vaknade och vill inte somna om. Och vad gör man då? Jo nattar  nattar nattar.

Har iaf haft en trevlig dag, lunchade med Mia och Frida. Väldigt trevligt! Sen knata jag och Mia runt lite, handla på öb bla. Sen tog vi en fika på Macidonken. Va väldigt trevligt!

Sen har det varit hemma som gäller, lagat middag. Lekt med min underbaring, vikt lite av all tvätt som står och så klart kollat Lets dance. Inte riktigt rätt personer i finalen men men...

Nu ska det tillbaks till om-nattningen.

Lite tokig

Har iof gjort en sån lite tokig sak, som bara en Tina gör. Som jag sa så var vi på kalas i söndags. Petra fick en jättefin jacka, topp och scarf. Så snyggt att jag också ville ha det. Sagt och gjort gick jag till affären, förbi barnavdelningen och in på barnavdelningen och köpte precis det so hon fick i present till mig själv. Det är bra att vara smal och 168 cm lång ibland då dom största barnkläderna mäter 170 cm. Och vem säger att barnkläderna inte är tillräckligt snygga för en vuxen och vice versa. Så fort jag får till en kamera ska ni få se vad det var för snyggt vi båda nu äger och har.

Nu ska jag göra nåt av det bästa som finns. Krypa ner i en renbäddad säng.

6 maskiner

Min dag har inte alls varit så där händelserik. Imorse gick jag upp på coopen och köpte lite god frukost. Gjorde en Tina på vägen hem, dvs jag gjorde en snygg vurpa. Det gick ganska bra men jag har fortfarande ont i handflatorna.

Annars så har jag spenderat min dag i tvättstugan. Har tvättat 6 maskiner tvätt idag. Skönt när man är klar. Fast jag orkar inte vika all tvätt idag, det blir morgondagens projekt.

Hade Jess och Nikkan över på middag, vi åt god wok. Sen kaffe och glass, och det är ungefär det som hänt för nu.

På lagning

Idag var jag och lämnade in min kamera som jag inte tycker funkat helt hundra. Och det skulle dom kolla upp, och det kan ta upp till fyra veckor. Så det blir inte så mycket nya bilder, har gamla kameran kvar men det blir nog inte så mycket fotandes med den. Vet att bilder alltid är roligare än massa tråkig text. Men det sägs ju att den som väntar på nåt gott aldrig väntar för länge! Eftersom det var en julklapp från mamma och pappa hade mamma köpt den på en affär brevid hennes jobb så vi passa på att luncha med mamma och sen följa med och hälsa på på jobbet. Lär ju bli ett tag mellan besöken dit nu när vardagen snart är tillbaka som vanligt.

Lagade en thaisoppa till middag idag som Jonas ville ha. Och den var väl god, men satan stark var den också. Svider fortfarande på läpparna efter middagen. En annan är ju SÅ känslig för stark mat. Blev inte mycket soppa för min del, får bli lunch till Jonas imorrn istället.

Och nu ska det krypas ner i säng för att läsa lite om massa god mat, kom lite matmagasin i brevlådan. Lika kul varje gång och se om det finns nå nytt gott att prova. Efter Women doctors på tv4fakta. En av favoritkanalerna det.

Papperssamhället

Visst vi har det ganska bra i Sverige. Men när det händer nånting i familjen är det alltid så in i helvetes mycket papper som ska fyllas i och skickas in till ender ena ender andra stället. Har suttit halva kvällen och fyllit i papper som ska postats. Och det är ju inga lätta uppgifter heller, man blir lättare tokig på dessa fasoner.

Och här hemma har vi lyckats väna lite på dygnet, alla tre är vi uppe på kvällarna och sover på dagarna, visst lillemannen somnar först, och vaknar först. Men efter morgonvällingen somnar han nästan alltid om, ochh det är inte han som vaknar först inte, en riktigt sjusovare har det visat sig att han är, rackarungen. Jaja om två veckor är det dags dör vardag igen och då är det slut på dessa fasoner för alla oss.

Om jag orkar mig upp imorgon i normal tid så åker jag till min kära mor på hennes jobb. Ska luncha och kolla min kamera igen, den är lite småkonstig fortfarande, tråkig men så är det. Annars blir det torsdag eller fredag. Det är ett som är säkert!

Och till helgen ska jag gå på Bounce, det är nåt å se fram emot iaf!

Eftersom jag inte orkar sköta hela hushållet själv har jag sett till att få hjälp med den biten. Lixom det ska läras i tid! You go mamas little helper!







Önskelista

Kalaset idag var ett trevligt kalas. Hon blev väldigt nöjd med både presenterna från oss och andra gästerna. Blev lite avundsjuk på henne hon blev så himla fin i tröja jacka och sjal hon fick.

Idag har det varit ett himla skönt väder, plusgrader och vårkänslor. Härligt! Och med våren kommer massa trevliga vårnyheter i butikerna. Är farligt att kolla i affärer när man inte har pengar. Har lyckats få ihop en liten önskelista med saker jag har lyckats hitta. Bla har jag hittat ett par söta röda legging med knappar, en jeanskjol med lite broderade mönster, en tröja och en scarf. Dessvärre har min plånbok slagit näven i bordet. Stopp! sa den. Och jag kan inte göra så mycket annat än att suktas.

Ikväll har jag suttit i soffan och knaprat morötter, gurka och dipp. Läskat och ätit bilar. Jonas tyckte han gjorde ett kap. Det var ett tag två betala blabla pris. Han tjäna 2 kr på detta. Det vill säga 1 krona påsen. WOW vilket kap. Snacka om säljknep!



Utsilkten en sommardag från mitt älskade landställe



Non stop

Inatt för första gången på länge länge har jag sovit en hel natt. Utan att vakna för att stoppa om lillkillen eller släppa ut katter eller knuffa på karln som ligger och mumlar i sömnen. Nää från kl 1 till kl 9 var bara en enda lång sömnstund. Och det var skönt, jag känner mig verkligen utvilad.

Idag står det kalas på schemat. Min kusin fyller år, 11 år.  Så det bjuds på kalas idag, har köpt en topp i ekologisk bomull med en matchande scarf. Snyggt, nästan så jag skulle kunna köpa likadant till mig själv, är man lite mindre kan man ju ha kläder från barnavdelningen vilket kan vara positivt eftersom dom oftast är mycket billigare.

Vet inte om den är här för att stanna, men värmen är på besök just nu och vad glad man blir för det. Vi är nog en sorts mänsklig björn. Vi går i ide på vintern, hemma mer, trötta sura och gnälliga, och sen när våren kommer med värmen och allt underbart som erbjuds så blir vi glada och man ser glada miner till höger och vänster.

Lyx

Fick en kommentar från Jackie i förra inlägget, eftersom hon är sjuk och har tråkigt undra hon om jag ville ha lite hjälp med att designa om lite på utseendet i bloggen. Och klart som tusan vill man det. Inte varje dag man får såna erbjudanden. Eftersom jag själv är så totalt okunnig inom området så blir det ogjort utan hjälp.

Så med detta vill jag bara säga STORT TACK TILL JACKIE! Upskattar din hjälp och omtanke mycket mycket!!

Lugn morgon

Sitter i soffan med min lilla minidata, mitt morgonkaffe och Nyhetsmorgon, det är för stunden alldleles tyst och lugnt. Grabbarna sover och jag passar på att nyttjja datan lite, det går inte så bra annars när min lillkille är med.

Igår morse hade jag min första disskusion med Elias. Han ropa -Amma, amma -Ja vad är det? -Titta (och han håller fram boken) -Ska jag titta på boken? -Nää! säger han skakar på huvudet och börjar skratta sen. Underbart! Dom små är inte så små längre. Min lilla kusin Erik (som är ett halvår äldre än Elias) har börjat sjunga. På hans dagis sjunger dom en typ presentationssång varje morgon så dom ska lära sig namnen på varrandra. Så hemma går han runt å sjunger -Ejja häj (syrran hans) mamma hääääj, pappa häj. Och det är inte helller så illa pinkat av min lilla kusin.

Igår kväll skjutsa Jonas över mig å minikillen till Annika, Jessica va redan där såklart. Pappan ville mecka lite med datorer så han fick free space att göra det på. Så då passa vi på att åka å umgås lite. Eftersom min bror bor nästan granne med Annika så bad jag han komma förbi med Buddah så jag fick hälsa på han, har inte träffat vovven på evigheter. Åhh han e så underbar den hunden. Annika som är hundvakt tog med sig hunden ut när Budden kom å jisses dom hade så roligt, dom bara sprang runt runt och busade. Elias stod och skratta åt dom, peka å sa katt katt. Hade mig en riktigt trevlig fredagkväll i goda vänners lag.

Nu är det slut på lugnet här, familjen är vaken och det finns ingen datatid kvar. Inte förräns ikväll =)

Söder

Det blev en dag på Söder idag. Hittade en söt klänning på Gina för presentkort jag hade, hitta även massa roliga strumpor, dom ser ut som skor, haha så kul har jag åt mig själv. Hitta iof mycket fint jag vill ha, gör man alltid så här när alla fina vårnyheter kommer in. Men tyvärr så är inte jag och plånboken ense, den sa stopp, jag sa shoppa. Men men, plånken vann. Moster och jag mötte upp kusin med alla barnen och gick till en thai-sushibuffe och lunchade. Var gott! Elias ville mest ha räkchipsen. Jag testa sushi, va ingen höjadre direkt, men det gick ner.

Efterrsom jag ändå va inne i stan var jag tvungen att stanna till vid Gamla stan och glida in på godisaffären dom har där, det är den enda affären som jag har hittat som har mitt favoritgodis, och det kan man bara inte ignorera. Så jag gick in och köpte mina sura körsbärscolor.


Tog med mig Nicole och gick hem, eftersom dom har bytt ventilationsmojjänger hemma så har vi ju som sagts innan en aning rörigt hemma. Som tur var var dom klara med allting så jag kunde börja packa in allting igen, men sånt tar ju lite tid och det är ju ett perfekt tillfälle att rensa ut i skåpen så när jag närmade mmig klar hade jag så verkligen ingen lust alls att ställa mig och laga mat. Det blev att vi åt ute. Vad åt vi tror ni? Jo buffe asiatisk buffe. Lite lunchreminder kanske? Men jag överlever det var ju gott det här med.

Senare på kvällen kommer Jessica Nicole och Annika över och fikar. Annika hade med sig en hund Freja eftersoom hon är hundvakt. Innan dom kom så tog jag ut katterna på balkongen, ja för deras eget bästa. Missan och Morris  bryr sig inte såå mycket, ger mig och hunden onda ögat och går sen ifrån balkongen. Men Morris, honom lurar man inte, han satt och stirra in på oss med stenhård blick i dessa ca 90 minuter dom var förbi. Han e charmig den lille katten. Han ska vakta flocken. Han har lite stake i sig ändå den lilla råttan. =)

En sån röra

Nu är det en enda röra i  mitt hem. Imorgon kommer det hem massa arbetargubbar som ska fixa ventilationen i hela lägenheten, främst köket. Så vi måste plocka ut i alla skåpen i köket, skafferiet, delar av klädkammaren, fönsterbrädor och ventialtionsgrejjen i badrummet. Är ju kul att man får sakerna fixade, förhoppningsvis får vi lite varmare hemma när all ventilation är fixad. Men det är så lagom kul när man är mitt i det.

Elias har börjat prata lite mer, han kan nu säga Sigge och katt. Han älskar när vi läser hans bok på kvällen som handlar om kattungar. Han skrattar pekar och säger Sigge och katt. annars är det mycket pappa just nu, han lixom går och ropar efter oss om vi inte är i samma rum. Det är så hjärtligt härligt ljuvligt att få höra den lilla ljuva rösten ropa efter en.

Imorgon blir det nog promenad på Söder på förmiddagen eller nån annan aktivitet,, pallar inte va hemma med lillen när dom röjer runt här.


Så här fint är köket just nu


Dagsfärsk bild på min goding!

Gummistövlar

Var på promenad idag och blev såå blöt om fötterna. Inga av min vinterskor klarar blöt snö och slask. Var vid detta laget så less på blöta strumpor att jag gick in på Coop och köpte mig ett par stövlar. Kanske inte det snyggaste plagget gud uppfann men ack så praktiskt.  Så nu kan jag och Elias (han älskar sina stövlar han har) ut och plaska i alla väder. HA!

Men den bästa nyheten vi fått idag är vår dagisplats. Elias har fått plats på dagis den 30 mars. han har fått plats på det dasgis vi önska och det känns så otroligt skönt! Lite läskigt också, min lilla lilla kille in i stora dagiskarusellen. Men jag antar att det lägger sig fort, bara man kommer in i ruliansen.

Nu måste jag gå och skaka på katten, det finns en i detta boende som snarkar så högt och så man blir galen, och vem är det? Jo katten!

I-landsproblem

Ett i-landsproblem, ett allvarligt problem. Vad hände med  all pasta i affären? Jag var och handla mat idag en storhandling, och så behövde vi fylla förrådet med pasta, och här kommer mitt problem in. Vart har all vanlig pasta tagit vägen? Det finns typ ingen vanlig plain pasta!?! Det finns dinkel, det finns fullkorn det finns vit fiberpasta men sen är det stopp. Tacka vettja typ 90-talet när vi åt vanlig Svenssonmat. Jag har klarat min uppväxt utmärkt med fiberfri mat, jag åt godis på lördagar, jag drack mjölk till maten, och jag fick god hemlagad mat utan krusiduller. Ibland köpte  vi tom med oss en pizza hem till middag. Och tada, jag överlevde, jag mår bra och jag är inte ens överviktigt, inte det minsta, man kan nog tom säga att jag är smal. Så please låt mig kunna köpa vanlig pasta lite då och då utan att behöva lite runt i varje jävla affär. Jag vill kunna välja min egen mat lixom. Och detta mina vänner kallar jag för ett riktiggt jobbigt i-landsproblem.



Singstar

Så här kul hade vi igårkväll



Jag sjöng så klart inte bäst, men åhh så kul jag hade! Tack tjejer


Och precis nu slog kl 00.00 så jag passar nu på att vara den första att säga
GRATTIS NICOLE PÅ 24-ÅRS DAGEN!
Du är en sann vän och vi här gillar dig skarpt

Good and bad

Sitter i min lilla soffa och lyssnar på Outkast på youtube. Elias ligger i sängen och vill inte sova. Kl är 22.45 han har legat där länge och lixom bara vägrar somna. Han är inte arg, inte ledsen, vill bara inte sova. Han stökar om sina gosedjur, han plockar ner böcker och läser och han drar upp katten och lyssnar. Han är jättetrött men han sover inte. Jaja, vad ska man göra han får pyssla på tills han somnar. Svårt att tvinga nån att sova.

Själv sitter jag i soffan och känner mig lite nere. Sitter och funderar och filosoferar och känner mig lite allmänt nere lixom. Men men vem har inte såna dagar, bara hoppas på att en natts sömn gör susen.

Helgen har varit en bra helg. Fredagen spenderades hemma med Lets dance och god mat och så. Lördagens förmiddag var det lite shopping och fika med familjen på agendan. Hem och fixa iordnig mig och Elias. Vi var bjudna på kalas. Nicole fyller år. Det var hemlagad pizza, paj och drink. Gott gott! Efter mat ooch presenter var det dags för sing star. Min premiäromgång faktiskt. Himla kul, men vissa låtar är ju galet svåra att hänga med i. Iaf fick jag sjunga Hey ya med Outkast. Duellade med Jejjan, hon som har övat massa vann såklart, men jag hade roligast =) Jonas hämtade oss vid midnatt och då var lillemannen trött. Han hade dansat hela kvällen, förstår inte att han orkar.

Idag söndag var jag och Jonas på bio. Vi såg män som hatar kvinnor. Båda vi tyckte filmen var bra,  men jag som läst boken gillade såklart boken bäst. Det är så mycket som en bok berättar som man aldrig får se på film. Och sen tycker jag personligen att det var mycket som dom hade tagit bort och utelämnat som hännder i boken men inte på filmen. Eftersom det blir film av alla tre böcker så undrar jag hur dom ska göra med den uteblivna infon då... Blir till och vänta och se... Iaf så bjöd mamma på middag efter bion, det var hon som hade lillemannen under tiden vi kolla filmen. Och som vanligt så smakade det gott. Drack en kopp kaffe och sen begav vi oss. Tack mamma! Elias somna i vagnen på vägen hem och det kan iof spela roll i att han inte somnar nu.

Det är tyst i sovrummet nu... Ska smyga in och kolla vad som händer, har jag tur så får jag en tyst lugn timme innan jag själv ska sova.

Fågelmat

Som sagts innan så var vi i Trosa för ett par veckor sen. Träffade lite änder nere i hamnen när vi var ute och knalla. Eftersom det var en kall dag och dom var så fina gick vi och köpte en stor baguette och bjöd fåglarna på. Godhjärtad som man är.







Reebook

Mina nya skor är ett par fräscha reebook. Och nu längtar jag VERKLIGEN till torrare och aningens varmare väder, jag har nya skor, väskor och jacka. Måste  få använda sakerna snart. Vill inte hänga in kläderna i garderoben för förvaring. Vill använda juh. Men har inte så mycket till val så jag får hålla till godo med dessa snyggingar i skolådan. Tack pappa!





Bra start

Dagen började bra asså, svärmor sov på soffan då hon inte orka att pallra sig hem igårkväll, och det i sin tur innebar att jag fick sovmorgon idag. Hon tog Elias kl 8 å jag låg kvar i sängen. Vid 9.45 får jag ett sms av min kära vän som frågar om hon ska gå och köpa frukost och komma över med? Hell yes, vem tackar nej till nåt ssånt lixom. Sagt och gjort jag masar mig ur sängen och sätter på kaffebryggaren. Jess kommer och vi njuter av en lång sen frukost.

Farmor tar med sig lillemannen till jobbet och jag har händerna fria. Vi knallar upp till centrum och strosar runt, avslutar med en kaffe i solen. Inte helt fel det. Kommer  hem och kramas med min karl. Lägger mig och vilar tills lillemannen kommer hem från sin utflykt med farmor. Skönt värre. Vi bestämmer oss för att vi är lata idag och går ut för en pizza.

Pratar senare med min pappa och snäll som han är (han kan ju inte motstå min charm =) får jag ett par gympadojjor jag hitta på rean. Snacka om min dag idag lixom.

Lyckans

Idag ringde moster min och sa att -Idag ska vi åka å luncha med din kusin. så pallra dig hit till kl 10. Sagt och gjort. På plats kl 10 tog vi först en promenad innan lunch. Och en bra promenad blev det, vi gick förbi en liten butik i Ålsten som hade allt möjligt smått och gott. Bla barnkläderoch jag som är på jakt efter en vårjacka åt min lilleman hittade en jättefin jacka. Trodde den skulle vara ruskigt dyr för å vara en liten butik i fina Ålsten, men inte det inte 359 kr. som hittat, köpte även en matchande mössa med snören då Elias nya hobby är att slänga av sig mössa och vantar.

Efter trevlig lunch så begav vi oss mot Vällingby och mötte upp Jessica. Och på hennes agenda stod shopping, till Elias. Hon ville att Elias skulle få sig ett par nya dojjor. Och herregud såna trevliga erbjudanden tackar man inte nej till, så efter Jessicas lunch/min kaffe begav vi oss på skojakt. Och vi hitta ett par finfina Nikeisar. Sista paret och allt. Snacka om att man haft flyt idag. Hittade även ett par billiga allvädersbyxor i svart så nu har han ett komplett vårställ. Och eftersom jag hittat makapären till datan så kan jag lägga upp lite kort på sakerna. TADA!








Dumma!

Skulle precis lägga upp lite fina bilder från tidigare trevligheter men makapären som jag stoppar minneskortet i är spårlöst försvunnet. Va fasiken lixom. Jag blir så åhhh irriterad. Bättre lycka nästa gång eller nåt sånt

Helgen

I lördags så åkte jag och mamma in till gamla stan. Vi började med en lunch på järntorget och efter det strosade vi igenom gamla stan och in mot city. Å på vägen så hittade jag lite småsaker så som en väska och tröja till Elias och så snäll som min mamma är köpte hon allting jag hitta åt mig. En riktigt bortskämd dag har man haft och det är inte fy skam ska ni veta. Tack mamma för en trevlig dag med god lunch trevligt sällskap och fina presenter. aÅ just det godiset. Gott!

Åkte hem och vila liten stun för att sen svira om och gå på 23 års kalas. Jessica kom hit och vi åkte tillsammans hem till Melaine för att fira hennes 23 års dag. Det bjöds på tacobuffe till maten. Sen var det dags för schlager, ingen favorit jag har  direkt, men vad gör man inte för gänget. Elias var med på kalaset och han underhöll ganska bra, dansa duktigt till schlagern, annars jaga han hundarna och flirta med alla tjejer mest hela tiden. det blev tårta efter schlagern och därefter var det dags att börja göra sig iordning. Jag och Jess gick tillsammans då hon skulle jobba dan efter och jag ja va tvungen att få Elias i säng. Vi gick från Mel vid 23 tiden och han var fortfarande vaken då. Och glad var han hela tiden inget gnäll eller något sådant. Men han sov gott, och duktig kille som man har sov han till kl 10 med undantag för en flaska välling kl 7.

Idag har det varit en lugn dag, har satt om lite blommor och fikat och promenerat, ätit middag i Vällinge hus. Och nu ska det bums ner i säng. Måste verkligen lära mig att somna tidigare, men kvällarna är så lugna och sköna så det är lätt att man blir sittandes.

Inte att glömma

Inte att glömma är min alldeles egna bror. Du är den bästa av dom alla! Tack för din kärlek, visa den mer än på fyllan!


JAG ÄLSKAR DIG!

RSS 2.0