Skansen

Idag är det min oficiellt första semesterdag. Men jag smygstartade den i fredags på landet med ett glas vin i shorts och linne. Det kändes jäkligt bra. Superväder och hela helgen på landet. Har badat ätit god mat och målat huset. Elias har kastat sten i sjön, suttit i sandlådan och sprungit med rumpan bar. Precis så som en sommar ska vara. Tyärr så åkte vi hem igår trots det underbara vädret. Men folket jobbar och jag känner inte för att vara där själv med lillemannen. Är lite för fegis för det.

Så denna vecka blir det lite cityaktiviteter. Skansen idag. Hade en trevlig dag med gott sällskap men det var nog lite väl varmt egentligen för att vara där. Djuren var mest ligganes och vi svettades som galna. Men en kul utflykt som sagt. Och när vi kom hem ringer min lilla kärlek och meddelar sin hemkomst. Och frågar om hon kan komma förbi. Gärna det! Så hon kommer på middag och så hade hon köpt glass som vi åt.

Morgondagen tar vi som den kommer, för det är väl det som är semester!?!


Fotomodellen Sigge en härlig sommardag

Nånting nytt

Imorgon är det sista dagen på jobbet innan semestern. Hallelulja vad det ska bli skönt. Imorgon åker vi till landet. Men åker hem på söndag eftersom jag inte vill vara själv en vecka på landet och folk har inte semester förräns veckan efter. Veckan som har varit har varit alldles underbar med 25 graders högsommarvärme. Elias vill vara ute precis hela tiden. Idag när vi kom hem så tog han fram alla sina par skor han har i hallen. En efter en kom han med dom till mig och fråga om vi inte skulle gå ut. Inte nu sa jag, det sluta  med att han står med sina stövlar på sig eftersom han får på sig dom själv i hallen och rycker i ytterdörren och gråter. Kan man motstå en sån frestelse till unge, så dammsugarsysslor och allt som skulle göras fick vänta. Vi gick ut och lekte!

Sista arbetsdagen på detta ställe, blir en flytt till hösten så jag tänkte köpa med mig en bulle eller en glass och jordgubbar eller nåt i den stilen hoppas jag att det blir. Vill ju bjuda på nått mys eftersom jag har såna härliga kollegor.

God morgon

Sitter i köket med min solstråle. Har precis avslutat frukosten. Elias sitter och sjunger bä bä vita lamm och äter det sista på sin macka. Solen skiner iadg med och man blir alldeles glad. lite vanliga morgonbestyr bara så får man gå ut sen. Det är det som är fördelen med jobbet man har. Man får vara ute typ hela dagen. Känns lite tungt vinterhalvåret, men ack så bra med all den friska luft man får. Det överväger allt det trista vädert när det är dagar som denna. Nu ska vi in och borsta tänderna.

Sommar och sol

Nu är äntligen sommaren kommen. Vi har varit nere vid badet och solat och badat efter jobbet idag. Blev ett premiärdopp i det härliga lite kalla vattnet. Elias lekte med hink och spade i sina snygga badshorts. Det är den sista veckan på jobbet sen är det semester i 6 veckor. Det ska bli såå underbart skönt.

Elias senaste grej är att sjunga. En låt som han sjunger om och om igen är bä bä vita lamm. Han är så duktig. Och han har blivit så kramgo min lilla grabb. Kommer ofta och vill kramas. Under midsommar var vi på landet och där trivs han som fisken i vattnet. Han kommer ofta med sina skor, säger koo och vill gå ut. Där ska han få vara mycket i sommar.

Midsommarhelgen

Nu är det äntligen dags för midsommarhelgen. Jag ska som alla år innan spendera den på landet. Idag var vi iväg och handla maten. Igår var vi på IKEA och handla lite saker till våran stuga så den ska bli lite finare och personligare. Kommer inte bli nån bloggning förräns på måndag eftersom vi inte har nåt internet där. Är ganska skönt det så man kan koppla bort lite och bara vara.

Nu ska jag hänga tvätten och packa det sista, sen är det adios amigos lixom.

GLAD MIDSOMMAR!!

Finast av alla




Mamma älskar dig mest! Min underbara prins!

Its all in the rain

Folk gnäller och klagar på vädret. Och visst om jag får välja föredrar jag en dag med skinande sol, en glass i handen och massa utomhusaktiviteter. Men dagens regn gör inte mig så mycket, jag har haft en mysig hemmadag med familjen, städat undan gamla leksaker och lekt med det finaste i världen. Och när det finaste sov så la jag mig i soffan och läste min bok. Och det är ju inte att klaga på. Vi trotsa vädret för en stund på eftermiddagen. Vi skulle till Bauhaus för att införskaffa en varmvattenberedare til landet. Slut i Bromma så det var bara att bege sig till Barkarby. Slut därmed, väldigt typiskt då vi åker till landet på torsdag. Har vi tur hinner den komma in innan dess iaf. Klockan blev sent och vi var hungriga. Egentligen har vi mat hemma men vi insåg att det skulle bli för sen middag för Elias så det blev Max till middag. När Elias skulle äta sin hamburgare fick vi absolut inte hjälpa honom. Varje gång vi försökte hjäpla han när han tex tappa den blev han hysterisk och bara skrek rätt ut. Sånt humör den lille mannen.

Nu ska jag få mig en kopp te serverad av gubben. Sen ska jag sl¨å mig ner på golvet och sortera ut alla kläder i stl 80 och packa ner i en låda som tillsammans med leksakerna ska ner i källaren tills det blir dags för en ny liten att använda dessa.

Trosa marknad

Idag packa jag och familjen ihop oss in i bilen och åkte till Trosa. Det var marknad i stan och jag ville åka dit. Det var nog en av det längsta marknader jag varit på. Slingra sig runt hela stan tror jag bestämt. Vi knalla runt å kolla lite, käkade lunch på ett ställe i stan och sen gick vi till tivolit som dom hade och kollade. Elias tyckte dock det var lite läskigt eftersom det var så mycket höga konstiga ljud. När vi kom hem bjöd mamma på middag på kvarterskrogen. Gott och trevligt! Hade tänkt lägga in en bild från marknaden men det går inte att få in bilderna till datan. Nåt knas ere. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa i 20 minuter innan det är dags för refrängen.

Förresten så tänkte jag bara berätta hur duktig min lilla kille blivit. Han kan massa mer ord nu, bla skor, tack tack, hurra hurra. Sen har han även lärt sig saker som att lägga nappflaskan i diskhon när han druckit klart, han stänger av tvn när vi ska gå ut. Han är så stor och duktig min kille. Vad jag älskar honom!

Biten svans

Svansen på katten har blivit lite bättre men han hade så ont än så imorse åkte Jonas till veterinären med Morris för att kolla läget. Det visa sig att han har blivit biten i svansen och att han hade nu fått en kraftig infektion. Han klara med nöd å näppe en operation. Han fick lugnande, dom raka en bit av svansen och tröck ut all var som var i såret och sen rengjorde dom såret. Han har nu tratt på huvudet och lite ont i svansen men mår i övrigt bra. Han ska äta pencillin i 7 dagar och vara inne så länge det kommer massa äckligt var ur såret. 1200 kr för att få veta att det var ett sår. Jaa det kostar att ligga på topp. Morris har knäckt en tand (som vi sen fick dra ut) han har slitit sönder huden på benet så han har lite stramare hud och svårare att sätta ner benet (krävde massa operationer och 2 månaders isolering och läkning, vilket var ett helvete) och nu en skadad svans. Han är en riktig slagkämpe och överlevare min lilla kille. Och dyr i drift må jag säga.

Har annars lånat en efterlängtad bok på bibblan. Ett lån som bara srtäcker sig två veckor så jag ligger och läser bäst jag kan nu. Blir mest kvällar och raster på jobbet. Så tills boken är klar kanske jag är lite off. Den är ju så spännande.

Jag har sökt två nya jobb. Får se vad det ger, om det ens ger nåt. Sällan att man bara är några få sökanden på såna jobb, men men jag är ju inte arbetslös iaf.

Å så måste jag tacka Annika för Elias fina present! Han är så väldigt nöjd med den och går runt och svingar på höfterna här i tid och otid! TACK!! En mikrofon som spelar musik och gör massa olika djurläten. Vi var och fika häromdan, när vi gick till br efteråt gav hon den till Elias. =)

Nu ska jag lägga mig raklång i soffan med en kopp te och en bok vid namn Den innersta kretsen av Viveca Steen. Spänningen stiger!

Trasig svans

Nu är katten i farten igen, nu är svansen lite trasig. Han kom hem igår och den bara släpa efter honom. Rörde man vid den skrek han bara. Han har varit hemma sen dess och ligger mest och sover, dock verkar han lite stadigare nu ikväll. Vi trodde svansen var bruten, men kanske inte kanske bara en skada. Vi får se, vi har en tid hos veterinären på torsdag om det inte blir bättre. Vi får vänta och se.


Städa

Ikväll har det varit städkväll här hemma. Skura köket med Elias moppset, gick väl sådär men jag orka inte dra fram det stora setet och det var i stort behov av en liten svabbning. Och så har vi varit och köpt blommor till balkongen. Äntligen! Har inte blivit av tidigare och ballen har känts riktigt trist och eländig men nu ska det piffas till. Ska olja in möblerna sopa och slänga skräp och plantera. Hoppas det blir gjort imorgon så blir jag glad. Annars så har vi matat fåglarna vid träsket idag. Mamma hade massa bröd kvar från studenten och sen fika jag i centrum med mina käraste Nicole och Jessica.

Nu ska jag kolla lite resor till Riga. Jag å Jonas tänkte åka på en barnfri kryssning i sommar. NAJS!

Skärgården

Idag mötte jag upp lite kollegor från jobbet och åkte iväg till en annan kollegas landställe. Ligger ute i skärgården men man kommer ut dit med bil också. Dom har precis byggt ett nytt hus där så vi åkte ut och blev bjudna på lunch och fika. Det var väldigt trevligt! Stället var fint, men jag tycker vårat är bättre. Däremot blev jag lite avundsjuk på deras fina hus. Dom har grävt ny brunn så dom har rinnande vatten i alla olika grader och toalett. Det hade jag gärna haft på landet, men man kan ju inte få allt!

Sen blev det filmkväll hemma, inte ofta vi har det. Vi kolla slumdog millionare. Visserligen har jag redan sett den filmen men det gör inte mig så mycket då jag tycker att filmen är en bra film. Elias ville inte somna ikväkk, han gick och a sig vid 20.30 ungefär, men han skulle absolut inte sova. Han var inte ledesen eller arg han skulle bara inte sova. 22.30 somna han till slut. Hoppas det innebär att han tar lite sovmorgon imorgon då.

För han har tagit studenten!

Nu är han inte elev längre nu är han en arbetslös ung vuxen man. Haha min lilla gullebror. Idag var det dags, vi åkte till hans skola i regnet. Huttrade och hejade gjorde vi när han kom utspringandes från skolan. Han var så lycklig och exalterad. Blir så glad när jag ser honom så. Eftersom det bara tilltog regnet så blev vi inte långrandiga på skolgården. Vi åkte till mamma och förberedde. Jocke åkte flaket med sin klass. Sen var det mottagning hemma hos mamma. Tyvärr var det magsjuka som drabbat ett gäng gäster så det blev lite bortfalll. Men vi hade trevligt ändå. Är väldigt nöjd med min present han fick. Tyvärr så fick Elias feber och blev dålig mitt i allt, men det gick bra. Han fick alvedon och höll modet uppe. Batterierna i kameran tog slut så det blev inte så mycket kort men 3 st hann jag med iaf.


En lite på lyset söt bror


Elias plakat



Student

Idag tar min kära bror studenten, GRATTIS! Många långa år har han gått skolan men nu är det klart. Har knepat och knåpat som bara den med hans present, men tycker jag kom på en ganska rolig sak tillslut.  Så det är därför det inte uppdateras så flitigt, har haft studenten och dagisfest igår och jaa massa e det. Men bara kul saker iof. Ella är här, vi ska duscha och göra oss fina nu innan det bär av till Didaktus skolgård. So long!

RSS 2.0