Sunday dinner

Mamma ringde igår och fråga om jag tvätta fönstrena än. Nää det har jag ju inte orkat än. Så då var hon så otroligt snäll och erbjöd sig att göra det. Så idag kom hon och tvätta alla våra fönster. Och inte nog med det, hon hade med sig god bulle också. Så väldigt glad att mamma erbjöd sig att hjälpa till. Har skjutit på dessa fönster länge nu. TACK SNÄLLA MAMMA!

Och efter mammas hjälp åkte jag och lillebror till Melanie som idag bjöd hela tjejgänget på Sunday dinner. Det var lamm, potatismos, rotfrukter, sås, gele och yorkshirepudding. GOTT! Hon hade även bakat en smarrig paj. Så mätt kan jag lova att man blev idag.

Lever fortfarande i min bebisbubbla och vi har det bra här hemma. Nån sorts vardag lär det dröja innan vi hittar med bebis och storebror och stundande flytt. Men jag ser positivt på det hela.

Bröder

Tack alla för era gratulationer. Här hemma rullar det på, inte alls som vanligt men ändå så är det det. Som nybliven förälder till en plutt är det inga problem, det känns bara underbart. Det är det andra som är så annorlunda. Elias har blivit storebror. Hur tar han allting och hur gör man det bäst för han. Vi märker redan att han vill ha mycket uppmärksamhet och är lite känslig. Och så det som man ställer sig frågan, hur kan man älska ett till barn lika mycket som man älskar det första? En förälders kärlek till sitt barn är obeskrivlig och kan bara upplevas av en annan mamma/pappa. På nåt sätt känns skillnaden mellan tvåbarnsförälder större än skillnaden från att vara barnlös till förälder till ett barn. Men ett vet jag iaf, att bli föräldrar är en magisk underbar resa.
Än så länge är jag i en känslovåg, hormoner svallar och jag är lycklig. Vi har en intensiv period framför oss med bebis, storebror och flytt men jag tror på det här det känns bra.




Lillebror är här

Igår 26 oktober 2010 kl 14.01 föddes ännu namnlöse lillebror. Det var en väldigt snabb problemfri förlossning. Jonas och jag sov kvar en natt på BB och Elias sov hos mormor. Nu är vi hemma och landar. Elias är framme och klappar lite på lillbrorsan men annars så verkar han inte så värst brydd än. Tar nog lite tid att "boa" in sig med vår nya familjemedlem, men han är så välkommen!




Julklappar

Jag e ju som jag e (och just denna egenskap har jag fått av in mamma kan jag lova). Och jag har redan börjat tänka och planera julklappar. Har faktiskt handlat den första också. Pappa, Jonas och Elias har jag ganska klart för mig vad det blir. Som vanligt är Jocke ett av det större problemen. Annars har jag funderingar på vad resten ska få. Blir inte så mycket julklappar iår (som man alltid säger). Men jag gillar verkligen när man kommer på en bra personlig grej till någon. Man samlas en dag som julafton och byter lite klappar. Jag älskar verkligen julen och som vanligt ser jag mycket fram emot den.

Men det är ett tag kvar tills dess. Först och främst ska bebis komma och sen flyttas. Och jag hoppas verkligen det blir i den ordningen. Känner mig lite frustrerad nu. Det sägs ju att ens graviditeter och förlossningar kan vara lite snarlika ens mamma. Och mamma berätta att jag som är äldst föddes 5 dagar tidigt (som Elias gjorde) Timmy, mellanbrorsan föddes 3 dagar tidigt (och det skulle i sånt fall vara som idag med denna plutt) och Jocke, minstigen med honom gick hon över tiden i två veckor. Så jaa, vi får se hur lika det blir. Två veckor över tiden har jag ju ingen större lust med kan jag lova.

En dag i våras

En dag i våras träffades jag, Jonas, Elias, Jessica, Annika, Josef och hundarna. Vi knalla ner till stranden och lekte och fikade. Annika hade med sig sin systemkamera och när vi va där igår fick jag ett gäng med fina bilder.

Mammas lilla stjärna!



Lördag

Imorse när vi äter frukost springer Elias iväg. Jag kommer snart säger han. Han kommer strax tillbaka med sina badbyxor i handen. Vi måste åka bil och bada säger han. Jasså? Ja, jag måste bada med mina badbyxor. Ja så då bestämde han dagens aktivitet. Vi packa ryggsäcken och gick. Dock tog vi simhallen här hemma så det blev inget bilåkande. Jonas och Elias badade och jag var åskådare. Lite surt att även jag som bara satt på en stol hela tiden var tvungen att betala inträde. Men men, jag hade ingen lust att gå hem och uggla som jag gör resten av veckan så jag betala och gick in jag med.

Efter badet så gick vi hem och vila lite. Kände att vi inte hade lust att ställa oss vi spisen, så vi våldgästa min pappa. Och han var nog bara glad att få lite sällskap då han är inne i sin tok-jobba-period nu. Och så fick han ju vara med sin favorit Elias också. Han lämnar inte morfar ensam en sekund när vi är där. Idag skulle han tex hjälpa morfar att tvätta. Han hade lastat maskinen med en halvliter tvättmedel och tryck på en knapp.

Inspection

Den i familjen som verkar drabbas mest av denna flytt är lilla (stora) kissen Missan. Så fort det händer nåt, skåpen töms, kartonger packas, möbler flyttas så är hon framme och inspekterar, känner och "frågar" vad det är som händer. Jag tror flytten kommer ta hårdast på henne faktiskt, hon gillar inte förändringar.


Väckarklocka

Idag fick jag mig en liten tankeställare, en klocka som ringde och väckte mig. Har under dagen idag haft mer känningar än vanligt (som är kopplade till bebis och barnafödande) och blev nästan panikslagen, vettskrämd. Verkligheten öste över mig. Jag har ju varit mer eller mindre cool lugn. Det har varit en problemfri graviditet och inte haft mycket till känningar mer än lite sammandragningar/förvärkar om kvällarna. Idag slog det mig att detta kan ju hända när som helst, idag, imorgon. Och det var så mycket tankar som sköljde över en, Elias vart ska han, blir det att Jocke kommer hit? Ska han till mamma? Är han på dagis, vem hämtar han, får han med sig det han behöver? Och så jag, vad har jag gett mig in på, är jag redo? Jag har ju gått igenom en förlossning innan, då visste jag inte vad jag hade att vänta men det vet jag nu, kommer jag klara det som förra gången? Ja troligtvis men idag han verkligheten ikapp mig och jag var inte riktigt beredd på det. Jag är så glad att jag har Jonas iaf. Berättae för han hur jag känner nu och hans svar var att om du tar hand om dig så sköter jag resten.

Visning

Så, ikväll har vi äntligen haft visning på vår lägenhet. 18-18.30 stod dörren på glänt och det kom ett gäng med människor och kolla. Så nu får vi bara hoppas att nån kommer och vilja ha den innan 1 jan. Känns så surt att lägenheten ska stå tom 1.5 månad och vi ska betala för den annars. Så nu är alla såna här stora projekt klara (ja förutom själva flytten) så nu kan bebis komma bäst den vill. Fast ja har nog inte riktigt fattat att vi vilken dag som helst kan få en bebis i familjen. Ja vi får se när denne behagar komma, vad tror du?

Skip hop

Det enda som jag inte är nöjd med sen Elias bebistid är skötväskan jag hade. Och det betyder att jag vill ha en ny denna gång. Och jag vill ha en skip hop skötväska, bara det att ny kostar lite mer än min ekonomi tillåter så jag budar på bättre begagnad på Tradera. Än så länge har det gått åt pipsvängen. Dom jag budat på stiger så i pris att det lönar sig med en ny. Hmm, hur gör man då... Hoppas jag hittar en innan bebis kommer nu bara.

City Gross

Efter frukost och lite lek imorse drog vi till City Gross för att fylla på skåpen. Perfekt tid att åka och handla på, inte alls mycket folk. Och Elias skötte sig himla bra. Insåg när vi handlade att jag ser fram emot alla "pop-ups" som julen kommer med. Jag gillar verkligen julens kryddor. Köpte en kladdkaka till frysen. Bra att ha om det kommer gäster som behöver fika. Och det var ju en julvariant med pepparkaka. Lät väldigt gott, och sen då... Vörtlimpa, julmust, glögg och alla underbara kryddor som kanel, kardemumma, apelsin och sånt gott som dom kryddar mycket med. Mmm, DET längtar jag efter.

Kommande inköp

Farmor kom hit i eftermiddags och tog Elias så vi kunde åka till Barkarby för att kolla lite på saker vi behöver till nya hemmet. Vi började med en tv och dataskärm. Dataskärm hitta vi rätt fort en bra. Tv tog lite längre tid. Vi hittade ett par, tre stycken som kan bli aktuella för köp. Jonas sitter just nu och kollar priser, vart det är billigast och detta eviga frågande, lcd, plasma, 42, 47, 50 tum, LG, Samsung, Sony. Som tur är överlåter jag det till Jonas. Sen gick vi in på Ikea och kolla möbler till Elias rum. Säng och förvaringsmöbel är prio ett. Resten köpes när man flyttar. Och vi hitta nåt som kändes bra och vi ska köpa detta strax innan vi flyttar. Detta blir det till Elias.
Bokhyllan ska dock vara liggande och inte stående. Och den nedre raden ska hyllorna få fina lådor för bra förvaring. Nöjda är vi iaf!



Tröttmössa

Igår hade jag massa ork och energi, körde på stadigt med packningen och tömde på rätt bra. Tog inte dom vanliga pauserna jag brukar under dagen utan körde hårt istället och det kändes bra.

Idag var det raka motsatsen. Kände hur tröttheten drog över mig och tröck ner mig i soffan. Hade ingen motivation eller ork till nåt vettigt här hemma. Åkte till alvik och åt lunch med Nina. Och lagade god mat hemma. Marinerad helstekt ytterfile med hasselbackspotatis och rödvinsås. Och så en vaniljpannacotta till efterätt. Vilken skillnad det kan vara från dag till dag.

Idag är det iaf v 39 och två veckor kvar. Det närmar sig.


Krav

Elias har som sagts blivit ganska trotsig. Och ett tag så börja han trilskas med läggningarna. Vilket var lite av en mardröm. Men det höll inte i sig, tack och lov. Han är numera trött när vi lägger han och han somnar utan större problem vilket är en dröm. MEN för att han smärtfritt ska följa med till sängen är det alltid nånting som ska med. Och så länge han sköter sig och inte leker med det som nu följer med till sängen är det helt ok att det kommer med. Ofta är det hans mjukdjur och det är väl mest naturligt. Häromdagen var det en pannlampa som han hade på sig tills han somna. Idag var det en traktorbil. Och jaa, bilen skulle ligga brevid han och det var viktigt att bilen också fick täcke på sig så den inte skulle frysa. Elias somna och bilen somna så är det dessa krav han ställer för att han ska komma och sova utan problem då får han sina krav godkända.


Gammal vuxen

Jag insåg nyss att jag är inne på dem sista månaderna i mitt liv av ungdom/ung vuxen. I januari går jag över till att vara vuxen, gammal vuxen, vuxen vuxen, inte längre ung vuxen. Är det nu man ska gå igenom sin första kris innan man ens fyllt 30? Det man främst går miste om vad jag förstår är billigare priser. Tex VISA kortet blir dyrare, ska beställa adressändring och det är billigare om du är -26. Borde man inte då automatiskt få löneförhöjning när man går från 26 till 27. Så nu ska vi se till att fira hårt fram till dec för sen går det bara utför, eller!?!

Udda hobby

När jag hämtar Elias på dagis så har vi en liten stig vi passerar när vi går hem. På den här stigen verkar hundägare tro att det är nån sorts rastplats. Det ligger alltid hundskitar där. Så en dag när vi gick hem så sa jag åt Elias att akta sig så han inte gick i dessa, ganska äckligt. Åhh äckligt bajs!! utbrister han när han ser dessa. Så nu har det lixom blivit en grej att varje gång vi går hem den vägen (man kan gå två vägar hem) så ska det inspekteras och räknas hundbajsar. idag var det 5 st. När vi passerat stigen så å gått över gatan berättar han hur många det var och hur äckligt det är. Vår nya lite udda hobby, dagens hundbajs!

101010

Hade väl hoppats lite på att bebis skulle komma idag. Hade blivit ett härligt personnummer. Men men, nu får den vänta en vecka. Har inte tid i veckan.

Istället blev det mässa idag. UnderBaraBarn-mässan. Tur man hade gratisbiljetter för så skoj var den inte. Helt ok absolut. Men den har blivit mycket sämre med åren. Färre utställare och mindre av allt helt enkelt. Men det var trevligt att komma hemifrån lite.

Efter mässan hämta Jonas mig i alvik och vi åkte till mamma. Elias har sovit där inatt och vi stanna på middag. Jonas mecka med mammas trasiga diskmaskin som trist nog inte blev lagad idag. Nån del som inte passa. När vi skulle gå blir Elias jättearg. (han var trött också) Han vill inte gå hem med mamma och pappa han vill stanna och sova mer hos mormor. Och det är ju lite trist för oss men egentligen bara positivt och tryggt. Det betyder att han trivs med att sova där. Väl hemma somna han ganska fort med en pannlampa på pannan.

Trots

Sen ett par dagar tillbaka har Elias börjat med nån form av trots, 3 års-trotset. För det mesta och över lag går allting bra men när det gäller då gäller det. Det kan vara att vi inte har nån majs som han vill ha till middag, eller att jag sa till han när han gick åt fel håll ute på promenaden eller det värsta, att han ska lägga sig ner och sova. Han har börjat med gnäll. Det börjar med att han gnäller. Det övergår till gråt, tårar och skrik. Det värsta är att man kan lixom inte prata med han utan han bara triggar sig själv mer och mer och mer. Värst är läggningarna. Det är inte varje kväll men det kvällar som är är SÅ jobbiga. Så det är bara att lära sig att hantera skrik, gnäll och tårar nu.

Men imorgon har vi alla nåt att se fram emot. Elias ska få sova hos sin mormor. Det ve jag att han ser fram emot. Och jag och Jonas ska ut på restaurang. Vi fick en smart box av Jocke i julklapp och den ska vi nyttja nu. Sen att få komma hem och bara vara lite Jonas och Tina gör oss gott. Hemmaplan för oss själva. Sen på söndagen ska jag på UnderBaraBarn mässan med Nina och ev Mia. Ses också fram emot. Vann biljett så inträde blir gratis.

Vi enades

Vi gick återigen upp för att kolla tapeter. En sak var klar, ingen av oss skulle få sin högsta vilja igenom. Jag får ingen röd tapet, Jonas får ingen vit med silver. Så vi bläddra titta leta och tillslut hitta vi en som både kände skulle funka. Skönt att kunna stå enad front till slut.

Zzz Zzz

Min Kära Jonas påpeka lite fint härom morgonen att vissa nätter snarkar jag värre än värst. Att jag dessa nätter väcker honom flera gånger om. Och det är kännt att höggravida snarkar, men det är ingenting jag märker själv. (Alltså jag sover inte sämre) Det enda som är lite jobbigt är att jag är lite småtäppt/förkyld hela tiden. Men min kära gubbe måste ju få sova han med så jag gick till apoteket och köpte ett sånt plåster som man sätter på näsan för snarkare. Och om jag snarkar mindre eller inte det vet jag inget om men jag kände mig mycket mindre täppt och det va skönt. Jag får ju ine använda nässpray om det inte är akutfall. Så detta var ett bra hjälpmedel vill jag säga. Brethe right tror jag det heter och det rekommenderas.

Barnsäkert?

Vi har (som bilden nedan visar) såna stickproppar, eller vad det kan tänkas heta i våra eluttag så att inte Elias ska vara där och pilla och göra sig illa. Och det kan man ju tycka är jättebra. Men vi har uppenbarligen en väldigt, väldigt intelligent son. Han har iaktagit Jonas när han tar ut dessa skydd och stoppar i en kontakt. Så Elias tar fram en adapter och stoppar in den och lossar skydden så han sen kan koppla in det han vill (oftast är det dammsugaren). Ja undrar, vad gör man när man har barn som överlistar ett barnskydd. Det är knappt så jag själv får ut dessa ur eluttagen.


Bromma Blocks

Idag mötte jag upp Annica och så åkte vi iväg till Bromma Blocks, det nyaöppnade gallerian vid Bromma flygfält. Ett trevligt ställe men ack så dyr lunch dom hade. Dom hade som ett trevligt litet foodcourt där och nästan allt kostade typ 100 spänn, aningens mycket för lite lunch, men men. Blev inget shoppat men det var trevligt att komma hemifrån lite.


Tapeter

Idag så var ja och Jonas uppe hos hyresvärden och skulle kolla tapeter till vårt och Elias rum. Till Elias rum kändes det som att det i princip inte fanns nåt att välja på, men vi kom överens om en tapet iaf. Till vårt rum var det ju aningens värre. Jonas hitta ett par som han tyckte kändes okej, jag hitta några jag kunde tänka mig. Saken var ju bara det att det är helt olika tapeter, så olika som det kan bli lixom. Jag vill ha ett murrigt sovrum med typ röda färger, hitta en lila jag kan tänka mig också. Jonas däremot han hitta ljusa nästan vita tapeter med nåt litet beiget eller silvrigt inslag. Ja, vad gör man då? Möts på halva vägen eller? HJÄLP!

Då och nu

Jag känner att jag inte riktigt har samma mage nu som med Elias så för att jämföra hitta jag lite bilder och jämföra med. Bilderna när jag väntar Elias är ju sådär snygga men det bjuder jag på. Magen med Elias är i v 38, bilderna med tvåan är v 37. Bilderna till vänster är Eliasmagen, till höger syskonmagen. Lite skillnad är det allt va?




Effektiv lördag

Långfrukost med familjen var starten på dagen. Sen hade Elias sitt första tandlöäkarbesök kl 10.25 Gick jättebra vilket jag inte trodde det skulle göra. Men han gapa stort och gladeligen. Fina rena tänder va domen. Det enda vi skulle tänka på är nappen sa tandläkaren. Men det har vi kommit fram till att det får bli efter bebis och flytt. Blir lite mycket på en och samma gång annars.


När vi kom hem så knalla jag ner i källaren. Tänkte att jag skulle börja småplocka där nere. Men det gick så bra så vi blev klara med hela källaren, vi slängde väl halva förrådet typ. Möbler och skrot som man sparat och tänkt att nångång kanske det kommer till användning. Men nej, nu rök det alltihop. Vill inte ta med mig massa skrot i flytten. Jocke kom och hjälpte till och bar det tyngsta.

Sen var det bara hem och ta en dusch och byta om. dags att åka på kalas. Var en överraskningsfest för morbror Ove som fyllt 50. Han åkte utomlands dagen han fyllde, men vi samlades hemma hos min kusin idag så när dom kom hem från flyget var vi där idag och överraska honom med smörgåstårta, tårta och kaffe.

Så nu ligger jag helt slut utslagen på soffan.

Dammsugning in action

Elias tycker det låter illa när man dammsuger, men han har lösningar på det mesta han.


Åhh mamma

Elias har i badet hällt ut massa av mina schampooflaskor. När han kommer upp frågar han mig
-Mamma e du arg på mig?
-Ja det är jag
-Åhh mamma (så kommer han nära ger mig en stor kram tar ut nappen och pussar mig) jag älskar dig, mest i hela världen.

Jag lovar, i dessa lägen är det svårt att vara arg på sin finaste. Han får en stor kram tillbaka. Han hoppar upp i mitt knä och lägger sig i soffan och somnar. Där ligger han nu och vi väntar på att Jocke ska komma så vi kan hjälpa han med lite städning i hans lya.

Ny färg

Kände att jag ville ha lite förändring här i veckan (som om det inte är tillräckligt med förändring på gång) så jag satte igång och färga håret. Och det blev inte riktigt som jag tänkt, trodde det skulle bli lite rödare. Men jag e nöjd. Jag gillar't.

FÖRE


EFTER

RSS 2.0