Doppas

Blev makidonken till middag idag. Undrar om vi ätit för mycket där eller vad hans barnvakter gör med honom, för när Elias får sin hamburgare och sina pommar så är han inte riktigt nöjd. Han ska ha nånting, han sträcker sig å gnäller och vi förstår inte riktigt. Till slut lyckas han vsa att det är ketchuoen han vill ha. Och när han får den så tar han försiktigt sin pomme och doppar den rätt ner i ketchupen. Och så gör han med varje pommes han får som han lixom aldrig gjort nånting annat. Snacka om inteligent unge. Och matglad, han får själv, utan problen i sig ett happy meal. Och det består ändå av hamburgare, pommes, dricka och äppelklyftor.

Ni som tycker att bloggen fortfarande är lite tråkig och bildlös emmelanåt så har det sina orsaker, men jag lovar det är inget som kommer vara för alltid. Det ska bli bättre och roligre inlägg och mycket mer fina bilder. Lovar!

Restaurangbesök

Ikväll har jag träffat tjejorna och ätit lite god middag. Vi träffades efter dessa slutat sina jobb. Jag åt en god canneloni med kyckling spenat och riccota. Vi prata på och hade trevligt tills det var dags att stänga, då följde tjejorna med hem och vi drack te och dom nattade Elias. Dom har ju lärt sig det sen Trosa helgen nu.


Just det Trosabesöket ja. Vi hade det så himla mysigt. På fredageftermiddag åkte vi iväg. Kom fram vid sextiden, checka in på rummet och slappa en timme framför tvn. Ner till restaurangen och käka en god 4 rätters till middag. Ut på en kvällspromenad längs lilla kanalen. Var knappt en kotte ute på stan, nästan lite öde så när på några tända lampor i husen. Däremot fanns det fullt av fåglar. När jag gick ut på en brygga vid hamnen så kom det fram säkert 30 änder på bara några sekunder, stackarna trodde dom skulle få mat. Iaf det va kallt ute så vi gick hem istället och la oss framför tvn i sängarna.
Å som sagt så sov vi lite halvdant eftersom det var så varm på rummet, men iaf.
Morgonen efter så gick vi ner och åt en ljuvligt god frukostbuffe, upp å hoppa ner i morgonrocken. Ner till bubbelpoolen och lägga sig där. Åhh så skönt det var. Lite bastu och tvagning så var vi sen tillbaka på rummet, gjorde oss iordning och cheka ut. Vi gick ett nytt varv på stan nu när det var lite mer liv i staden. Köpte oss en stor baguette som vi gick och matade fåglarna med som kompensation för kvällen innan.  Sen så packa vi in oss i bilen och begav oss hem till lilla kärleken vi hade kvar hemma.

Min livlina

Vill bara hylla min mamma min svärmor, min Jess och min Nicole. Ni vet erat värde hos mig ni håller mig ovanför ytan.  Kan inte poängtera nog vad ni betyder för mig!

Ett avtryck

Lämnar bara ett litet avtryck här, är såå trött idag så jag ska strrax sova. Tidigt för mig duktiga jag. Helgen var alldeles super, dock var sängarna lite väl mjuka och rummet var bastuvarmt så direkt utvild var man inte då man vakna flera gånger om. Vart på barnkalas idag. ! års kalas. Elias har lekt massa. Har lite fina kort och bättre redogörelse snart.

Grattis gubben!

Min kärlek min man, pappan till mitt barn fyller år idag. Hipp hipp hurra till dig gubben! Iof inte så mycket speciell dag eftersom han inte tycker om att fira. Blev frukost på sängen, en present (ett par sheepard tofflor) och restaurangmiddag med min och hans mamma och min bror. Alldeles lagom.

Kan även passa på att gratta min lilla dagbok, bloggen. Den föddes i februari 2008, mins så väl att jag startade den en kväll när jag var ensam hemma., Jonas var i Tyskland på tjänsteresa och Elias var bara 2 månader gammal. Han låg hos mig nästan hela kvällen, ville inte vara själv. Jonas och jag prata på msn och jag sa åt han att dett fanns lite läsunderhållning nu när han var borta.

Har packat väskan inför morgondagen nu, bara toalettartiklarna kvar som åker ner efter man har morgonfixat sig. Och tjej som man är har jag ju planerat och funderat ett par dagar vad jag vill ha för kläder och så. man vill ju vara fin när man åker bort, men det är ju rätt kallt nu så man får ju se till att inte frysa heller. Har skrivit en liten how-to-do-list till mina barnvakter så dom vet hur Elias ska tas itu med.Jisses vad jag ser fram emot helgen. Får se om man hinner blogga innan söndagen, men jag tror inte det. Ska koppla bort allt som har med datorer och sånt att göra. Bara mobilerna som får hänga med i högsta hugg, man lär ju ha ständig koll om tjejerna skulle ringa om nåt, men jag är egentligen, innerst inne helt övertygad om att det kommer gå SÅ bra.

Nu ska jag ladda kaffebryggaren så man har lite gott morgonkaffe när man vaknar imorgon. Har gått upp ca 30-45 minuter före klockan ringer hela veckan eftersom Elias tycker det är dags att gå upp då. Men iof har han sovit nonstop från det att han somnar till ca 7-7.30. Och det är inte så illa pinkat.


Elias 2 månader


Elias 14 månader



Minikalas

Gick över till mamma idag, hon fyllde år i måndags så vi bjöd över oss på middag och fika. Köpte med oss lite gott och enpresent. Mamma bjöd på god wook. Stambytet börjar närma sig sluteet och det blir himla fint hemma hos mamma nu.

Imorgon fyller Jonas år och han har valt att vi ska gå ut och äta, en nyöppnad liten italiensk restaurang blir det. Vi har testa den en gång förrut och då blev vi nöjda.

Imorgon måste jag hinna packa lite också. Vi ska ju åka bort på fredag. Och skriva en to-do-Elias-lista. Allt sånt som en mamma oroar sig över, dosera välling, salvor, blöjor, mat.... ja ni vet hur hönsig man blir när det kommer till kritan.

Rensa kameran också inför helgen så nu har jag lite nya bilder att visa







Första kortet är charmiga mamman och pappan
Andra kortet är sjuklingen, nästan 40 graders feber
Tredje kortet är det skönhetssömn som gäller

God gärning

Blev en bra kväll idag, ringde Jessica och fråga om hon ville komma på middag efter jobbet, hon fråga vad vi skulle äta och jag sa glatt att det blir sommarpasta och det kunde hon ju inte motstå. Hon kom vi åt och sen skulle hon och Elias gå på promenad till downtown Shellmacken och köpa bullar. Och han skötte sig himla bra tydligen. Så såklart blev det bullfika. Jessica skötte delar av läggning med pyjamas och tandborstning, hon måste öva inför fredagen. =) Jag tog tag i en uppgift jag behövt göra länge, nämnligen att rensa akvariet och byta vatten. sagt och gjort. Så nu är fiskarna glada och så även jag.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Karin och jag ser ingen anledning till att inte anta denna utmaning.

Lägg upp sjätte kortet från sjätte mappen och berätta lite om den



Detta är från en av dom viktigaste dagarna i mitt liv, och jag hade turen att få dela denna dag med mina bästa vänner och familjen. På kortet är det jag Jessica Nicole Melanie och söta lilla Ella.

Nu utmanar jag alla (förutom Karin som redan är utmand då) som jag har länk till.
Camilla
Evelina
Fatti & Bumbum
Jackie
Linda
Mia
Natahlie
Nicole

Söndagens slut

Trött som ett troll. Har spenderat halva dagen på pappas jobb. Jonas har hjälpt pappa med bilen inför besiktning. Själv satt jag på kontoret och kolla tv och drack gott autoumatkaffe. Inte så vanligt det inte. Elias sov två timmar då vi va där och tur var väl det, han är verkligen överallt just nu. Tillbaka till pappa och äta gårdagens middag till mrunch (lunch+middag). Trivs hos pappa, längtar dock lite till sommarn när man kan utnyttja hela huset med altan pool och gräsmatta. När man är där sommartid sätts inte ens tvn på. Och skönt är väl det, den står ju på i ett hemma.

Good cop won!

Byxorna jag berättade om tidigare som jag inte va nöjd med, dick upp igen och pratade med butikschefen. Och jag fick lämna tillbaka dom. Hon sa att det egentligen inte är ett fullgott reklamationsärende men att hon ändå tar tillbaka byxorna, hon vill ju ha nöjda kunder. Passade på att samtidigt berätta om hennes otroligt otrevliga personal. Hon bad om ursäkt för sin personal också. Kändes riktigt bra när jag gick därifrån. Passa också på att berömma hennes bra personal. Tror  jag vet vad jag ska köpa för pengarna jag fått tillbaka, eller ja presentkortet. Härligt!

Annars så är vi nu hos pappa och umgås. Kul faktiskt satt i köket och prata med pappa och fick höra lite om hans liv innan han fick barn. Rätt inressant faktiskt, för mig har han ju alltid bara varit pappa, men som alla pappor hade han ett liv innan barn och det är alltid kul att höra vad som hände då.

Det är alla hjärtans dag men faktiskt så har jag inte gjort väsen av det på nåt sätt, skicka några sms, annars ingenting. Iof ska jag och Jonas åka bort nästa helg, blir lite alla hjärtans dag/födelsedagsfirande i ett för oss då. (Jonas fyller år på torsdag och vi åker iväg på fredag.)

Tacka katten

Idag fick Elias hälsa på hos våra granntvillingar som är lika gamla som han. När vi kom hem idag så smet katten ut i trapphuset, och hon är lite udda hon springer inte ner och ut utan hos ska upp. Och precis när hon ska vända för att gå hem så öppnar grannen dörren och hon smiter nästan in där. Han (grannen blev skrämd av katten så han i sin tur skrämde barnen bakom sig och drog igen dörren i all hast. Så när jag fått in katten i den rätta lägenheten tog jag upp Elias från vagnen och gick upp för att kolla att allt gått bra. Och det hade det, han blev bara lite paff när det stod en katt i dörren. Så hon bjöd in oss på en kaffe så fick Elias och deras två barn leka en liten stund innan middagen. Jättetrevligt var det. Tack Missan för att du smet iväg just när du gjorde det. Nu har Elias två nyfunna jämnåriga (skiljer tre dagar mellan dom) vänner en trappa upp.


Då och nu

Prata lite med mamma häromdagen och hon berätta att det är sån skillnad på då och nu. För bara ett par år sen, då visste vi inte så mycket om varandra. Men nu nu känns det som man känner folk som man inte alls känner, du vet ju nästan allt om en människa som du aldrig annars har nån kontakt med. Det här med bloggar det är både på gott och ont. E ju lite kul och intressant att veta vad folk har för sig vad som händer i livet. Men det tappar lite tjusningen ibland. Men jag tycker det är ganska kul faktiskt. Bäst är det när man ringer pappa för en liten lägesrapport. Eller det är han som får rapportera till mig, han säger bara -Jag läste att du.... ja vad det nu är som hänt så vet han redan det. Samma sak är det med min bästis storasyster. Träffar henne inte allt för ofta (tyvärr) men för henne är det inte heller nån ide att berätta nåt för, hon vet allt redan. Tur att man har lite hemlisar som man kan hålla på och berätta när man väl träffas.

Annars har jag haft en småbutter dag. Känns som man har drunknat i massa måsten, tvätt, disk, städ, matlagning ja allt sånt trist som bara tar en massa tråkig tid. Och inte gör det hela lättare att Elias är supergnällig. Det kan vända som en knapp. Han leker och har kul och sen så sitter han bara och gnäller och gråter för ingenting, man bär upp men det är fel, man sätter ner men det är fel, man tar fram leksaker men det är fel.... Ja då tryter tålamodet vill jag lova. Jag tackar högre makter att vi i övrigt har sån lugn snäll och glad son. Eller som Maria alltid säger, cool mamma, cool unge! Hon kanske har rätt i det =)

Ska kolla en lägenhet imorgon, tror iof inte att vi kommer nappa på den men man ska aldrig säga aldrig. Det kanske är vår drömvåning.

Helt opropå, kollade Hopkins ikväll, sjukhusdokumentären. Där var det en flicka som hade ramlat ner i en pool och var så gott som hjärndöd, hon skulle ALDRIG klara ett liv på egen hand och vad än hon skulle göra i framtiden skulle hon inte klara av att göra nånting själv. Hon skulle behöva vara kopplad till slangar och allt möjligt så länge hon lever. Läkarna frågade föräldrarna om dom ville stänga av och låta henne få somna in i lugn och ro. Men nej, föräldrarna ansåg att det var mord och skulle låta henne leva vidare genom dessa maskiner. Och spontant så kändes det så fel, hon kommer aldrig få ett värdigt liv. Men vem är jag att veta detta? Men det känns så fel bara, att ligga som en grönsak och aldrig kunna göra nånting, inte prata, inte röra sig inget inget inget.


Trosa stadshotell & spa

Jag och Jonas ska åka till Trosa stadshotell och spa nästa fredag. www.trosastadshotell.se
Det ska bli så otroligt skönt, 3 rätters middag frukostbuffe som är så underbart och tillträde till bubbelpotol och bad å grejjer, å så underbart. Längtar! Har mina kära vänner som bor kvar här hos oss och tar hand om våran lilla diamant.

I övrigt så börjar han friska på sig nu, men han har fått en rackarns hosta, å näsan rinner i ett. Och gnällig för minsta lilla motgåmng är det en världskatastrof. Men han börjar bli bättre. En annan ovana han skaffat sig är att han vaknar nån gång mellan 4-5 och håller sig vaken en timme eller två. Inte direkt ultimat.

Har fixat iordning hallen idag, vad lite gör mycket. Nytt skoställ och ny dörmatta och det blev som en helt ny hall. Fint!

Nu har min karl beställt en kvällsmoothie, får fixa det innan det ska sovas.

Good cop bad cop

Fast det är inte poliser det är butiksanställda. Idag försökte jag lämna tillbaka ett par byxor, eller reklamera kan man kanske kalla det vet inte, hur som helst var inte riktigt nöjd med dom. När jag kommer upp så är tjejen i kassan väldigt förstående men vet inte om hon kan ta emot dom, så hon ber en kollega komma. Bad cop var hennes roll verkligen. -Dom där kan inte vi ta emot du har ju använt dom. -Jo jag vet men jag är inte nöjd, dom lever inte upp till förväntingarna alls. -Nej men det är väl inte vårat problem, det får man räkna med när man handlar. -Att byxor tappar passformen efter typ 3 timmars användning och att dom drar åt sig allt damm som man kommer i närheten av? Är det rimligt tycker du? -Jamen det är ju inte så att du har köpt byxor för flera tusen, vi säljer billiga kläder (Gina Tricot), det kan hända. Sen gick hon. A men va är detta för idiot? Tror hon att hon är nån speciell eller? Tur att snälla expediten var kvar. Hon gav mig numret till butikschefen och sa åt mig att ringa imorgon i hopp om att jag skulle få hjälp att lösa detta. Tack för lite god vilja iallafall. Annars åker jag fan till en annan butik och ljuger ihop en historia om att dom bara är provade eller nåt. Faan för att sanningen inte ska va det bästa.

Feber

Febern har gått upp under dagen på lillkillen, nu innan läggdags hade han 39.6 stackarn. Han är som en liten trasa som bara hänger, har somnat i både mitt och Jonas knä idag. Och när han väl har varit på benen så bara snubblar han. Och tänder kommer det i en farlig fart. Har massa vita piggar i munnen och det är som ett kranverk i mun på han. Jisses att det ens var möjligt att dregla så mycket.

Och vad han förstår mycket nu grabben. När jag micrade vällingen nu ikväll så gick han och hämtade nappen till flaskan och gav till Jonas, han gick sen till sängen drog upp speldosan han har när han ska sova och så ställde han sig och röck i spjälorna till sängen så han skulle kunna få hoppa ner och dricka sin välling. Är man grabb och 1 år gammal då är vällingen helig. Man kan tom offra sig och gå och natta bara man får sin välling. Så fort han får se sin vällingflaska springer han till sin säng. Gullunge!

Så inga många aktiviteter idag, promenad och så åkte vi och handla lite mat. Elias mormor och morbror kommer och äter här imorgon. Lånar dusch och tvättmaskin också.


Elias med morbror

Bu och Bra

Lite iformation kommer jag med ett bu och ett bra.

Bu: Min lilla ängel är sjuk, han har feber och hostar. Tror att han håller på att få fler tänder, det bara rinner i munnen på honom konstant. Han ligger och knorrar i sin säng och vrider och vänder på sig. Har en känsla av att han kommer att hamna i vår säng ganska snart, men är man sjuk så får man!

Bra: Vi ska kolla in en lägenhet på torsdag. Iof tror jag inte att det blir nånting med den för som vi har tolkat det så är det på markplan och det är inte Jonas alls förtjust i, men man ska aldrig säga aldrig innan man sett den och bara att få börja titta på lite lägenheter känns kul.

Nu måste jag förberda mig för sängen, känns som det INTE kommer bli en natt med sammanhängande sömn.


Så här sover jag när jag e sjuk!

Formsvacka

Skaran är liten men jag har ett par stadiga läsare här. Och jag har inte slutat med  min lilla  dagbok. Jag är bara inte i form just nu. Känner mig inte riktigt på topp som människa och då väljer jag att konncentrera mig på min familj och son. Kommer med nya roliga inlägg snart, inte idag bara. Nu vill jag kramas med min grabb.

Just nothing

Vardarna flyter på utan att det händer så mycket. Orka inte laga mat idag så det blev Rondellgrillen till middag. Är helt slut i skallen, dras med denna nästäppa. Håller på att bli tokig, den gör att jag får huvudvärk, ilningar i tänderna och blir satans trött. Blev nässpray ikväll. Vet att det inte är en lösning men har man det som jag har är det SÅ skönt att bara få andas lite normalt. Misstänker nån sorts väderallergi. Pappa lider av samma sak så. Tror jag får gå till doktorn i slutet på veckan om det inte ger med sig. Så fortsättning följer om min lilla åkomma.



Helgen

Kollar just nu kollar jag filmen Holiday. Behöver sova men jag vill sen klart den så klart. Såså får det bli.

I lördags var det 1 års kalas. Elias syssling fyllde och bjöd till kalas. Efteråt var vi inte på humör för matlagning så vi testade en nyöppnad liten italiensk restaurang med mamma och bror min. Trevligt ställe, dock lite kalla lokaler. Tog med bror hem så han kunde få tvätta sig och lite kläder. Ham stanna och kolla på film och busa med sin gudson.

Söndagen blev det en slö och städdag hemma. Mamma kom förbi och duscha hon med. Kind of nice att få känna sig ren när man bor i en byggarbetsplats. Gick till öb och köpte textilfärg, och har nu färgat tyget på Elias stol. Träffa tjejorna och bjöd över dom. Sagt och gjort, mel och Jess kom förbi. Mel stanna bara en kortis, hon hade god middag som vänta. Jess stanna kvar och blev bjuden på middag och kaffe.

Mel hade med sig en liten goodiebag från semestern. Skitcoola kläder till Elliot som hon kallar honom och ett par skitsnygga mjukisar till mig. Du Mel tror jag ska ha dom på roadtripen va?! Då är man både snygg och bekväm! Tack snälla Melanie, blev väldigt glad för kläderna.

RSS 2.0