Laptop

Så nu har jag bestämt mig. Så fort jag har lite pengar över ska jag köpa mig en ny laptop som bara blir min. Vi har det så ruskigt rörigt med datorer under en period. Jonas har fixat byggt, byggt om med den stationära.Emil har lyckats ha sönder alla våra bärbara. Å nu har jag en iPad som visst funkar så här på semestern ellerom man vill kolla typ aftonbladet. Men jag saknat att få ha min egen bärbara. Där jag har koll på mina egna saker. Det jag främst saknar är mina bilder. Har inga bilder här längre och vet inte när jag framkallade och fixade senast. Tur att jag har Sofia som tagit massaindustri bilder när vi varit på äventyr. Har ju en hel del fina bilder i mobilen också. Men dom har jag aldrig fått fram på datorn. Har liksom bara struntat i allt. Men nu nu får det vara slut på det. Nästa på önskelistan är en ny bärbardator all Tina style!!

Plaskdammen

Elias sakna sin bästa kompis så jag frågade om familjen hade tid att se oss. Självklart hade dom det. Vi bestämde att vi skulle ses på tisdagen. Och när vi vakna upp till strålande solsken kändes som en kväll vid plaskdammen som det rät valet.Jag slängde ihop ett gäng tacorullar, lite salsa och chips så hade vi lite middag. Sofia och Jonas tog med sig kaffe å kaka så vi hade hela kvällen täckt. Barnen lekte oavbrutet utan problem (som vanligt) Elias och Anton skötte sig praktiskt tagit själva. Tilde och Emil höll sig vid kanten så vi hade ett bra övervakningsläge vid filtarna vi satt på. Nu har även Tilde och Emil börja njuta av varandras sällskap och skrattar tillsammans. Det gjorde att vi vuxna fick tid och möjlighet att sitta kvar å prata utan att bli konstant avbrutna. Vid åtta var vi tvungna att bryta upp då Tilde och Anton hade dagisplikt dan efter. Men barnen var hur nöjda som helst. Somna omgående vi kom hem. Vilken lyckad kväll!!

Storskär

En semestervecka på landet var till ända. Emil och Jonas tog bilen hem på lördagen. Kvar till söndag var jag Elias och mamma. av en speciell anledning också. Just på söndagar åker Storskär förbi oss. Och eftersom ångbåtar har fallit Elias i smaken nåt enormt ville jag å mamma åka hem med just Storskär. Och vilken fullträff. Regnet var på väg att komma men just som vi åker över till bryggan och väntar in båten spricker det upp. ombord fick vi dom sista platserna i salongen. Perfekt! Efter vi lämnat bryggan frågar jag och Elias om det finns nån möjlighet att vi får gå upp och titta hur kaptenen har det. Det fick vi! Vi kikar in utrustning och ställer lite frågor. Skitläckert! Och innan vi lämna bryggan fråga kapten om lilleman ville ta i ångtutan. Såklart han ville, med mammas hjälp. Så efter vi visslat i ångtutan tackade vi för oss och tog oss vidare ner i maskineriet. Där fick vi träffa en trevlig maskinist som guidade oss runt och visade hur allt fungerade. Kaptenhytten var tuff men maskineriet är Elias stora favorit. Efter dessa besök var vi sugna på fika så vi knalla ner i fiket och försåg oss med lite kaffe, macka och glass. Resten av resan gick som en dans. Så ruggigt nöjd och tacksam min lilleman.

RSS 2.0