Allsång på landet

Sitter nu på landet och kollar på allsång och försöker få iväg ett mail, men det verkar inte gå nå bra. Har bara telefonjacket här och det funkar sådär. Midsommarhelgen var underbar med fullt ös. Trevligt. Nu har alla släktingar åkt hem så det är bara jag, Nina och barnen kvar. Lugnt och skönt men samtidigt fullt ös. Men till helgen är det high life igen. Blir kvar här denna och nästa vecka. Sen ska det hem på tandläkarbesök och rycka ut visdomstand. Hua! Men vad gör man, den måste ut. Är mer rädd för hur det ska gå dagarna efter med liten busig kille och en alldeles matt mamma, och värktabletter och medeciner och amning... Hur ska det gå, ja vi får väl se. Ska svära lite över mitt mejl nu, går inte att bifoga filer *grrrr*

Sommarlov

Nu blir det tyvärr inge blogg på några dagar. Ska åka till landet och ha lite sommarlov. Du vet, gå barfota i gräset, bada i viken, (om bebis tillåter) meta lite abborre. Och sen det som jag just nu verkligen ser fram emot. Göra fint i min lilla stuga. Vi skulle kollat golvmatta idag, men det var såna ruskiga köer så vi vände om och strunta i det. Tråkigt men vi får ta det så snart som möjligt.

Var hemma hos svärmor ikväll. Hon har skaffat sig en kattunge. Herregud har nästan glömt hur söta 10 veckors katter är. Och trampdynorna. Det skönaste mjukaste goaste som finns. Mmm! Nästan så man vill ha en egen.

Bedtime! Så Glad midsommar!

15 min egentid

Precis som det låter. Idag får jag 15 min egentid. Nu får ca 1 minut sedan somna lillkillen. Han ligger i famnen på sin pappa och sover skönt. Men han kämpa och höll sig vaken till nu. Som igår, undrar om han är inne i nån vara vaken sent period nu!?! Så det blir 15 minuter för mig själv innan jag måste slänga mig i säng för att sova och orka med bustrollet imorgon.

Btw, hans nya intresse är att skriva på datorn. Han brukar hjälpa sin pappa på kvällarna och hn får fram både det ena och det andra. En intelligent grabb vi har =) Å så har han börjat prata babyspråk! Underbart ljud i en mammas öron!

Nymasserad

Svärmor kom förbi nu på kvällen. Och snäll som hon är fråga hon mig om jag vill ha lite massage innan hon gick? Och vem tusan tackar nej till massage? Så så fick det bli. En kvällsmassage. Åhh guu va skönt det var.

Annars har det varit en packarpysslar dag hemma. Fixat lite inför resan till landet, jag och Lilleman stannar kvar på landet i två veckor. Skönt! (tyvärr blir det inge bloggande från landet, no interneto on country) Ska fixa lite i våran stuga och hoppas på att värmen visar sig igen. Hittade en minikaffebryggare idag jag vill ha till stugan. Hajja mysigt att kunna ta sig sin morgonkaffe i stugan i lugn och ro, kliva ut på lillaltanen och mysa lite innan man kliver in i stora stugan till stora familjen.

Elias besökte tandsköterskan idag. Hon sa det man redan vet, godis en dag i veckan, inget saft och juice i nappflaskan och börja borsta tänderna redan nu. Så det ska vi göra nu!

Glass med jordgubbar

Satt nyss och slängde i mig god glass och jordgubbar. Som Jessica har köpt. Sånt som hon brukade köpa med sig till våra kvällsfikor. Men nu fick jag äta det alldeles själv. Men än så länge går det ingen större nöd på mig. Träffade Nicole idag för en lunch. Hon hade med sig Mia, så vi satt och snackade och käka och hade trevligt.

Nu ikväll natta jag bebis som vi gör varje kväll och det gick hur bra som helst. Jag slår mig ner med min glass och äter och tänkte att jag skulle packa lite till midsommar då vi åker till landet. Men tji fick jag. Bebis vaknar, och vi försöker få han att somna om som brukar gå väldigt bra, bara man lägger sig brevid honom ett tag. Men inte idag, har prövat allt känns det som. Speldosan, tutte, napp, soffan, sängen, leka lite sen sova igen, prova sova själv. Men nää så nu gav jag upp och bebis sitter glad på golvet och gör sina akrobatiska konster medans han leker med sin leklåda. Busunge! När ska hans mamma få nån som helst egen tid?!?


Dagens bebis



Så här söt är man när man ska ut och åka båt.



Helgen

Spenderades på landet. Var bara jag Jonas och Elias där. Och katterna såklart. Var så lugnt och mysigt. Jonas har jobbat flitigt med skrapning och slipning. Jag har gjort det jag kunnat men Elias har knappt sovit nånting på dagarna så han har varit lite gnällig av och till, så vi va mest i storstugan eftersom det regna hela lördagen. Hann inte måla men det gör vi till midsommarhelgen. Ååhhh det kommer bli så fint när det är klart.

Var på 18 års kalas idag. Det bjöds på buffe, kaffe och kaka. Gott och trevligt. Och Buddha var med min kompis. Men han satt mest och tiggde vid bordet. =) Datorpengar, fotbollar och luktagott fick han, en middag med bärs och lite gott godis. Tror och hoppas han blev nöjd med dagen.

Målarfärg

Idag var vi och handlade färg till våran stuga på landet. Det blev saffransgul. Tror det kommer bli läckert. Åker imorgon, och så ska vi förhoppningsvis hinna måla innan vi åker hem. På söndagen åker vi direkt till 18 års kalas. Min bror (den yngsta) blir 18 på lördag. Nu är vi så stora alla barn, hinner inte riktigt med. Han bli myndig och allt. Men för mig kommer han alltid vara LILLA Jocke, och jag hans lillmamma som ska ta hand om honom =)

Sjöjungfrun är utläst och återlämnad. Bra bok som alltid när det gäller Läckberg. Nu kan jag återgå till min Larsson bok och därmed är mitt litteraturproblem löst.

Var och hämta mammas bilder från dop och bröllopet idag. Vilket betyder att jag kommer lite längre i min fotobok. Det är bara en data kvar att nalla från och det är Jennys. Får packa mitt lilla usb och bege mig till Essinge Island. Tänkte sysselsätta mig med fotoboken på landet när jag har en stund över (om man får nån sån på 2 vuxna och 3 minibusar), eftersom man inte behöver nåt internet för den.

Ögontåren - ett allvarligt inlägg

Ur ögat kom tåren. Vi samlades för en liten vi ses inte på 14 veckor middag. Första gången på länge samlades alla tjejer. Vi prata och hade det trevligt. Elias underhöll damerna och han gick laget runt och hälsade på alla. Sen kom då stunden vi alla visste skulle komma. Det officiella hejdå:et. (även om vi kanske ses en snabbis innan) så kändes det ärligt talat tungt att släppa iväg tjejerna. Det som dem gör är ju helt rätt. Dem passar på att leva livet medans man kan. Och hur mycket jag än trivs med mitt liv hemma och min lilla bebis så kan jag inte låta bli att vara lite avundsjuk. Men det som är jobbigast är nog vetskapen att dem är borta så länge. Har jag haft en dålig dag så har jag bara lyft luren och så har man haft henne här, ett spontanbesök efter jobbet, eller lite hjälp med Elias så finns hon här. Och även om jag vet att dem snart är tillbaka så sätter sig en liten klump inombords, en liten egoklump som tycker synd om mig, och en liten gladklump som är glad för tjejerna som får smita iväg så här. Tåren rann när vi kramades och sa hej då, tåren rinner nu.

Men jag har ju som tur är lite sällskap kvar hemma. Vi får bättra på tillfällena vi träffas så känns det inte så ensamt.


Min lilla valp

Min lilla älskling tror nog att han är en hund. Han låter som en valp, lite så ylande. Han sitter som en hund gör, lite så på snisken som ni vet hundar kan göra och så går han och bär saker i munnen precis som en hund.  Han har nog missuppfattat det hela. Jag får omskola honom till bebis igen =)




Förresten så satt han sig för första gången idag. Och han har börjat bli så stadig i kroppen. Idag stod han upp som ett uppochnedvänt V, rumpan rätt upp i vädret. Oj vad stolt jag är över min lilla pojke.

Nu måste jag gå och läsa klart min bok. Den ska vara inlämnad i morgon på bibblan. Måste lägga på en spurt så jag hinner bli klar.








Fullt ös!

Helgen har spenderats på landet. Jonas har tokröjt i våran stuga. Så himla kul! Nu är det uttömt in på tapeterna och nu ska vi måla och lägga nya golv och inreda. Kommer bli så kul att få sin egen lilla stuga att inreda och bo i. Ska i höst eller nästa år måla om på utsidan också. Nytt och fint.
Annars har det varit sommar och sol och massa busiga barn på landet. Min morbror fixar iordning hallen så det blir fint och mamma och moster har fixat fint i mormors rum så hon blir glad när hon kommer till midsommar. Enda tråkiga va att Morris gick till skogs och kom inte tillbaka så han blev kvar där. Hoppas han visar sig på fredag när vi åker ut. Min lilla kille.

Idag har vi haft en slappardag hemma. Haft huvudvärk idag vilket hör till ovanligheterna så vi har slappat och myst idag. Skönt med såna dagar när man tillåter sig att bara vara.

Nu ikväll har Jessica och Nicole vart här och fikat och snackat. Gillar verkligen när dem kommer. Synd bara att Jessica försvinner i 14 veckor from fredag. Får lura hit Nicole så jag har nån att snacka med.



Smaka på Stockholm

Har ätit gott idag. Inne i Kungsan starta smaka på stockholm, och jag hade turen att bli bjuden på mat. Så vi kuska in till stan efter simmet. Det blev en skagenmacka, räkspett med aioli och pommes och en malaysisk köttspett med jordnötsås och nudelsallad. Efter en promenad i området blev det glasspaus. Gott!

Blev storhandling på City Gross efter det. Ska åka till landet imorgon och vi behöver mat. Ska bli otroligt skönt att få gå i gräset barfota. Bara höra båtar och fåglar, inga bilar bara skärgården. Hoppas bara kära moster blir bättre tills imorgon så dem kan komma med till landet. Ingen höjdare att sitta i stan en helg som denna med 30 graders värme.



Nått ovanligt

Idag gjorde jag nånting som jag aldrig gjort förrut. Skulle lunchat med en annan mamma idag men hon ställde in i sista sekund. Och jag kände att jag ville inte bara sitta hemma och göra samma sak som igår, hemma och häcka. Så jag la Elias i vagnen, natta honom och knalla upp på fiket, beställde en latte och satte mig på uteserveringen och bara njöt. Skrev först matlista till landet och sen läste jag min bok i lugn och ro medans Elias sov. Så skönt. Har lixom aldrig sett tjusningen med att sitta och fika med sig själv, kolla på människor har känts lite, jag vet inte riktigt, tråkigt. Men nu var det bara så ljuvligt att sitta där med benen på stolen, solglasögonen på näsan och latte i handen.

På eftermiddagen var det dags för student. Var ganska länge sen sist jag var på student. Men det var trevligt. Ett gäng med berusade ungdomar, däribland min lillebror. (var hans kompis som tog studenten), och jag gillar min bror. Han blir riktigt kärleksfull och en jävel på att snacka med lite alkohol i kroppen. Han ville diskutera med mig om han roll i Elias ungdom. Hur han skulle vara den som köper ut åt honom eftersom det är hans likt som morbror/gudfar. Jo vi får väl se om 15 år när han själv har småttingar om det är lika aktuellt då. Gullunge du är min bror, jag älskar dig!


Poolparty

Idag blev det tjejkväll med mina bästa brudar. Mötte upp Jessica och Nicole. Handla mat och svängde våra lurviga mot Melanie. Väl framme där så startade vi med bad i poolen. Underbara 28 grader i poolen så jag Melanie och Elias hoppa ner och svalka oss. Alldeles underbart. Elias plaska och tyckte det var jättekul. Efter badet gick vi in och förberedde käket. Färskpotatis och sallad, för att sen knalla ut till grillen och grilla kött. Så galet god mat. Hunden Mac var med och höll ställningarna så klart! Avslutade det hela gjorde vi med kaffe och kanelbulle. Det kan lixom inte bli så mycket bättre än så. Utomhus i värmen, otroligt god mat och dem bästa vännerna. Aaahhhh!!!



Idag blir Elias 6 månader gammal och idag är det 7 år sen, ÅR hajja länge som jag och Jonas blev tillsammans. Känns rätt häftigt faktiskt! Grattis till oss! Och Puss till min kära!

Minne som guldfisk

Nu är det illa, igår tex på picnicen fick jag i uppgift att köpa glass. Går till konsum och plockar glassen. Går till kassan och betalar tar växeln, kvittot och går därifrån. Utan en tanke på mina glassar som jag ca 5 SEKUNDER innan betalat för går jag ut ur affären. Fatta hur illa det är! En kvinna kommer hojtandes och frågar om jag inte vill ha mina glassar? Jo tack säger jag skamset...
Eller igårkväll hemma, ställer jag alla mina orkideer i ett vattenbad. Knallar ut från köket och fixar lite. Klockan blir mycket och jag går och lägger mig. Somnar och sover gott. Vid 3-4 tiden vaknar jag och går till köket för att dricka vatten. Vad ser jag då i hon? Jo mina orkideer i vattenbad. Där har mina stackars blommor stått i typ 5-6 timmar. Genomdränkt kan man nog kalla det. Samma sak där, glömde TOTALT bort blommorna, snacka om att vara vimsig mamma. Känner mig lite som han i reklamen som gick för ett tag sen när han packar in saker och sig själv i bilen och åker. Kvar på trottoarkanten står bebisen i bilbarnstolen. Huva den dagen kommer nog ska ni se så som jag beter mig.

Har suttit halva kvällen och knåpat på en fotobok jag ska göra, skitkul men massa pyssel. Vi får se hur lång tid det tar innan jag blir klar. Ska samla ihop fina kort av alla fotografer från bröllopet/dopet och sen plocka ut det bästa. Man e väl smart! =)

RSS 2.0