I drömmarnas land

Lilleman mår ganska bra. Öronen verkar inte besvära han alls, och sitt pencillin med kakao och citronsmak äter han gladeligen. Lite snor men det är nog svårt att undgå dessa tider, så imorgon blir det dagis. Tror han behöver aktiveras lite.

Imorgon åker jag till Karolinska och kollar om allting är läkt efter missfallet eller om det behöver skrapas. Ska bli skönt att veta om allt är "klart" eller om det behövs ytterligare hjälp. På ytan mår jag rätt bra, men jag har nog en del att bearbeta. Drömmarna skenar iväg och jag drömmer om förlossningar att jag blir lämnad ensam mitt under förlossningen, av både läkare och närstående. Att jag kommer in och förlossningen är igång men att det sen bara stannar av och ingen bryr sig om mig längre. Tänker en del också, främst på jobbet när jag har massa tid att slå ihjäl. Mycket att jag faktiskt vill vara gravid och att jag känner nån form av typ besvikelse/misslykande. Och det är en helhet lixsom, att jag miste mitt pyre, ett jobb jag inte trivs med, fortfarande inget körkort, ja man hittar massa nu som är "fel". Men jag antar och hoppas att detta kanske också blir en vändpunkt och en spark därbak att ta itu med vissa saker och komma framåt med livet so to say.

Iaf har köpt min första julklapp idag, och present till lilleman,min lilla man fyller snart 2 år. Han är min stora man.

Och i somras testa jag min nya kamera och tog lite natur/konst motiv och här är lite av en favorit, dessa två bilder brevid varandra i snygga ramar vill jag ha på väggen hemma. Dom kanske inte ser så speciella ut här, men på papper är dom väldigt snygga effektfulla.



Och det här kortet är Jonas favorit


Närakuten

Vid halv två tiden idag ringde dom från dagis och sa att Elias inte alls va sig själv han var ledsen och hängig men ingen feber. Så jag går och hämtar honom och det fortsätter hemma. Han är ledsen mer eller mindre hela tiden. Jag frågar han om han har ont någonstans och det lägger han handen på örat och säger -ont öja. Så jag ringer till husläkaren som hänvisar oss till närakuten. Sagt och gjort, vi får en tid på närakuten och tar oss dit. Smidigt gick det, kort väntat och vi fick träffa en läkare som var väldigt bra. Han frågar varför vi är där, och jag berättar att han pekar på örat och säger ont. Och även att han är så ledsen. Han kollar i hans onda öra och konstaterar att han har öroninflammation. Vi får med oss pencillin hem och går. Det underliga är att innan vi åkte var han jätteledsen och somna till mellan fem och sex typ. Efter det var han hur pigg och gladsom helst. Visa inga tecken alls på att ha ont. Och eftersom han hade så ont tänkte jag att han sover en timme inte gör nånting för är man sjuk är sova bara bra. Men han har gladeligen hoppat och pratat högt i sin säng till ca 22.45


Så nu ska jag ta mig till sängen, ska fortsätta på min spännande bok Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Det är den sjunde boken i en serie om sju. Bok tre är min favorit, ettan var väldigt bra också, men sen kommer denna bok tror jag nog. Gillar den mycket faktiskt.

4 veckor Robin

Idag fick jag äntligen träffa lilla Robin som redan hunnit bli 4 veckor. Underbart att få snusa och klämma på en sån liten godbit. Nu vill jag verkligen ha mig en egen. Men det kommer om inte förr så senare, det är jag säker på.

Nu ikväll när vi lägger Elias så har han en inte så stor lust att somna. Han hoppar, ropar sjunger, läser bok, ja gör allt som han kan för att inte somna. Och helt plötsligt blir det tyst. Yes tänker vi, han sover. Men ack så fel vi har. Vi går in och finner vår fina pojke sittandes på byrån som vi har jämte hans säng. så lycklig kille. Så busig kille. Men nu sover han tillslut, efter mycket om och men.

Nu ska jag gå till köket och göra te. Sen är det sängen och boken och dags för ny vecka.


Bounce - The last Bounce

Tjejer mina kära vänner, tjejer. I april, närmre bestämt 23 april kl 20.00 i Globen spelar Bounce sin sista föreställning ever. The last Bounce heter den spelar i Globen och är 2.5 timme lång med över 100 gästdansare. Denna vill iaf jag gå på och det vore väldans trevligt om ni vill gå med. Jag skulle gärna boka en VIP plats, den kostar lite mer men man får nog lite mer att se också. Ni kan väl hojta om ni vill komma med, jag bokar gärna så fort som möjligt så vi har det gjort lixom. Eller?!

Caught in action, typ

Berätta ju förut att min finaste katt hjälpte mig med nyss nämnda byrå. Han skulle lixom inspektera resultatet och se om jag skötte mig. Resultatet av hans iaktagelser är dessa:

 


Byrån

Äntligen, efter nån månad eller så har jag fått färdigt Elias byrå. Det har tagit sin lilla tid men tillslut så. Köpte en träbyrå på Ikea som jag har målat fin.

Igår så var jag hemma hos en kollega på inflyttningsfest. Det var väldigt trevligt. Fick veta lite skoj om alla kollegor också. Drack vin gjorde jag med, men det tog ett tag innan jag förstod att jag faktiskt fick det. Levde kvar lite i min graviditet där, men det släppte jag och tog mig en klunk. Och det kändes bra faktiskt.

Så idag har vi inte gjort mycket på förmiddagen. Hade lite lekbesök till Elias. Svärmor fyller år idag så vi bjöd på middag här hemma på kvällen. Elias har varit lite hängig, han var ju hemma från dagis torsdag fredag så vi har tagit det lite lugnt av den anledningen med.


Elias fina byrå för hans leksaker

1 vecka

Nu har det gått 1 vecka sen lilla pyret lämna oss, ellerhan lämna oss för 5 veckor sen egentligen, men han lämna oss och åkte till himlen för 1 vecka sen. Jag tar  det dteg för steg. Det går ganska bra, men jag grubllar en hel del fortfarande, varför jag främst. Men alla möjliga tankar från kommer jag få fler barn till jävla 4 kg som jag gått upp.

Elias har varit hemma idag. Han hade feber igårkväll. Men efter en alvedon sov han bra. Enligt Jocke så har han varit pigg hemma, han är snorig och hostig men igång så vi får se hur vi gör imorgon, om kanske Jocke kommer imorrn med eller om jag ska vara hemma med han, eller om han helt enkelt verkar pigg nog att gå på dagis. Vill nog helst att han är hemma och vilar upp sig, men vi får se.

Har äntligen kommit till skott och målat Elias byrå han ska ha leksaker i. Imorgon eller lördag blir den klar och det känns underbart. Då får vi lite ordning på alla klossar och prylar.

Nu hoppas jag på att senaste avsnittet av ett fall för Louise finns uppe. Pappas granne är det som är med i kväll och jag har hört rykten om att man ser pappa på tv så det måste jag ju se.

Första dan

Första dagen på jobbet, den gick. Jag tycker om mina arbetskamrater, men jag gillar inte mitt jobb. Finns lixom inte så mycket mer att säga om det, har aldrig gjort det kommer aldrig göra det (alltså mitt jobb sen augusti). Så att vara på jobbet känns sådär, men j   ag hanterar att det är vardag det gör mig inte så mycket. Blev trött och matt men annars så. Mitt annars nu problem är mina kläder, eller rättare sagt mina jeans. För andra kanske en struntsak, men för mig jobbigt. När jag var gravid visste jag att jag var i ett mellanläge, så det gjorde mig inte så mycket. Nu är jag inte gravid, nu känner jag mig bara som hon som gått ett par kila vars kilon satt sig på magen och midjan och nu känner sig som en stoppad korv när jag försöker klämma mig ner i ett par jeans. Och att det tar emot, det tar verkligen emot att behöva gå och köpa nya större byxor. Jag vill ju gå ner mina kilon jag gått upp. Jag vill vara jag ingen hullig fd gravid. Och det här är jag i mitt bergochdalbanehumör men det är så det är just nu och jag tror inte det kommer gå över förräns jag gått ner i vikt. Frågan är om jag har sån discipin på mig själv?

Jaja, den som lever får se. Nu ska jag gå och sätta i gång med min Läckbergbok. Fick den från biblan idag och får bara ha den i två veckor. Sen är det natt natt, blev ingen god natt sömn, Elias är snorig och det blir stopp i näsan på natten så han har vaknat och sovit med oss och det går sådär för hans mamma, han lixom nyttjar hela utrymmet i sängen so to say.

Föräldramöte

Spendera förmiddagen med ett täcke i soffan, all to my self. Rätt välbehövligt, sen blev det en liten fikaträff i Vällingby med Annica och så hämta mitt troll så klart. Det var lite vardagssysslor och så var det dags för mig att gå till dagis på föräldramöte. Och det var ett bra föräldramöte.

Nu sitter jag i soffan ska bege mig i säng. I morgon ska jag gå till jobbet, är lite blandade känslor det. Det sägs att komma in i vardagen ska vara bra, men just nu känns det som att mitt arbete har det minsta lycka att ge mig just nu så vi får se hur det går efter morgondagen. Att vardagen kan vara vettig det köper jag, men mitt jobb? Inte alls.

Ventilera

Känner att få skriva av mig här är ett ganska bra sätt att ventilera med mig själv, vissa stänger sig likt en mussla och säger ingenting medans andra öppnar sig helt, jag är väl en sån som hamnar nånstans mittemellan. Dagen igår kändes ok, kvällen brast det. Men jag har ju min underbara Jonas som tröstar och stöttar. Känner mig som en dålig mamma till Elias, jag vet innerst inne att jag inte är det men det känns så. Han är ju tilloch från ganska intensiv, tillhör åldern men det är svårt att ta ibland när man inte riktigt är i balans själv. Men Jonas kom med förslaget att han å jag skulle gå ut en sväng och äta lunch tillsammans idag och få lite tid tillsammans, om en bara för en timme eller två. Och det kändes som en skön avkoppling i lagom omfång så Jecssica kommer hit om nån timme och passar liten så vi kan komma hemifrån lite. Det känns som en bra grej.

Blickar framåt

Både psykiskt och fysiskt är väl detsamma som igår, ont i magen och trött och känner en tomhet inom mig. Men försöker blicka framåt. Blev en liten bilutflykt idag då vi köpte en tripp trapp stol till Elias som vi pratat om länge. Efter det var jag helt slut. Och nu ikväll har jag och Jonas bestämt att Elias ska få prova på lekgympa efter årsskiftet. Han har så mycket energi den killen så vi tänkte testa om det är ett bra sätt för honom och göra av med denna energi.

Mina pojkar målar, bygger med klossar och dansar till musiken på tv nu medans jag ligger på soffan och njuter av min fina familj.

En tomhet

Igår kväll när allt satte igång var det rätt tufft. Sov dåligt inatt, men har idag varit hemma och knappt rört mig ifrån soffan. Känns lite bättre idag än igår, men jag känner mig tom. Nåt saknas.

Utan hans vetskap så gör Elias vardagen ljusare. Hans prat som hela tiden hörs, hans varma kramar, även hans trots känns okej just nu. (Men det får hans pappa ta itu med just nu)

Helgen kommer och jag/vi tar den dag för dag, inget planerat alls utan vi får se vad jag känner att jag vill och orkar.

Jag ska nu försöka att läsa lite bok och koppla bort alla tankar och förhoppningsvis få en god natts sömn.

Pyret

Nu har mitt kära lilla pyret lämnat oss. Det känns tomt och jag saknar dig!

Mina egna tankar just nu

Tina, stålkvinnan som klarar allt. Så har jag nog känt mig fram tills nu. När jag blev gravid var jag ganska generös med att berätta för folk, och visst jag sa också att det kan ju gå hur som helst men det tar vi då. Och anledningen till att jag berätta var ju de att nånting sånt aldrig skulle hända mig. Så det är aldrig nånting jag kommer behöva ta itu med. Men ingen är odödlig, det finns inga stålmän det finns inga stålkvinnor, detta gäller även mig. Jag hamnade i den sitsen jag trodde jag aldrig skulle hamna i. Så igår efter beskedet var jag mest arg, ville inte tröstas gullas, puttinuttas. Men det var nog mest för att jag inte trodde det var sant. Kroppen säger ju att det är en bebis där, magen är svullen, brösten ömmar och viktuppgången fortsätter, men varför det, om inte mitt lilla pyre lever varför agerar min kropp som att det finns nåt där? Jag vill bara att det ska bort. Idag känns det lite bättre, jag fick sova gott inatt och idag åkte vi in till akuten för att få hjälp, det gick fort att komma in och jag fick träffa en väldigt lugn duktig och pedagogisk läkare. Hon berättade för mig hur läget låg till och gjorde en liten hälsoundersökning. Efter det frågade hon om jag vill låte kroppen ta hand om det själv eller om jag vill ha medecin som hjälper till att starta och hjäpa kroppen på traven lite. Och självklart vill jag ha medecinen eftersom jag vill avsluta detta kapitel så fort som möjligt. Så just nu ligger jag i soffan, har tagit medecinen och väntar på vad som komma skall.

Iom detta vill jag tacka mina fina vänner och familj. Att ni bryr er om mig att ni ringer och skickar sms gör mig gott. Även ni som jag inte träffas så ofta,att ni hör av er till mig nu värmer i mitt hjärta väldigt mycket. Jag som säkert alla andra kan känner mig lite ensam vet nu att det är jag inte. Just i detta nu känns det rätt ok, men det är som en bergochdalbana och även om jag inte alltid är närvarande så värmer det att ni vill vara med mig. Jag behöver er!!

Detta har hänt

Fördröjt missfall

Ibland dör fostret utan att kroppen reagerar med att stöta det ifrån sig. Det kallas fördröjt missfall eller missed abortion. Ibland kan fostret ha varit dött i flera veckor innan kvinnan får någon form av symtom, och det är inte ovanligt att man fortsätter att känna sig gravid. Förr eller senare stöter dock kroppen ifrån sig fostret. Ibland upptäcks det döda fostret vid den rutinmässiga ultraljudsundersökningen. Det kan vara ett mycket tungt besked att få när det inte funnits några tecken på att allt inte är som det ska.

 

(Det hände i v 8 och nu är det v 12)


Morris the monster

Äntligen efter mer än en månad kommer jag till skott och börjar måla Elias byrå han ska ha jämte sina stolar och bord. Det målas i samma färger så det ser ut att höra ihop lixom. Så jag packar upp alla penslar och prylar och börjar måla så fint, och när jag precis är klar vad händer då? MORRIS GÅR ÖVER MINA MÅLADE PLANKOR! Tre blåa tassar har Morris för tillfället, MonsterMorris!

Precis som MOFFA


Skillnad

Har testat min kamera lite och tagit lite bilder och kommit fram till att med rätt inställning kan det bli en stor skillnad på korten. Här är två exempel, det vänstra kortet är taget på auto och det vänstra är taget med rätt inställning för motivet lite skillnad va!?




En höstens dag

Igår så var jag och min lilleman på heldagsutflykt. Träffa Jess i centrum för en liten tur å hennes vägnar. Sen tuben till min mormor och fika och hjälpa henne med hennes nya tv. Efter det mötte vi upp Nicole och åkte till Jakan. Blev en lugn tur för en gång skull. Lilleman somna på vägen dit och sov i över tre timmar så vi kunde strosa ostört. Hämta upp Annica (hon jobbar på br i jakan) och åkte hem hit och fika te och dessert. Så jag var helt slut, och tydligen lilleman med eftersom han ändå somna vid halv 10 och sov till 8 idag.

Idag blev det en lugnets dag. Jag fick sovmorgon till halv tio, skönt var det. Grötfrukosten serverades och jag gick och satte mig vid dukat bord. Sen tog vi god tid på oss och gjorde oss iordning för att åka till pappa. Jonas hjälpe honom med lite allt möjligt och sen åt vi middag. Kött och potatis. Sen var det dags för hemfärd. Dagarna går så fort så fort, men det är väl ingen nyhet.






Ordomvandlaren

Min kära vän Jessica har två ord som hon pumpar ur lillemanhela tiden, det är bulle och soffa. Och det kan man ju undra varför i allsindar hon gör det? Jo för när han säger bulle blir det abou len och när han säger soffa blir det fu fan. Man förstår ju att han säger bulle och soffa men lyssnar man riktigt noga låter det lite som han svär :)

Vardagslyx

Flera gånger när jag kommer till jobbet så har det luktat så där fantastiskt gott. En varm hörlig doft som jag lixom suktas efter. Så till slut bestämde jag mig för att ta reda på vem doften kom ifrån. Det var min kollega Therese. Fråga henne såklart vad det var för nåt om man kunde tänkas köpa det till sig själv. Då visa det sig att hon varit på Victoria Secret i NY och shoppat loss. Faan tänkte ju jag då. När man fastnar för nåt så som jag gjorde ska det ju självklart vara köpt halva jordklotet bort. MEN då berätta hon att man kan handla hem från deras hemsida. Det har hon redan gjort. Och inte var det dyrt heller 50-60 kr för lite härliga krämer. Hoppas verkligen jag ska kunna beställa därifrån, det är ju tull och massa sånt tjafs. Och inte blev jag klokare av att läsa tullverkets hemsida. Men jag, vill jag vill!!
Jag fick köpa en body lotion av henne och jag är så kär i den. Och berätta det att alla luktar lika gott så, well i got to have it lixom!

Favoriter

Det har blivit ganska mycket soffan idag. Haft ont i magen nu på kvällen, druckit en kopp med varm choklad och gottat mig. Ska snart till sängen och läsa en bok. Ska börja på Solstorm.

Elias fortsätter att visa intresse för moffa. Han var ju som sagt här på middag i måndags. Fortfarande paxar han en stol åt han vid middagen och frågar om han kommer så fort vi går från dagis. Och när jag tillslut fått han att förstå att morfar inte kommer idag börjar han gnälla efter pappa. Inte duger man till mycket nu inte :)

Inkrivning

Var iaf på inskrivningen idag. Allting såg bra ut, lite blodprover som är skickade, men jag tror inte riktigt det ska visa nåt. Tydligen så gör man klamydiatest nu för tiden som ett rutintest, men det kändes som vi kunde skippa det. Annars så ska jag tillbaka i januari om inget annat dyker upp. Låter helt ok det.

Tandborstskräck

Det som verkade gå så bra, nu känns det som vi är tillbaka på noll. Elias började bli så duktig på att låta mig borsta hans tänder, men nu så har det som stannat av. Han vägrar låta mig borsta tänderna på han, inget funkar. Jag måste krampaktigt hålla i hans mot hans vilja. Det känns så hemskt att göra det och som att jag ger honom men för livet ärligt talat. Har fan funderat på att börja borsta hans tänder när han ligger och sover eller nåt. Jag klarar nog inte av att hålla på så här så länge till. Och inte min lilleman heller, minst lika jobbigt för han om inte värre. Ska bli intressant och se vad tandläkaren säger när vi ska dit om en vecka.


Hemma

Måndagmorgon började precis som vanligt. kl 6 ringer min klocka, jag går upp och äter frukost. Bäddar sen sängen och väcker min lillsnygging, vi klär oss gör oss iordning och går till dagis. Och där blir dagen alldeles uppochner. Framme på dagis är det mörkt, tomt och låst. Undrar vad som hänt och ringer min granne som även jobbar där och frågar varför. Jo men vi har planeringsdag idag säger hon. Va?!? Ingen som sagt nåt till mig om det. Jo iof i brevet vi fick i augusti, men det hade jag typ glömt vid det här laget. Och det va ingen som nämnde det för mig i fredags så där stod vi som ett par fån... Men men det va bara att vända på klacken och gå hem. Vad gör man lixom. Så vi har varit hemma och fixat idag. Vi tog en promenad till centrum och gick på apoteket och sen köpte en macka. Å Elias var så duktig och gick hela vägen och höll mig i handen. Det har aldrig funkat förut, men nu tänkte jag att det är dags att testa och han var så duktig så duktig. Va mysigt det va att gå där med han i handen och han såg massa bilar och pippi å flygplan.

Har iaf fått saker gjorda hemma. Har rensat i garderoben och så har jag sytt pappas byxor och min kjol. Och så det vanliga tvättat, vikt tvätt, lagat mat, städat efter Elias. Pappa kom på middag idag och sen kom Jessica på fika och lämna in sin dator till it-sjukhuset. Doktorn ska titta på den och se om den går att laga.


Inge mys

Blev inge mysa med bebis idag som tänkt. Blev uppskjutet, helt okej iof men det får inte gå för långt tills vi ses man vill ju att dom ska vara så små som möjliga. Vi gick över till mamma och fika,lekte och blev bjudna på restaurang. Inte helt fel söndagkväll vill jag säga. Tack snälla mamma! Imorgon är det jobb igen, ingenting jag ser fram emot över huvudtaget, men det är bara att bita i det sura äpplet. Pappa kommer och äter middag här och det är alltid trevligt. Nu ska jag avsluta kvällen med ett gott skratt, och det isin tur betyder att jag ska läsa Elvis senaste -Zombiemåndag.


Här är jag en sommardag med Vira 2003

Tillbakablickar

Har suttit och läst tidigare inlägg jag gjort här och påminns om anledningen till att jag gör detta. Det är inte för någon annan jag gör det, det är för mig själv. Och jag måste bli bättre på att uppdatera. Ja det kansle är lättare sagt än gjort nu när man lever som arbetande småbarnsförälder med en till på gång men det är ju så himla kul att blicka tillbaka och kolla vad man gjort och se fina bilder. Hoppas jag nu lyckas bättra mig!

Annars så har jag varit på barnmässan idag. Nöjd. Lite ont i ryggen efter massa påsbärning, men nöjd. Trevligt sällskap gott kaffe, väldigt gott kaffe. Lite shopping, ja så som det ska vara. Mat och fika hos svärmor efter mässan. Imorgon är det kanelbullens dag och jag har bakat bullar dagen till ära. Ohh det ska bli gott.

Ett varv runt

WOW!! Jag skulle skrivit för typ 15 minuter sen, men då ringde min mamma mig ch skällde lite på mig för att jag inte kollar på Skavlan. Så jag slog över till ettan. Och alla har väl kollat youtube på Christian the Lion. Lixom tror ingen har missat det, och det var en intrevju med en av killarna som ägde lejonet Christian. Man fick bekräftat att det är en sann historia och man fick även veta vad somhände innan och efter filmen. Väldigt intressant faktiskt!
Mamma säger ofta att det är många intressanta gäster i programet och att dom pratar om intressanta saker, så jag får väl rycka mig i kragen och kolla lite svt play på tidigare avsnitt.

Iaf, har bakat massa bullar idag efter jobbet. Och iom det så blev det ingen middagslagning. Så vi åkte till Kista och ÄNTLIGEN fick jag äta min pasta som jag så länge saknat. Elias sprang runt Kista galleria två varv med paus för en glass, några av våra ärenden blev inte alls gjorda eftersom så fort vi löft upp vår knodd börja han skrika och samma sekund man ställde ner han börja han springa och skratta. Så det fick bli hans kväll ikväll.

Imorgon åker jag på mässa, grabbarna blir hemma och grabbar sig! Najs!

På tunnelbanan

Eller rättare sagt jag står på tunnelbanan och ska precis gå av. Jag är ensam att gå av och det står kanske 5-6 personer som ska på. Men tror ni nån av dom har tänkt släppa av mig? Nej verkligen inte! Och eftersom jag SKA av så spänner jag min armbågar och lixom armbågar mig ut. Och då hör jag hur tre tjejer som är på väg in blir lite ställda till mitt agerande och undrar vad det var för fel på MIG? Men hallå, allvarligt vad är det för fel på stockholmare? Ofta ofta ofta när jag går av tunnelbanan blir jag inte avsläppt utan mer lixom tillbakamejad. Aa men är det då så jävla konstigt att jag får ta i lite för att få komma av, IDIOTER! Jag gnäller inte så ofta, men en sån sak stör mig duktigt!

Annars då? Joo livet lunkar på. Ska på mässa lördag med moster och kusin. Ser jag fram emot. Annars inget planerat. Ta dagen som den kommer, om jag står pall ska jag baka bullar imorgon, vill gärna men jag kan inget lova att jag orkar, dagsformen går inte att bestämma idag.

RSS 2.0