Mellandagarna

Julafton är över och nu kommer det lite lediga dagar. Juldagen åkte vi tillbaka till Ekerö. Träffa kusin min med familj, äta rester och ta med Jonas mobil hem som han glömde där.

Annandagen gick jag upp till centrum för och kolla in mellandagsrean lite. Men kan inte påstå att jag hitta speciellt mycket. Gick ett varv för mig själv och knalla hem sen. När jag kom hem var det bara å klä på pojkarna och gå hem till Jocke. Pappa var på väg dit så vi passa på att hooka upp och fika lite. Efter fikat åkte pappa hem och vi packa med oss Jocke in i bilen och åkte till Barkarby. Först skulle Jonas byta ett par byxor han fått och sen in och kolla Elgiganten en sväng. Vi åkte lite senare på eftermiddagen så det var inte alls så farligt med folk. När vi var klara där åkte vi till Mirella och käkade. Emil var trött och sov sig igenom middagen.

Julafton

Och så var den stora dagen kommen. Emil vaknade först och tulta ut i vardagsrummet. Han hitta direkt klapparna som låg under granen. När Elias hörde att det började rassla så var han snabbt på benen och ville vara med. Varsin morgonklapp till barnen låg där. Glada öppna dom sina klappar och lekte en stund med det på morgonen. Sen hade vi för ovanligheten en lugn julaftonsmorgon. Kokade tomtegröt som vi åt, bada, kolla lite tv och klädde oss fina. För i år var det ny tradition. I år tog vi oss ut till det stora huset på Ekerö. Och i år startade vi redan klockan ett så det inte skulle bli så stressigt. Nina och Pelle hade gjort ett underbart jobb. Allt stod framdukat i köket när vi kom. Härliga jukdofter spred sig och vi fick alla en varsin glögg i handen när vi kom. Precis så underbart och familjärt som jag önskar.

Min morbror hade sin hund med sig och det var Emils höjdpunkt. Han knalla efter Sabina hela tiden. Och klappa och mata. Han var jättesnäll och fin med henne. Ömsesidig kärlek.

Iaf maten åts och efter maten var det en timme med Kalle och hans vänner. Första året på lääänge som jag satt ner hela timman och faktiskt kollade. Äntligen!

När Kalle var slut knackade det helt plötsligt på dörren, vem kan det vara?!? Tro´t eller ej men det var tomten. Det var mycket klappar under granen. Men högen försvann sakta men säkert. Ivriga vinka barnen av tomten och börja slita i sina klappar. Jättefina saker fick båda barnen, speciellt Elias. Han är en bortskämd sötnos. Dock väldigt tacksam för allt han får. Det verkligen lyser glädje om han när han här hemma leker med sina saker.
Själv fick jag också väldigt fina klappar, tack underbara familj!

Nu behövdes det lite ny energi så det dukades fram en grötbuffe. Gröten gick åt som smör i solsken, det är ju så gott. Efter gröten lekte barnen ett tag (läs busade) och vi andra satte oss med ett glas gott vid bordet och prata lite livsfrågor. Det dukades fram kaffe och kakor under tiden. Lasse, mamma, pappa och Timmy åkte hem. Kvar var Jocke och min familj. Efter nån timme till dukade vi fram lite lax och skinka och gotta på lite nattamacka. Klockan passera tio och alla barnen var fortfarande vakna så det började bli dags att packa ihop och åka hem. Barnen somna direkt i bilen och sov sen för natten. Denna "nya" julen var perfekt! Tack alla!!












Dan före

Dan före dopparedan, dan före den stora dagen. Jag gillar verkligen dan före julafton. Var i centrum en snabbis när dom öppna. Två små saker som behövdes. Sen hem och städa lite, laga lite mat. På eftermiddan hade vi litet julbord hemma med våra favoriter. Känns konstigt att inte panikfixa det ena och det andra. Har ju haft dom senaste tre jularna hemma hos oss. Men i år slapp vi och vi kunde ta det lugnt och stillsamt så här dagen innan. Efter det lilla julbordet badade barnen och sen fick Emil gå och lägga sig. Vi gjorde iordning lite glögg, pepparkakor och godis och kolla Bingo lottos uppesittarkväll. Slog in julklappar och gjorde det sista som å kolla barnens kläder och lägga lite klappar under granen. När jag sen efter allt kröp upp i soffan och skulle kolla den sisa perioden i lugn och ro tog det inte många minuter innan jag sov som en gris. Rätt skönt faktiskt. Varit ett par intensiva dagar så här dagarna innan julafton.

I ett hela dagen

Efter frukost gjorde jag mig iordning och begav mig till tunelbanan. En tur på stan med Sofia och sista julklappsshoppingen stod på schemat. Efter ett par timmar shopping och lunch tog vi tuben till Råcksta där vi mötte upp våra Jonasar och barn. In i bilen så körde vi mot leklandet i Veddesta. Barnen plöjde järnet. Vi fika lite och barnen lekte ännu mer. Dock så gjorde Anton illa tån så han fick sitta på avbytarbänken ett tag, men efter lite vila var han på fötter igen. Efter lek på leklandet droppa Jonas mig hemma hos Nicole. Äntligen fick vi se lilla Aiden som kom för en vecka sen. Så rackarns söt liten plutt. Veckogamla bebisar är som balsam för själen alltså. Vid åtta var jag hemma igen och då var det knock out i soffan.

Just det, på Leklandet så byttes det lite julklappar. Än en gång blir jag så fascinerad över hur lika vi är/tänker. Jag hade ovetandes om Sofia gått och köpt julklappar till hennes barn från Emil och Elias. Det visar sig att hon har gjort detsamma. Detta utan att den ene alls visste om att den andra gjort detsamma. Detta är bara ett tillfälle i raden av måååånga när vi tänker/agerar på precis samma sätt. Som sagt, fascinerande. Nästan skrämmande. Iaf så blev Elias jätteglad för sin klapp. En pyssellåda med lera, färger, och kritor. Emil likaså. En förvaringslåda i form av en gigantisk legokloss. Han öppnar stänger, plockar i och plockar ur. Tom jag fick en liten klapp. Handkräm och body mist doftandes av ljuvaste vanilj, TACK!!


God Jul och Grattis

Fick ett brev hem i brevlådan i veckan. Mycket glädjande besked för min del. Brevet kom som en julklapp. Och det hela startar som en mycket bra present.

10 januari 2012 sätter jag mig vi skolbänlken och studerar för ett år, YEAY!!!


Äpplet faller inte långt från trädet...

Elias och jag gick till affären imorse. Det är blötsnö som faller och massa härliga pölar för han att hoppa i. Vi hinner vara ute i typ 3 min så hör jag, men mamma nu är jag blöt på mina fötter... Suck!! är väl det man tänker, var du tvungen att plaska så... Men samtidigt, han är barn. Han SKA plaska, han SKA ha kul och utforska. Och om jag ska vara helt ärlig så tänkte jag lite efter mitt suckande. Jag har ett minne från när jag själv var liten och gick i lågstadiet. Det var en rast, jag var ute. Hittar en vattenpöl, det är en smältande isfläck, jag hoppar, skrattar, leker och plaskar, och HALKAR, platt på mage i pölen... Å jag hade så så kul. Ja vad säger man, äpplet faller inte långt från trädet...


Som en Duracell

Senaste två nätterna har Emil fått nån energi jag aldrig sett förut. Han som vanligtvis somnar duktig och enkelt vid 19-19.30 har somnat efter 21, närmre 22. Och han har hoppat, sjungit, skrikit, pratat, kastat saker i sängen i väntan på att han somnar. Jag hoppas verkligen inte han gör detta till en vana då blir jag tokig. Från denna lilla ängel till en duracellkanin över en natt alltså... Vad hände?!?

Snart snart

Som sig bör närmar sig dagen d sakterligen. Det flesta julklappar är inhandlade. 2 kvar. Idag var vi och handlade laxen som ska gravas. Julen firar vi inte hemma hos oss i år men vi ska ändå ha lite av det gottaste hemma. 23 kör vi ett litet julbord hemma med utvalda favoriter. Och då på Jonas favoritlista är just laxen. Jag vill bla ha Jansson det är ett måste, lite dopp i grytan och så skinkan. Imorgon ställer vi upp granen och kollar status på denna. Söndag ska jag och Jonas på julbord. Jag känner hur känslan börjar gro in sig på riktigt nu, den här härliga julkänslan... Mmm!!

MIn lilla tomte

Och så blev det Lucia i år igen och det traditionella luciafirandet på dagis. Han har sjungit lucia sånger Elias flera flera dagar hemma men mer är så har det inte varit. Tomtedräkten packades och han begav sig i vanlig ordning till dagis idag. Vid tre kom alla föräldrar och det börjades sjunga. Efteråt var det fika med glögg, pepparkakor och lussebullar.

Elias kom och var så glad över sin tomtedräkt. Undra lite varför inte vi hade dräkt, men kom fram till att så länge han hade sin spela det inte så stor roll.
Hemma fortsatte luciasångerna och nu var det lite mer frågor om lucia, tomtar och sångerna dom sjunger. Bla så ska han imorgon bitti, speja, spana, tippa fram på tårna in till mamma och pappas säng. Och sen var han lite orolig över att det skulle dyka upp nån ur vråna och skrämmas, men det konstatera vi att det händer bara långt långt in i skogen. Å det var han nöjd med.

Så här såg det ut efter läggning. Inte en chans i världen att vi fick av den. Tom mössan skulle va på.



Frånvaro

Blivit en extra lång frånvaro ser jag. Men jag har haft lite annat att stå i, inget som vi behöver älta nu. Men det är fullt upp kan man säga. Men inte så fullt upp så jag nu ska orka uppdatera lite vad vi sysslar med.

Idag så gick vi upp till centrum och kvitera ut en gran, yes årets julgran. Lite tidigt kan tyckas men tanken är som så att detta är ju såna granar man får när man handlat för en viss summa. Pr för Vällingby City. Och du får inte se granen innan utan du bara plockar på dig en färdigpaketerad gran. Smidigt kan ju tyckas men du har ju ingen aning om hur granen ser ut. Så nu tänkte vi att vi får tid att kolla hur granen ser ut. Skulle den se förfärlig ut så har vi den som en balkonggran och så åker vi och köper en vi får se innan. Är den fin, ja då behåller vi den helt enket och sätter upp den några dagar tidigt. Spännande!

Stor som fem

Idag var jag och Elias på 4-års kontroll på BVC. Emil var hemma med pappa så vi fick en liten stund för oss själva. Det var lite kontroll av syn och hörsel (konstigt nog var hörseln utmärkt) testa motorilken, färger, förmågan att ta efter och sen längd och vikt. Som jag förmodar det flesta fyraåringar gör klara han sig galant. Det hon tyckte just Elias var lite extraduktig på var hans sätt att uttala R på. Och sen hans syn på detaljer (som han fått av mig jag är precis likadan).

Storleksmässigt har vi en robust grabb. Han är 110 cm lång och väger 20 kg. Det är vad en femåring snittar på.


Kalas

På lördagen stunda lite kalas för Elias. Han var så spänd och förväntansfull att det skulle komma massa gäster till honom. Kl 14 ringer det på dörren och packet dräller in. Glad men lite blyg välkomnar han sina gäster och tar emot sina presenter han lägger på ett bord. Det fikas, leks, skrattas och öppnas presenter. Och han blev verkligen glad över allt han fick. Lite blyg igen tacka han för sina presenter och dom flesta gästerna börja droppa av. Alla utom Jocke gick. Vi beställde lite pizza som vi käkade och sen lekte vi med presenterna han fick. Nöjda efter dagen somna båda barnen knall fall i i sina sängar klockan sju.

Elias är verkligen kul och ge saker till för han uppskattar det så otroligt. Litet som stort. Han frågar vem han fått sakerna ifrån och säger att han är så glad att han fått det och leker med det sen. Han må va lite bortskämd men med den uppskattningen man får av han är det svårt att låta bli.

2/12-2011

En speciell dag, varje år kommer denna dag vara speciell. Det är dagen för fyra år sedan som min son föddes. Min lilleman kom till världen. Idag fyra år senare är han fortfarande lilleman. Världens bästa lilleman!

Jag smög upp i morse innan han vaknat och gjorde frukost. Sen kom Jonas med Emil och vi gick in på hans rum och sjöng för honom. I morgonpaketet var det ett pussel. Sen var det dags för dagis. Vi gick hem och förberedde middagen han valt. Våfflor, sylt och grädde. Efter maten var det dags för ett paket till. En kassaapparat som han tycket mycket om. Synd bara att den var trasig. Så den ska vi byta. Nu sitter han i badet, han fick skumbad också så han har legat där en timme. Dags att plocka upp han innan han helt skrynklar ihop.

GRATTIS mitt underverk på din dag! Jag älskar dig mer än du nånsin anar!!










RSS 2.0