Sjukis

Helgen har varit super. Blev inte så fullspäckad som det var meningen men bra ändå. Lill-kusin Milton som skulle haft kalas i går han blev sjuk så det blev inställt. Men vi gick upp till grannen och lekte istället. Sen var jag iväg på infyttningsfest. Bortsett från en liten incident så hade jag helt otroligt superkul igår. Störtnöjd! Jag har verkligen underbara vänner. Mådde lite halvtaskigt idag men det var det värt. Jonas och Elias gick iväg på lekgympa imorse vid 10 tiden så jag la mig på soffan å slappa vidare. När pojkarna kom hem var plutten lite hängig. Ville inte äta och somna i min famn i soffan en stund. När han vakna var han jättevarm och jag kolla han, 40 graders feber. Så vi har nästan bara legat i soffan. Å så för en stund sen när han precis höll på att somna så kräktes han också. Så vi har oss en riktig liten sjukling här. Vi ska snart flytta oss till sängen, hoppas bara att lilla killen får sova inatt så får vi se vad morgondagen för med sig. Så det blev heller ingen tur till pappa idag som var planerat. Men pappa ringde och berätta att han också hade feber ändå så det var sjuklingarnas helg det här.

Fullspäckat

Som dom senaste kvällarna ligger jag i soffan och är helt slut. Igår efter jobbet åkte jag direkt till Jessica med Elias. Jonas kom lite senare ochvi käkade där och Jonas hjälpte till med internet. Idag var det samma visa fast jag passa på och gå på Systemet och handla lite inför morgondagen. Vi skulle tillbaka till Jess och fixa färdigt internetinstallationen. Jonas fixa och jag laga mat. Sommarpasta mitt i vintern fick det bli.

Och imorgon är det först kalas för kusin Milton som fyller 2 år. Hem och äta lite middag för att sen bege sig tillbaka till Jessica för tredje dan i rad. Hon ska ha sig en inflyttningsfest imorgon. Trevligt ska det bli vill jag säga!

Sen på söndag så ska Elias på sin första Lekgympa. 10.15 i Vällingbyhallen. Sen är det hem och äta och sova lite för att sen åka till pappa. Var länge sen vi var där så det ska bli kul. Blir tyvärr så vintertid. Då spenderas det inte så mycket tid där som på sommarn då vi ofta är där.

Ja å sen är helgen slut och det är ny vecka igen.

Bra

Idag har varit en bra dag, jag fick till en bra dag på jobbet, lite svårt ibland men idag fick jag till det. Bortsett från att det var snökaos när jag gick från jobbet sen så har dagen bara fortsatt min väg. Mötte Jonas, vi gick och handlade lite och sen gick vi hem och jag gick och hämta Snorken. Som alltid blir han glad och kramas. Hemma så hoppar han i badkaret och jag får upp en väggdekor jag köpt på en garderobsdörr. Och jag blev supernöjd. Inte alltid det blir så bra när jag får impulsideer, men denna funka fint. Sen kom pappa och fika och jag följde med han en snabbis till farfar. Och nu ikväll har jag (tror jag iaf) kommit på en lösning på hur vi ska få det lite bättre hemma boendemässigt i väntan på en större lägenhet.

Det har varit skönt att tänka lite positivt, lite framåt och glatt. Jag tror och hoppas att det får vara så nu. Jag har ingen skrivarglädje när jag känner mig nere, men jag saknar det också. Jag tycker om att skriva av mig lite, ventilera med mig själv lixom.

Ett kattliv

Jag å kissemojsen ligger i vardagsrummet och myser. Elias sover och Jonas är iväg och hjälper bror min med hans dator. Så det är alldeles lugnt och tyst är hemma. Rätt skönt och lite trist är det. Är väldigt trött iof. Men det tror jag mycket beror på min tankeverksamhet. Har svårt att koppla av och koppla bort helt och hållet. Jag vet vad jag vill just nu och framåt. Men vad man vill och hur det blir är inte helt lätt. Bara för att man vill en sak händer det inte automatiskt för det. Men jag har hoppet och jag har viljan så nånting gott ska det nog bli av det hela.

Och min fina unge är bara underbar. Ja visst han har vilja och han kan skrika och gråta och gnälla som alla andra, men det är inte mycket och det är inte ofta. Det han gör mest just nu är pussas och kramas. Det är så underbart att faktiskt ha möjlihget att några gånger om dagen kunna krypa upp i soffan med en kram och en puss och hans värmande lilla kropp tätt intill sig.

(Tänkte lägga upp en bild på mina myskissar nu, men jag har ju köpt en ny extern hårddisk där korten hamnat eftersom jag fått nytt operativsystem. Så det gick ju sådär bra.)

Simhallen

Imorse packa jag ihop en ryggsäck och vi begav oss till badhuset. Han skulle till en början inte alls bada, vägra klä av sig och bara skrek. När jag efter mycket skrik och nej satte oss i badet var han frälst. Nu slänger han sig i från kanten, han åker från kanorna och han skrattar och njuter mest hela tiden att när det väl är dags att gå upp ska han absolut inte alls upp. Han var så ledsen när vi skulle gå. Men faktiskt så gick det bra att klä oss och komma därifrån, trodde det skulle bli ett projekt som hette duga.

Sen gick vi en liten promenad, liten somna i vagnen. När han vakna gick vi till hans mormor och morbröder Pimmy och Jocke som han pratar mycket om. Vi fikade och jag hjälpte mamma lite som skulle på fest ikväll. Elias var med grabbarna. Och jag passa på att busa med min favorit som var på plats idag. Buddahpojken. Det vart lite skrap och rivsår men det var det värt.

Igår var jag iväg till Barkarby efter jobbet. Jonas var hemma med Elias eftersom hans dagis var stängt. Jag köpte lite nya fina blommor till förnstrerna eftersom mina kära katter har kastat ner ett par krukor nu då dom vill ligga på fönsterbrädorna och värma sig från elementena. Och så lite bra-ha grejjor från Ikea. Och en sån här väggdekoration som jag hoppas kommer passa. Har en liten ide om vad jag vill göra. Jessica som fått ny lägenhet shoppa loss. Lite avundsjuk på det, skulle också vilja inreda en ny lägenhet med lite nytt och fint.

Pjam pjam




Back on track, men ändå inte

Datan har varit på service, eller inte själva datan utan brandväggar och allt va det innebär så jag har tagit mig lite sofftid. Rätt skönt, borde lära mig att släppa taget lite.

Annars så har jag varit lite off i största allmänhet, de är jobbet och känslor och massa som sveper över. Har väl lite med årstiden också att göra antar jag. Bara det vänder till det bättre snart så blir jag glad.

Elias är mer underbar än nånsin om det nu går. På mornarna nu så säger han ofta - Mamma, nej fåva! Han som alltid studsat upp ur sängen annars har visat en ny trött-sida. Och när vi kommer hem från dagis så tar han sin lilla kanin han har och sätter sig i soffan och säger, -Mamma, pjama ninen, pjama. Och han verkligen kramar och myser med den. Helst med lappen (napp) om han får bestämma själv. Och han har blivit väldigt pappig, underbart och jobbigt på samma gång. När han låg i badet och lekte så fråga jag han efter ett tag, vill du komma upp?? Nej nej, inte! säger han till mig, typ 5 sekunder efter kommer hans pappa in. Utan att fråga säger Elias, opp Pappa opp.

Kung

Underbart samtal imorse:

Pulkan blev kvar på dagis i fredags så vi gick till dagis imorse, men Elias ville bli buren såklart. Jaja eftersom jag inte orka bråka så fick det bli så. När jag bär börjar han gnälla lite varpå jag säger

-Elias det är inte så lätt för mamma, du är tung.

Mmm kung, ja kung!

-Ja sa jag, å skratta fast du e min prins

Kusin Norrland

Efter dagishämtningen idag så åkte vi till andra sidan stan. Hem till min kusin. Där träffades hennes bror, alltså en till kusin som annars bor i norr. Han och hans familj har varit i söder och är nu på väg hem. Dom stanna till i Stockholm idag och då passade vi på att ses lite. Blev bara nån timme så eftersom Elias inte orka så mycket mer men det var trevligt. Ses ju i snitt bara en gång, på höjden två gånger per år.

Trött och orkeslös, slänger in handduken för nu

Målarmästare

Gårdagen var det kalas hos mormor. Smörgåstårta, tårta och kaffe. Trevligt liten tillställning md familjen. Väl hemma och Elias är nattad dukar jag å Jonas upp räkor, ägg, avokado och rostat bröd och har lite myskväll tillsammans. Med vissa avbrott, våra tre odjur tycker nänligen också om räkor och vilja gärna vara med och mysa.

Idag har Elias varit hos mojmoj och mojbjoj. Jag och Jonas åkte hem till Jessica och fixa. Jag har målat hyllor och Jonas har fixat med lite el och värme. Annika var också med. Jessica kom när hon sluta jobbet. Hon hade pizza med sig som hon bjöd på.

Eftersom mitt handikappfinger gör att det är svårt att skriva så blir det stopp här, skriver bara massa fel.

Handikappad

Idag efter jobbet så hämta jag lill-plutten. Vi tog tunnelbanan till Hässelby. Vi skulle hem till Jessica. Hon har äntligen hittat en lägenhet hon vill ha, och idag gick flyttlasset. Nu harhon sitt eget place. Så vi åker dit och hjälper henne få lite ordning. Jonas kommer också. (Vi va en 8-10 st där). Klockan går och det ska bjudas på middag. Jessica bjuder, jag och Annika lagar. Jag hinner inte mer än att ta fram lök, skärbräda och en ny kniv så sätter jag denne knivjävel rätt i fingret. En av dom värsta sakerna jag vet är skärsår. Så det blir till och skölja och plåstra finger, men blodet vill inte sluta rinna så jag skvätter blod i hela köket mitt i matlagningen. Jaja, Jonas går till bilen och hämtar akutväskan så nu e jag duktigt plåstrad och känner mig väldigt handikappad eftersom det är mitt skrivfinger som e skadat. Maten blev iaf klar tillslut, och den var god.

Och Elias skötte sig jättebra hela kvällen. Vi va inte hemma förräns kl 9 å då somna han fort, i mammas famn i soffan.

På söndag ska jag Jonas och Annika tillbaka till lägenheten och måla lite och fixa. Då får Elias vara hos mormor sin.

Pedagogiska pappan

Det började redan imorse. Att vara pedagogisk är inte alltid enkelt och solklart. Frukost äter vi vid bordet i köket, tvn avstängd och radion på. Men imorse drog Elias på tvn direkt när han vakna. Okej, tänkte jag. En liten stund Disney medans jag förbereder kläder och frukost. Ropar in han i köket för nu är det klart. Ja vad gör han då? Han ska bära med sin yoghurt till sitt lilla bord och kolla framför tvn. Och jag kan gå med på myckt, men det är inte okej. Frukost äter vi i köket. Så det blev liv i luckan hemma hos oss. Då kommer den pedagogiska pappan in och lugnar och säger att jag ska prata med honom om jag behöver hjälp istället för att skrika på Elias.

Å så nu ikväll, vi har köpt ett rätt nytt vardagsrumsbord. Och eftersom Elias också har ett bord så har vi sagt att han får leka/måla på sitt bord och inte vårat bord så inte skivan blir förstörd direkt. Och det sköter han rätt bra. Men idag misskötte han det rätt rejält. Han börjar med att slå hårt med sin hammare på bordet. Va nära på att kasta hans verktygslåda åt fanders, men bordet klarade sig ingen fara. Trodde jag, upptäcker då att han nångång under kvällen fått tag på en bläckpenna och dragit långa repiga bläckstreck i bordet. AAHH! Jonas bara titta på mig och säger åt mig att lugna ner mig och inte ta ut min ilska/frustration över honom innan jag ens öppna munnen. Han är två år Tina, jag ska försöka fixa bordet säger han. Ilsk som ett bi lägger jag ner han i hans säng och sätter mig i duschen. Ja jag vet vet ju att han bara är två och detta egentligen bara är början på alla sattyg mitt underverk kommer ställa till med. Men faan asså, mitt bord ju!!!

Tack Jonas för att du är sån bra pappa som du är! Älskar dig!

Dålig start

Inte riktigt den bästa dagen idag. Det hela började egentligen igår kväll/natt. Jag var trött, men det gick bara inte att sova. Kolla klockan sista gången vid 3 tiden. Jaja tre timmars sömn, går upp och gör iordning mig själv och Elias. Allt bra tills 5 min innan vi ska gå. Elias snubblar när han ska ta upp en sak och flyger rätt in i skostället med ansiktet först. Han får sig ett snyggt jack snett under ögat på ca 1 cm. Ringer vårdguiden, valet och kvalet men plåstrar han iaf och vi går till dagis. Jag åker till jobbet. Det första som jag upptäcker är att mina skor är borta. Letar överallt men dom är spårlöst borta. Och på jobbet är det bara upp och ner, har fått nytt schema men det verkar inte riktigt gå ihop alls, ska se om vi kan få nån ordning på det denna vecka. Men idag kändes det mest som jag bara lalla runt utan att veta var jag skulle börja.

Hur som helst, jag åker hem och när jag står i rulltrappan på väg upp från tunnelbanan tappar en man balansen och lixsom bara faller rätt ut i rulltrappan över och förbi alla människor. Såg väldigt läskigt ut. Men nån tröck på nödstopp och han kom upp på benen utan några allvarliga skador. Telefonen ringer, dagis. Elias sår har börjat rinna. Skulle precis till å ta en liten fika med Mia, Jessie och Nicole som vi planera sen ett tag tillbaka. Tar med mig tjejerna, hämtar Elias och går till läkarn. Hon tycker det ser fint ut under omständigheterna. Han blir rengjord och tejpad och får gå hem med order om att tejpen ska sitta i 5 dar.

NU, en kopp kaffe med Mia (resten var tvugna att gå till sina jobb) på Donken. Elias fick en milkshake och leka lite i deras barnhörna dom har där. Väl hemma blev det nästan bara soffa å film för lill-fisen. En tuff start på vardagen vi nu återvänt till.




Soffmys med napp och Musse, tejpad med tre "stripar".

26 år idag!

Idag är det min födelsedag. Grattis! Jag har haft lite fika här hemma för familj och vänner. Det bjöds på tomat & basilikamuffins, kakor och hallon & blåbärstårta. Kaffe och läskeblask. Mycket härliga tulpanbuketter (tulpansäsongen brukar alltid dra igång lagom till min födelsedag) och fina presenter.

Dagen blev ett bra avslut på vår långa ledighet. Vi har ju varit lediga sen dan innan julafton så det känns lite konstigt att det är vardag igen, lite skönt också. Inte mycket, men lite. Främst för Elias skull, tror han är lite understimulerad hemma. Och med denna kyla som varit så har man inte varit ute allt för mycket. Sov och mattider är också alldles ur balans. Inte för att det egentligen spelar mig någon roll, men tror det är bra för lill-fisen med fasta mat och sovtider. Som idag sov han till kvart över tio. Det var jag som vakna först i huset, sköönt! Det i sin tur gjorde att han inte sov nånting på eftermiddagen och som följd av detta hade ett helveteshumör lagom till kalaset drog igång. Men det mysiga med det hela var att han var så trött nu ikväll så han somna i min famn i soffan. Kunde det blivit bättre eller? Sovmorgon på morgonen och så en mysig kille som somnar i famnen på kvällen. Nää det var perfekt!

Kl 6 ringer klockan imorgon, det är nåt jag INTE saknat iaf!

Medmänniskor

Idag har det varit en bra dag. Vi var ju som sagt på utflykt med Jessica och Annika idag. Vi skulle ses på perrongen till tunnelbanan jag och Jessica. Jag kommer springandes och ser att tunnelbanan kommer typ NU! Snabbaste vägen då är att testa trapporna, duns duns duns. Hissen hade jag aldrig hunnit om jag tagit. Och när jag kommit ett par trappor kommer en man springandes ner och nästan skrämmer mig och säger -Jag hjälper dig jag tror att vi hinner. Förstå hur snäll denna kille är, han risker att själv missa tunnelbanan bara för att hjälpa mig. Och vi hann. Denna människa gjorde hela min dag, och jag hann knappt tacka han för han försvann in i tunnelbanan.

Senare under dagen när vi skulle till CityGross så skulle jag kliva på bussen. Då ser en kille mig inifrån och kommer ut till mig på hållplatsen och frågar om han kan hjälpa mig på. Jag blir så otroligt glad över dessa människor. Ni läser inte detta men det gör inget, TACK!

Sen kom Bettan med chaufför och hämta upp oss efter shoppingen. Vi lämna tjejerna i Hässelby och åkte sen hem. Packa upp maten, laga den och åt. Kyckling med tomat basilika och vitlök. Jag och lilleman tog ett bad, ett blött sådant. Sen skulle jag gjort lite matmuffins till imorgon ur kokboken jag fick i julklapp, men jag orkade verkligen inte. Det var soffan som hägrade. Blir lite mer att göra imorgon, men spelaroll jag kommer vara i farten imorrn ändå.

Nu ska jag dricka upp cidern jag öppnat. Startar mitt firande av mig sjäv en timme i förväg :)

Utgång

Kylan vill inte ge med sig, men vi tar och går ut en sväng för det. Idag var det -13 grader här utanför. Länge sen vi hade sån kyla här. Ska till läkarmissionen en sväng med Jessica. Sen efter vi fått liv i karn i huset ska vi även och handla lite mat.

I går var det Lets dance premiär. Den kolla jag på hemma hos Nicole med Jessie och Jessica. Trevligt och komma ut lite.

Nu ska vi klä oss det är mycket kläder som ska på lixom.

Fina

Har fått bilden på mig själv som jag tycker så mycket om photoshoppad. Det är ju så underbart läckert. (Längst ner är orginalbilden)






Fortfarande jullov!

Idag skulle det varit min och Elias första dag i vardagen. Men det hade inte vi nån lust med. Så vi tog ledigt hela veckan. Å så skönt, faktiskt! Så idag har vi träffat Annika på en lunch. Sen mötte Nicole upp oss och vi tog en fika. Imorgon ska vi åka och träffa en nykläckt liten bebis. Det ska bli så mysigt.

I går var et kalas. Kusin Jenny fyllde år. Så det blev lek, kakor och tårta. Barnen skötte sig ovanligt bra faktiskt. Sen åkte vi hem, köpte med oss mat och hade soffmys.

Photoshop

Jag vill verkligen lära mig photoshop. Har en skiva i vår datakartong, ska nog faan leta fram den, verkar ju så sjukt kul om man bara kan komma igång och lära sig.




20.45

Vid 20.45 somna min lilla kille utan problem, han sover gott i ca 1.5 timme då jag hör från sovrummet, Mamma? Ja gubben svarar jag, Men mamma snälla ropar han då. Du ska sova nu får han till svar. Snälla, mamma snälla hörs det igen. Det hela sluta med att jag nu sitter med en pigg kille i knät som inte fill sova. Tror vi tar oss en Castorbok och bäddar ner oss i den stora sängen.


Disney on Ice

Idag var det dags för Ella och mig att gå och se Disney on ice i Globen. Hon blev lämnad här i morse vid 9, strax efter kom Jocke som skulle vara här med lillterroristen. Vi drack en kopp kaffe och sen begav vi oss. Blev ett lunchstopp på Donken innan vi klev in på Globen. Köpte oss dyra popcorn och den dyraste MER drickan jag någonsin druckit. Intog platser och kolla showen. En väldigt bra show må jag säga, Ella var också väldigt nöjd. Den kan vi varmt rekomendera. Det var Musse, Mimmi, Kalle, Kajsa och Långben som presentera varje nummer och dom som spelades var i ordning Lejonkungen, Lilla Sjöjungfrun, Lilo & Stitch och Peter Pan.






Vackert som snö

Det är inte ofta vi får uppleva en riktig vinter här i Stockholm, men nu har vi fått det och det är vackert må jag säga.




Nyårsafton
















Sovmorgon

Idag var det jag som vakna först hemma hos oss. Vid 10 tiden, en kvart senare vakna Elias. Ingen dålig sovmorgon det inte. Ja är det nåt jag är bortskämd med är det hans sovrutiner, sällan vi går upp före 8 hos oss. Det gillar jag, med tanke på att min största fasa med att bli mamma var dom väldigt tidiga mornarna.

Så efter en mjukstart hemma åkte vi på en liten shoppingutflykt till Uppsala. När vi kom hem kom systrarna Lööw på fika. Nu står Jonas och tvättar duplo som Elias fick av sin mormor. Anledningen till att det tvättas är att det låg i källaren vid en brand och blev väldigt rök/sotskadade. Men det verkar som Jonas får ordning på allt.

Året var 2009

Då har vi avslutat ett år till. Och börjat ett nytt. Mitt 2009 var faktiskt inte ett av mina bättre år. Året började med att jag avslutade min mammaledighet och kom tillbaka till jobbet. Omplacerad till ett ställe jag trivdes bra på. Men jag hann inte jobba länge förräns Jonas blev sjuk och jag fick avbryta mitt jobb och ta över hemma med Elias igen. En omtumlande tid som slutar med att Jonas är sjukskriven februari till juli. Jag går hemma med Elias till april då han får en dagisplats. Vårt förstahandsval som vi trivs bra med. Jag hinner inte mer än komma tillbaka till jobbet i maj då min chef berättar för mig att jag ska bli omplacerad efter semestern. Och det blev jag, kändes som jag lika gärna kunde fått en rak höger med tanke på att in nya postion blev städare. Hann inte ens komma in i jobbet förräns jag kände att jag vantrivdes. Men den känslan släppte ganska fort eftersom jag i augusti plussade på ett graviditetstest och då tänkte att det här kan jag stå ut med ett tag ska ju snart få en bebis. Underbart! Men den lyckan vara inte alldeles för länge eftersom jag i v 12 boka ett ultraljud som vissa på ett missfall. Ett missfall som skulle ta 2 månader innan det ville sluta med blödningar och allt vad ett missfall innebär.

Men jag har haft ljusglimtar också under det gågna året. Den största och mest uppenbara är mitt allt, min Elias. Att se denna lilla 1-åring växa och bli en stor 2-åring är helt underbart. Elias är en fantastisk pojke på alla sätt. Han är en öppen och glad kille. Och väldigt intelligent, han räknar och har börjat lära sig massa färger. Han är omtyckt av många och är ett riktigt ljus i mörkret. Tycker om att kramas och pussas. Det allra bästa jag vet just nu är när han kommer fram till mig sätter sig i mi famn lägger sitt huvud mot in axel och tar sin hand på min kind och drar den mot sig. Oftast säger han ingenting han bara myser, ibland kommer det ett PJAM PJAM (kram), då säger jag -Elias, mamma älskar dig! Då svarar han -äkar len (älskar dig). Denna lilla grej betyder så mycket för mig att jag nästintill blir tårögd av lycka.

Nytt år

Det är ett nytt år, 2010 vilket innebär nya tag. Just nu är jag full, nöjd, glad och trött. Och så är jag mätt. Blir lite mer om dagen när jag sovit och vaknat nu är det disco dancing i skallen. Ut med -09 och in med-10 ser fram emot ett nytt bättre år.

RSS 2.0