Helgen

Helgen har varit bra. Fredag efter dagis dick vi till en lekpark och lekte med min barndomsvän Jenny och hennes dotter Isabelle. Det blev en middag på kvarterskrogen efter det. Var lite trött. Dock var det inte mycket och hänga i granen. Jag tog en räksallad och vad den innehöll var Sallad, MYCKET gul lök, några oliver nån tomatskiva och en liten gurkbit. Oliver äter jag inte. Och en hel lök vet jag inte om jag riktigt tycker det passar i en sallad så nää inga högre poäng på den inte.

Lördagen hade vi en fixa hemma dag. Montera vårt nya vardagsrumsbord, dammsug lite mer grundligt. Satte upp nya gardiner, problemet där var bara det att det var två likadana gardiner som jag beställt (dom ska sitta ihop typ) men det var två olika nyanser på dom... Udda? Ja! Men men, det löser vi på ett sätt eller ett annat. Jessica och Nicole kom och fikade. Senare hade jag bjudit in oss till middag hos mamma så så fick det bli. Lasange och sen fika. GÖTT! Vi kom hem vid halv tio tiden och då kröp lillemannen upp i soffan framför Pingu och somnade. Han var så mysig, det är första gången han somnar i soffan på egen hand.

Söndagen har vi varit på kalas. Min moster Nina har fyllit år så vi åkte dit och mumsa massa gott och drack kaffe. Barnen lekte med bilarna till höger och vänster.  Sen åkte vi och handla hämtmat och åt. Nu har jag bara legat i soffan sen vi kom hem och känner mig allmänt som en zoombie. Inte likt mig inte som alltid är i farten. Men soffan har varit en god vän idag!

Vinter mitt i sommaren

Varje år, vare sig vi vill det eller inte kommer vintern. Och hur konstigt det än känns så har jag i dag köpt en vinteroveralll till Elias. Hittade en som jag gillade, hade en rabattkupong som gäller till måndag plus att pappa kom med ett bidrag så tänkte jag att det är väl lika bra att passa på. Även om det nu är 22 grader och kjolväder så kommer denna vinter förr eller senare och då är vi rustade. Hoppas att jag hittar en till overall på barnklädesförsäljningarna som sätter igång nu snart så man har en reserv. Kan tänka mig att det är nödvändigt. Å så ska det vara skor och allt man ska ha till. Mycket är det.

Just nu sitter jag iaf i stillhetens tecken. Jonas natta Elias idag. Det sluta med att båda somna. Så jag har haft en så stilla kväll här för mig själv med regnet utanför fönstret.

Imorgon är det lördag och jag har inga planer som helst, och det känns så superskönt! Tror jag ska fixa hemma och få lite fint.


Så glad blev han för sin fina overall

Växande skönhet





Puss puss

Det är vardag och allt bara flyter fram. Dagarna ser rätt samma lika ut. Jobb hämta på dagis, hem och leka. Laga mat sysslor. Mysa med killen, nattning och så tv/data-tid sen sängen. Lixom det är inte roligare än så. Väldigt mycket testa gränser och bestämma själv samtidigt är det väldigt mycket mys och kramar och pussar. Det är helt underbart med det lilla huvudet liggandes på ens axel och man bara känner hans värme. Det är äkta kärlek!

Vi passar på att njuta av sommarens sista dagar. Inte så många kvar nu kan jag tänka mig


Kryssa

Nu så har jag bokat en kryssning till Riga. Den 24 september åker jag och Jonas på kryssning utan vår söta son. Ska bli väldigt skönt att få åka iväg och vara lite vuxna och kära. Sitta vid matbordet och inte behöva tänka på att det ligger mat ÖVERALLT att det ska lekas jagas och spillas mitt i maten. Hålla i handen, inte tänka på nappar och blöjor och allt som måste packas utan bara vara lite. Jessica och Nicole har axlat ansvaret för vår vilde under denna tid. Och det tackar vi enormt för. Ni betyder mycket för mig!

Annars så rullar vardagen på här hemma. Elias har blivit stora pojken. Han har precis börjat intressera sig för lite tv. Pingu är hans stora idol just nu. Den kan han sitta och titta på i säkert 20 min. Och det är länge för att vara han. Han har börja prata lite i två ords meningar Jag ha och Pappa jobbet bla. En vilja av stål har han också. Mycket ska och kan själv! Och får jag inte som jag vill slänger jag saker på dig typ. Men han är underbar absolut underbar. Mycket för att kramas och pussas är han och det gillar jag!





Kräftor

Vi hämtade min bror Gocke och åkte till våran far igår. Vi var bjudna till pappas granne på kräftskiva. Trevligt var det. En hel del gamla godingar, men också nya fejs som man inte kände igen. Trevligt folk var det hur som helst. Men jag var trött och ville inte lämna Elias ensam så länge i pappas hus så jag drog mig tillbaka vid 10. Somna strax före tolv. Pappa kom hem vid tolv. Jonas satt och snacka med grannen till 2.30 Jocke vet jag inte alls hur länge han var ute, länge iaf. Han sov till kl 2, det vet jag bestämt! Å han sa inte många ord idag inte, lekte lite med Elias eller låg i soffan bara. Och det är väl ett bevis på en trevlig kväll.

I övrigt så hände det en kul sak idag. Mamma har en god vän och kollega vid namn Loffe. Idag när vi kommer hem ringer hon och säger åt mig att slå på 4 an på tv. Sen slänger hon på luren. Går till tvn och kollar vad som pågår. Jo då spelar Loffe färgfemman på Bingolotto. Han kamma hem Mat 50.000 Resa 5.000 Kläder 10.000 och en VolvoV70 (ca350.000). Ursäkta ordvalet men vilken jävla grej!, det trodde man ju aldrih skulle hända nån man känner. GRATTIS LOFFE!

Håret

Håret är färgat, kroppen är duschad, bara rätta kläderna som ska på. Om ca 1 timme ska jag bege mig. Ska på födelsedagsmiddag. Presenten köpte jag tidigare. Mina pojkar ska vara hemma och ha myskväll. Blir nog en mer eller mindre ensamkväll för pappan. Elias är så trött så trött så han sover nog ganska snart skulle jag tippa på. Det är en fredagskväll som heter duga!

Tivoli

Jag är gammal! Det kan jag inte komma undan längre. Mamma jag brorsan och Elias var på tivoli idag som dom hade på en äng i krokarna. Vi träffades på en bit mat. Sen knalla vi iväg till detta tivoli. Köpte lite åk-kuponger och började åka lite minikaruseller med Elias. Han hade jätte roligt. Sen fanns det en lite mer värsting modell som min underbara dumma bror ville åka med mig. Tveka lite men tänkte ähh va faan det e ju bara en karusell. Åhh ja bara en karusell? Jag var så jävla dålig efter denna åktur att jag än sitter här med snurrigt huvud och bubblig mage. Jag fattar inte, när jag träffa Jonas som för övrigt skedde på Grönan åkte vi allting där tillsammans. Kände inte ett skvatt, bara åkte runt runt runt. NU, INGENTING! Shit jag e vek, gammal, känslig.... ojojoj.
Men jag hade en kul kväll detta till trots. Min son var väldigt nöjd och det är det viktigaste, han är alltid det viktigaste!!

Tack Mojmoj och Gocke för en trevlig kväll!

Nu sängläge med en Karin Fossumdeckare i händerna. Väntar ivrigt på att Läckberg ska släppa sin bok. Den kommer om en månad. Gick upp till bibblan för att jag tänkte att jag skulle ställa mig i kö. Plats 58 fick jag. 1,5 månad innan boken ens e släppt, jösses!

Sommaren med Göran

Elias har varit på tjejmiddag ikväll med Jessica Nicole och Melanie. Lite blyg hade han varit men skött sig väl i övrigt. Blivit bortskämd som vanligt!

Och under den tiden han var borta så kom pappa hit. Vi gick till centrum och käkade. Sen gick vi på bio och såg Sommaren med Göran. Jag tyckte det var en rolig film och fick mig en hel del goda skratt. Och det är precis vad jag behöver just nu. Lite skratt och glädje!

En sommarfavorit

Ledig dag Ikea dag

Idag så var det stängt på Elias dagis så vi fick oss en ledig dag. Och jösses vad skönt, man börjar tänka tillbaka på semster och mammaledigt på en gång. Bara jag å lillemannen hemma en vanlig vardag då vi kan göra vad vi vill.. Mmm

Eftersom Jessica också var ledig idag så packa vi ihop oss och drog till Barkarby och Ikea. Började på Plantagen. Hitta en liten miniblomma. Sen Kapp ahl där jag hitta en urmysig tunika. Kärlek vid första ögonkastet. Vidare till outlet där jag snubbla över en bikini på rea, ursnygg!! Får bli lite inomhusbad så man får visa upp den lite. Avsluta på Ikea där man aldrig kommer tomhänt ifrån. Blev bla en nytt vardagsrumsbord, gardinstång och byrå till Elias som ska målas.

Jonas hämta oss när han sluta. Åkte hem och käka med Jocke som kom förbi. Elias blev så glad. Han gillar sin morbror Gocke.

Annars så har jag hittat på tok för mycket fint till Lilleman på Lindex. Bla en overall. Ett kalas som landar på 800 kr. Mycket eller lite?? Ska jag, ska jag inte? Har jag råd? Jobbiga (i-lands) problem man har.

...

Så känns det .... lixom, what comes next? Nu är allt avklarat. Semester konferens och sommaren nu är det bara vardag, kallare tider och ja vad mer kvar. Tror jag har en liten nere kväll. Nu är det bara jobb jobb jobb kvar känns det som. Men jag är inte den som hänger läpp, jag kryper ner i soffan kollar tvn och tänker att det är faktiskt sol ute än. Imorgon blir en bättre dag.

Detta gör mig iaf på gott humör, min lilla rocker!

Överkörd av en ångvält

Sitter hos pappa. Hemkommen från min konferens igår. Åkte direkt hit därifrån. Aronsborg var otroligt bra och mina chefer hade lagt upp dagarna helt perfa. Maten var super, stället var fint med pool och relax, härliga promenadstråk och uteplats. Lite golf för den som ville. MEN det är intensivt som satan, från 7 på morgonen till 1 på natten är det stenhårt med planering, mat i det oändliga sprit, sprit (cider för min del), långsittning vid middagen och dans dans dans. Dan efter är det samma sak med massa mat och massa information för hjärnan så som ett helt års planering. Det är mer än vad man är van vid så nu känner jag mig verkligen slut som artist. Skönt att vi åkte hit faktiskt för här slappnar jag av på ett annat sätt än hemma och på landet faktiskt. Här tar jag mest hand om Elias och lagar lite mat. Hemma finns det alltid massa att göra. Så jag ska nu bädda mig, dricka lite bubbelvatten läsa min bok och sen bara somna lugnt och skönt och hoppas på att jag ska vara lite piggare imorgon.

Aronsborg

Imorgon ska jag infinna mig 7.00 på jobbet. Då går bilarna mot Aronsborg. Där ska vi ha lite planering under torsdag och fredag. Ska bli kul att komma bort lite. Hotellfrukostar är aldrig helt fel. Jonas och Elias är hemma och har lite grabbkväll imorgon. Sen åker vi nog vidare och hälsar på pappa eftersom han bor i närheten av hotellet. 

Nu ska jag klippa Jonas, sen sova. Kl ringer 5.45 Jösses vad jag är glad som har morgontrött son

Många långa dagar kvar

Nu är det många långa dagar kvar till nästa semester. Känner mig inte redo för jobb, det tar emot lixom. Vill vara hemma med min underbaring och bada, ni ska bara veta vad han älskar att bada. Han slänger sig i från bryggan med sina fina puffar på ärmarna. Jag vill sitta med han i sandlådan och leka. Vara ute och springa naken på gräsmattan. Gå upp och dricka en kopp kaffe när jag vill det själv, inte när klockan säger att jag ska. Vill sitta och dingla med benen på kvällen titta på stjärnorna och njuta av kvällen och inte känna mig tvungen till nåt. Hålla min make i handen och bara få känna mig trygg och lugn. Titta på min djupt sovande son som andas och drömmer tungt. Bara få vara lycklig. Umgås med mamma, pappa, bröder och vänner det vill jag göra. Gå upp på morgonen när klockjäveln ringer vill jag INTE!

Sommarn är slut snart vi var den sista veckan på landet. Mycket bad och lek. Småutflykter både till fots och med båt. Och även en dagstur till Norrtälje.
Hoppar studsmatta med pappa




Åker gräsklippare när vi är på besök i Piteå




Pussar på fasters kanin


RSS 2.0