Warm-less

Igår ringer bovärden på dörren och berättar att -Tyvärr, men en av rörmokarna som jobbar här har råkat borra hål på en ledning. Ni har ingen värme! Amen... Kul start på lovet. Jag hemma utan värme. Vi som är vana vid ljuva 22-26 grader gemma nu har vi 17. Burr! Visst, en olycka händer lätt. Men det är så väldigt typiskt att det händer påmin ledig tid. För om det inte vore nog med värmen, från kl sju på morgonen borras det flitigt för att försöka lösa problemen.

Men jag har haft mer tur på annat håll. Körde en reklamationsrunda igår. Både mina vinterskor och min nya väska har gått sönder. Och jag är en duktig kvittosamlare så 500 spänn tillbaka på trasiga skor, och en ny lite snyggare väska en den förra fick jag med hem. Inte fy skam. Och sen igår kväll körde jag en löpar-runda. Första sen i november så det kändes skitjobbigt, men skönt att vara igång.

Sportlov

Idag börjar mitt sportlov. Var väl sisådär 10 år sen sist man hade sportlov. Men lika skönt då som nu. Och jag har tagit mig friheten att faktiskt vara själv större delen av lovet. Säg vad man vill om det, men jag behöver lite tid för mig själv just nu. Idag går hela dagen åt att slutföra allt med lägenheten. Eller lägenheten i sig är klar men vi har saker som ska till läkarmissionen. Det kommer en bil och hämtar upp det idag. Och så ska vi hem med lite saker till oss. Och sen ska Jonas mormor ut till Arlanda och hemåt. Så idag blir det mest bara jobb.

Sen får vi se vad veckan har att erbjuda... Jag vet iaf att jag ska göra en utflykt med Elias. Vart vet jag inte än, inte heller vilken dag men nåt kul blir det. En mamma-Elias-dag ska vi ha.

Storröj!

I torsdags kom Jonas mormor ner till Stockholm. Nu var det dags för det stora projektet röja lägenhet. Annettes lägenhet som har stått tom i över ett år ska ses över. Så Jonas tog ledigt från jobbet och dom satte igång. Och vi insåg ganska fort att detta var ett evighetsgöra. Så mycket saker hon har samlat på sig. Det är till bredden fullt i varenda låda, skåp, hylla du kan hitta. Det är kartonger och säckar ÖVERALLT! Torsdag och fredagen har jag mest stått för matlagning och barnpassning. Lördagen var Elias hos mormor sin och sov kvar. Emil fick vara med oss och jobba då. Även Annettes moster Karin har varit med och igår kom min bror och hjälpte till och bar. Sen till middagsdags så åkte jag Jonas, gammelmormor och Emil till Ikea. Vi skulle välja ut nya möbler till Anette hon ska få i sitt nya boende. Vi tänker, nytt liv, nystart, nytt möblemang. Så gammelmormor peka ut möbler (jag höll mig mest i bakgrunden). Det beställer vi sen på nätet och så får hon hem det till sitt nya boende i Skåne. Sen åt vi middag och åkte hem. Idag är det fortsättning som följer. Båda mina bröder kommer med och hjälper till och bär. Elias är kvar hos mormor på förmiddagen. Sen kör Jonas och jag över barnen till Sofia och Jonas, där dom ska få leka lite och bli gödda med mat. Helt underbart då får vi några effektiva timmar som vi förhoppningsvis kan bli klara på. Vore så underbart skönt om vi kunde avsluta allt detta denna helg. På måndag kommer det en bil från läkarmissionen som hämtar det vi skänker dit. Sen åker gammelmormor hem till norr och på tisdag är Jonas tillbaka på jobbet. Då skulle jag vilja stänga boken och avsluta det kapitlet som har legat och gnagt i över ett år. Vilken frihet och vilken bra start på denna vår va?!?

VAB

Vi har varit skonade från barnsjukdomar. Väldigt skonade må jag säga. Men nu när Emil börjat dagis så har vi lite att beta av. Denna gång var det feber och rethosta (febern tror jag iof dels beror på två härliga kindtänder som är på g) Jonas har varit snäll och tagit all vab sen jag började skolan för jag vill slippa missa så mycket som möjligt. Men nu var det dags för mig att faktiskt ta en dag, så nu är vi hemma jag och Emil. Känns lite som att vara tillbaka till mammaledigheten. På gott och ont. Saknar tiden hemma, men ändå inte. Svårt att förklara det där... Jag trivs jättebra på skolan. Har fått en skitbra lärare rent ut sagt. Hittat bra skolkamrater jag trivs med och tiderna är alldeles perfekta att kombinera med barnen. Tror det hade varit väldigt annorlunda om jag fått gå tillbaka till jobbet. Då hade jag nog tagit varenda vab och lite till.

En födelsedag

Nu var det dags för Jonas att bli ännu ett år. 36 år räknade vi det till. Inget att fira tyckte han själv. Men Elias tycker inte att det är okej att fylla år och inte uppmärksamma detta. Så mormor och morbror Jocke som hade bjudit in sig på lite fika kom. Vi åt en tårta drack kaffe och Elias visade sina konster på Super Mario. Det verkar allt som vi har en tv-spelstokig familj vi. Både mormor och morbror finner stort intresse i tvspel. Helt lagom firande för nån som egentligen inte vill fira.

Garbos

Det finns en tjej i klassen, Nattis som jag börjat umgås mer med än dom övriga. Hon fyllde år igår och hade bokat bord på Garbos i Sumpan. Middag med hennes vänner, sambo och syster. Och så lilla jag. Trevligt folk tycker jag. Majoriteten iaf. Vi alla åt en varsin köttbit och drack ett glas vin. Sen rörde vi oss upp på dansgolvet. Drack drinkar, shoots å dansade oss svettiga. Halv två var jag tillbaka hemma.

I säng kom jag inte förräns vid tretiden eftersom Emil vaknade när jag kom hem och inte ville somna om. Så vi satt vakna i soffan, diskutera livet, borstade tänderna en gång till. Drack lite vatten och busade innan vi tyckte att klockan nog var lite mycket ändå å kröp tillbaka till kojs. Å som tur var tog Jonas grabbarna i morse så jag fick sova till tio. Välbehövligt och skönt!

Hexato

Den nya intresset hemma hos oss är nu Wii. Med Super Mario i spetsen. Jonas visade detta spel för Elias för ett tag sen. Och det bet sig fast omedelbart.

Han är jätteduktig, man märker verkligen hur fort barn snappar upp och lär sig. Om vi inte bromsar honom kan han sitta där i timmar och åter timmar. Äggklockan är den nya grejjen. När den ringer stänger vi av spelet. Och minst en spelfri dag i veckan. Hårda bud i Mellerud! Det bästa är ändå att åka till Jessica tycker han själv. För där får man spela så mycket man vill, och så får man choklad också. Skitungen min alltså.

Jag hittade två tröjor med super mario och vänner på som jag köpte till han. Jag vet inte om det var ett misstag. Varje morgon innan dagis frågar han efter dessa. Och får han inte ha nån av dom blir det sura miner. Hans fröken berättade att han hade stolt visat upp sin nya tröja med super mario på, MEN man fick inte röra den. Då kan den gå sönder. Ja vad säger man, han är nyförälskad...

Vinterlandskap

Vi har en ganska fin utsikt från vår balkong. En extremt kall, men ack så fin morgon det var.


Kontverk

Elias har lyckan att ha en atelje på dagis. Med en ateljerista, dom har brännugn och hela kitet. Så varje jul gör barnen egna ljusstakar dom sen får ta hem. Elias gjorde två stycken iär. En mamma och en pappa, dom är ju så fina.


Lyckan i ett par skor

Emils nya intresse är bla skor. Man verkligen ser hur nöjd och glad han är när han helt på egen hand fått på sig dessa.

(tyvärr kan jag inte vända kortet rätt just nu. Ni får vinkla huvudet istället)


Lite nytt

Och så hade helt plötsligt en vecka passerat. Dagarna springer förbi och jag hinner inte riktigt med. Tänker att nu måste jag sätta mig ner och skriva vad som händer i mitt liv. Dokumentera lite. Och innan jag vet ordet av ligger jag i sängen och ska sova. Vad hände där innan?!?

Iaf i veckan har jag äntligen fått mig en ny telefon. Köpte en snygg HTC som jag vet är en telefon som funkar bra. Det svider i plånboken när man köper nya telefoner nuförtiden. Men jag blev nöjd iaf, och tanken är ju att jag ska leva med denna lite längre än vad jag gjorde med min Ericson. Ringde förresten Sony Ericsson och ifrågasatte deras hantering av garantiärenden och om det kanske inte är så att det är nån form av konstruktionsfel på min typ av telefon. Det han kunde konstatera är att telefonen är utsatt för yttre våld. Då gäller inte garantin. Den meningen tror jag han sa 5 gånger under vårat samtal. Idiot var han jag fick prata med iaf, osympatiskt. otrevlig, och väldigt insnöad. Han gjorde det extra klart för mig att en Ericsson aldrig kommer hem till mig igen.

Och sen så har jag nu i helgen gett mig in i en kamp med Emil. Nu är det slut på mjölk-i-nappflaska-en-gång-i-timmen-hela-natten fasonerna. Vi satte igång i fredagsnatt. Han skrek mellan 24-03. Somna utmattad och vakna och gnydde lite till och från därefter.
Natten mellan lördag och söndag gick bättre. Han vakna flera gånger lite gnällig, men somna om själv i sin säng utan att jag behövde plocka upp honom. Hoppas det går lika bra eller gärna bättre inatt och inga bakslag nu. För imorgon ringer klockan 6.30 och då ska vi alla upp.

Har varit ute på middag hos pappa idag. Gosat lite med Morris och haft det allmänt bra bara.

I min säng

Jag har alltid sagt att jag är så glad att våra barn inte sover i vår säng. Och det är jag också. Och oftast så bär jag tillbaka barnen i sina sängar för jag sover bäst när jag får sova ensam.

Men ibland händer det att främst Elias kommer och lägger sig hos oss. Oftast vaknar jag och oftast bär jag tillbaka honom. Fast inatt när jag vaknade så låg han där. Då vaknade jag inte när han kom. Och just inatt kände jag någonting alldeles speciellt. Jag vet inte vad det var men när jag såg min allra käraste lilla skapelse ligga där i sängen blev jag alldeles varm inombords. Att få se han ligga och sova vid min sida andas tungt och nästan ljudlöst. Jag gör det varje dag, ser han sova. Men det är inte varje dag jag stannar upp och fylls av den enorma kärlek jag gjorde just inatt. I stället för att bära tillbaka han så kröp jag upp så nära jag kunde och la en hand på hans lilla bröst, kände hur han andandes och njöt av att få ha min egen lilla son brevid mig i sängen. Han som jag älskar oänldligt. Villkorslöst, hejdlöst mycket! Efter 28 år i livet har jag varit med om mycket, framgångar och motgångar, stora saker och små. Men det som betyder allra allra mest för mig är att få äran att vara mamma till mina barn.

Fredag på söder

Åh äntligen var fredagen tillbaka. Hem efter skolan, slapp hämta på dagis också då barnen haft en hemmadag med pappan sin (planeringsdag på dagis). Så en timme på soffan, klä om och åka till söder var planen. Mötte upp moster och kusin för lite middag och socialisering. Vi började i Skrapan med en fördrink. Sen gick vi till nån liten mysig restaurang på söder. Förrätt, varmrätt och lite gott i glasen var det vi orkade. Satt och prata i flera timmar innan det var dags att bege sig.

På vägen hem hörde jag att min bror var på o´learys så jag stanna där i en halvtimma innan jag trött och nöjd gick hem och somna gott.

Aldrig mer Sony Ericsson

För två veckor sen lämna jag in min telefon på lagning. Vad jag trodde var ett solklart garantifall. Sagarna gick och jag väntade på ett sms om att min telefon skulle bli klar. Istället får jag ett telefonsamtal. -Hej! Vi har nu gjort en felsökning på din telefonen och tyvärr är detta inte ett ärende som gäller garantin. -NÄHÄ?? Vad är det för fel då som inte garantin omfattar -Usbingången ("hålet" där man laddar telefonen) Har utsatts för onormalt slitage varpå kretskortet har tagit skada.

Är detta ett skämt? Att ladda telefonen en gång om dagen (som man MÅSTE göra med alla smartphones) ett onormalt slitage?!? Hur som han kunde inte hjälpa mig mer med det utan blev ombedd att vända mig direkt till Sony Ericcson om jag ville bestrida detta. Mina val nu var att laga telefonen för 900 spänn och det gör jag inte. Det får jag ju fan nästan en ny för. Eller få den hemsckikad i befintligt skick (alltså helt obrukbar) till en kostnad av nästan 500 spänn, ELLER dom kunde kasta den i soporna. Och det så generöst kunde dom göra helt gratis.

RSS 2.0