Hungrig

Känner att jag är väldigt hungrig just nu. Tur att det står än gratäng i ugnen som e klar vilken minut som helst. Har ju knappt ätit nån vettig mat idag, inte så konstigt att man är trött och grinig. Blev iaf en underbar fikaträff med Mia idag. Sen när jag kom hem hade Jonas tagit med ett våffeljärn vi fått av pappa, ett sånt riktigt schabrak som väger ton i gjutjärn. Sätter mig i soffan och får denna bricka serverad framför mig:



Smaskigt värre. Så det gjorde ju att middagen nu e liite sen. Men vad gör det. Sen gick vi ut och gungade med grannbarnen tills det kom svarta moln på himlen och det kom världens skur.



Kärlek






Lördagmorgon

Jonas står i köket och gör kaffe, Teletubbies rullar i dvdspelaren. Elias ligger över bordet och kollar. Jag väntar på att kaffekoppen ska anlända. Det är en ganska grå dag idag med risk för regn. Vet inte riktgt vad vi ska hitta på. Har skickat sms till Jessica och frågat om hon bjuder på kaffe, men hon ligger nog och sover än så vi har inte fått nå svar. annars vet jag inte vad vi gör idag. Simhallen kanske? Orkar man det? Jonas ska köra pappa till Solvalla idag. Det är elitloppet, så han har att göra. Hade gärna åkt med om det var bättre väder. Ingen lust att springa där i regnet.

I torsdags var det gårdsfest på Elias dagis. Dom hade gjort en trollteater alla barnen och dom var så duktiga. Dock ville inte ELias delta när han såg oss. Sen var det medhavd picnic som det åts av och avslutningsvis tårta och kaffe som barnen hade bakat. En tårta stor som ett köksbord. Med goda bottnar som innehöll kokos, vanijsås syltoch grädde och en massa massa goda färska bär. Sen var det för mig att åka raka vägen tillbaka till jobbet. Det var aptmöte och sen fest. I sommarpresent fick vi en Mårbackapelargon och kryddor att odla själv.

Fredag var det upp med tuppen som gällde, vi skulle ha planeringsdag och det var samling 7.30 på jobbet för frukost. Verkligen kul efter en dags fest på jobbet kvällen innan. Men det var bara att bita i det sura äpplet. Så fredagskvällen spenderades stort sett bara i soffan. Vi gick upp och käkade i Vällingehus handla lite mat och sen hem igen.

Nästa helg ska vi till kolmården, det sr jag fram emot.

Blomstrande balle

Äntligen har jag fått ändan ur och fixat sommarfint på balkongen. Klassiska sommarblommmor, smultron och tomater blev det. Hoppas nu bara att det blir lite fina bär också. Måste hitta en pålitlig vattnare bara när vi e borta så inte min sommarbalkong dör mens vi är på semester.

Elias lyckades smöra för pappa sin och tittar nu på Pingufilm på tv.Samtidigt som han leker och kör Bobbycar. Jag ska gå till köket och göra en kycklingsallad. Är gårdsfst på dagis imorgon och då ska picnic medtagas. Direkt efter det ska jag tillbaka till jobbet för möte för att sen avsluta med fest. Fredagmorgon börjar med frukost 7.30 på jobbet, sen har vi planeringsdag så det är fullspäckat schema några dagar nu.

Paj

Vädret är trist, eller trist och trist. Det regnar och vi har ingen lust att vara ute. Och jag har ingen lust med alla måsten, tvätta, plocka, diska... ja alla tråkiga skitgöra. Så jag bakar en paj nu istället. Vet att jag inte kommer undan middagen, men kvällsgott blir det iaf!

Bildbomb

Nu tyckte jag att det var dags. Har inte lagt in bilder i datan på länge men nu så.

Strandpromenad med vänner och hundar
 
 


Lyckan är gjord, snickrar hemma hos morfar
 


Premiärhelgen på landet
 
 
 


Harungen som Sigge kom hem med
 


Skansen

Sommaren har visat sig här i Stockholm och idag tog vi vara på den. Det blev en utflykt till Skansen. En trevlig utflykt med ett litet men, lite för varmt för en dag på en djurpark alla djur låg bara och sov och så Elias som blir tröttare än vanligt av all sol.Och så precis innan vi kommer fram går min bh sönder. Som tur e hade vi en säkerhetsnål på vagnen som jag lånade. Men i helheten var det kul att göra en liten familjeutflykt. Nåt utöver det vanliga. Åkte och köpte lite grillmat på vägen hem och så bara hem för att hämta lilla grillen och så ut till parken och grilla till middag. Sen så var det hem och sova. Först ett bad för lilleman eller milleman som han själv säger, för så smutsig som han var idag var länge sen jag skådat.

Ja jag är troligtvis inte ensam om mina tankar, men denna sommar och värme gör ju livet så otroligt mycket enklare och roligare. Att bara ta på sig ett par skor när man ska ut, att vara ute till kvällning och bara njuta. Alla dessa fina kläder man äntligen får använda. Glada härliga människor. Men jag har nog lite svårt att fatta att den faktiskt kommit. Hittar fortfarande vintermössor och vantar i vagnpåsen eller i bilen. För två veckor sen var det inte ens utslaget på träden, nu står allt i full blom I REALLY LOVE!

Äntligen

Helgen på landet var till stor belåtenhet. Dock blev Elias dålig på resan ut. Han var hängig på båten och när vi okm fram var han rätt gnällig, varm och röd om kinderna. Han somna i mitt knä och jag bar upp han till sängen. Gjorde lite kvällsfika till mig själv och var bara glad att ha kommit ut till landet utan konstigheter. Trött som man alltid blir gick vi alla upp och la oss. Elias vaknade vid ett på natten och var kokhet och bara skrek, han fick mjölk som han ville ha och en alvedon. Han hade säkert 40 graders feber. Stackarn, men han somna om och mådde bättre dan efter. Två dagar bestod av lek, städ, förmedling mellan bråkiga barn, matlagning, umgänge och kaffedrickande. Sen kom Jonas ut fredagkväll och lördagen bestod av båtjobb. Den skulle målas, vaxas, motorn fixas och sen den värsta biten. Få den från mark till sjö. att det var lågvatten gjorde inte saken bättre. Men som alltid efter lite svordomar och muskler var den i sjön och den gick bättre än nånsin.  Det var jättefint väder på lördagen så den spenderades ute hela dan. Middag på altanen och allt. Söndagen bestod mest av städning och undanplockning innan vi åkte hem. Så skönt att landetsäsongen äntligen är igång.

Harunge

Precis som vi ska natta Elias så ser jag att Sigge kommer hem, men han är inte själv han har nåt i munnen och det är inget litet... Katten kommer hem med en harunge. Och den stackarn lever, vad vi kan se ett skadat öra och livrädd men vid liv. Ja, vad gör man då? Ringer djursjukhuset, hänvisas till viltjouren, tillbaka till Djursjukhuset. Så nu sitter Jonas på djursjukhuset och hoppas innerligt att den lille ska klara sig och bli adopterad istället för avlivning. Jag tror dessvärre det blir avlivning. Inte riktigt vad vi hade trott om denna måndagkväll, speciellt inte när tvättmaskin krånglar. Tror den e paj och det är ju lagom kul det.


Landet

Nu drar vi strax till landet. Ska hämta Lilleman och packa ner den sista maten. Sen åker vi waxholmsbåten ut till landet och kommer åter på måndag, GÖTT! Jag längtar!

2 årsdag

Idag är det våran 2 års dag. Vi har lämnat Elias hos mamma och så gick vi ut och åt italienskt. Jag pasta, Jonas pizza. Avsluta med frozen yoghurt som ingen av oss orka äta upp. Nu sitter jag hemma i soffan och jäser, vad 2 år kan gå fort. Grattis till dig och mig min älskling. Vi har med och motgångar som alla andra och jag är glad att det är dig jag har vid min sida livet igenom. PUSS!

Lördagen

Lördagen blev trevlig! Mötte upp tjejerna i v-by. Fick skjust hem till Camilla där Mia och Camilla firades med tjejmiddag. Blev grillat med sallader. Dinkelsallad var en av dom, annorlunda och gott. Det blev dricka i vardagsrummet och prat om allt mellan himmel och jord. Det bjöds på en smarrig men väldigt svåräten cheesecake med bär. Blåbär och hallon som 4 eller 5 av tjejerna tappa på golvet/soffan/mattan/kläderna. Jag var såklart en av dom. Jag träffa mattan, som tur var tappa jag bara själva kakan, ett par lyckades med att tappa blåbären också :)
Klockan var inte så mycket men jag var ute i fredags också så det kändes skönt att göra kvällen Lagom lång. Åkte taxi och var hemma vid halv elva. Kom i säng i lagom tid och var inte för trött i söndags. Perfekt.

Fullspäckat

I går efter jobbet var jag på Bolaget och köpte liten gå-bort-present. Hämta Elias, hem och göra sig iordning, vänta in Jonas och iväg igen hem till Jesper. Han hade bjudit in kollegorna till middg. Kyckling, ris sallad och god suffle till efterrätt. De dracks vin och åt chips, pratades en del jobb även annat och en hel del skratt. Efter ett tag kom Jesper vänner intrillandes. Satt kvar ett tag. Vänta in min bror som var på väg till Jesper. Bytte några ord med honom sen gick jag hem.

Idag ska vi till Spånga Gymnasium. Avgångsklassen ordnar Djurexpo med tropiska djur som do har på skolan. Ska bli spännande och se vad Elias tycker om alla djuren. Sen ska vi hem och jag ska vidare på tjejmiddag/kalas.

Salva

Var på apoteket häromdan och fyllde på förrådet med diverse piller. När jag kommer till kassan frågar jag om försvarets hudsalva, det är nåt jag inte kan leva utan och den jag har är nu slut. Då säger kassörskan att det är det statliga apoteket som har den och vi får inte sälja den längre. Men vi har en salva som innehåller pricis samma ämnen som "ersätter" den statliga försvarets hudsalva. Vet du vad hon ger mig? En salva som heter Tass-salva. Ja just det deras substitut för försvarets hudsalva är en salva till hundar/katters tassar, så nu smörjer jag läpparna med salva till tassarna, den du.


Nej tack!

Min lilla skitunge. Igår när han ska sova så är det han och pappa som lagt sig i stora sängen. Dom ligger och myser och då frågar jag Elias om jag också får lägga mig ner med dom? Då svarar han mig gladeligen, -NEJ TACK MAMMA! Eller som idag när han går förbi så frågar jag om mamma bara kan få en liten puss? -NEJ TACK MAMMA!
Min lilla underbara bästa skitunge.

Potta

Måste bara skryta lite över min duktigt pojke. Han har börjat gå på pottan här hemma och nu går han och sätter sig själv utan att bli tillfrågad. Snart hoppas jag han är blöjfri helt.

Valborg

Helgen har passerat. I fredags var det dags för Valborg. Vi gick tillsammans och hämtade och när vi kommer till dagis ska Elias springa ur sandlådan och då står han rätt på huvet. Han snubblar och hinner inte ta emot sig med händerna så det blir pannan som tar hela smällen. Så det blev en ny bula. Det märks att vi har en aktiv son vi.
Iaf så gick vi över till mamma och åt lite god tacomiddag. Fika kaffe och glass och knalla sen ner till en brasa som var precis vid en lekpark brevid mamma. Så Elias höll låda till tio i fredags.

Så i lördags vaknar jag vid 8.20 och undrar vad det är som hänt, har Elias smugit upp och lekt själv i två timmar, kan ju inte vara möjligt... Och det var det inte heller, han låg brevid mig och sov gott. Var hur länge sen som helst som han sov längre än till 6.30. Så det var ju helt underbart med en sovmorgo för oss alla. Vi gick upp å hade en lugn förmiddag. Sen på eftermiddagen åkte vi hem till en fd jobbarkompis och fikade och barnen fick leka. Blev sent och vi kom inte därifrån förräns vid 19 så det blev raka vägen till Burger King till middag.

Och idag söndag hade han inte heller bråttom upp, sov till 7.30. Det gillar vi. Vi åt och gjorde oss iordning för att sen knata till Hässelby strand. Vi träffa Jessica, Annika och Josef och gick ner till stranden och fika, lekte och hundarna badade. Varmt och mysigt var det. Med inslag av bus och kalla vindar.

RSS 2.0