Toktrött

Natta Elias för en stund sen, det sluta med att vi båda somnade gott. Antar att det inte är första gången man somnar när det ska nattas barn =)

Picnic idag igen, denna gång med Elias sysslingar Milton och Oliver Var nere vid Essinge stranden. Jenny hade gjort en sallad med quinoa och korv. Mums. Innan det var vi på Biltema, handla massa gojs till bilen och innan det var vi ute på gården hemma och lattjade.

Efter dagens högsommarvärme måste jag nu ta mig till duschen. Man har ju inte hunnit vänja sig vid klimatet och värmen. Känner mig som en klisterburk.

Är liteavundsjuk på min mamma. Hon och vänninan åkte på en dagsuflykt till Trosa och strosade runt och fikade och hade trevligt. Jag vill nog också göra en sån trevlig utflykt.

Picnic

Idag var årets första picnicmiddag. Köpte pizza och gick ner med mitt lilla e gäng (Ella Erik Elias) till stranden och mös. Vi låg i gräset utan strumpor och skor, och det var helt underbart. Erik höll låda som alltid. Snacka mest och högst, bjöd på uppätna pizzakanter, pussar och pizzasallad under kvällen. Hans modiga syster gick ner till vattnet och badade. Vilken typ. Ju mindre desta modigare. Skulle nog aldrig våga slänga mig i nu.

Grattis mig! Idag har jag namnsdag, Veronika är det idag och det heter jag. Har firat mig med cola och en påse fruxo, yeay!!


Hysteri

Läst några av dem "stora" bloggarna precis. Känns lite som divor dessa tjejer. Dem som har blivit så stora känns ganska lika när man tänker efter, både innehåll och uppträdande på tjejerna. Tacka vet jag mina favoritbloggar. Jag har ju ett par jag läser nästan dagligen eller så fort dem uppdateras.
Goddamnit - Petter
Deckarmamma - Cammila Läckberg
Hillbillybaby
Jackie90
Fattibumbum
Myzanskrypin
Känns som lite roligre och mer normala bloggar. Själv skriver jag för mig själv lixom. För att jag vill skriva av mig lite. Ett bra sätt att avrunda dan. Och visst om man vill det gärna hylla nån/något. Men dessa personer som använder bloggen till att smutskasta någon eller lägga ut bilder/kommentarer, det är lågt (lägre än Glocalnet)!! Fan va rolig jag kan vara (garvar åt mig själv). Vi får väl se när man får en inbjudan till blogg mingel HAHA! Never ever!

Elias hade 6 månaders kontroll idag. Prima kille, pjup pjup! Allt va i sin ordning. Och vad beträffar hans kind så är det en hudinfektion. Blev pencilinkur på 10 dagar. Men pencilinet vi fick är bara hållbart i 7 !?!, så vi måste tillbaka och hämta ut en ny kur även om den vi köpt inte tar slut. UDDA! Sen har vi vart i farten precis hela dan, sprungit både i stan och Vällingby. Men inte hittar jag nåt av det jag vill ha. Men dock köpte jag  en minipool  till  Elias. Han älskar ju  att bada.

Som vanligt blir klockan på tok för mycket, jag som ska sova kl 23. Men som varje kväll jag sitter vid min data och bloggar, Jonas sitter vid sin och läser om bilar. Är det socialt beetende? Ja vi kan ju chatta med varandra ;)

Ny bil + tjuv

Vi har ju äntligen sålt våran bil falukorven och köpt en finfin Skoda. Jonas var nu precis nere och fixade lite småsaker framme vid motorn, när han hör att det rasslar i backluckan. Han tittar upp och ser en pundare på väg in i bakluckan för att sno våra verktyg han har lagt i bagaget. Han ursäktar sig och säger att det inte var med mening och frågar om Jonas vill dela med honom av det roliga han har i fickan. Jonas sa åt han att fara och flyga innan han tappa tålamodet och puckla på han. Jädra tur att det inte va en annan som stod där. Hade ju blivit så rädd att jag inte vet vad jag skulle ta mig till.

Sim idag. Lika kul som alltid. Idag fick jag kolla under vattnet när Elias dök med instruktören. Såå läckert. Glad att vi börja simma.

Måndags var jag och Elias hemma hos Elin från jobbet. Även Sofie och hennes lilla tjej var med. Kul och hitta på saker nu när man går hemma. Trevligt också att ses på hemmaplan. Det är dessa tjejer som hjag trivs bäst med på jobbet. Tror jag får ta och bjuda hem dem hit nästa gång. Elin har ju inte varit här men annars har alla vart hos varandra.

Nu måste jag ta itu med mina tack-kort. Pinsamt att skicka ut dem för sent. Folk hinner glömma att dem vart på fest nästan =)

Och sen ska jag ta itu med mina litteraturproblem. Får ta en paus i Larsson (nu när den är som mest spännande) men dock som längst 2 veckor, för det är så länge som jag får låna Sjöjungfrun som jag lånat idag.

Litteraturproblem

Är mitt inne i Larrsons bok nr 2, hur spännande som helst. Har kommit halvvägs. Då får jag ett mail om att min reservation med Cammila Läckbergs nya bok finns att hämta. Jag har några dagar på mig att hämta den sen går reservationen ut. Och eftersom det är en super poppis bok så måste jag hämta den och läsa den. Blir ju knasigt lixom, men vad gör man. Får ha två böcker på samma gång helt enkelt.

Vill skrivamer men känner inte att jag hinner just nu. Jag får återkomma helt enkelt. Snart!

Skandaltv

Tittar på kanal 5, tror programmet heter Sanningens ögonblick. Alltså, vad är detta? Hur kan folk sjunka så lågt för lite pengar? Hur f*n kan man ställa upp i officiell tv och berätta hur man varit otrogen, ljugit för närstående och förnedra familjen. Kan verkligen inte förstå det... Inte konstigt att familjer och förhållanden splittras.

Till nåt trevligare, idag är det Mors dag. Min första. Elias bjöd på middag idag. Vi åkte till brostugan och käkade. Man fick efterätt också. Tur att Elias har sån snäll pappa som hjälper honom så här det första året.

Åkte till Plantagen och köpte lite nya balkongblommor. Ska bli sommarfint på balkongen. Alltid lika härligt varje år när man får städa undan mörkret och vintern. Istället ta fram våren/sommarn och blommorna.

Tanden värker så nu ger jag upp!!

Elitloppet 08

I dag var det Valla med farsan, hans 2 polare och Elias. Började med en picnic vid Sundby, brevid en liten damm. Gott och trevligt. Och sen knalla vi in. Jag fick ett program och kollade igenom det (ska tillägas att jag inget kan om trav). Gick sen ner och stsade på det jag valt. Och som vanligt dem gångerna jag spelar vann jag. Spelar om småpengar men jag vinner. Dubbla pengarna jag satsa och lite till. Grattis mig! Pappa han umgicks mest med Elias. Och drack lite öl =)

Igår åkte vi hem till pappa. Jag på förmiddagen och Jonas efter jobbet. Tanden har bråkat hela tiden. Är ruskigt svullen och det värker hela tiden. Knaprar piller hela tiden (alvedon och pencillin) och det blir lite bättre men är dock väldigt jobbigt ändå. Svårt att äta, svårt att prata. Usch!

Kollar på schlager festivalen. Min favorit hittils är Danmark faktiskt. Jonas tror att Ukraina vinner. Vi får väl se. Ska ta en liten paus nu och natta Lillemannen om det går. Han låter inte så trött.

Bra eller anus

Så som FIlip och Fredrik gör ska jag dela upp dagen i bra och anus.

BRA:
Ella hade dagisfest idag. Trevligt att umgås med den familjen. Och Ella sjöng massa fina sånger med sina kompisar.
Jenny min kusin, för trevligt sällskap och som hjälpte mig att barnvakta Elias idag.
Att bilen är såld (bilen är kvar, men handpenning är betald)

ANUS:
Min satans jävla visdomstand (ursäkta språket) Va hos tandläkaren idag och den ska nu operaras bort. Var och spolade och röntgade idag. Är så svullen om kinden så det ser ut som jag har en pingisboll i munnen. Och det gör ont, faan vad ont det gör just nu.
Tandläkarpriser. Dagens besök som innebar en spolning i tandköttsfickan och en röntgenbild kosta 544 kr. Galet!
Elias röda rodnad på kinden. Vet inte vad det är men det ser läskigt ut och rinner vätska från det.

Nu måste jag fortsätta läsa min spännande bok. Stieg Larsson - Flickan som lekte med elden

Värsta visdomen

På väg hem från babysimmet idag stannade jag till på parkleken Guldet och blev bjuden på en fika av personalen, Christer. Han jobbade på ungdomsgården när jag var ungdom och rännde på tegelhögen som det heter. Kul att sitta ner och snacka lite.

Väl hemma efter fikat så kände jag mig hängig, nästan febrig. Efter det känner jag hur denna förbannande visdomstand börjar värka. Och inte så lite heller. Fick springa till apoteket (det var NÅN i min familj som hade ätit upp alla utan att säga det) och köpa mig några alvedon. Man vet aldrig hur natten artar sig. Har haft lite ont förut men det har gått över, tyvärr är jag rädd att denna gång går det inte över utan kräver ett tandläkarbesök. Vi får vänta och se helt enkelt. Tragiskt att det ska vara så sablars dyrt med tandläkare. Annars hade jag vart där för länge sen och kollat, du vet bara för säkerhets skull. Men nej med föräldrapenningen man har är det inte så att man gärna svänger förbi tandläkaren bara för att kolla läget lixom.

Inatt sov Elias i sin egen säng hela vägen till 5.30. Sen var det matdags och jag orka inte vänta till han ätit klart och lägga tillbaka han. Anledningen till att vi nu ska få han att sova egen säng är att hans pappa inte sover så bra med honom i sängen. Men får mamman sova hela natten? Nää för när pappa får sova så rullar han över på mamma så hon vaknar och måste knuffa tillbaka honom till hans egen sida. Hur ska det gå för denna lilla mamma som har massa pojkar att se efter...

Reklamera vädret

Idag blev det promenad på Djurgården och lunch på Rosendals trädgård. Det var ju jättetrevligt. Vi gick och tjoade och tjimade som vi gör när vi promenerar. Fram till efter lunch, då öppnar sig himlen och det börjar regna. Sist (igårkväll) när jag kolla vädret lova dem sol och 13 grader. Tror bestämt jag måste reklamera till Tv4 och begära pengarna tillbaka.

Snälla mamma bjöd mig på en spruta idag. (Hur låter inte det då) Men det var en bra spruta. Fästingvaccin. Så nu slipper jag få tbe när jag spenderar somrarna på landet. För landet har jag börjat längta till. Vi ska ju få en stuga och rusta och flytta in i min lilla familj. Det känns stort på nåt sätt, vi har varje sommar kuskat runt från rum till rum. Bädda upp, bädda om, bädda upp bädda om. Lite jobbigt när man är där mycket. Och så tränger vi oss på i mammas utrymme (även om nog mamma inte känner så). Så ska det bli skönt och himla kul att få ha sakerna på eget ställe, och bebis säng å allt. Aaa kul!!

Vi trodde Elias ville ha ihjäl Tuppen idag. Sant! Jonas gav Elias en liten mjukistupp och när han fick den började han frustrerat slita bita och riva i denna lilla tupp som att han skulle ha ihjäl den. Synd att jag inte filma´t. Han såg så cool ut med tuppen han skulle massakera.

Resebloggen

Om 25 dagar lämnar tjejerna oss i sticket. Dem reser till solen värmen och stranden. Kvar blir vi här i Sverige. Deras stora problem är packningen. Efterfrågan på denna reseblogg har varit stor så här kommer den:

www.fattibumbum.blogg.se

Det var trevligt att komma ut idag. Vi lunchade pratade och barnen lekte. Sen gick vi på promenad.
Väl hemma hann jag dammsuga och plocka lite =) innan nästa gäst kom. Det var min kära vän Anna som kom på kaffe och bulle. Kul att träffa henne, vi ses på tok för sällan. Ska nog bjuda hem henne och hennes karl på middag som tack för senast.

Nu ska jag skriva matlista. Ekar tomt i alla skåp och jag är såååå less på att äta pastasallad på köttbullar majs å gurka (barnmaten som blev över från dopet) vill ha lite riktig mat!




Surig optimist

Jag är en tidsoptimist. Tror jag ska hinna mycket mer än jag gör. Som nu tex, här sitter jag. Elias sitter i pyjamas än och jag ska vara hemifrån om 25 minuter. Ska bli spännande och se om jag hinner.

Sen är det en annan sak jag går och tjurar över hela tiden när jag är hemma. Jag tycker inte jag har tillräckligt städat... Jag vill plocka iordning allt i snygg ordning. Det ska vara dammsugat och rensat och hårfritt. Har jag för höga krav, ja som nybliven mamma har ja det. Lever ja i ett helvetesstökigt och skitigt hem? Nej. Har vi ganska bra ordning, jo rätt så! Gnäller jag ändå? JA! Jag blir så less på mig själv. Så nu dricker jag upp mitt kaffe och klär Elias och går hemifrån till min kära vän Jenny som jag ska luncha med. Då blir jag på mycket bättre humör.

Liten tand

Där var den, imorse kände Jonas att den första tanden var på väg. Så det förklarar allt knorr och humöret som inte varit på topp i veckan. Tur att hans farmor kom med bitringar hon köpt så han har massa och gnaga på.

Och han har börjat äta lillemannen med god aptit. När han får sia pureer serverade gapar han likt en fågelunge och blir alldeles arg om maten inte kommer tillräcklihgt fort.

Gick på promenad till mormor idag, verkligen inge skönt väder. Snacka om att vi hade tur förra helgen som lyckades slå till på den varmaste helgen i Sverige hittills.

Lillemannen ska ner i badet nu. Är så kul att se honom i vattnet han rör sig som en groda. Sist han bada med sin pappa var han så vild att det blev tre kallsupar. Hoppsan

Billy bokhylla

Var på IKEA idag, vill så gärna ha deras Billy bokhylla med vitrindörrar hemma i vardagsrummet till alla mina finglas och även till böcker och lite prydnadsaker. Grejjen är ju den att vi kommer ju inte bo kvar här för evigt... Så därför har vi inte köpt det för vi vet ju inte hur det passar in i nya lägenheten vi skaffar. Men nu börjar jag bli så sugen att jag kanske inte kan låta bli. Vi får se hur det går...

Lillkillen låter som en gris när han sover. Han e snorig och värst är det på nätterna. Så illa att han inte kan sova med nappen eftersom han behöver andas med munnen. Han e söt min kille!

Erik

Var hemma hos kusin på lunch idag med moster och alla tre små killar. Erik, Elias och Milton. Erik är ca  6 månader äldre än  E  & M.  Och eftersom han e "storebror"  ska han ju ta hand om småkillarna. Han klappar dom på  kinden.  Kryper ner på golvet för att pussa på och stoppar in nappen i munnen på dem. Det är så otroligt underbart gulligt att se han göra det. Så liten men ändå så omtänksam. Puss på dig Erik!

Äntligen är helgen här. Ska bli skönt att få umgås lite hela familjen i lugn och ro. Ta en liten familjepromenad. Äta bullar, dricka kaffe. Njuta av våran första helg som man och fru. Och så ska jag försöka ta itu med alla fina presenter vi fått. Frågan är bara vart allt ska få plats. Massa saker som ska in så det betyder att vi måste stuva ut nåt av det vi har.. Spännande att se hur det slutar.

Jessica har startat blogg idag. Ska bla innehålla deras resa dem (Jessica och Melanie) ska göra till Turkiet i typ 3 månader. Skoj. Dock gillar inte Elias att dem åker så länge, dem kommer ju missa första krypet och massa annat skoj.

Hinner inte

Vill skriva, men hinner inte. Har en sov-värgande 8 kilos envis bromskloss i knät som (alla kvällar numera) värgar sova. Han är otroligt trött, men erkänner det inte. Börjar hans läggning vid 20.30 och han somnar allt mellan 22 och 24. Hoppas det går över snart, jag har INGEN egen tid numera. Unge!


Åhh dyk

Frasen man använder på babysimmet. Precis innan bebisen hamnar under vattnet. -Åhh dyk! Det var vårt första dyk idag, synd bara att Jonas som filmade hela dyket inte tröck på rec knappen. *korkat* Han stod med kameran så laddad och (trodde vi) filmade hela dyket. Men när vi kommer hem och skulle kolla ser vi att just den scenen inte är med...

Elias tänker inte sova ikväll tydligen. Han har legat vaken i sängen nu i nån timme och jollrat med sig själv. Har provat natta honom flera gånger, det slutar varje gång med att han plockar nappen ur mun tittar på mig med sina stora ögon och säger Ahhhhh mhhhhhh!

Träffa Annica och Josef i förgår. Knalla förbi dem och stannade til och snacka. Blev att vi umgicks nån timme. Annica har alltid varit min bästis storasyster genom åren. Men nu när man är lite äldre inser jag mer och mer att jag verkligen trivs i hennes sällskap och man nu kan benämna henne som sin egen kompis. Inte som sin kompis syster. Härligt!!

Bröllopet

Tror nog jag har hunnit smälta det mesta nu. Vigseln gick fint. Dopet likaså, bara det att Elias vägra sluta skrika om han inte fick mat. Så det var bara att amma honom mitt under dopet. Vad säger man, nöden har inga lagar. Våran lilla fest vi hade efteråt var alldles lagom tycker jag. Vi fick med lite av allt, live musik, god smörgåstårta. Ett tal och härliga tårtor. Skålade gjorde vi med. Det enda som jag glömde som gör mig lite ledsen är att jag glömde gästboken som gästerna skulle skriva en liten hälsning i... Men men sånt är livet. Mina blommor var nog dem vackraste jag sett!
Lite bilder från dagen kommer här! *njuter av att se*

               

SKÅL! Och tack alla som kom och gjorde denna dag som den blev, JAG ÄLSKAR ER ALLA!

Jag har gift mig!

Måste bara få berätta att nu har jag gift mig! Jag är numera FRU Severbrink. Har inte riktigt hunnit känna på orden, men det känns bra. Hela dagen var helt otroligt lyckad. Min son blev samtidigt döpt.

Ville bara berätta det, mer kommer!

Loppa

Vår käraste kissekatt har varit generös och plockat med sig loppor hem. Dessa har hoppat över på oss och bitit glatt på hela benen. Underbart så här dan före dan med rödbitna ben och allt. Skönt att man ska ha långklänning som täcker benen. Blir frontline ikväll!!

Imorgon smäller det, Jag ska gifta mig! Hjälp! Så underbart samtidigt som det är helt skitläskigt! Massa fixa idag har det varit, tårtor, smörgåstårtor, duka kyrkan, blommorna... Sitter här helt slut och hoppas på att jag får en god natt sömn utan massa läskiga konstiga drömmar jag haft senaste tiden, loppbett eller piggelin bebis. Bara sömn och inget annat. Är en stor dag imorgon. Näst efter Elias den största i mitt liv vill jag påstå.

Underhållande

Min blivande är en ganska rolig karl. Till middag skulle vi äta en sallad. Hemma hade vi basen, om man säger så... sallad, tomat, gul paprika och fetaost. Jonas säger att han springer till affären för att köpa nåt lite matigare til salladen och frågar vad jag vill ha? -Ta vad som helst, säger jag. Ok, han tar på sig och går. Vad har han då handlat för matigt och gott när han kommer hem? Jo en grön paprika och en sockerdricka!?! Jo det e sant! Det var hans ide på matigare sallad, e han underhållande eller?

Hämta ringarna idag, hämta kostym på kemtvätt och fick hem min klännig klar. Köpte blommor til borden och barnens mat. Nu fan e det nervöst. Tack alla snälla som hjälper oss så mycket!

Babysim

Var på vår andra simlektion idag. Och tror nästan det är det roligaste jag gjort med Elias. Han fullkomligt älskar att ligga ner i vattnet och plaska och leka. Nästa vecka ska vi göra första dyket (som jag för övrigt är så snäll och låter hans pappa få göra med honom.)

Annars har jag varit på promenad med två tjejer från min mammagrupp idag. Kul och skaffa lite nya mammakompisar att umgås med på dagarna.

Sen var det smörgåstårteshopping. Sprang med brorsan, Ella och Elias på coopen. Fick ihop allting tror jag. Gick himla smidigt, skönt! Tur att jag har så mycket hjälp. Åkte till mamma och lämna allting.

Sen hem och få lite fikasällskap av Jescan, Jonas skulle till lillebror och mecka dator. Idag gick även läggningen av Elias MYCKET bättre än det gjort tidigare kvällar. Då har det varit alldeles upp och ner.

Nu ska jag stryka soffkuddsöverdrag. Inte illa va =)

Fixat hemma

En inte alls så händelserik dag hemma, eller jo nu sitter ja och ljuger, nya köksluckorna kom idag, äntligen! Har tagit en före bild. Ska bara fixa en efter bild också med kameran ska ni få se hur snyggt det blev. Rolig hantverkare var det också. Berätta halva livshistorian sin på de tre timmar han var här. Det dracks kaffe och pratades friskt här. Va rätt kul faktiskt.

I övrigt har det vart en fixardag hemma med städa och sånt kul.

Nu börjar jag bli jobbigt nervös!

Stressilation

Nu börjar det närma sig minst sagt. Lördag smäller det. Mina kära tjejer tog med mig på hemligheter i går. Blev bowling och tre rätters grekiskt! Underbart kul! Tack kära vänner! Men ännu mer kul, och läskigt. Kryssning i höst med bara tjejerna utan bebis.

Va till stan och gjorde slutfinish på ringen. Hoppas vi den blir klar till lördag.

Imorgon 07.00 kommer våra nya köksluckor, ÄNTLIGEN!!

Och NU fick jag en bebis i knät, går inte att skriva då. Återkommer imorgon.

Helgen

Sitter ute hos min pappa. Tog med mig familjen och stanna här över natten. Det märks att sommaren är på väg nu. Vi åker oftare till pappa. Väl här så är vi utomhus i princip hela tiden. Vi kom vid 1 tiden igår. Och vi var ute från det att vi kom till kl 22.30 ungefär. Bara innte för att fixa lite med maten och så. Det e ljuvligt!
Grabbarna är ute och leker med motorsågen. Det har fällts 3 stora träd på tomten som nu ska bli ved. Elias ligger och sover i sängen så jag är inne och håller koll på honom. Passa på att ta mig lite datatid då =)
Men vi ska också ut en sväng nu, väl hemma sitter manju bara inne, på höjden med öppen balkongdörr.

Terrängpromenad

Igår gick vi på en liten promenad, blev en riktig terrängmarsch. Skog, stenar, backar, rötter ja allt sånt som är lite extra jobbigt. När vi knallar upp för en backe, Jonas med vagnen rullar lite före mig och jag kommer efter pustande och flåsande. Då slänger han den härliga kommentaren. HURRU, DET HÄR ÄR BRA FÖR DIG! Jo tack jag vet!

Var hemma hos Jonas syssling i dag. En urhärlig tjej på 3 år. Hon var väldigt engegerad i Elias när vi kom. Ville hålla vara med och hjälpa och leka. När jag byter blöja på han utbrister hon lite förvånat  -Titta, en snopp! När jag knäppt blöjan frågar hon lite fint, får jag se snoppen! Charmigt eller? Senare när jag ammar frågar hon förvånat -Vad gör han med tutten? Jag säger att hans mat finns där. Då sätter hon sig så nära hon bara kan och klappar mig på axeln och tutten samtidigt som hon iakktar Elias när han äter.

Elias sov till 9.30 idag, skönt med en sovmorgon. Snacka om att killen varierar sina tider. Skönt iof. Hans nya påhitt är att nypa hårt som tusan. Unge att redan lära sig bus. Måste lära han att det är AJAJ gör så himla ont.

Backstreet back

Valborgsfirande blev det väldigt lite av igår. Men dock lagom för mig. Var på iddag hos mamma och sen ner en sväng till parkleken Ådalen och kika lite. Min bror hade uppträdande med sina kompiar som Backstreet boys. Och eftersom det var mina absolut största idoler som liten var det kul att se honom uppträda som just dessa. Han är duktig Jocke!
Idag 1 maj är vi lediga hela familjen. Skönt! Stökar runt lite hemma och fixar. Elias vaknade 7 idag så vi har hunnit med en del redan. (Vi gav pappan sovmorgon, han är en riktig sjusovare och sov till tolv.)

I morgon är sista osa datum till våran lilla fest och det är några som inte svarat än. Ska bli kul och se om dem gör det i tid eller inte...

RSS 2.0