Midsommar

I vanlig ordning firades midsommar på söderö. Som vanligt var det sill, nubbe, potäter å sånt gott. Efter maten åkte vi upp till ingmarsö och dansade kring stången. Å vinkade till båten på norra sidan. Udda tradition det där. Halva ön står å skriker glad midsommar till en waxholmsbåtnsom kommer vid fem. Vinkar med en flagga å blir alldeles till sig när båten tutar... Jaja men vi gör det år ut å år in. 
 
När vi kom hem hade mamma fixat med Jansson å köttbullar så det var bara å sätta sig vid dukat bord. Underbart! Vädret har varit väldigt varierat under helgen med både solsken och spöregn. Hela aftonen var det iaf uppehåll, söndagen började fint och vi badade. Kallt men skönt då solen brände på.
 
Nu är det måndagkväll och jag är kvar med mamma och barnen på landet veckan ut. Kul med människor och folk men lite skönt när lugnet lägger sig. Blir väldigt intensivt med alla här. Barnen kör stenhårt från morgon till kväll. 

Ångbåtens dag

I onsdags gick jag och hämtade Elias vid tre. Vi tog tunnelbanan in till centralen där vi mötte upp mamma. Efter en snabbvisit på BR leksaker och ett stopp mc donalds gick vi ner mot hamnen. Där stod dom uppradade alla fina ångbåtar. Storstäder, norrskär, blidösund och Mariefred. Vi sätter oss en stund i solen innan vi bordar norrskär som vi hade beställt platser på. Dom sista uteplatserna fick vi också. Kl 18.15 visslar ångtutorna på båtarna och vi åker i karavan mot waxholm. En mäkta mäktig upplevelse. Elias var också imponerad. Dock tyckte han tutorna lät för högt. Väl på båten gick vi husesyn jag å lilleman. Kolla fören, aktern, fiket och sist men inte minst maskineriet. En trappa ner fick vi komma ner och kolla hur motorerna på ett ångfartyg funkar. Elias var så imponerad att han inte ville därifrån.

Framme i waxholm var det storfest. Lång marknad, musik och nästan alla butiker var öppna. Mamma satte sig på en bänk en stund mesans jag och lilleman inspekterade byn. Mamma föreslog att vi skulleta bussen hem då det var vardag dagen efter med jobb och dagis som följde. Det fanns inte alls som ett valbart alternativ för lilleman, han skulle åka båt tillbaka. Å visst fick han som han ville vå älskade lilleman. Kl 21.30 gick båtarna tillbaka mot Stockholm. Storskär var redan full så vi satte oss på norrskär igen. Nu tog vi oss en sittplats i salongen. Vi han knappt på båten innan Elias ville ner och kolla motorn igen. Han har bestämt att han ska börja jobba där när han blir stor, 27 år för å vara exakt.

Halv tolv var vi hemma och Elias höll sig vaken hela tiden. Och över det hela var jag förvånad över hur bra han skötte sig. Med tanke på klockan och så. Men ett av lillemans nöjen är tokiga utflykter med mormor som han själv säger. Han vet att bästa mormor älskar att åka på äventyr med han. Tack mormor!! We love u

Kolmården

Vilken fullträff!!

Upp med tuppen, i med lite frukost i magarna. Kaffe till mamma och pappa. Och sen begav vi oss ner till bilen. Mötte upp familjen Sundqvist/Löf och så började resan ner mot Kolmården. Resan gick smidigt, båda småkidsen sov i vardera bil. Vi kom fram till tio då parken öppnar. Hela resan ner regnade det i olika mängder, men lagom till att vi kommer fram spricker det upp å solen börjar skina. Kan det börja bättre?

Vi går in och betar av djur efter djur. Emil börjar direkt -titta titta!!  Vi stanna till vid kulmården. En inhägnad där man får gå in å klappa getter och grisar. Den som var gillat bäst var nog Emil. Han försökte bära iväg små bebisgetterna och blev lätt stångad av en liten get, men det berörde inte honom. Skaka av knäna å kramas med dom igen.

Vi tog en liten energifyllare efter kulmården med kaffe, festis, kakor och banan. Grabbarna åkte bilbana och sen var det dags för tigrarna. Jag å Tilde strosa omkring med varandra mest hela tiden. Tigrarna fann hon väldigt intressanta. Där stod vi länge och titta. Hon peka å prata å visade mig runt.

Nu var det dags för Marine World. Först en visning hos sjöbjörnarna, sen lunch. Tacotallrik och hamburgetallrik. Stora killarna tog med sina pappor på en sväng om med bergochdalbanan. Två svängar blev det. Direkt efter det gick vi in och kollade delfinshowen. Barnen var otroligt duktiga och sa inte ett knyst under någon av föreställningarna.

Tilde var vi det här laget rätt trött å tog en siesta. Vi knallade upp till safarit och linbanan man åker över safariparken. I slutet på turen öppnade sig himlen och det kom en jätteskur. Som tur var var det bara en kort en och strax efter sprack det upp och solen kom tillbaka.

Vi gick och köpte glass, kolla aporna och savannen. Sen var det klockan kvart över fyra och vi hade lovat pojkarna ett besök hemma hos Bamse innan vi åkte därifrån. Så sista timmen spenderades hemma hos Bamse. Grabbarna lekte, Emil somnade å Tilde satt med oss och tog en sista kaffe innan resan hem. På väg mot utgången ser vi att det börjar mulna på så vi knatar mot bilen och avslutar dagen. Samma sekund vi sätter oss i bilarna och kör iväg bokstavligt talat ÖSER det ner. Mer tur än så kunde vi nog inte ha. Barnen har skött sig exemplariskt och dagen var perfekt. Tack fina sällskap!

Öde....

Här var det tomt å ensamt. Inte med avsikt det har blivit så men jag har aldrig haft så här mycket å göra nånsin tror jag. Skolan har tagit upp stor del av av min tid. Både dagtid och kvällstid. Jag har haft slutprov, omprov, inlämningsuppgifter och studiebesök. Till min fördel dock. Omprovet gjorde att jag fick godkänt i kursen kultur och stilhistoria. Och en av inlämningsuppgifterna gjorde att jag höjde mitt betyg.

Sen har jag sprungit vårruset. Gick bra, satte 30 min sprang på 34. Helt okej med tanke på hur mycket folk det var.

Sen har Jonas morfar varit väldigt väldigt sjuk.mså han har varit i Boden en vecka så som grädde på moset har jag varit själv med barnen. Har somnat på soffan nästan varje kväll.

MEN nu har jag sommarlov. Första dagen idag. Så det firade jag med å åka till jobbet å säga upp mig. Skön å läskig känsla på samma gång. Har aldrig varit arbetslös i hela mitt liv. Hoppas på att hålla den trenden och hoppa på ett nytt jobb direkt skolan slutar. Vi får se...

Så nu när skolan är slut hoppas jag på en bättre uppdaterad och mer bildrik blogg.

RSS 2.0