Knappt hemma

Tiden bara rusar förbi och det händer inte mycket. Kalas igår efter jobbet, min morbror fyllde år. Idag var det kvällsmöte på jobbet så jag har knappt varit hemma. Och den tiden man är hemma ska allt annat göras, ni vet det roliga, diska, tvätta, städa, bla, bla, bla.... Och kallt har det blivit fryskyckling som man är. Har lämnat in Elias höstjacka som hade trasig dragkedja. Så på fredag får vi den. Och min kusins bebis har kommit så till helgen hoppas jag på att få träffa liten liten kille som man kan krypa upp i soffan med och bara sniffa på. ÅHHH Underbart!! Och så är det underBARA BARN mässa också. Den vill jag gå på, hoppas bara att jag får med mig nåt sällskap. Helst skulle jag vilja ha med moster och kusin. Mitt ständiga mäss-sällskap! Nu ska jag faktiskt ta en varm dusch, det gör gott kalla kvällar som denna.

Minisemester

Har haft en unerbar minisemester med min fina make. Kryssning till Riga. Vi har ätit god lååång middag utan stress. Gått hand i hand och haft det bra. Jag fick en massage på båten på fredagkvällen. Basta och bada bubbelpool efteråt. Otroligt skönt och väldigt billigt. Shoppa lite granna i Riga. Skor till lilleman, en kofta lite ansiktsvård till mig och en bautalastbil till killen som han springer runt och leker med hemma. Det enda som va lite minus var att letter är rätt dryga människor. Fransmännen är ju ingenting att prata om i jämförelse. Hemma hade allting gått bra. Såklart hade vår kille skött sig exemplariskt!

Återkommer med lite bilder och bättre redogörelse, nu har jag som aldrig mår dåligt råkat ut för tidernas huvudvärk. Så jag ska bäda ner mig i soffan och hoppas på bättre tider.

Till mig själv!

Det finns vissa tillfällen man tycker bättre om sig själv, vissa dagar man tycker sämre om sig själv. Just nu har jag en period jag har lite svårt för mig själv om man kan säga så, men jag brukar försöka muntra upp mig själv ibland och då bla brukar jag kolla på denna bild. För den tycker jag verkligen om!!


En sommarhelg

Helgen som va spenderade vi på landet och det var alldeles underbart. Precis lagom gott trevligt folk. God mat, solen sken, barnen har varit snälla. Kvällarna/nätterna helt magiska. Alldeles nattsvart mot en stjärnklar himmel som lyser upp hela himlen. Detta går inte att uppleva i en storstad. Det måste man åka utåt för att göra. Vårat landställe är ett perfekt exemplar. Inga bilar inga gatlyktor inget ljud. Bara natten! På söndagen var vi nere vid bryggan och det var så varmt så barnen badade. Elias var väldigt glad över att få ta sig ett årets sista dopp.

Annars så ser jag fram emot torsdag väldigt mycket. Då åker jag och min käraste på kryssning. Ska bli trevligt och få komma bort lite. Hoppas på lite handhållning, god mat, shopping och god natt sömn.





Trasig tekniker

Idag kom dagen som jag väntat på, bara undrat när det skulle hända lixom. Elias har lyckats ha sönder dvd-spelaren. Han knappar och vrider och drar i och ur luckan, i och ur med skivor. Och nu så sa det poff och den ville inge mer. Och vi måste nog se oss om en ny ganska snart för denna spelare har blivit min räddning tidiga helgmornar. Mamma ligger och snoozar i soffan medans son sitter och tittar Teletubbies med en riskaka i handen. Det är teletubbies och pingu som gäller och eftersom jag inte riktigt gillar att gå upp sex så måste vi åtgärda mitt lilla problem snart.

Löjligt

Samma sak varje dag, varje gång. Så fort man sätter på datorn har man ju samma sidor man kollar. Och när an har gjort det då sitter man och lixom bara känner lite på tangenterna. Funderar på vad man ska göra vart man ska surfa. Och då man har så taskig fantasi kanske man borde låta datan vara ibland lixom. Bara lägga bort den och umgås tex. Det är ju inte helt fel det. Så det tänker jag göra nu, stänga av och krypa upp i famnen på min andra hälft och bara mysa innan jag somnar.


This is me

Var på en ny träff med jobbcoachen idag, och jag kan säga att jag är väldigt nöjd med honom. Han hade en liten intervju med mig och efter den så berättade han för mig vem jag är och hur jag är som person och det stämde till punkt och pricka. Han tycker att jag är en vettig människa med realistiska och bra mål och han tror att om jag bara lägger lite manken till så kommer jag inte ha några problem alls att få jobb, och han tror jag kommer ha goda chanser på intervjuer pga av min härliga utstrålning. Och snart vänder lågkonjukturen och det kommer finnas fler jobb att välja mellan. Känns kul att höra.

Efter coachingen träffa jag upp Jess (som lilleman säger) hon följde med och hämta. Gick till centrum och köpte lite fika. Mötte upp Koll (Nicole) och gick hit och fika.

Min grabb har börjat prata väldigt mycke nu ich det är väldigt kul att försöka förstå allt han säger. En favorit nu som han ofta spanar efter är fluflan (flygplan). Buflor är hans byxor. Äpp-e-len pratar han mycket om. Tytten (nappen) sålart. Och så frågar han gärna efter Mojmoj (mormor) och moffa (morfar) näst intill dagligen. 

Senaste dagarna har han varit rätt medgörlig och vi har kramats och busat mycket. Idag fick han somna i mitt knä i soffan och det är ju så underbart. Jag säger åt honom att han får ligga stilla och försöka sova annars blir det sängen på än gång, och lika fascinerad denna gång som förra är jag över att han snällt ligger kvar och somnar inom 10-15 min.

Fläsklägg och pizza

Inte planerat blev det pizza till middag, kände mig lite sugen och vi hade vart och handlat lite och klockan ticka på. Sagt och gjort. Pizza och mjölk till middag. Det jobbiga är bara att jag känner mig så där äckligt mätt nu. Sådär jobbigt så man nästan vill få upp maten så man mår lite bättre. Att man aldrig lär sig. För det är ju samma visa varje gång, speciellt med pizza. Jag blir så snuskmätt att det är jobbigt. Och så känner man sig helt plötsligt lite tjock och så beklagar man sig. I-lands problem? Tjejproblem? Låter rätt troligt och eftersom jag platsar bra där så är det mitt stora problem!!

Junibacken

Kände när jag vakna jag att Elias behövde aktiveras. Efter frukost, sängbäddning och alla vanliga bestyr så hoppa vi in i bilen och styrde mot Djurgården. Bilen ställdes vi vid mammas jobb och promenera sen till Junibacken. Elias hade fullt upp med att springa, busa leka utforska och framförallt HOPPA. Han satt tyst och titta fascinerat under sagotåget. Vi åt en pannkakslunch allihopas och lekte vidare sen. Efter det åkte vi till Elgiganten och köpte en telefon till Jonas. Nu har pappa Jonas, brorsan och jag likadana telefoner. Grabbarna svart/silver och jag röd/silver. Haha roligt!

Sen åkte vi hem, pojkarna hoppa ner i badet och jag ställde mig vid spisen. Vi åt en tacomiddag idag. Inte så vanligt hemma hos oss faktiskt. Sen har det bara varit soffa och tv hela kvällen. Man är ganska slut som artist nu för tiden. Elias vaknar punkligt varje morgon. Nästan på minuten 6.15 varje morgon. Fattar inte hur han orkar, men det gör han. Man är i koma till nio men ändå, du sover ju inte. Sen har han börjat med nån form av trots eller vad det är. Han blir SÅ arg när han inte får som han vill, skriker och gråter som att han blivit slagen. Han slåss på en och blir blir så arg. Och om det hade hänt en gång hade det kanske inte varit hela världen, men det är lixom hela tiden och det är lite jobbigt alltså. Jag älskar min lilla pojke, men oj vad han kan vara jobbig ibland.

Coach

Idag efter jobbet var jag iväg och träffade en jobbcoach som ska hjälpa mig lite i hur jag ska lyckas med att få en ny anställning. Hur man gör ett bra cv, hur man beter sig på en anställningsintervju och sånt. Och faktiskt så fick jag bara goda ord från honom. Jag har ett bra cv, bara några enkla justeringar behövdes göra. Och så tyckte han att jag hade ett bra yrkesförflutet. Mycket erfarenhet i olika brancher med tanke på att jag ändå inte är speciellt gammal. Han hade sett flera i min ålder som knappt haft ett jobb eller två. Och det känns ju bra. Tror det kommer bli bra med denna coaching.

Vi har försökt hålla tillbaka lite på Elias nappar. Att han ska få den till kvällen och när han är ledsen. Så idag har han sprungit runt och letat varit arg och ledsen och ropat tytte. (eftersom han har en norrländsk pappa som säger tutte om napp så gör ju Elias det med, fast mycket finare han säger tytte.) Så när väl kvällen kom och det var dags för välliing så satt vi tillsammans i soffan när han drack den. Sen sa jag till han att om du är snäll och ligger still i soffan med mamma får du ligga kvar, annars blir det sängen på en gång. Och jag trodde med all säkerhet att han skulle ligga max två minuter sen skulle han sticka. Men jaghade fel, han kurra upp sig i min famn låg och pilla på sin snuttefilt, vred lite på sig och inom loppet av tio minuter så sov han. Helt mysunderbart att få det så!

090909

Lite coolt datum, synd att vi inte föder några barn idag, hade varit ett läckert födelsedatum. Ajja nu får man väl hoppas på 101010. ;)

Har varit och jobbat idag, tog lite på krafterna, plus att jag känner mig lite låg så jag har legat på soffan idag större delen av dagen. Ut och lekt med Elias en stund efter maten annars inget speciellt. Idag sa han jag älskar dig. Han vet nog inte vad han säger men det är underbart att höra. Jag hoppar är väl annars den mening han använder mest just nu. Och det är det han gör mest just nu också. Han hoppar hoppar och hoppar. Hela tiden. Min lilla vilde.

God natt min framtid! Du är det vackraste jag har skådat och det glädjer mig till tusen att jag får ha dig i mitt liv mitt fina fina barn!

Sånt man blir glad av!

Idag blev jag glatt överraskad. Hade bjudit över min kära vän Jessica på en fika idag eftersom hon var ledig och jag låg nerbäddad i soffan. Hon kom efter jag hämtat Elias och med sig till mig hade hon en bukett blommor hon köpt. Bara sådär för att göra mig glad. Och det är sånt som verkligen gör mig glad. En jättefin höstbukett. Tack snälla! Och bakelsen hon hade med sig avr det heller inget större fel på :)

Hemma

Idag har jag varit hemma från jobbet, känner mig inte riktigt bra. Ont i kroppen och trötthängig. Låg i gårkväll i soffan och frös. Tror jag blir hemma imorgon med och jobbar på onsdag. Så känns det nu iaf.

I helgen var vi hemma hos min kusin och hennes mamma som har flyttat ut permanent till landstället. Dom har byggt ett alldeles nytt hus och fått det så fint och trevligt. Vi sov kvar och bodde då i det gamla huset, helt perfekt!

Imorgon ska Elias ha med sig ryggsäck till dagis. Han ska ha med sig macka och dricka och så ska dom gå till skogen. Min stora kille.

Nu ska jag ner i soffan igen kolla lite tv, nu börjar ju allt nytt på tvn igen, allt det som man saknar under sommaren.

Lite svininfluensa

Jag tror min data fått en släng av svininfluensan eller så. Igår så slutade den funka bara så där, foff från ingenstans. Shit tänkte jag nu är det kört. Men det är nog inte det. Jonas har jobbat hårt två kvällar i rad och det verkar som det är fixat snart. Skönt verkligen så man inte förlorar massa värdefull info. Annars inget nytt under solen. Jag ska kolla lite väder nu. Sen ere slafen som gäller.

Kärlek

Kärleken är det största som finns. Man kan älska mycket, en vän, ett husdjur, flick/pojkvän. Men det finns ingen kärlek större än den du som mamma känner för ditt barn. Den kärlek jag känner för Elias har jag aldrig känt för någon annan innan.

Väggen

När vi gifte oss flög en av våra presenter i golvet med dunder och kras. Tur i oturen var det det hans egna paket som gick sönder. Tråkigt tänkte vi men sen var det inte så mycket mer med det. Men nu i somras när vi var hemma hos min kusin i Skellefteå (lillsonen som råka ha ner paktet) så fick vi en ny bröllopspresent. En glad överaskning. Jag har funderat lite på vart jag velat haft den och kom på det idag. Sagt och gjort så spika jag upp den på väggen. Och så här blev det. Jag tycker det blev himla fint. När vi fick den var den vit men den hade fått nån fukt/färgskada så jag fick färga om den så den skulle bli som ny igen. Blev en lite guldig nyans. Tack för fin present! Nu sitter den på fin plats där alla som kommer hem till oss ser den på en gång nästan! :)


RSS 2.0