Varning!

Bara en liten varning till er som läser. Har ni msn och får en fil skickad till er som ni inte känner igen, ÖPPNA INTE! Det var så jag fick mitt virus. Datorn fick flera virus under dagen idag med, men eftersom Jonas är så kunnig verkar den vara botad nu. Så passa er för filer på msn, det sprider sig som en löpeld.

Min dag

Idag har jag haft en himla bra dag. Tog en eftermiddag för mig själv på stan. Åkte efter jobbet (sluta tidigt idag) och strosa runt heltt för mig själv. Skulle först kolla om det fanns en storlek större på jackan jag fick av Jonas så jag kunde testa och i sånt fallbyta den. Och då hade jag sån galen tur att jag hittar jackan i 36 (hade köpt 34) och på denna H&M var jackan på rea, halva reapriset. Så på alla andra butiker gick den för ordinaree pris 700 kr. Jag betala nu 245 kr. (Drog ett säkert kort och köpte  jackan i rea affären och lämnade tillbaka den i en annan butik så jag var säker på att få behålla mellanskillnaden.) Strosar vidare, köper present till Milton. Köper linne och topp för presentkort jag fick i present bla. Går förbi en Wedins skoaffär. Detvisar sig att dom ska byta ägare så samma saga här. Alla skor reas ut för halva reapriset. Och hittar ett par stövlar som jag blev så kär i. Nedsatta från 1200 kr till 300 kr. Ett par i riktigt läder. Stanna i gallerian och avnjöt en smoothie i yoghurtshopen. Sen var jag ju tvungen att kompletera min nya våroutfit  med en väska. Sagt å gjort, hitta en väska som föll mig i smaken ganska direkt. Nöjd, trött å glad gick jag och köpte  fredagsgodis, satte mig på tunnelbanan och åkte hem.
Blev pizzamiddag och lets dance resten av kvällen.
Imorgon är det 1 årskalas.




Kvällstandborrstning innan läggdags -Mamma jag kan själv!!

Infekterad

Nån har försökt virussmittat min dator. Men eftersom jag har en så bra Jonas så kommer den att överleva utan några anmärkningar. Fy för vissa människor, och tur att det finns såna som Jonas.

Så äckligt!

Jonas hade vad jag trodde gjort en bubbelvatten i soda streamern. Så jag förser mig med ett glas och får en smärre chock när jag dricker. Fy fan i gatan vad jag börja spotta å fräsa. Gubben hade blandat i tonicessens i bubblet och eftersom det är genomskinligt syns det inte. Var så äckligt så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Kroppen hamnar ju i nån sorts chockreaktion när man äter nåt som inte är det man tror det ska vara. Nää fy tusan, vilken osis för mig att det bara fanns godis i närheten som jag fick skölja bort smaken med =)

Tröttheten själv!

Idag är jag tröttheten själv, det här med att börja jobba börjar ta ut sin rätt. Man är helt slut i skallen, kroppen också, du får ju inte sitta ner i många minuter innan du måste upp igen. Och när man kommer hem har man ett ljuvligt energiknippe som håller en igång. Har även en söt liten bror som kommer på besök titt som tätt, det är stambyte hemma hos mamma och det är inge vidare skoj att bo bland bullret så han är så välkommen att umgås (sova) hemma hos oss på dagarna.

Tog en promenad med mitt yrväder när vi kom hem. Blir inte så mycket utomhus då vädret inte är det allt för roligaste. Men lite utomhusvistelse behöver man iaf.

Har en karl som vill rycka min data ur knät på mig, ska nog vara snäll och låta han ta den. Ska ta en dusch nu iaf.


Bortskämd

När jag sitter här i soffan så kommer Jonas å sätter sig, -flytta lite säger han. Jaha!? Sagt å gjort hoppar jag åt sidan. Då sätter han sig bakom mig och ger mig hår/huvudmasssage och sen en fot/benmassage. Å den jäkeln har sagt att han inte kan, den jäkeln. Men skönt var det, han sa att blir man tvingad till det är det inget man vill, men får man erbjuda sig själv så.

Söta Nicole hörde av sig idag, hon kom förbi å fika. Även Jess ville umgås lite så hon kom också. Finns nog nån liten själ där ute som gillar mig =)

Är på jakt efter ett nytt skoställ, har hittat ett som är fint, undrar bara om 600 spänn är rimligt för detta eller om det är överpris!?!

Är just nu nere i en liten självförtroende-svacka. Hittar massa småfel på mig själv, tycker jag äter för mycket onyttigt, vill hitta inspiration för att börja träna, tycker inga kläder sitter riktigt bra... Hmm hoppas våren kommer med lite bättre självkänsla. Är ingen höjdare att inte riktigt gilla sig själv.

Helgen

Helgen har varit till belåtenhet. Lördagen messa jag Nicole, så vi träffades på en fika. Eftersom hon skulle vara själv hemma under kvällen så bjöd jag med henne på middag och det ville hon, kul var det iaf! Sen var det bara film och soffan som gällde.

Söndagen tog jag med min familj och lunchade i Vällingby. Senare på kvällen hade Jess fribiljetter så hon bjöd mig å Nicole på bio. det blev benjamin Buttons otroliga liv. Bra film var det.

Jag hittade en jacka jag vill ha häromdagen. Kosta lite granna och jag som e så ekonomisk av mig funderade på hur jag skulle göra för att ha råd  med den, tänkte att jag kanske skulle ta fram mina rådjursögon å prata snällt med mor och far. Brukar funka ibland. Men när jag ville visa min Jonas den och be om smakråd så visa det sig att han tyckte jag passa så bra i jackan så jag fick den. Tack snälla älskling!!

Borta bra, hemma bäst!

Har sovit ganska bra i natt och nu vet jag varför, jag fick sova på min sida av sängen, eftersom det är jag som jobbar nu så har vi bytt sida så Jonas tar Elias på nätterna/mornarna när han vaknar. Men i natt fick jag min sida tillbaka och jisses vad skönt att få komma tillbaka hem. Vare sig det är sitt hus, sin matstol eller sin sida av sängen så stämmer verkligen ordspråket - Borta bra men hemma bäst!!

Lördagmorgon

Vädret ute är rent ut sagt för jävligt regnslask och bara blött och geggigt. Inte ens katterna vill gå ut. Men det gör det ännu mer mysigt att bara mysa ner sig i soffan med filten. Fortfarande ha på sig pyjamas och tofflor, dricka lite morgonkaffe och emellanåt få en puss av Elias, kan man ha en bättre morgon? Visst kl 7.30 när han vakna, kl 8 när vi gick upp då va jag inte alls pigg, kändes bara -åhh -neeeej! Men nu så är det bara härligt när det bara är jag och Lillemannen vakna, vi har ätit frukost tillsammans, gör vi bara 1 gång i veckan nu för tideen så det uppskattas verkligen.

Annars på agendan så ska det skuras matta, får se om det blir i dag eller imorgon, kanske så ska vi gå till en nyöppnad restaurang/kvarterskrog också. Och nu så ska jag logga in mig på Tradera och kolla om jag hittar några regnbyxor till Elias, börjar ju uppenberligen bli dags för det occh nu har han börjat röra sig så mycket också. Vill vara med och promenera när vi är ute.


En dag som denna tar vi en längtar bild. Längtar till mitt lilla paradis,
bilden är tagen från altanen.

Planeringsdag

Lite annorlunda dag, var på jobbet mellan 8.30 -12, planerade med mina kollegor, sen hem äta lunch med mina vänner, shoppa lite åt min bror. Hem för att få pussa på min son lite granna (sånt är viktigt). Sen tillbaka till jobbet för kvällsmöte och massa nödvändig information. Sen bjöds det på lite plockmat Cheferna bjöd (jag tackar). Blev hämtad, åkte hem och placera rumpan i soffan och bara slappade, kolla Lets dance, äta smågodis, morötter och dipp och lite läsk. Najs! Nu står steken i ugnen, den ska ätas kallskuren imorgon.

Har börjat planera lite för vår roadtrip vi ska göra i typ april. Ska åka med tjejerna till Gekås, vi ska bo en natt på bed&brekfast och så ska vi shoppa. Ska bara höra med min co-planer att allt är på banan så ska jag boka boendet, så  man har nåt skoj att se fram emot. Samma tjejer ska jag på Bounce med i mars. Himla skoj alltså.

Vill ha nässpray, får inte. Åhh e så irriterande, e så jobbigt täppt i näsan antigen är det vädret eller så är det nya jobbetbaciller, hur som haver är det jobbigt. Men jag ska vinna kampen!

Läskig dröm

Igår natt hade jag en så obehaglig dröm. Jag drömde att jag var ute och åkte, tror att det var tåg eller nåt i den stilen, med en av mina bästa vänner och hennes storasyster. Helt plötsligt blir systern sjuk, riktigt sjuk och så klarar hon sig inte. Jag sitter med i rummet när dom säger att hon är död. Eftersom jag känner deras mamma så väl fick jag vara den som ringde henne och berätta hur allt låg till. När vi kommer fram så väntade mamman och morfarn på oss. Och träffa dom var nästan lika jobbigt det. Helt otroligt hur drömmar kan påverka en, va helt skakis igårmorse men det tog ett tag innan jag hajja va som hade hänt. När jag satt på tunnelbanan på väg till jobbet, det var då jag började minnas drömmen lite och förstod varför jag vaknade och var alldleles kallsvettig. Trots att jag inte träffar denna syster så mycket så tycker jag väldigt mycket om henne. Hon är lite som den storsyster man själv aldrig hade. Så drömma detta va inge skoj eftersom drömmar kan vara så verkliga.

Need a massage

Sover nu på Jonas sida i sängen (så han kan ta Elias när han vaknar på nätterna), men nu har jag börjat få ont i armarna!?! när jag sover, har en sån här specialbra kudde som kostar skjortan men det gör ont ändå, så jag testa en vanlig kudde inatt men tusan den är jag inte van vid. Detta resulterar i att jag har ont i axlar/överarmarna nu å vill ha en massage!!

Just det, vi har bokat biljetter till Bounce. Yes vad kul det ska bli, hela tjejgänget ska gå och kolla på detta och även äta lite gott och  dricka sig en liten drink. Men det fanns inga lediga platser förräns i mars, men den som väntar på nåt gott...

Elias har börjat snacka mer och mer, nu kan han säga katt, han springer efter kissarna och ropar -kaaa kaaa. Han har även börjat prata i telefon, han tar luren och lägger den mot örat. Han är verkligen inteligent min kille.

Har idag jobbat en vecka. Känns lite sådär, är trött trött. Gillar inte att gå upp på mornarna, eller asså själva gå upp:et är inte så jobbigt, gillar däremot inte att jag måste klä på mig och gå hemifrån på en gång.  Men jobbet i sig är helt ok, mycket barn bara, det är barn dyngnet runt.

Idag hade jag en sån ruskig tur, kolla tunt på tradera som vanligt. Är på jakt efter ett par fleeceregnvantar med bamse till elias som har slutat säljas i butiken. Har varit ett par ute tidigare, men dom blev på tok för dyra, men nu när jag kolla var det ett par ute och auktionen sluta om 2 minuter. Så jag slängde in ett bud och vann dom för 37 spänn. Perfekt!

Skickar en speciell hälsning till lilla pappa. Krya på dig!!

1:a pris

idag fick jag ett sms på jobbet, du har ett paket att hämta ut från tv4. Hmm va fan kan det vara? Nån som har skickat fel eller vad är detta? Iaf jag knallar upp och hämtar mitt paket, och det var till mig. då minns jag, innan jul deltog jag i en undersökning, på nyhetsmorgon ville dom att man skulle skriva in vad man tyckte var den viktigaste frågan under 2009, och den med den bästa motiveringen om vad detta skulle vara kunde vinna böcker, 1-5 pris fanns det. Och vem tror ni kammar hem första pris?

Länk till tävlingen som var:
http://www.tv4.se/1.779782/2008/12/22/vilken_tycker_du_ar_2009_ars_viktigaste_fraga

Och vinnaren är:
Vi vann varsitt bokpaket i tävlingen 2009 års viktigaste fråga:
1: pris:
Tina Severbrink, Vällingby
2-3: pris:
Lenamaria Emilsson, Skövde
Johan Rosenberg, Göteborg
4-5: pris:
Karolin Jönsson, Kristianstad


Coolt eller?


Här är böckerna jag vann. Mest glad för Rockyboken, det var
en present till Jonas =)

5 år idag

För 5 år sen, den 20 januari 2004 satt jag på en strand i Thailand. Det var den dagen Jonas och jag förlovade oss. Vi hade bokat en lyxrastaurang på stranden där vi åt god mat och efter maten på stranden bytte vi ringar. Mamma skickade ett blomogram från Sverige så vi fick fina rosor nerskickade till oss. Minns denna härliga dag så väl.


Köpte tre röda rosor och lagade god lax med pressad
potatis och örtsås till middag.

Inget internet

Har inte haft nåt internet på två dagar. Faktiskt lite skönt, då gör man automatiskt lite andra saker, man sitter ju här som en gammal uggla varje kväll annars.

Har varit otroligt trött också, är en omställning verkligen att börja jobba. Somnar som en stock på kvällarna. Riktigt skönt, och som ett brev på posten sover Elias hela nätter nu. Vilken otrolig skillnad att få sova mellan 23-7.  Dock lite småincidenter på jobbet som jag ska ta upp på mötet vi ska ha på fredag. Tycker vissa saker kan göras annorlunda. Få se om det är nåt dom kommer ogilla eller inte att jag tar upp...

Helgen har varit lugn som en filbunke. Hemma båda förmiddagarna. Lördagkväll gick först jag å Jonas ut och åt själva medans Nina å Pelle hade alla barnen. Sen när vi kom hem var vi kvar och dom gick ut å käka. Trevlig ide faktiskt. Söndagkväll var det middag hos mamma, hon ska ha stambyte snart så vi hjälpte henne att kasta lite grejjer å flytta lite möbler. Tack för maten, blir inge middag hos mamma förrän i kanske april, i ett nytt å fint kök.

Elias lär sig en massa hela tiden, Han klättrar  upp på allt, soffan, stolar, toan, det som han kan nå upp till. Han är så underbar min kille, man ser det från ett annat perspektiv när man inte är med honom 24-7. Och man får tid att sakna varandra, min gullunge!

Idag åt jag årets första semla, yummie! Fast det ska vara utan mandelmassa, bara grädde å bröd.

Känns som inlägget blev lite rörigt, vimsigt. Lite uppochner...Men så kan det vara emellaanåt. Ni får lite fina bilder istället.


Samma stil som sin far


Kalsong-stövelkillen längtar till sommarn


Klassisk mellis pose


Å så min underbara katt, han ÄLSKAR påsar, syns det?

Lite bättre

Dagens känns lite bättre idag, jobbet känns lite bättre och att lämna min ögonsten känns lite bättre.

Åkte in till stan efter jobbet och hade lite egentid med Jess idag. Det vaar trevligt, shoppade lite, fick presentkort och pengar som skulle användas. Och jag kände mig nöjd. Hittade min te och kaffeburk, dom var lite dyra (400 kr för båda) men det var ju till just dessa jag fått pengar av min pappa. Sen hade jag fått presentkort av mina bröder på Gina Tricot (smart drag då kunde jag inte köpa nåt till Elias) där hitta jag ett par byxor. Sen såklart hittade jag ju en tröja och kalsingar till min prins. Kalsingarna var nödvändiga, han har börjat dra av sig blöjan nu när han är utan byxor, inte bra i alla lägen. Å så blev det en top till mig och rustikljus i rött och svart till mina nya ljusstakar jag fått. Sen en middag på Sandys.

Kom hem och åhh va härligt det va att få se min kille. Verkligen vad jag hade saknat honom. Kanske låter löjligt men det är lite tufft så här i början, bra för oss båda, men en omställning. Jag har ju haft han jämte mig dagligen i 13 månader (+9 månader innuti =)



Identiteskris

Pratade med min moster häromdagen om att man lätt kan få en identitetskris när man går hemma med barn.  Man lixom  tappar den sociala biten. Och det kan stämma, har själv varit hemma lite för kort tid för att känna så. Men har istället nån annan sorts identiteskris just nu. Trodde inte att ddet skulle vara en sån big deal att börja jobba igen, men det är det för mig. Just nu iaf. Lite delvis för att ingenting var förberett för mig på jobbet. Sånt tyckerr jag är viktigt, att jag har kläder att använda, att jag har ett eget skåp, en handduk på toaletten och mitt namn brevid alla andras, men nej inget sånt var fixat idag. Och på jobbet kunde jag inte tänka på så mycket annat än att jag bara vill hem och krama på min pojke, min son min Elias. Inte för att jag tvivlar på hans pappas förmåga att vara hemma med honom. Inte alls, inte för fem öre. Men det är väl mer detta att jag inte finns där hela tiden, har tex igår innan jag somna läst i en tidning. Där var det en artikel om en flicka som dog vid 9 års ålder när hon fick cykelstyret i bröstet. Det får  mig att inse att faktiskt så har jag inte ALL kontroll längre, jag kan, som mamman i artikeln fick ett  telefonsamtal om att nånting är fel, det har hänt nåt med min son. Men, vad vet jag det kanske är normalt att tänka så här. Han är ju ändå min första egna älskade pojke som jag kommer värdesätta mest av allt, ALLTID!


Ångest

Åhh allt känns bara upp och ner, jag vet att känslan kommer gå över men i detta nu känns det så otroligt tungt. näst intill deppigt,  jag vill vara hemma med Elias! Så är det bara, jag vill inte inse att min förstfödde håller på att bli storr, jag vill inte vara tillbaka i vardagen med klockan som ringer, med plikter och allt vad det innebär. Nu går jag och lägger mig i sängen, drar täcket över huvudet ställer klockan på ringning och räknar med att jag kommer ha såå svårt att somna.

Confused mind

Blir lite halvknäpp på allt mitt grubbleri, trodde inte det skulle vara en sån big deal att börja jobba igen, men det är det. För mig iaf. Det är ju lixom inte som du haft semester bara utan livet kommer vara helt annorlunda nu (har det iof varit ett tag redan, men det är inte samma sak), nu när jag kommer hem kommer grabbarna vara hemma varje dag. Och till våren då ska man till dagis varje morgon och eftermiddag. Ochh så ska jag ju till en ny arbetsplats nu, har bllivit omplacerad. Hur kommer det att vara och jobba med barn när man har ett eget... Only time will tell i denna fråga tror jag va...


Mina underbara grabbar som kommer vara hemma och vänta på mig.




Lite av mina presenter, mystofflor en kameraväska och underbara
blombuketter. TACK!






När vi städa undan julen hitta grabben denna korg och den går han
och bär runt på hela tiden. Han sser så gräsligt söt ut prinsen.

Närmar sig slutet

Detta börjar lida mot sitt slut. Min tid hemma är över, och det är en väldigt massa blandade känslor inblandade. Min lilla bebis och jag ska inte vara hemma längre. Hans pappa tar över och jag ska tillbaka till jobbet. Vad fort man vänjer  sig vid hemmallivet alltså. Den enda som ska bli skönt det är att det blir mer pengar på kontot. Så nu är det soffslappartid för hela slanten som gäller, sen är det andra bullar.

25 år idag!

Så har dagen kommit i år igen, min födelsedag, min 25 års dag! Hipp hipp HURRA, Grattis till mig! Har haft ett litet kalas idag och är så nöjd. Har fått fina blommor, kameraväska, kläder, presentkort, pengar, tofflor och ljusstakar. Hade även bakat en liten tårta. Efter fikat packa jag ihop mitt lilla pack bestående av mamma, pappa, bröder, svärmor, make, son och mina 2 bästa vänner Jess & Nicole att gå ut och äta god middag på restaurang. Blev en trevlig stund på kvarterskrogen. Tack alla som ville vara med mmig idag.

Nu ska jag bara njuta av den sista timmen på min egna dag!


Kameran

Åkte som sagt till mamma idag och lunchade. Gick även till fotoaffären på kaptenöversten (heter egentligen fältöversten)
efter lunchen för min digitalkamerat jag fick i julklapp har jag inte varit riktigt nöjd med, den har tagit konstiga bilder. Och tänk så enkelt det kunde vara. Det visade sig att det var ett fingeravtryck på linsen. Nu blir det så fina bilder igen. Skönt!

Annars så strosa vi runt i centrumet, åkte hem och laga fredagsmiddag. Pasta med salamisås, Gott, dock så var det en hård modell av salami.

Jessica och Nicole kom hit och vi kolla Lets dance. Fick även min födelsedagspresent. tack mina bästa tjejer. Imorrn när själva födelsedagen äger rum får ni veta vad det var. Ska ha litet kalas imorgon. Och så går vi ut och äter efter det. Gott!



Västerås

Idag blev det en utflykt till Västerås. Jonas hade jobb att  göra hos en tandläkarklinik där så vi hängde på och knalla runt på stan. Luncha, och strosa runt gjorde jag och Elias. Köpte en mössa och en kofta. Helnöjd.

Men nu är jag trött som in i bomben, min kära lillkille vakna kl  3 inatt och verka inte alls ha nån lust att somna om. Han låg för det mesta lugn men gjorde ett par tappra försök att rymma. Till slut vid 4.30 somna han om igen. Då ligger han i våran säng, och det är lite pest eller kolera det där. Ligger han i våran säng vet jag att han sover, men han är så busig, han snurrar sparkas och jag sover inte helt gott. Men sover han i sin säng då vaknar han stup i kvarten och man måste hoppa upp och ner mest hela tiden... Åhhh hur gör man?

Imorrn ska vi iaf till mammas jobb, blir nog sista gången på ganska länge, känns lite trist då jag tycker det är trevligt att åka ut och luncha med lilla mor.


Pli

För tillfället har jag ingen vidare pli på mig själv, och det har jag inte haft sen mer eller mindre, ja sen graviditeten. Men med amning och allting har jag gått ner massa i vikt ändå. Trots mitt ätande i tid och otid av allt mellan himmel och jord, sallad, bullar, pasta, kakor, godis godis godis och lite läsk och en kaffe.  Men serru tanken är nu att när jag börjar jobba ska jag få pli på mig själv. Behöver inte gå ner mer i vikt, det är bra som det är. Men jag vill inte gå upp och jag vill få lite mer muskler på kroppen, och arbeta bort mina bullhandtag. Få se hur duktig man är. Skulle vara kul om man lyckades. Blir antingen simhallen, där har jag billigt årskort, eller friskis och svettis för där har jag kompisar som vill börja.

Tacos

Har llite sådär inatt, Elias sover gärna, men han ska sova med oss nu när  han varit dålig och han skulle inatt sova på mig, ja eller på min arm tätt tätt intill. Och visst är det underbart mysigt men det är svårt att sova riktigt bra då du lixom inte kan röra dig nånting. Hoppas på en lite mer sovrik natt i natt. Dock känner jag mig rätt hängig, nästan febrig. Men det har jag absolut inte tid med, ska städa hemma imorgon, sen ska jag till mammas jobb och luncha, ska träffa en jobbaarkompis, tänkte fylla år lite på lördag. Så det går inte lixom för efter denna vecka, ja då är det slut på det roliga. Jag ska tillbaka till jobbet. Hjälp, har inte jobbat sen oktober 2007, hur ska detta gå?

Idag packa jag in man, barn och bror i bilen och åkte till pappa. Skönt att få åka dit. Har inte varit där sen typ november, och det är på tok för längesen. Men det blir lätt så. Vintertid  är vi där kanske 1 gång i månaden, sommartid är man där ofta ofta. Grönt gräs, pool och ingen trafik så tacka fasiken för det, vem vill sitta i en lägenhet mitt i sommarn. Va glad jag är att jag har mitt landställe och pappa att åka till då. Iaf så käka vi tacos och fikade och bara umgicks så där som man gör med sin familj.

Hemma så har jag monterat Billy bokhylla. Ska förhoppningsvis få lite ordning på leksaker och alla prylarr nu. Funderar på om man ska städa undan julen tidigare i år elller bara låta den vara... Hmm i-landsproblem eller vad?

Rudolf med mulen

Elias har blivit lite bättre, ingen feber idag. men ack så snorig å hostig han är.  Och det har han, snäll  som han är givit till sin mor och far. Så vi är lika röda om mulen som rudolf här hemma.  Dock så håller Elias på att få två hörntänder så han  har anledning att vara lite gnällig.

Så dagarna här har varit lugna. Igår var det fika hemma hos mamma, Jonas hjälpte henne med hennes video så snäll som hon är bjöd hon då på pizza. Mmm! Kvällen hade lillen ont så han grät till och från hela kvällen. Vid 12 fick han en alvedon, då tystna han ganska omgående. Han la sig på sin pappas bröst, pratade lite med oss, visa oss lampan bla sen somna han och sov mer eller mindre hela natten. Skönt för oss alla.

Idag vakna han på betydligt bättre humör, tror den värsta tabdsprickningen är över. Har plockat hemma och lagat porterstek med gele, gräddsås och preessgurka till middag. Mmm va gott det va, köttet blev aningens torrt, men det gör vi bättre nästa gång. Bjöd över Jessica så vi fick lite kvällsällskap. Tänkte tillbaka 1518 år vid middagen. Då så brukade vi varje söndag åka till mormor och äta. Och nästan alldtid bjöds det på stek.

Mys med pappa funkar i alla lägen

Upp och ner

Här hemma är det så upp och ner just nu. Elias håller på att få två hörntänder så inget är i sin ordning. Feber ena dan, inte nästa, ledsen glad skriker allt om vartannat. Så man hinner inte sitta här allt för mycket med en grabb hängandes i hasorna. Men man får hålla humöret uppe och blicka framåt, snart så går det över *hoppas'*

Lördag

Febern är borta idag, men han är otroligt snorig, det bara rinner i den lilla näsan. Och hostig. Men det verkar gå åt rätt håll iaf. Inga direkta planer idag. MÅSTE åka och handla, halvtomt i skåpen. Och bara 3 blöjor kvar. Sen skulle min lilla kusin till centrum och åka skridskor, får se om vi hinner stanna till och kolla in prinsessan. Han har sin eftermiddagsvila just nu så.

Annars så har jag småpysslat lite idag, bytt knoppar på vitrinskåpen, plockat fram kläder till Elias i en större storlek. Ja det är vad denna lördag har erbjudits hittills.

Stark vilja

Som tiidigare nämnt har vi en liten sjukling hemma. 38.8 har han haft i feber både i morse och ikväll när vi kolla, men om det märks förutom att han är varm? NEj! Vi åkte en snabbis vid lunch (tänkte att han skulle sova i vagnen efter lunchen) men han var så pigg å vaken hela tiden. På hela dagen har han sovit 2x10 min (i bilen), trots detta var han gladeligen vaken till över 10. Och han var hur glad hela tiden. Han dansa och strutta runt och roa sig. Hur sjutton orkar han?

Sen ska Jonas få en medalj idag. Vi var som sagt på Ikea idag. Trodde att det skulle vara lugna gatan där idag. (det var tom han som föreslog att vi skulle åka dit), men när vi kommer till parkeringen är det FULLT med folk. Men trots detta så tog sig Jonas igenom hela Ikea utan att gnälla nånting. Trodde jag inte, guldmedalj till honom.

Mammas fina sjukling (frisk här)


Feber

Idag har lillemannen feber så det blir inge lek idag. Lite tråkigt, men sånt får man räkna med som småbarnförälder. Vi tar nya tag istället.

Nya året!

Är väldigt nöjd med mitt nyårsfirande. Vi hade Jessica Annika och Josef på middag, satt hemma och umgicks. För att vid tolvlaget knalla upp till Vällingby och titta på smällare.


Dukat bord i väntan på gästerna


Förrätt: Räkcoktail


Varmrätt: Dubbelmarinerad oxfile
potatisgratäng och rödvinsås


Efterrätt: kaffe och pannacotta med hallonsås


Snyggmorsan lite glad i hatten


Tolvlaget med mina käraste vänner


 En kär vän


Mitt älskade hjärta tittar på raketer vid tolslaget.

RSS 2.0