Julen är här

Glöggen är urdrucken. Pepparkakorna är ätna. Ljuset brinner och stakarna lyser i fönstret. Det är advent, första advent 2008. Första advent 2007 dracks det ingen glögg, åts inga pepparkakor, heller lös inga lampor i mina fönster. Men det trots detta den mest magiska dagen i hela mitt liv, och första advent kommer jag alltid att minnas varje år så länge jag lever. För just första advent 2007 vaknar jag med värkar kl 7 på morgonen. Kl 8 har jag täta värkar med 2-4 minuters mellanrum. Jonas ringer till förlossningen och berättar att jag ligger och vrålar av smärta. Dom tycker vi ska komma in. Kl 9 är vi inne på förlossningen, och sen sker allting i en farlig fart. På två timmar med enbart lite hjälp av lustgas har jag min egna son i mina armar. Mitt lilla adventsmirakel.







Världens mest stolta föräldrar söndagen den 2 december
1:a advent 2007 KS Solna



Nyhetsmorgon

Imorse när jag ligger och kollar Nyhetsmorgon så har dom gjort ett inslag om en tjej, hon har klätt ut sig till äldre dam för att testa folket och dess bemötande gentemot henne. När detta inslag rullar om hur hon springer runt i vår huvudstad ser jag helt plötsligt mig själv min kusin Jenny och våra vagnar i bild... Snacka om att man blev lite förvånad. Om ni vill se klippet så kan ni kolla här: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.745557



Kalaset!

ETT UNDERBART 1-ÅRSKALAS! TACK ALLA SOM VAR HÄR OCH FIRADE VÅRAN SON!

Idag har vi haft kalas för Elias, han fyller 1 på tisdag men vi har kalaset idag. Hela dagen har varit perfekt, mycket glada gäster. Fika som räckt till alla och underbara presenter.

Det bjöds på bullar, pepparkakor, glass med maränger choklad/kolasås och banan. Saft och kaffe. Och ett litet bollhav. Alla åt och verkade väldigt nöjda.

I present fick han bara såna bra-iga saker, inte massa krafs. HAn fick fina kläder (två pyjamaser en mjukisdress och en collagetröja) Leksaksbilar, tåg och flygplan. En canvastavla med Puh, en matta med sån bilbana. Bestick, en bok och en ny vagn.

När alla glada gäster gått var det bara min kära bror och mamma kvar, så mamma säger (snäll som hon är) att hon bjuder på mat. Väldigt välkommet då man inte riktigt orkar ställa sig vid spisen och laga.

På hemvägen går vi förbi Jessica & Annika som är hundvakt för tillfället till en bedårande Moa, en rotweilervalp på 10 veckor. Asså jag dör så in i gatan söt en hund kan få vara... Skrynklig, å hoppig å mjuk, å, å , å så underbar! Vi gick sällskap till centrum å Jonas höll henne på vägen upp. Underbart underhållande! Farligt sånt där, gör ju att man bara vill ha sig en egen. Men som Annika sa, det är som att ha en bebis. Och just nu räcker det med en.


KALAS!













Massor

Massor att göra, men klockan bara springer iväg. Och så är man trött på det också. Lillemannen vaknar 2-3 gånger per natt och vill inte somna om, nu inatt va han vaken mellan 1-2, det är lite småjobbigt. Ska fixa det sista inför imorgon, sen är det marsch pannkaka ner i säng. Mil lilla älskling ska ha sitt första egne kalas ! 1-ÅRS KALAS! YIPPIE!

Kvällen

Husvärden kom i hygglig tid. Lagom tills Elias sovit lunch. Han visade felet på spisen. Superlätt fixat men svårt om man inte visste om det. Så nu vet vi hur vi löser problemet om det skulle uppstå igen. Så fort vi var klara med det åt vi lite mellis, Elias är riktigt förtjust i mandariner. Så det fick det bli idag. Vi klädde sen på oss och så gick vi ut. Köpte lite julklappar och bara lapade frisk luft och ljus från himlen. Vi har varit inne så mycket så jag börjar tröttna på det. 

Väl hemma igen åt vi middag och efter det invigde vi lite skoj till Elias kalas. Och han var stormförtjust. Blir nog en hit på lördag tror jag det. När Elias väl somnat så satt jag å Jonas i soffan med en varsin varm choklad med grädde och mös. Inte helt fel må jag säga.

Förresten angående Bamsetröjorna på Tradera så vann jag tre av fyra. En t-shirt med bamsegänget i båt som jag inte vann. Annars kamma jag hem dom alla, för strax över 100 kr (för alla 3 alltså) Taget!

INVIGNING!


Ergonomisk? NO!

Fördereder lite mer inför kalaset. Skurat golvet idag, på hederligt gammalt vis, med en hink, en trasa på alla fyra. Egronomisk? Inte direkt va? Men det var så jag ville göra´t idag. Kändes bäst så lixom, man kom åt där det behövdes och gick smidigare med för och efterarbetet.

Vill gå ut, men kan inte riktigt. Väntar på att husvärden ska komma och fixa vår spislucka som Elias har gjort nåt med. Och det är ju ganska viktig grej att fixa, så inte lillemannen gör sig illa. Men ååhh så trist det är att bara vänta när man inte vill vara hemma. Vill ut i ljuset, inte i mörkret.

Mina bästa! LOVE U!



Bästa posen!

Två kort jag fick är dessa, och det är nog hans bästa fotopose ever!
I LOVE!





På begäran!

Sista babysimmet för i år var vi på idag. Fick med oss kort som vi tog för ett par veckor sen, såg inte riktigt kloka ut nån av oss, men alltid en kul grej att ha. Elias fortsätter simma i januari, men inte med mig utan med sin pappa. En annan måste ju masa sig tillbaka till sitt jobb.

Har pratat med en av läsarna (min kära mamma :) och hon önskar lite mer bilder i bloggen. Och det har hon ju egentligen helt rätt i. Men har inte haft nå batterier i kameran och allt har lixom hamnat på efterkälken. Skulle vilja ha en ny kamera, men jag ska skärpa till mig å få in lite fina bilder. Är ju inte kameralös iaf. Tills vidare hjälpte mamma mig med lite fina kort. Hon har köpt sig en ny fin kamera och bjussar på några bilder.  Börjar med lite härligheter från våran härliga familjedag vi hade förra lördagen.


Efterrätt till Elias (och ingen annan) från självaste kocken


Gokartgänget, jag Jonas och min bröder, HEJA!

Vörtlimpa

Har ätit julens första vörtlimpa i kväll. Mmm gott, det är nåt jag verkligen gillar. Tycker det är bra att den bara kommer en gång om året så du har nåt att längta till.

Nu börjar vi komma på benen här i familjen, och vi misstänker vad det är vi drabbats av också:

http://stockholm.expressen.se/nyheter/1.1381582/parasiten-som-smittar-genom-dricksvattnet

Läs länken (ni får kopiera den, vet inte hur man gör för att länka här inne...)

Så nu sitter jag här med lite magknip... Frågan är om det är psykiskt efter jag läst artikeln eller om jag ska få grabbarnas skit. Vilket som är det nog lika bäst att lägga sig å sova så man kurerar sig. Vi hoppas att skallen spelar mig ett spratt. Har lixom inte tid att vara sjuk.

Nästan glömt bort

Jag gick ut med Elias idag bara för att få komma hemifrån och få lite frisk luft. Men det snöade en himla massa idag och det blev ett väldigt pulsande. Hade nästan glömt hur en vinter med snö var. Väldigt vackert men tungt med vagnen. Passa även på att köpa en julklapp, var inte alls meningen men lixom bara snubbla över den så det var ju bara att slå till.

Elias sov i vagnen en stund tills vi kom hem, sen ville han inte sova mer fast han behövde det. Sen blev kvällen alldeles upp och ner. Snubbla och slog sig mest hela tiden. Och under tiden han har varit dålig så har han fått mer tutte än vanligt (har ju nästan sluta amma dagtid) men jag tänkt att jag skulle vända tillbaka nu när han börjar bli frisk. Men det tycker inte han. Ingen välling ingen frukt ingenting. Han skriker förtvivlat och rycker mig i kläderna så den kampen vann han också idag. Men jag lovar det e påfrestande, man känner sig som en hemsk mamma när man sätter ner sitt skrikande barn på golvet för att göra iordning det som behövs. Plus att han har bara gjort extrembus under kvällen, tex att slänga ut alla pellets ur kattlådan, TVÅ gånger. Hur snabb kan en så liten människa vara? Skönt att han somna i min famn iaf så jag kunde krama och pussa extra mycket på han idag, och lite mjukt viska i hans ljuvliga öra hur mycket jag älskar honom.

Som om det inte vore tillräckligt synd om mig idag? Skulle sätta upp en list på väggen vid Elias säng så vi kan tända hans lampa han har där. Men listen fäste knappt på väggen den gjorde bara sönder tapaten, typiskt! Men med lite fix så fick jag det att sitta, om än provisoriskt. Då äntligen tänker jag, men NEJ! Då är adaptern trasig, och vi har inte verktyg till att laga den hemma, det kan Jonas bara göra på jobbet. GAAHH! Kändes otroligt tröstlöst idag!

Men hur är det man säger, du behöver känna på lite motgångar ibland för att kunna njuta av dina medgångar. Så då får vi göra det.

Nu ska jag göra en knäckemacka och ett glas juice. Kura upp mig i soffhörnet, norpa en katt som ska gosa med mig och titta på vad jag vill på tv eftersom alla andra sover i huset.

Snöyra

Det är en riktig snöyra ute. Lite kul att för ovanligheten skull få se lite vit vinter. Men om jag får önska så skulle den kommit om sishådär tre veckor och legat kvar över julen. Kan inte minnas senast vi hade en vit jul i Stockholm. Men men som man säger, time will tell.

Mina pojkar ligger båda och sover. Elias har varit uppe sen sju som vanligt och sover nu sin förmiddagsvila. Jonas har varit uppe en kortis men känner sig inte riktigt kry, försöker sova bort sjukeriet. Hoppas han känner sig lite piggare idag så man får se han lite mer än igår.

Känner att det skulle vara skönt att komma ut lite, men det tar fasiken emot att ploga sig fram i snöyran, inte direkt lätt att köra barnvagn på oplogade vägar. På tal om det så får jag inte glömma köpa en snöborste, vagnen har en tendens att dra med sig ett berg av snö och sand in i lägenheten.

Nu ska det mailas lite och sen ja, ska man kanske passa på att slappa lite? Det är så tokigt, när Elias vaknar fram till typ 8.30 - 9 är jag såå trött. Liggr som en zombie i soffan medans han härjar runt. Men rycker mig i kragen och går upp å gör frukost. Å då efter kaffet så blir ju jag pigg, ja då blir Elias trött i stället och så somnar han mellan 10 -10.30. Då tycker jag det känns dumt att lägga sig igen när man väl vaknat till... Ja, småbarnsförälderproblem..... ilandsproblem... Vet inte, men mitt lilla problem är det...

Sjuk huset

Lillemannen mår överlag bra nu. Men inatt vakna maken med magknip och har sovit mest hela dagen med feber. Iof är det bättre att mina grabbar blir lite sjuka nu istället. Vi är ju ganska upptagna framöver så att säga. Det nalkas kalas ju. Så idag har vi inte alls haft mycket för oss. En liten promenad bara. Lillemannen fick sova gott i vagnen efter lunch. Så imorgon blir han hemma från jobbet, trevligt med lite sällskap, hoppas bara han mår bättre och inte sämre. Blir det sämre har man ju två barn att ta hand om. Ni vet ju hur det är när en man är sjuk.

Elias ha blivit en jättestor pojke nu. Äter nästan all mat själv, bara den inte är FÖR kladdig får man hjälpa han. Han försöker tom äta med sked. Men det slutar med att han protestkastar den på golvet och tar fingrarna. Det blir bäst så.

Jonas ligger nu med datan i knät och surfar runt å kollar julgott. I år ska vi ha julen hemma hos oss och det ska bli kul. Men det är mycket som ska fixas. Måste se till så ingenting glöms bort. Det ska lixom vara på ett ungefär som det brukar men med lite av våra egna (nya) ideer och traditioner.

Middagstider

Sitter hemma hos min mamma, på brorsans dator. Vi är här på middag. Lasange står i ugnen och det skall smaka. Innan vi kom smet jag in och köpte en julklapp till Elias. Har suktat efter denna ett tag men inte gjort slag i saken. Men så igår damp det ner en 30% kupong på denna butik så då gjorde jag slag i saken. Duktiga jag!

Tll efterätt blir det en hallonpaj med vaniljsås. Inte heller det så illa.

Idag gick alla inbjudningar till Elias kalas ut via sms. En del svar kom omgående, andra väntar. Tror iof att dom flesta kommer. Laddar redan nu med bak och fix, ska bli skoj med kalas. Första egna barnkalaset!

Nu ska vi kolla Tradera en snabbis innan vi intar matposition. Grrreat!


Jag lyckades med båda

Idag är Elias å jag barnvakt till lillkusin Erik. Allt har funkat bra. Blev köttbullar till lunch. Båda boysen blev nöjda. Erik skule ha en kakka till efterrätt (var tvungen att locka honom med en kaka annars skulle han inte komma och sätta sig vid bordet, han var lite arg för tillfället.) Efter maten var det sovdags, vad jag trodde kunde bli lite av ett helvete med två trötta småingar. Men det gick suveränt. Erik skrek liten kortis i sängen, sen somna han i min famn 5 min senare och det var bara att lägga ner han. Elias somna 20 min efter Erik i sin vagn. Även han på bara några minuter. Så nu har jag det alldeles lugnt och skönt här. Ska ta itu med lite sängkläder jag har tvättat. Elias kräktes en kaskad i gårkväll när han somnat så han bokstavligen badade i kräks. Men nu mår han tipp topp, så vi tror att det var nånting han fått i sig som inte magen riktigt gillade, eller att han åt för mycket. Blev sen middag och sen välling på det. Och han har ju haft känslig mage. Han är fortfarande lite av en kräkbebis trots att han blir ett år nu.

Jag samlar på

Kalla mig konstig om du vill, men nu vet jag vad jag samlar på. Bamse tröjor till lillemannen. Har slagit mig att mina senaste 10 bud jag har lagt på Tradera är på Bamsetröjor, jag håller koll och kommer den in ett nytt objekt som jag gillar är jag snabbt framme och budar. Tror jag har 8 olika tröjor redan och fler blir det.




Här är fyra av tröjorna som jag budar på just nu

Annars så ska jag skriva matlista nu, måste handla lite mat och att laga mat är så dötrist så det behövs lista för att få ihop ett rullande matschema.



Klisterlapp

Att Elias har blivit mammig är det ingen tvekan om. När vi simma idag satt han som en klisterlapp på mig hea tiden, jag behövde inte ens hålla han det skötte han så bra själv. Jag kunde inte göra nåt. Men tydligen är det ganska vanligt vid denna ålder, dom var tre stycken småttingar som satt som klisterlappar på sina mammor.

Sen tog vi tuben in til stan för lite lek i kulturhuset. Elias mormor mötte upp oss och bjöd på god lunch. Ella och Erik var redan på plats. Efter lunch blev det ännu mer lek. När barnen tillslut somnade i vagnarna gick vi på lite julklappsshopping, en fika också blev det. Har nästan glömt hur gott det var med chailatte. Mmm!

Imorgon ska vi hem till Camilla och Adrian. Adrian är en pojke på 7 veckor. Mmm ska gosa in mig i han och suktas lite. 

Maränger

Efter att jag läst en mat tidnng innan jag somna igår såg jag ett recept på maränger, och idag när jag laga mat skulle jag ha äggula i maten så där satt jag med äggvitor och kom på vad jag läst i tidningen. Så vips så hade jag fixat lite maränger, så busenkelt det var att göra. Perfekt till min lillemans kalas.

Imorgon ska jag åka till stan efter simmet. Skulle egentligen träffat en kompis men hon avbokade så jag åker in själv ändå. Får se om nån annan ansluter eller om det blir en mamma-son dag i stan. Kanske lite kulturhuset där han kan röja runt och leka lite så får jag gå i affärer i lugn och ro när han sen sover.

Inregnad

Mot min vilja blir det en innedag idag. Regnet vräker ner ute och det känns inte som promenadväder eller uteaktiviteter alls för den delen. Lillemannen ligger och sover så jag ska ha en LUGN stund för mig själv. Ta en dusch, brygga en kopp kaffe och sen klippa och klistra ihop ett litet fotocolage (vet inte hur det stavas) som är omöjligt att göra när han är vaken. Ska bli en present till Jonas mormor som fyllt 70 år.

Sen ska jag kolla lite i Ikea-katalogen. Behöver köpa en möbel till Elias där han kan ha sina prylar i. Eftersom vi än bara bor i en tvåa får han ha en liten lekhörna i vardagsrummet. Och då måste vi hitta nåt funktionellt och snyggt som inte får kosta för mycket.

Lugna gatan

Det är så tys hemma och det har det varit ett längre tag. Kl 8 somnade Jonas i soffan och det visade sig sen vara för kvällen. Kl 8.30 somna Elias för natten. Och sen dess har jag haft lugn och ro här hemma och bara kunnat syssla med det som jag vill. Skönt! Har plockat in småsaker som lillemannen hade velat hjälpa till med, men inte får.

Träffa Nicole idag och prata av mig lite, bra det! Å så lite som vanligt fika. Å som vanligt det med, kolla lite affärer.

Nää nu ere plocka-undan-alla-småsaker-så-inte-lillemannen-röjer-imorgon-bitti-dags.

Min tumme höll inte

Jag höll tummarna hårt för mamma, men det hjälpte inte. Det var nån fräck typ som stod före i kön som ville samma sak som min mor. Tråkigt att det inte gick vägen, lägenheten hade passat mamma som handen i handsken. Men vi tar nya tag och hoppas på ny lycka. Mamma denna är till dig! Jag älskar dig!


Busigt

Idag har jag busat. Jag åt en bulle till frukost. Men har man bakat massa goda bullar varav nästintill alla ska in i frysen måste jag få passa på och äta en, och då tyckte jag att det var både lyxigt och busigt att ta en till frukosten.

När vi var och simma igår var det en pojke som tittar på mig och pekar. Så säger han till sin pappa, titta pappa Pippi, Pippi. Pappa det är pippi. Haha, ska man ta det som en komplimang eller? =)

100 bullar

Bullbakardag idag! Har degat och degat, kanelbullar, vaniljbullar och krdemummabullar. Fy tusan så gott det blev. Elias fick smaka på sin första bulle nånsin idag och det tyckte han inte va fy skam. Han blev lite småputt när han inte fick mer (hans mamma tröck lixom i sig 4 bullar). Eftersom dom i huvudsak är till min älskades 1-års kalas (fatta att han blir 1 år) måste han ju få provsmka en.

Innan bullarna var vi på babysimmet hela familjen idag. Eftersom Jonas ska ta över rodret i januari tyckte jag att det var bra att ta med honom och visa lite vad vi sysslar med så han inte känner sig helt nollställd när det är han som ska gå. Är så himla mysigt att bada tillsammans hela familjen.

När vi knalla hemåt börjar det småregna, det går över till riktigt regn, som sen blir snöblandat för att slutligen bli riktig snö som faller. Måste införskaffa mig ett par gummistövlar nu. Blir blöt varje gång jag går ut och det är blött på marken. Blö!

Brunch och gokart

Har varit iväg med min familj på brunch och gokart idag. Brunchen åt vi på restaurang Fåfängan. Ett underbart litet ställe. Ruskigt god mat och utsikten över Stockholm var perfekt. Kocken kom ut med en glass till Elias efter maten. Det var en syn för gudarna. Tänk er en snart 1 årig kille får en stor glasstrut som han promt ska hålla själv. Kan ju säga att det mesta inte hamna i munnen utan det hamna runt den. Så duktig liten kille jag har. Sen åkte vi iväg å körde gokart. Kul med gokart, jag vann inte men det e skitsamma, jag hade kul. Mammas initiativ till denna trevliga familjeafton. Hoppas det blir lite tradition det här. Vi gick på brunch första gången för ett år sen (exakt en vecka innan Elias föddes. Då var jag stoor.) Och nu ett år senare åkte vi iväg igen. Nu för tiden är det ju inte så ofta man träffas allihopa, så jag hoppas vi kan fortsätta med det.

Imorgon är tanken att vi ska baka lite bullar. Är ju dags för 1-årskalas snart och då måste det finnas gottis. Bara mitt illamående går över. Åt rester ikväll och eftter det blev jag alldeles illamående. Inte kul!

Ska be min mamma skicka över en bild på mitt charmtroll när han äter glass. Min kamera hade som vanligt inga batterier så jag får snylta ett kort från min mor som har en alldeles ny kamera. Det är ett sånt tillfälle man måste se =)

Lunchen

När vi åt lunch idag fick Lillemannen ris, köttbullar och broccoli. Nu är han ju så stor att han kan äta själv.  Å först försvann alla köttullar. Det slank ner nån broccoli och sen tyckte han att han var klar. Då sträcker han sig efter vattnet och säger A-DA! Då vet vi vad han gillar iaf, mata in lite extra broccoli innan vi va klara, sen skulle han testa att äta med gaffel. Gick väl sisådär, men skam den som ger sig.

Visning

Var på en lägenhetsvisning med min mamma idag. Lite avundsjuk på henne som får möjlighet till en så fin lägenhet som den vi såg. Värsta sjöutsikten. När du går ut på balkongen hör du vattnet klucka ljuvligt. Tänk att gå ut med ditt morgonkaffe och se havet, båtar, fåglar och inte en enda bil. Underbart! Mamma, jag håller tummarna för dig (för mig också lite). Mamma bjöd på takeaway mat efter visningen. Gott vardet också. Tog vårrullar till förrätt, dom var himla goda. Jag har en snäll mamma jag.

Igår var jag ute och handla julklappar till alla barnen i familjen. Skönt att man har kommit igång med klapparna. Hade Jess med mig som sällskap. Tog även en lunch med henne och sen gjorde jag henne sällskap till ett läkarbesök.

Nu är det nån som ligger och hojtar i sängen. Han har blivit erbjuden fotmassage och man måste väl hålla sitt löfte också.

Liten färgklick

Elias har lärt sig nya saker. Han har fått en sån här ask med klossar i olika former som man ska passa ner i rätt hål. Det fixar han! Han testar sig fram och till slut får han ner rätt kloss i rätt hål! Heja min kille! Rätt faschinerande att se hur han tänker, känner och testar. Och när han till slut lyckas.  Och vad han har börjat klättra, just nu har vi en bilbarnstol ståendes i vardagsrummet, den klättrar han upp i och står och balanserar. Faktiskt utan att ramla (än så länge ska man kanske säga)

Träffade Jess idag i SemperVillage, fikade och hitta lite julklappar till småttingarna i familjen. Hem och laga mat. Och till slut, äntligen så har Jonas skruvat fast sista bokhyllan i väggen. Nu kan jag börja plocka in den sista kartongen och få lite ordning hemma äntligen. Måste ha det fint hemma nu när vi närmar oss 1-års kalaset!

En liten färklick i dessa grå trista dagar



Grått, inside out

Idag är det bara grått, grått, grått! På insidan och ut. Eller dagen började bra. Vi åkte hem till min pappa och bjöd på farsdag tårta. Sen lagade vi middag och hade en trevlig dag. Men sen när vi kom hem var det som att gå genom en vägg och jag tappa allt känns det som. Känner mig bara grå och trist. Vet inte om det är vädret eller nån slags jag-går-bara-hemma-och-har-inget-socialt-liv känsla. Typ vill så mycket men gör så lite. En liten käpp i hjulet är väl pengar, eller rättare sagt brist på pengar. Allt man gör kostar pengar. Och som föräldraledig småbarnsmamma är det nånting jag inte har mycket av. Är oftast nånting jag inte tänker på, jag klarar mig ju, men ibland får man sig en sån riktigt funderare. Som ikväll.

Sen såg jag även programmet Sanningen Ögonblick ikväll. Det blir nog första och enda gången. Vilket patetiskt rop på uppmärksamhet det programmet är. Iof tror jag att programmet redan är uppgjort sen innan. Men att dom ens får sända sån skit. Skärpning!

Igår var jag på sturebadet och fick en ansiktsbehandling. Skönt! Gör jag gärna om igen.

Nu ska jag nog gå och sova bort detta gråa moln jag har hängands över mig, så jag förhoppningsvis vaknar med en blå himmel och glada miner. Jag vill det! Om inte annat för Elias skull, vill att han ska ha en glad mamma att vara med.


In love

Jag är nog lite kär i Kevin (från Idol). Vilken glädjespridare. Han e så sprudlande levande härlig! Vill bara upp å hoppa å sjunga. Å så kan han ju sjunga helt galet bra. Må han vinna!

Hade hund och bebisbesök hemma idag. En back in the days vän var här hemma med sin 4 veckor gamla dotter och hund. En vääldigt väldigt busig hund. När vi satt i vardagsrummet smet han in i köket och snodde en macka som låg på bordet, han lever efter filosofin help yourself. När Elias fick majskrokar var han snabb, han snodde dom urhanden på han när han inte år upp dessa. Ett riktigt charmtroll med andra ord. Och lilla Noelle, så liten så underbar. Ställer samma fråga som alla, har min varit så liten?

Elias börjar bara förstå mer och mer. När han gör nåt bus och man säger åt han på skarpen så tittar han på en och ser att man inte är glad, då tar han fram läppen och ser lite ledsen ut, sen börjar han gråta och kommer till en och ska få en kram.

Fick ett väldigt glatt sms på min telefon idag: Familjedag. Lördag 15 nov blir det brunch och go-kart. Mor och far bjuder. Sånt erbjuds inte varje dag. Jag har nog dom bästa föräldrarna va?

Elias & Theo



Min familia

Har haft besök av min kära familj idag. Jocke Nina Ella och Erik. Det åts en väldigt enkel middag. Pyttipanna med ägg och rödbeta. Glass och banan till efterrätt. Funka hur bra som helst. Innan Jonas kom hem köpte han en present till Elias. Den kommer vara från hans mamma pappa mormor och morfar. Och det kommer vara en alldelels perfekt present.

Annars är det lugna gatan på händelsefronten lixom. Inte så mycket att rapportera om.

Ikea

Dagen började med babysim. Idag skulle det tas kort. Undervattenskort. Läraren sa att två av tre kort blev bra. Ska bli spännande att se hur dom ser ut, tror vi får dom nästa vecka.

Sen bar det av tillbaka till Vällingby och (glömde ringa å väcka Jessica så det fick bli en promenad tillbaka till Vällingby istället för att vi möttes upp vid simmet) lämna ryggsäcken, byta jacka och skor. Hade satt på mig alldeles för varma kläder för att springa runt i affärer i. Väl klar så möttes vi och bussa ut till Barkarby. Gick på Toys'r'us och babyland. Kolla julklappar till alla barnen vi har i familjen. In på Skopunkten och kolla skor. Hitta skor, men då ska de ju inte finnas i rätt storlek såklart.

In på IKEA och starta med en lunch, som alltid när jag är där med J. En mellanköttbullar. (Får passa på, när J är med hamnar vi ALLTID på Max) Sen natta vi Elias och började strosa, vi titta, prata, kände, klämde och plocka på oss saker. Skulle bla ha en hylla mellan mina vitrinskåp. Och då vill jag ju ha samma träslag som skåpen såklart. Titta runt tokigt men hitta ingenting så till slut frågade jag. Då sa hon att det träslaget utgått ur sortimentet. SKIT OCKSÅ! Men tada, vad händer då? Jo det finns en kvar på fyndhörnan i rätt trä. Sån tur hade jag, sista hyllan som desutom va nedsatt i pris. Och Jessica fick sin byrå. Eftersom vi va klara 45 min innan J skulle komma så gick vi upp till fiket och fikade. Skjutsen kom och nu sitter jag här helt slut i både kropp och knopp.

9 + 7

Det går framåt, vingligt och härligt! Idag tog han 9 stycken steg, raskt ner i backen, upp på fötterna igen och 7 nya steg. Heja heja! Snart blir vi två svettiga föräldrar som har massa jaga att göra. Och så har han lärt sig att somna själv i sängen utan att man är där, så himla skönt att inte behöva stå vid han säng varje kväll.

Posta mina Traderapaket idag. Träffa Jessica, köpte oss massa fett och socker (dvs kakor och bullar). Gick hem hit och fikade. Imorgon ska vi äntligen åka till Barkarby och spendera lite tid och pengar. Ska bli himlans trevligt!

Solna

Blev en tripp till Solna idag. Mötte upp Nicole och spendera dagen strosandes i deras centrum. Vi käka lunch och hade en allmänt trevlig dag. Hitta också en present till Elias på leksaksaffären. Perfekt! Då har man bara julklappen kvar.

Senaste tre nätterna har Elias vaknat kl 4 och vägrat somna om. Ingen drömti direkt, och det är samma sak varje natt. Han är vaken en timme ungefär, sen får jag han att sova. Och skönt är väl det iof, men 4, hallå... Måste få detta lilla betende att ändras. Man är ju inte människa om man inte får sova. Har väntat i 11 månader på att min kille ska börja vakna tidigt och man ska gå å vara mer eller mindre trött för jämnan... TADA, nu är den kommen. Å jag antar att det här bara är början.

Helgen

Helgen rusar förbi som vanligt! Lördagen spenderades på Älvsjömässan, UnderBaraBarn. Väldigt trevligt att komma hemifrån utan barn. Mässan var bra, inte lika bra som tidigare år, men dock bra. Åkte med Nina hem efter mässan och så samlades vi hela hennes och min familj för att gå på restaurang. Blev en trevlig thairestaurang i Äppelviken. Väl hemma hade jag en underbar lördagkväll med min make. Väldigt ofta så sitter vi vid varsin dumburk och surfar tills det är dags för läggning. Men inte igår, vi satt och mös och pratade hela kvällen, inte om väder och jobbet och såna vardagliga småtråkiga saker. Utan trevliga intressanta samtal.

Idag har vi varit på min morfars grav, vi tog med mormor, sen gick vi och fikade hemma hos henne med hela tjocka släkten.

Nu ska jag fixa vårat akvarium, vi har en terrorist hemma som fixar saker på sitt sätt. Hans mammas sätt är helt fel, vi har lite delade åsikter i den frågan.

Akvarieterroristen


RSS 2.0