Köra bil

Nu får vi hoppas att jag ska komma till skott lite bättre. Har varit i Västerås måndag, tisdag och tagit körlektionerna som jag hade kvar sen ett år tillbaka. Igår gick det sisådär. Kändes som jag aldrig skulle lyckas. Men idag gick det mycket mycket bättre, och det kändes faktiskt bra. Som jag hade kontroll på bilen och som att jag faktiskt kan lära mig att köra bil och ta ett eget körkort. Inte illa det med tanke på att jag nästan gav upp ett tag. Man lixom får ny energi och vilja fortsätta när det går bra. Och min snälla pappa ställer upp och kör med mig på hemmaplan.

Idag har Elias fått sin första smakportion mat. En palsternacka kokt och mosad. Faktiskt tyckte han det var gott. Men konstigt med nåt nytt och annorlnda i munnen. Han smackade och grimaserade men åt upp hela (ca 0,5 - 1 msk) sin portion.

Vi sov hemma hos pappa inatt. Han har en katt, Semper heter han. Han är väldigt mysig och kelsjuk med pappa. Men när det kommer gäster... nja vet inte. I morse när han såg mig i fönstret så fräste han lite fint åt mig för att visa vem som bestämmer och vem det är som är pappas bästa kompis.

Nattuggla

Idag ville inte Elias somna förrän vid 23, vilket innebär att jag inte kommer isäng förrän nu. Ligger här och nattsurfar lite innan det nu är dags att släcka ner och sova.

Har varit hemma hos pappa idag. Dragit granris till majbrasan som pappa samlat på sig i 2 år. Lastat båt på bilen som pappa ska sälja imorgon och så har Jonas tvättat våran falukorv (bilen alltså, den heter så) så den glänser fin. Sen laga jag lite god mat.

Elias har fått in tekniken att vända sig nu så det gör han med jämna mellanrum. Så duktig min pojk!

Kidnappad

Idag trodde jag att jag skulle följa med min moster till stan för lite smakråd vid val av kläder. Hon hade sett en klänning på NK där vi skulle börja dagen. Så möts upp och knallar mot NK, jag babblar på som vanligt.Men vid entren var det inte som vanligt, där står mamma och kusin (Milton och Erik så klart). Jag var nu kidnappad och det var starten på min möhippa. Blev så otroligt chokad. Inte alls vad jag trodde. Men å så roligt, fick i uppdrag att ta massa kort. Bla på kändis, hittade Josefine Crawford ochHenrik Hjelte. Sen bar vägarna ut till Grönan och fem-kamp. Jag var usel, kom sist. Men det var kul ändå. Sen till söder och leta upp en barnvagnsvänlig  restaurang. Blev en kina restaurang. Gott och trevligt vi åt tre rätters. Underbar dag. Tack kära familj.

Igår var Oliver och hans familj här på middag. Han har börjat snacka en hel del så han sprang runt i lägenheten och ropa KAKK KAKK! KAKK? ( det betyder katt). Eftersom dem inte var på riktigt humör att leka med honom så låg dem nere i gräset utanför balkonen. Oliver kommer ut och börjar härma mig när jag försöker locka in dem, GIGGE KOM GIGGE, OJJIS OJJIS! Underbart va =)

Solbrillor

Äntligen har det kommit lite sol och värme ute. Vi har båda fått packa fram solbrillorna och glassat lite. Underbart! Min kära kusin ringer och väcker oss vid 7.30 - 8.00 och drar upp oss så vi kommer ut och kan njuta. Det är ganska bra att hon ringer upp oss ibland, känns som man får ut mer av dagen när man går upp tidigare. I dag innan 10 hade jag duschat, diskat, dammsugit, bäddat sängen, lekt med Elias och plockat hemma. Hur skönt som helst, har man hela dan framför sig sen.

image22

Har packat upp nya mobilen, roligt med it leksaker =) Den e så fin och inga repor och glapp som den andra. Nu förvaras den i sin lilla tigger strumpa och mår bra.

Har haft bebisbesökare (och deras mammor) på besök idag. Det är barndomskompisar som har fått barn som jag börjat umgåtts med sen ett halvår tillbaka. Vem trodde för 10 år sen när vi var 14 och coolast i Vällingby att vi skulle få barn alla tre inom ett halvår bara.

Till kvällen kom våran alldeles underbra Jessica och underhöll oss. Bra att ha en Jessica som kommer i tid och otid och hjälper till med Elias. Hon sitter brevid mig och väntar på att få gå hem. Ska nog släppa iväg henne nu tror jag.

Om ca 2 timmar kommer Jonas hem. Skönt att få hem honom nu. Borta bra men hemma bäst. Välkommen hem!

Ny frisyr

Min kära mamma och jag var hos frissan idag och fixade frisyren, klippning och slingor. Blev jättebra på mig. Mamma blev inte riktigt lika nöjd. Men det ordnar vi annars, mamma ska bli lika fin som jag!

Nu börjr jag nästan bli lite nervös, folk frågar om jag är nervös och när jag tänker efter så är det nära nu och det börjar pirra lite. Min kusinfru skrev om bröllopet i sin blogg. Om det kommer bli snyftkalas eller inte, och det gjorde mig lite mer nervös, lixom det är jag som ska vara i centrum. Jag och Jonas. Läskigt och häftigt på samma gång.

På sjukhuset har dem tror jag den godaste saft jag har duckit, Önos körsbärssaft. Har precis druckit ett glas saft av en annan tillverkare. Inte lika god men det duger gott. Det som är så konstigt är att det finns typ ingen körsbärssaft i affärerna. Bara jordgubb, hallon, svartvinbär och apelsin. Pyttsan asså.

Leverans

Väntar på leveransen, men ingenting låg i brevlådan idag, trodde verkligen det. Hoppas på bättre tur imorgon. Lilla Nokia mobil, nu får du komma!

Vi har lite olika smak bebis och jag,han ligger nu och suger på tummen här brevid mig. Jag tycker nappen är bättre. Vi får se hur denna historia slutar, vem vinner? Tummen eller nappen? Såklart att tummen är enklast men  hur svårt kommer inte det bli när han  ska sluta? Det är ju inte direkt så att han kommer  lyssna på vad jag säger, han gör som han vill är han är 3 och i trotsåldern.

Har nu vart ensam hemma sen igår morse, det går bra men är lite tråkigt att inte ha nån att prata med på kvällarna. Men det sägs ju att det är nyttigt att vara ifrån varandra lite ibland. Stämmer säkert, men det ska bli skönt att få hem honom, han är lite som en stor björn man vill krama på.

Blir lite arg på mig själv. Hittade en sån här film om änglabarn igen. Är medlem på sajten föräldraliv.se och det är lätt att snubbla över dessa när man är inne på forumet och läser. Utan att själv kunna påverka börjar tårarna rinna längs kinden och man kramar om Elias extra hårt efter att sett bilderna. Rip alla fina bebisar

Girls night in

Hade tjejerna på besök i gårkväll. Vi lagade sommarpasta och paj med vaniljsås. Skönt å slippa sitta själv å tråka när man kan få sällskap.

Har filmat lite med vår nya videokamera. Hur kul som helst. Jobbigt bara att jag inte gillar min röst i inspelat läge, är väl bara att lära sig tycka om, för det lär förhoppningsvis bli en del filmande..


Bebisen har börjat sova oroligt på kvällen innan man själv går och lägger sig han vill inte alls ligga själv i sängen. Undrar om han känner av att Jonas e bortrest och så... Han var ju så duktig förut som tom sov i egen säng och allt.

Vad har jag gjort?

Vad har jag gjort för att förtjäna allt detta trevliga? Av min pappa har jag fått en ny mobil som jag sagt plus ekonomiskt bidrag till festen. Av mamma har jag fått min klänning, blombuketten, slöjan och en klippning/färgning hos frisör. Och det är inga dåliga grejjer det inte. Men det kommer mer, idag bjöd pappa hela familjen på en tack för hjälpen middag. Det var jag, Jonas, Elias, mamma, pappa, Timmy och Joakim som sitter ute och äter. Mitt i maten tar mamma fram ett paket. Det är våran bröllopspresent. Från familjen. Dem ville ge den nu när alla var samlade för att vi ska kunna nyttja denna på festen som komma skall. För hör och häpna, det var en VIDEOKAMERA. Snacka om att jag nästan trilla av stolen. Jag är så glad så det e otroligt. TACK!!!

En alldeles underbar lördag har det varit. Utöver ovan skrivna trevligheter så var jag och Jonas i stan idag. Vi var hos guldsmeden och beställde ring. Sen tog vi en promenad runt i stan och avslutade det hela med att gå på museum, Livrustkammaren vid slottet. Lite fascinerande faktiskt att få se allt som har hänt och vad man lyckats bevara. Så sällan jag och Jonas gör såna trevliga utflykter tillsammans.

Vi knatade runt i gamla stan också. Där är det charmigt. Hade vi inte haft katter och barn hade det varit ett ställe vi velat bo på. Mitt inne bland gränderna. Gammalt och härligt.

Imorgon blir man då gräsänka. Jonas måste till Österrike på kurs och jag blir själv hemma med lilleman till torsdag natt.

Ciabatta de luxe

Var på mc donken idag. Är inte så där ruggigt förtjust i detta ställe men vi gick dit idag, dem har nån ny ciabatta burgare där. Och hör och häpna, den var god och ja tar gärna en till. (en specialbeställning utan lök såklart, alltid nygjord)

Tittar in till mina fiskar och inser att dem har kommit i lite skymundan sen Elias kom till familjen. Måste verkligen skärpa mig med deras rengöring. Ett akvarium är så otroligt fint och rogivande att ha hemma så jag får ju tusan se till att hålla det fräscht så fiskarna mår bra där i. Lovar ska fixa det fredag eller lördag.

Jo förresten, ni vet att jag har ett lyxproblem (mobilen), eftersom jag har en så snäll pappa som jag har så hjälpte han mig med mitt problem och vilken dag som helst trillar det ner en mobil i brevlådan. Yeehaa!

Måste bara få klaga lite på min brevbärare. Titt som tätt får vi grannarnas post ner i brevlådan, medans våran post hamnar i en annan port i närheten hos en kvinna med LIKNANDE efternamn, inte ens samma, bara ett liknande. Vad är det för fasoner alltså. Har funderat på att klaga, problemet är bara att jag inte vet om det är Posten eller Citymail som missköter sig. Får agera undercover agent och spana i köksfönstret och nyckelhålet.

Luggen

Blir tokig på min lugg! Har tid hos frissan på tisdag så jag måste stå ut ända tills dess.  Puh vilken pers.

Idag tog lilla Erik sina första steg. Heja tjobben, va du e duktig!

Ska ut och träffa en barndomsvän och hennes lilla tjej nu. Ska bli trevligt, och skön att komma ut, vi var inne hela dan igår.

Barnmorskorna

Snacka om att jag älskar programmet Barnmorskorna. Jag försvinner in i tv:n och vet knappt om tid och rum. Det är nästan så jag önskar att jag själv fick vara med där. Det är lika magiskt varje gång och jag bara wow! Det är inte länge sen man själv hade stooooor mage och låg på förlossningsalen skrikandes. Men det känns som en evighet sen.
 

Idag har jag stylat Elias matstol till en personlig och fin stol. Istället för en stol som halva barnskaran i Sverige har. Du ska få se hur fin den är snart.

Gråter

Sitter här och gråter lite faktiskt, både av lycka och av sorg. Lyckan för att jag har ett så fint, friskt välskapt barn som jag har. Sorg när jag råkade hamna på filmer på Youtube av änglabarn (döda barn). Och filmerna dessa mammor har gjort är så otroligt fina, dem är så rörande, rakt in i hjärta och själ känner man med dessa familjer, men ändå kan man aldrig förstå vad dem går igenom. 

Jag älskar dig mitt barn! Tack för att du valde mig till din mamma, du kommer alltid vara det viktigaste för mig.

En nötkärna

Min kille är frisk som en nötkärna. Allting är tipp topp. Härligt att höra.

Kusin jenny kom och mötte mig på sjukhuset (hon är härlig den tjejen. Hon kom knallandes upp till mig å Elias på sjukan utan ens avtalat tid. Ville bara umgås lixom=) så vi tog en promenad i det äntligen så härliga vädret. Går in i affären och köper en varsin dricka och sallad för att knalla upp till parken för lite picnic. Vad händer då? Jo regnet kom såklart. Så vi fick sitta inne i en galleria ch käka. Pyttsan.

Men det är som kloka Ela säger till mig - Tina, det är inte vinter och det är inte vår. Det är aprilväder. KLOKT!

För övrigt var Ella så snäll att hon bjöd med mig på ett kalas hennes familj är bjuden på (till folk jag inte känner). Hon sa att jag så gärna fick följa med. Inte illa det. Men jag får nog snällt sitta hemma och göra annat. =)
Gillar den ungen massa!!


Uppdatering

Glömde tillägga att min lill-älskling är feber fri sen i eftermiddags. Lite tjorvig i magen men nästan helt återställd. Dessa små liv, skönt att han är (så gott som) frisk, dem blir ju så ynkliga och hjälplösa när dom är sjuka.

Badkar på tork

Vårat badkar står just nu på tork. Udda? Aa det kan man säga, men det behövdes. Jonas har rivit it allting i badrummet och skurat från botten till toppen, under badkar, väggar tak, jaa allting. Så nu står badkar utan sina fötter och torkar så ska det få komma på plats imorgon igen. Ett alldeles skinande badkar.

Bestämde mig för att, eftersom min klänning sitter åt ganska rejält att jag skulle hålla igen lite på matportionerna (äter mycket sen graviditet/amning) och gottsakerna. Men det är ta mig tusan omöjligt. Äter massa hela tiden, man är konstant sugen när man ammar. Får bli en stadig gördel så allt hålls på plats =)

Min mamma vill jag ge en alldeles speciell hälsning till. Hon är så himla snäll. Det som händer nu är nog en väldigt speciell händelse för henne, som enda dotter jag är och så. Men jag har själv lite svårt att förstå allt som komma skall. Men mamma hänger med i planeringen och ställer upp både praktiskt ekonomiskt och känslomässigt. Tack snälla mamma för att du finns till hands. Jag älskar dig!

Och alla ni andra som hjälper mig, Nina, Jessica, Melanie, Ella. Tack snälla för att ni ställer upp. Utan er hade jag nog aldrig fått ihop det så smidigt och bra som jag har fått. Ni ska veta att jag tänker ofta vilken tur jag har. Stor kram till er!!

39 graders feber

Min älskade bebis vaknade idag och var alldeles ledsen. Ingenting hjälpte, han somnade sen om igen i famnen ochjag fick inte lägga ner honom. Det visade sig att han hade 39 graders feber. Min kära lilleman.  Halv tre var vi klädda, duschade med frukost i magen. Elias vill inte bli nerlagd, utan vara nära hela tiden. Förstår jag iof. Vet juh hur ynklig och liten man blir när man e sjuk. Hoppas bara han får sova gott inatt. Lilla älskade!

Babyboom

Det stämmer att det är babyboom just nu. Tycker var och varranan får barn. En skolkompis ringde idag och berätta att hon ska ha barn i september. Kul med massa bebisar runt omkring. På tal om bebisar. Min lilla bebis har varit på Astrid Lindgrens barnsjukhus hela dagen idag. Efter vi blivit remitterade till läkare för hans läskiga sätta i halsen och kippa efter andan anfall fick vi en läkartid idag. Och eftersom dem vill uteslut allting så vart vi kvar på sjukan hela dan och fick träffa säkert fem olika läkare som titta, kände och undersökte. Skönt iof att dem tar så väl hand om en, men jag var oförbered. Trodde vi skulle vara där 20 min och sen gå hem. Men det blev en heldag som avslutades med ett EEG. Han är så otroligt duktig min kille som inte klagat någonting under hela dagen. Mvg till Elias. På måndag ska vi tillbaka och få svar på EEG:et han gjorde. Fast jag tror dock inte att det är någonting. Skönt bara att man kan utesluta allting och veta att man har en frisk bebis.

Jag är på skojakt. Måste hitta skor som passar min klänning. Köpte ett par som jag gillade, men färgerna skar sig då det var olika vita. Så det är bara att ge sig ut på jakt igen. Skam den som ger sig!

Våren på intåg

Nu märks det att våren har kommit (dock med aprilvädret). Nån av våra söta katter har drgit med sig loppr hem som har bitit på mig och Jonas, som tur är har dem inte rört Elias. Men nu är dem sprejade och behandlade så nu ska vi förhoppningsvis slippa det. Ska på apoteket och få starkare medel så vi garanterat slipper dessa gäster. Iom detta så är sängen renbäddad, alltid skönt att krypa ner i renbäddat. Det luktar så gott.

Vi har data problem hemma så jag har inte suttit vid datan så mycket på 2 dar. Skönt faktiskt. Men jag ska uppdatera lite mer här så fort vi fått ordning på systemet. Nu ska jag ner till min supercoola bebis i sängen.

Fästingen

I dag blev jag huggen och stucken. Hade en fästing på magen som med all säkerhet har kommit in med nån av kissarna. Morris har redan haft två. Så det är bara att börja sanera katterna.

Var på runda i stan idag med lööwsisters. Vi köpte skor, band till klänningen, Jessica köpte årets dyraste underkläder. Men du, det är kvalite. =) Åt en god lunch och kikade lite granna. Vädret var som man säger ett riktigt aprilväder men utflykten var trevlig.

Idag är jag trött, lite extra tom. Elias sov med sin pappa till 4.30 inatt. Kanske är därför, jag fick sova flera timmar i fred så kroppen fick en chock.

I morrn ska det köpas ännu mer bebiskläder, SKOJ!

Plats 199 i kön

Ringde till Försäkringskassan i förmiddags, då säger rösten. Det är många som ringer till oss du är placerad i kö. Din köplats är 199. Men tack för den. Snacka om att det ska köas för hela slanten. Det var bara att bita i det sura äpplet och köra på. Tur att man har högtalarfunktion på telen.

I går blev det en heldag i Bälinge (uppsala). Besökte Jonas mammas moster. Hon ska hjälpa mig med min klänning. Så vi kom på förmiddagen. Då bjöds det på kaffe och bulle. Sen kolla vi klänningen och lite bröllopskataloger. Efter det bjöds det på god middag. Tacogratäng, med sallad och chips. Gottis, vi var 9 st runt middagsbordet. Sen blev det efterrätt, glass, grädde och ugnsbakad banan med after eight och kaffe. Till sist fick jag lite adresser till butiker jag ska gå till i stan för att kolla på prytlar.

Just nu sitter Elias i sin sitter och testar stämman. Han jollrar, mullrar skriker och är bara för störtskön. Han är det bästa jag har faktiskt!

Loppis shopping

Var på barnloppis i Alvik idag. Å det gick verkligen hur bra som helst. Fyllde en pappkasse med kläder (till Elias såklart) till en kostnad av 258 kr. Det var allt som kan tänkas behövas. Skjorta, body, t-shirt jeans, flytväst var lite av allting. Och det bästa är att allting ser ut som nytt.

Efter det så lånade vi med oss Ella på en utflykt. Vi åkte till Brostugan för att fika. men tji fick vi, vi kommer halv 4 och dem stänger fem. Men vi närmare titt så stänger köket idag 15.30 för stället är abonerat. Snopet. Vi som snackat länge om att åka dit så blitte det inget ändå.

Förresten igår när jag och Elias var å promenerade i centrum kommer det gåendes en fyllekärring (nykter nu iof, men så sådär fräsch ut) förbi oss. Hon frågar mig om jag har 20 kr till henne. Tyvärr inte sa jag. Till svar fick jag då -Surkärring! Jo man tackar.

Godistjuv

Blev bestulen på mitt fredagsgodis i affärn idag. Jäkla fulgubbe. Vi glömde påsen med godiset vid kassan, en kvinna säger att vi glömde påsen. Så när Jonas ska hämta den säger en kille att det är hans påse, stoppar ner den i sin kasse och går. Jonas blev lite paff och frågar mig vad det var för påse, en brun med naturgodis säger jag. Ja den tog han ur handen på mig och gick säger Jonas. FULGUBBE! Sno mitt godis.Men eftersom Elias inte hade mer tålamod strunta vi i det och gick hem, men vad är det med folk egentligen?!?!

Skulle lämna in farfars nycklar idag, men det var så klart stängt, stänger tidigt på fredagar vettu. Men jag fick en härlig promenad iaf.

Väntar på att Elias ska bli trött och vilja sova, för det är vad jag vill. Men han ligger just nu i sitt gym och sjunger på för glatta livet. Testar sina röstresurser, rullar och försöker vända sig, skakar sina leksaker. Hoppas bara det tröttar ut han lite så vi får soooova. Jag har sovit dåligt några nätter för Elias rör sig så mycket och katterna är jävliga, eller det är bara Sigge som är rättare sagt.

Minidisc

Kolla igen och rensa skåp idag, hittade en minidisc med massa gammal bra musik på härligt! Även en massa papper från skoltiden. Blev en liten tidsresa att gå igenom skåpen.

Idag har Elias vänt på sig från mage till rygg, och skrattat för första gången Ljuv muslk i mina öron att se honom göra framsteg. Han kan även sitta i barnstol nu. =)

Har märkt att inläggen görs nästan precis samma tid varje kväll. När man, barn och katter sover och jag har min lilla stund för mig själv innan jag stupar i säng då blir det skriveri.

4 månader

I dag fyller Elias fyra månader. Hurra vad stor min bebis har blivit.


Middag hos mina sötaste småkusiner idag. God redig husmanskost till mat blev det. Till kaffet kom pappa Pelle hem, och eftersom han varit i Paris så svängde han förbi ett kafe och köpte croisant, äppeltarte och lite annat gott som vi fick tillfälle att smaka. Inte varje dag man får färska kakor från självaste Paris. Tack och bock.

I dag var Elias på läkarbesök pga av sina läskigheter när han kippar efter andan, det ska skickas remiss och vi ska få gå till barnsjukhus. skönt att det utreds på rätt sätt.

Barnsäkert

Känner mig lite som en idiot här. Ska tvätta lite kläder. Tvättmedelsförpackningen har sånt här barnsäkert lock på så inte barnen ska komma in, saken är den att inga Tinor kommer heller in i den förbaskade burken. Jag vrider och trycker och kämpar och snurrar tills jag blir tokig. Va nära på att hämta mig en kniv och skära mig in i den. Men lyckades i sista stund. Hopplösa grejjer alltså!

Kakburken

Inte en dag för tidigt, har inte kunnat blogga på hela helgen. Både trist och skönt på samma gång, fast mest trist.

Helgen har varit ganska lugn, hälsa på hos kusin och hennes familj. Oliver han är bara för generös. 2 år som han nästan är tycker man att han inte skulle bry sig om en liten 4 månaders, men åhh jo. Han kommer fram till Elias och kramar honom, ger han pussar och stoppar nappen i munnen. Härligt att se. Söndagen tömde vi det absolut sista i farfars lägenhet. Efter fluttstädning som vi beställde plockade vi ner alla lampor och lämnade in nycklarna. Skönt att ha det klart!

Har även gjort alla inbjudningar i helgen, skickade iväg dem igår så filk har nog fått dem i brevlådorna idag. Får vi se om det börjar komma in lite ja och nej svar här snart. Har även varit inne på en sajt som heter kakburken.se och beställt lite fint till tårtbaket. Fick ett mail nyss att varorna är levererade så det ska bli spännande och se vad det är för skoj.

I vardagsrummet har vi ett par skåp som jag har öst in massa allt möjligt i. I dag bestämde jag mig för att det är dags att rensa. Inte en dag för tidigt alltså. Vad man sparar på skrot, hade fyllt en hylla med bara gamla rese och klädkataloger... Vad ska det vara bra för? Skönt och rensa ut och få lite ordning för en gång skull.

RSS 2.0