Lyxproblem

Jag har hittat en mobil som jag är lite kär i. Den är billig just nu. Men jag har egentligen inte råd att köpa den, har lite andra utgifter just nu om man säger så. Och kommer ha det ett par veckor fram över. Visserligen roliga utlägg, men dock fortfarande ett lyx problem, min mobil är juh nästan 2.5 år gammal. En pensionärmobil =)

Utflykten till stan var trevlig. Hittade vad jag behövde på Panduro. Ella fick välja lunch, donken så klart. Sen var hon inte på mer shoppinghumör så vi gick till kulturhuset och lekte. Eftersom vi hade sovande bebis i vagn fick vi smita förbi den långa kön och komma in ändå. Värsta lyxen eftersom jag var på väg och vända pga av kön.

Heja Tina, rätta vinnaren av Lets dance!

Äntligen

Nu precis så var en herre här och mätte våra köksluckor. Äntligen är beställningen på väg och det tar nu ca 4 veckor tills dem är på plats. Skoj!

Nu ska jag å bebis till stan. Först hämtar vi upp min favorit tjej Ella och sen så. Ska vi göra stan!

Ikväll är det Let´s dance final. Hejar nog på Tina. För exakt ett år sen åkte jag till Ullared och Gekås. Det var en intressant resa som började med att vi missa pendel som skulle ta oss till stan, pga att bussen rulla i snigelfart til Spånga. Så det blev taxi in. Och faktiskt så fick vi ersättning från SL för den resan. Väl framme hoppa vi på bussen somfärdades över natten då vi försökte sova, gick si sådär. Sen hade vi hela löragen på oss att shoppa. Härligt. Vill åka tillbaka snart faktiskt!

Ont inombords

Elias är och meckar med bilen med sin pappa. Allt har gått jättebra, men sen blir han ledsen lagom till att bilen är upphissad för lagning. Och ingenting hjälper. Jonas ringer och Elias gråter. Och jag sitter hemma och kan ingenting göra. Lider med dem båda. Det gör ont inombords och jag känner mig så hjälplös.

För övrigt så har jag varit med Jessica på invigningen av Vällingby city och K:fem idag. Visst det var fint, men ingen WOW upplevelse, Gina är kul att ha i v-by eftersom jag gärna handlar en hel del av mina kläder där, men annars var dem flesta butikerna lite för "fina" för mig. Men det ska bli intressant och se hur det går för Vällingby nu när det äntligen är klart.

Prinsessan

I dag fick jag känna mig som en riktigt prinsessa. Det var provsminkning idag och vad mycket lite smink och hårspray kan göra. Tack vare Melanie (underbar som du e) så kände jag mig som en prinnsesa som skulle på bal. Jonas kände inte igen mig när han kom hem, det var knappt så jag själv gjorde det när jag gick förbi spelgeln.



I dag åt vi våffel lunch, alldeles för sällan som vi äter våfflor, det är juh himla gott alltså. Men vi har ett så mesigt våffeljärn så dom blir inte så goda som dom skulle kunna bli, du vet så där frasiga å goda. Man ska ha ett riktigt gammalt järn, gjutjärn helst. Då jävlar anama.

Nu måste jag göra såna här saker som e så ruskigt kul, hänga tvätt!

Lilla massagen

Elias och jag var på spädbarnsmassage på öppna förskolan. Andra gången var det, han tycker om det en massa. Så mycket att han kissa på mig tre gånger ( dem ska ligga nakna). Så när han är lite äldre får han ge hans mamma massage. Det är väl inte mer än rätt =)

Idag gjorde vi det sista handtaget i farfars lägenhet. ÄNTLIGEN är den klar. Trodde ett tag att vi aldrig skulle bli klara.

Några som har kommit lite i skymundan senaste tiden är mina alldeles underbara kissekatter. Sigge Morris och Missan. Dem är busiga envisa och alldeles underbara. Dem lixom förgyller vardagen på sitt eget lilla vis. Jag är så glad att jag har er katter.


Dan före våffeldagen

Slog till på stort idag och gjorde våfflor till frkost . Kaffe och våffla så här på en måndagmorgon när man är ledig med familjen. Inte illa pinkat. Inget nytt under solen. Flyttat farfars lägenhet idag. Nu är den äntligen nästan tom. Ska dit en sista repa innan flyttstädningen ska dit och sätta igång. Skönt att den äntligen är tom. Kändes som ett evighetsprojekt första gången vi klev in där jag och pappa. Och lite fina saker har man fått med sig hem också.

Sitter och försöker få till inbjudningarna. Mycket knep och knåp det där. Och många adresser att söka rätt på, ja det e bara att hugga in.

Tillbaka i rutan

Nu är vi på hemmaplan igen efter en helg på landet. Härligt att vara tillbaka på landet, men dock är landet som allra bäst sommartid då det är ett sommarställe. Vi hade inget vatten i kranen eftersom det frusit, vatten fick vi hämta ute. Det var aningens kallt att gå på dass i -3 grader ute. Fläkta kallt om rumpan om man säger så =). Men det funka bra, var juh bara en helg vi var där. Skönt att komma bort från stan med allt va det innebär ett tag. Alla mår vi bra av lite frisk skärgårdsluft och havet bakom knuten. Nu längar man lite extra till sommarn så man kan bada och springa med fötterna i bara gräset.


Påsklov

Imorgon går volvon mot Boda. Där hoppar vi på Hunter som tar oss ut i skärgården och landet. På landet finns ingen internet det betyder att bloggiserandet tar påsklov. Ses snart igen.

Så, GLAD PÅSK! Ät got, lev väl och frossa i godis!

Slöjan

Åkte med kusin Jenny till mammas jobb och lunchade idag. Knata ner i snöstormen till kinahaket och åt. Trevligt trevligt. Mamma bjöd också, himla snäll den där mamman.
Efter mamma slutade jobbet åkte vi till bröllopsbutiken och kikade. Helt otroligt vilka klänningar det finns. Provade en som jag föll för. Vilken prinssesa man känner sig som. Provade med slöja, det var ju pricken över i. Eftersom klänningen var lite mer än plånboken klarade av så köpte vi slöjan iaf. Mmm spännande det ska bli å se hur det ser ut med smink och håruppsättning.

Jessica våran ständige kattvakt (tack gode gud för det) var här och hämtade nycklarna idag. Nu är det bara att hoppas hon får snälla katter. Man vet aldrig vilket bushumör dem är på.

Idag är Elias allmänt extra söt! Bara så ni vet =)

Nostalgitripp

Sitter och kollar på bilder från när Elias föddes .Det känns som en evighet sen, men är inte mer än 14 veckor sen. Tänker på förlossnigen och tiden som gravid. Är väldigt facinerad av den tiden. Speciellt förlossningen. Att det kunde gå så fort, att det kunde vara så enkelt. (får man säga så om en förlossning). Jo visst gör det ont, men som alla som fött barn vet, det är en smärta som man gärna tar sig igenom för man vet vad slutresultatet har att erbjuda. Det magiska ögonblicket när vi på sjukhuset visar upp honom för min mamma pappa och bror. Den stolthet man bär inom sig är helt otrolig. Tänk att jag har, att jag kunde, att jag är mamma. Det är magiskt, och det går inte riktigt att beskriva man måste uppleva det för att till max känna denna enorma känsla. GAAAHHHH!





Hela helgen

Har inte kunnat logga in under helgen blogg.se har bråkat med mig. Fredag och lördag bestod egentligen av samma sak. Hem till farfars lägenhet och städa, städa. Vi har plockat, sorterat, slängt och fixat. Mycket blir det men vi börjar se ett slut på det hela.

Fredagkväll var så klart lets dance. Middag blev på pizzerian. Lördagkväll var vi bjudna på middag till Anna och Jerry. Kanin till middag. Gott, sen var det melodifestival. Tyckte rätt låt vann.

I dag var vi på kalas. Kusin Petra fyller 10 år idag. Goda bullar, släkten och tårta. Trevlig tillställning. Efter det hjälpte vi pappa att köra en last möbler till farfars nya lägenhet. Han e charmig min farfar. Hoppas verkligen han får det bra på sitt nya ställe.

Ska till landet i påsk. Premiärtur för i år. Vädret ska bli kallt till påsk, hoppas inte det ställer till det bara. Men det e mysigt med öppna spisen  när det är kallt och mörkt ute men varmt och hemtrevligt inne.

EXIT

I dag öppnade Exit i centrum, en barnklädesbutik med massa roliga barnkläder till humana priser. Självklart var jag på plats. Eftersom det bara är barnkläder i butiken var jag inte ensam med barnvagn kan man lugnt säga. Så vi parkera vagnen i ett hörn och Elias fick hänga med på shoppingtur. Hitta ett set med jeans och tröja till han. Och en halsduk/scarf typ. Även present till kusin Petra som fyller år på söndag hittade vi.

Sen begav vi oss till Hässelby. Var bortbjudna på fika till en barndomsvän jag har tagit upp kontakten med igen då hon också fick barn -07. Himla trevligt.

Promenad hem och middag. Senare kom Jessica på en kvälsfika. Det är bra när hon kommer, får alltid saker gjorda som ligger på vänta-på-att-bli-gjorda-hyllan. I dag tex gjorde jag en passpartou till en ram med ett kort på bebis. Tummen upp för henne. (Och en liten tumme till mig som får saker gjorda)

Så roligt

Tyckte min tjuvlyssning av samtalet om latte tjejer va så kul så jag la in det på tjuvlyssnat.se

http://www.tjuvlyssnat.se/stockholm/this-time-coffee-means-no-sex#comments

Nice! =)

Inte som planerat

Blev inte som planerat. Elias var inte trött förrän nu. Så än har jag inte börjat läsa bok. Men nu blir det iaf sängen. ÄNTLIGEN

Bråk med liten bebis

Har precis haft en fight med bebisen. Vi har lite olika åsikter. Han tycker inte att han ska behöva sova nu. Men det tycker jag. Än så länge vinner han eftersom det är ganska svårt att säga åt en 3 månaders att sova på beställning. Hans pappa försöker söva honom nu, men det låter fortfarande från sovrummet så jag tror inte han lyckas bättre än mig.

Har varit hemma i min farfars gamla lägenhet idag. Vi har röjt, röjt röjt och röjt. Frågan är vad man gör av allt, när han bott i samma trea i 40 år och nu flyttar in till en liten etta. Massa kasta blev det, massa hem till pappa och sortera och en del till farfars nya lägenhet. Och det är bara början. Ska bli intressant att se hur lång tid det kommer ta.

I morgon öppnar en ny barnklädesbutik här i Vällingby. Få se om man gör några justa fynd då.

Nu ska jag smyg in i sovrummet och se hur det går. Vore inte helt fel att få smyga ner i sängen och läsa nya boken utan att bli störd...

Öppna förskolan

11.30, så länge sov Elias idag. Han somnade vid 23 igår kväll och sov till 11.30. Vilken sjusovare man har. Han brås redan på sin pappa =)

I dag gick vi till öppna förskolan med en mamma och bebis från bvc´s mammagrupp. Det var babymassagekurs idag. Så det var bara att klä av bebis naken och börja massera. Elias trivdes så bra med massage att han kissade två gånger på mig. Så att ta med en liten handduk till nästa gång är nog att rekommendera.

Efter öppna förskolan ringde jag till fam Berglund och frågade vad dem hade för sig. Eftersom pappa var bortrest och dem inte hade några planer åkte jag och Elias dit. Vi möttes på biblioteket där vi stannade ett tag. Klara där så knalla vi hem till dem. Jonas kom förbi efter jobbet och vi blev bjudna på mat. Gott och trevligt med lite matsällskap. Det bjöds sen på kaffe och lite efterrätt. Himla bra där med Berglundarna, dom gillar (specillt moster ) efterätt lika mycket som jag.

Håller på att kämpar med Missan om hennes sovplatser. Vi har lite olika åsikter hon och jag. Hon vill sova på vagnen, babysittern, babygymet, vaggan eller skötbordet. Dessa är dem enda ställena jag inte vill hon ligger på eftersom hon hårar så mycket. Men hon struntar i vad jag tycker. Jäkla kisse att vara olydig! Får snart ta i med hårdhandskarna.

Som vanligt kommer man i säng mitt i natten, försöker att inte lägga mig så sent men det lixom blir aldrig som jag vill. Konstigt det där, det är inte jag som bestämmer hemma längre. Elias står högst i rang, strax efter kommer Sigge... Sen nånstans därefter kommer resten av familjen. Pyttsan!

The Lööw sisters

I dag var Elias och jag och träffade våra mest trogna läsare, the ones and only Lööw sisters. Vi tog en fika och leta efter nya lattemuggar. Men mest träffade vi massa folk som vi fastnade med till höger och vänster. Var inte hemma förrän middagstid.

Det enda roliga jag hittade fick jag inte ens köpa. En mimiatyrkundvagn. Asaballecool! Men Jessica hotade med att ringa Jonas om jag köpte den. Så jag lät bli för den här gången. Men man vet aldrig, jag kanske tassar in på tå och smyger ner den i shoppingbagen =)

Gipset har torkat och det blev faktiskt bra tycker jag. Krävs några gjutningar till innan det blir perfekt. Men resultatet var bra mycket bättre än väntat! Kul!

Det prasslar i hela huset just nu, och vad beror då detta på? Jo Jonas har fotbadat sina fötter, och han avslutar det hela med att toksmörja in dem och sen sätta på ett par plastpåsar och sen hoppa i tofflorna. Lite gulligt tycker jag!

Gips

Mitt senaste i alla projekt jag testar är gipsavjutning av bebis hand och fot. Men som vanligt när jag ska göra nånting som jag tror ska gå smärtfritt har jag ju fel. Jag börjar med trolldeg som man ska göra avtrycken i. Det gick sisådär med tanke på att Elias lägger en kastspya mitt i bunken med lera som jag ska trycka ner fötterna i... Men vi lyckades reparera lean och började på nytt. Foten gick skitbra! Men hur får man en bebis att slappna av i handen och FÖRSIKTIGT trycka ner den brevid foten. Jo men då ska ni få höra att det går inte alls. Det slutade med att Morris fick agera modell. Så nu har vi en bebisfot och en kissefot i gips. Väntar med spänning på resultatet. Gipset ligger på tork i köket serru.

På Ikea en söndag

Söndagmorgon började med en mysstund i sängen. Efter dusch och frukost fick vi familjen Berglund på besök. Vi fikade och tjattrade på här en stund när Pelle brister ut - Kom vettja vi åker till Ikea. Inte vad man tror en karl ska vräka ur sig, på en regning söndag. Men så skedde. Vi packa ihop oss och stack till Barkarby. Lite småshopping å middag och barnalek blev det. Trevlig liten utflykt faktiskt.

Gjorde en trolldeg idag. Ska ha det till gipsavgjutning jag ska göra, om jag lyckas det vill säga. Har aldrig gjort det förrut så jag ska testa det. Verkar kul iaf.

I veckan när jag gjord frukost så hällde jag upp tevatten i våra så kallade latteglas. Men det sprack så det flög glas och tevatten i hela köket. Som tur var missa ja mig själv. I dag när jag drack latte i samma glas (fast ett helt såklart) fick jag en glasbit i munnen som låg i botten på kaffet. Obehagligt var det. Så nu åker alla sex glasen och nu är jag på jakt efter nya fina glas. Undra vart man kan hitta fina såna. Inga som jag gilla på Ikea iaf.

Nu ikväll var Nicole ch Jessica på fika. Det är Nicoles födelsedag idag. Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!

Ps. Tre kvällar i rad nu har Elias somnat i soffan och legat där och sovit själv ända tills vi gått och lagt oss. Bara burit över honom till sängen och han har sovit vidare. Inte illa det.


Dagens kaka

Så, nu är det lite mer ordning på datorer och internet här hemma så nu klämmer vi till med dagen inlägg. Har varit på en lååång härlig promenad till skogs med familjen. Vi gick ner till badet och kollade läget. Massa söta änder vi träsket som trodde vi kom med mat. Dessvärre lämnade vi brödet hemma. Känner mig så fräck när man bara står där och tittar.

Vi knallade upp till centrum och lunchade och kollade lite butiker. Men det var lite för mycket folk så vi knallade hem och tog en vilopaus på soffan. I samma veva insåg jag att jag inte hade lust att laga nån mat. Så jag ringde mamma och bjöd in oss på middag. Tur var det för där bjöds det på god lördagsmiddag. Vi stannade på fika och kollade in melodifestivalen. Kollade med ett öga bara iof. Är ganska oinresserad av alla dessa kval innan stora finalen. Känns för mycket bara. Månader med festivalyra är ingenting fö mig direkt. Grande finale räcker gott.

Nu ska jag surfa in på www.kakburken.se en ny sajt jag hitta där dom har massa roligt bak. Vi håller juh på att planerar ett dop till våren.

Gårdagen

Dett inlägg skrev jag igår men det funka inta att ladda upp texten då,så nu kommer gårdagens text.

dag var det Elias som väckte mamma sin. Hans mamma tyckte vi kunde sova en timme till, men inte Elias. Så vi låg i sängen men var vakna. Vi fick mötas på mitten så att säga =) Elias gick på promenad med sin farmor så jag kunde gå på återbesök till MVC. Allt gick smidigt och kroppen har hämtat sig efter förlossningen. Jag har inga gravidkilon kvar utan är tillbaka på min ursrungsvikt. HEJA MIG!

Mötte upp moster Nina och fikade med henne och svärmor. Vi gick en liten shoppingrunda. Hittade en väska på rea. Tur för mig det som älskar väskor. Nina hitta kläder til Ella.

Jessica kom hit efter middagen och kollade Let´s dance. Jag håller även på att undervisar henne i barnaskötande så hon kan ta Elias framöver. Idag var första bajsblöjbytet. En som hon själv sa traumatisk upplevelse. Men det får vi träna lite på så går det som det dans på rosor som allt annat gör. Klarskolad snart med andra ord.


Långpromenad

Imorse var jag tvungen att väcka Elias så att vi skulle hinna till utsatt tid. Det är första gången. Kändes verkligen taskigt att dra upp honom när han sov så sött. Som tur var somna han om i vagnen sen efter lite ombyte och frukost. Vi skulle nämnligen på promenad med min kollega Sofie och hennes lilla dotter. Först gick vi till våra chefer och visa upp våra sötnosar. Sen knalla vi till våra stuga vi jobbar på och hälsade. Sen knalla vi till baka hem och åt en väldigt sen lunch. Himla hurtig man varit idag.

Sen åkte jag och pappa till farfar och plocka ihop lite personligheter till honom. När Jonas kom så packa vi ihop bilen och åkte till farfars nya boende. Tror det kommer bli super för farfar. FIn lägenhet och bra och trevlig våning. Och han verkar själv vara med på noterna. Det känns himla bra, jobbigt när man måste flytta dem utan att dem själva vill. Nu ska vi bara rensa gamla lägenheten och få dit möbler och inredning tror jag det blir helylle där.

Eftersom vi inte orka laga mat ida blev det ett stopp på grillen på vägen hem. Smarrigt. Nu ska jag förflytta den sovande bebisen jag har på magen till sängen. Får vi se om man måste dyka ner själv på en gång eller om man kan få 30 min egentid innan det är dags att tacka för sig.

Lugna dagen

Idag har vi haft en alldeles lugn dag. Mys på hemmaplan till eftrmiddagen. Då gick vi ut å träffade mamma min. Först lite shopping på ÖB sen bjöd hon på fika. Vi knallade sen hem och jag fick tillfälle att städa lite. Tog en kvällspromenad med min lilla familj och efter det hem och äta sen middag. Ingen märkvärdig dag med andra ord. Skönt med såna dagar ibland också.

Nostalgitripp

Min farfar ska har flyttat till ett äldreboende. Var hemma i hans gamla lägenhet med pappa och kollade läget idag och hämtade lite saker han skulle ha i nya kvarten. Vad massa minnen det drog när vi kom dit och tittade runt lite. Massa saker som jag har gjort, gipstavlor, pärlplattor med mera fanns lite här och var. Hittade även tidningsurklipp från när pappa var tre år gammal och blev påkörd av en bil. Vilka grejjer.

Idag rigde våran husvärd och berätta att vi kunde gå till områdeskntoret och få välja nya luckor till köket. Lyckan är gjord, jag slipper ett blålila kök =)

Elias är värd en guldmedalj. Idag fick han två vaccinationsprutor. Den märkte han inte alls av, den andra gnydde han lite över (den sprutan svider tydligen) Han e juh modigare än va jag e å då är han bara 3 månader gammal.


Nybäddat

Ska bli så skönt att få ypa ner i en nybäddad säng ikväll. Luktar gott och kräkfläckar som det lätt blir i sängen nu för tiden. Skulle bäddat rent i går men blev inte riktigt så eftersom kvällen spenderades på toan. Och sängen förblev obäddad, fick sova utan påslakan alls igår. Men nu får jag sova gott!

I dag dog en fisk i akvariet vi har. En honguppie. Lite tråkigt. Vila i frid fisk!

I morgon 9.45 har vi tid på BVC, Elias ska få sina första sprutor. Läskigt, hoppas det går bra nu, tror iof det är jobbigare för mig än Elias.

Huvudvärk

Tanken var igår att jag som vanligt skulle ha min lilla dagbokskrivarstund på kvällen som jag alltid har. Men gårdagskvällen blev inte riktigt som tänkt. Jag hade under dan haft lite huvudvärk men tänkte inte speciellt mycket på det. Men när kvällen kom så tilltog värken och det blev värre värre. Tillslut hade jag så ont att jag kräktes. Och det har aldrig hänt mig förrut. Var lite jobbigt. Så det var bara sängen som gällde igår. Och sån tur hade jag att Elias inte ville bråka utan somnade istället på en gång. Lite annorlunda kväll för min del. Kan vara pga en visdomstand som bråkar denna huvudvärk visa sig.

Annars va söndagen lugn och trevlig. Hade fikagäster på eftermiddagen. Sen middag och en liten familjepromenad på det.

I dag har vi varit och kolla in kyrkan och vardagsrummet som salen kallas  där vi ska ha dopfika. Kommer bli himla bra det där tror jag. Eller jag vet rättare sagt =)

Nu ska snart Svenska bostäder komma och fixa lite småtrasiga prylar hemma. Ska försöka få till nya köksluckor också. Vill så gärna ha annan färg på luckorna, våra är gräsliga som vi har nu. Men tror tyvärr det är lönlöst. Men som man säger, skam den som ger sig!

På väg till stranden (och en skräckupplevelse)

I dag började vi morgonen med att åka till mamma där det bjöds på härlig god frukostbuffe med hela familjen. Mätta och belåtna började flytten som vi hade att se fram emot. Min bror och hans tjej och hund har fått sin första lägenhet. En fin lägenhet nere vid strandliden. Så nu var det dags. Alla hjälps vi åt och packar ner från mamma till bilarna. Sen åker vi över och börjar packa ur i nya lägenheten. På plats börjar vi packa upp kartoner och lådor. Fylla skåp och montera bord. Sängen bäddas för första gången och det känns bara så kul. Ella och Jocke springer ner till wooken och köper mat. En välbehövlig middag intages för att sen fortsätta med uppackninen. Det var verkligen j'ättekul att hjälpa till med flytten.

Men mitt i all denna glädje får jag vara med om en skräckupplevelse. Elias lyckas med att sätta i halsen, troligtvis en kräka. Och han får absolut ingen luft. Jag ser bara hur hela barnet spänner hela hela kroppen och han blir blåröd i ansiktet som är panikslaget. Jag slänger upp han  upprätt läge och försöker hjälpa han. Det kommer massa saliv/dreggel ur både näsa och mun och han verkar ha kämpit att komma i gång med andningen. Till slut verkar han få det under någorlunda kontroll och jag ser att han får till ett andetag. Lite okontrollerat börjar han komma tillbaka i normala andningen och sakta återgår det till det normala. Fy fan vad läskigt det va.

RSS 2.0