En 4årings funderingar

Elias har verkligen kommit in i en frågvis ålder nu. Och det är ju väldigt positivt. MEN det kan vara lite svårt för en liten mamma som mig att alltid ha ett bra svar på alla dessa frågor. Imorse var frågeställningen, vad betyder nästan, och vad betyder imorse? Och det kan ju låta som ett par enkla frågor men när man ska förklara det pedagogiskt för en fyraåring inser man att det inte är så lätt att få han att verkligen förstå ordens innebörd. Men han fortsätter att fråga tills han förstår. Och tillsluter sitter det. Klokfis till unge man har!!

Adventsgäster

Å så blev det flrsta advent i år igen. Dock inte med samma julkänsla som dom två senaste advent när snön legat vit. Nu var det regn och 10 plusgrader. Men vi pynta på för det. Men det som gjore dagen speciellt för inte minst Elias var att hans bästa kompis Anton med familj kom på lunch och fika. Och som alltid blir jag lika förvånad varje gång dom leker. Det är som att jag bara väntar på att "smällen" ska komma. Men den kommer inte, inte än iaf. Killarna har hysteriskt kul. Inte ett enda bråk, gnabb, tjäbbel eller sura miner. Skratt, skratt och åter skratt. Det ligger nog en poäng i det där med att han kallar Anton sin bästa vän. Den enda gånen grabbarna blir sura och gnäller det är när det är break up time. Ärligt talat blir jag fascinerad över hur dom lyckas komma överrens hela tiden i alla lekar. Vanligtvis i hans ålder går det snett på ett sett eller annat. Svårt att dela på en viss leksak eller båda ska ha samma gunga eller bara en liten hederlig vanlig knuff på varandra. Men det händer inte med dessa två, och då har dom ändå lekt både inne och ute flera gånger.

Mamma Sofia som för övrigt är en underbar hobbyfotograf har alltid kameran med sig. Så senast vi var där lämna jag över en usb-sticka och bad och få lite fina kort från tillfällena som vi varit tillsammans. Och det hade hon fixat till nu. Så glad jag blev. Och det här kortet är nog ett av mina favoritkort må jag säga


Löningslördag

I morgon börjar julen officiellt. Imorgon är det första advent. Så idag begav vi oss först till ikea för lite diverse inhandling av ljus, julprylar och även lite julklappar. Folk tyckte vi var tokiga som åkte till ikea en löningslördag som denna dag men det var inte alls speciellt överdrivet med folk. Ingen kö till maten alls, kassorna var det lugnt och det mesta vi skulle ha fanns. Så det var inte alls ett dåligt drag att åka. Grabbarna åkte sen och lämna mamma som följde med och jag lämnades på coopen för lite handling. Gissa om jag har laddat med "julmat"?!? Vörtlimpa, glögg, julmust och pepparkaksfil bla. Sen lite vanlig tråkig mat också. Allt sånt man bara måste ha. Nu sitter jag i soffan och vilar öronen lite. Imorgon kommer Elias bästa kompis med familj. Så det gäller och ta vara på dom tysta stunderna man får.

Utlånad

Ja det har inte varit en frivillig paus i skriveriet. Brorsans dator pajade så jag lånade ut min lap top till honom. Vi har ju både en stationär dator och en extra lap top hemma. Så precis lägligt så börjar den stationära strula när jag ska surfa på den. Jaja jag tar den lilla tänker jag. Men på den är det operativsystem Ubuntu och på det kunde jag inte logga in på bloggen så det var bara att gilla läget och vänta. Men nu så, idag vae jag hos Jocke och hämta tillbaka min egen lappis. Skönt!

Så hur har veckan varit då? Den började som det tidigare veckorna. Sjukt! Bihåleinflammationen hade vandrat över till dom friska bihålorna. Vakna på söndagen med extrem värk igen. FAN! Hur kan det vara möjligt lixom?! Så det var bara att boka en ny tid hos läkaren. Fick en tid samma dag och gick in, satte mig, läkaren kom. Konstaterade att jag behövde pencilin och så gick jag igen. Välinvesterade pengar, eller? Iaf nu är det äntligen på väg att ge med sig helt och jag börjar känna mig som människa. Så jag har passat på att träffa lite vänner igen. Hem till Mia och fika och låta barnen leka i onsdags. I torsdags var jag hemma hos Jessica och fika lite. Hennes Fo har anlänt till förorten och det var kul att äntligen få träffa honom. I dag har jag och Mia varit hemma hos hennes mormor och ätit våfflor och druckit kaffe.

Så det var det, lite rörigt känns det som men det ska det bli ordning på, hoppas jag...

Mittemellan-kalas

I går firade vi grabbarna med mina tjejer. Emil har fyllt och Elias fyller och för att det inte ska bli alldeles för mycket på dagarna dom fyller så tog vi ett tillfälle så här mittemellan deras födelsedagar. Det bjöds på köttgryta med ris, sallad och vitlöksbröd till middagen och pepparkakcheesescake med lingon till kaffet. I presentern fick Elias lego och Emil en randig pyjamas. Nöjda som få. Elias bygger och bygger, Emil öppnar kartongen pyjamasen låg  och plockar i och ur pyjamasen den hela tiden. Det behövs inte så mycket för att göra en liten kille nöjd. Tjejerna stanna och kolla Så mycket bättre och lekte med kidsen.

Idag söndag starta vi dagen på lågvarv. Barnen va lite trötta efter kalset igår och jag är ju inte fri från min bihåleinflammation än. Vi tog en sen frukost. Elias kolla Disneydags på tvn. Hela familjen lulla runt i pyjamas hela förmiddagen. När förmiddag övergick till eftermiddag gjorde vi oss iordning och åkte hem till mamma. Leka äta och fika. Båda mina bröder kom också så det blev (nästan) hela familjen samlad. Elias tycker så mycket om sina morbröder, sin mormor och sin morfar så lite enkla okomlicerade familjemiddagar är alltid en fullträff.

Men Elias lyckades avsluta helgen lite tokigt. På nåt konstigt sätt lyckades han få in fingrarna och klämma dom bakom en av våra dörrar och han fick inte ut dom. Han skrek i ren panik och smärta på en och samma gång. Blev själv lite skärrad. Tillslut så lyckas Jonas lyfta av dörren och han kommer loss. Han älskar att testa och utforska min lilleman, men va tokigt det kan bli ibland.

Breaking Dawn

Efter läkarbesök och vila i tisdags, trotsade jag mig själv och gick hem till Jessica. Vi åt middag och hängde en stund. Sen var det dags att bege sig mot centrum och biografen. Det var nämnligen premiärdags för sista filmen i Twilight serien. Just denna kväll visar dom på tisdagen alla filmer. Vi kom så vi såg trean först. Sen ut å lufta lite för att kl 00.01 gå in igen och kolla premiären av fjärde filmen. Den var bra, jag gillar varulvarna mest tror jag. Dom har dom gjort ett bra jobb med, tänk att få gulla med en sån mjukis.

Hemma igen vid 2.15 och då var det bara knallfall i säng. Onsadgen fick Elias vara hemma med mig. Så vi hade en lugn dag hemma. Skönt att inte behöva klä på sig och gå ut på morgonen även fast man var vaken. Bara kunna gosa ner sig i soffan kolla barnprogrammen med lilleman och ta en sen frukost.

Tillbaka på noll, nästan...

Och när man tror att allting är på väg att vända och man känner sig lite bättre så vänder det igen och igår började jag känna mig sämre och febern smög sig på. Inatt vakna jag flera gånger med vad jag trodde var tandvärk och huvudvärk och så lite feber. Men nej det visa sig efter ett läkarbesök idag att jag fått bihåleinflammation. Kom iaf hem med lite mediciner så jag hoppas verkligen att jag ska få bli helt frisk snart. Less på detta nu...

Äntligen vänder det

Äntligen har jag börjat komma på benen igen. Tillbaka på banan. Har egentligen inte alls haft tid att vara sjuk men det är väl ingen nyhet att det inte går och styra över och alltid kommer som ett brev på posten. Missade föräldramötet på dagis förra veckan. Det hade jag velat gå på, lite uppdatering om vad som händer i Elias vardag, men men det får jag hem som ett brev sen. Bättre det än inget alls.

Emil har också varit jättesjuk i veckan som varit. Vet inte om han också fick nån influensa. Men troligt vi har varit ungefär lika dåliga han och jag. Jonas fick vara hemma från jobbet för att ta hand om oss. Jag klara verkligen ingenting. Gjorde absolut inget annat än åt och sov. Fy va jobbigt det har varit. Både jag och Emil verkar ha fått oss en härlig hosta som dröjer sig kvar också. Får se när det släpper. Nä nu blir det soffan igen. Känner mig fortfarande rätt mossig och slut i kroppen.

Inte så lite heller

Och det var inte så lite sjukt heller, jag har ju åkt på influensan. Fy i gatan så dålig jag har varit. Inte orkat nåt. Legat som ett lik i soffan tills idag. Idag är första dagen jag faktiskt har stått på benen någorlunda. Men jag är inte alls frisk än. Känner efter en liten stund att kroppen blir helt mör, som en kokt spagetti som trillar ihop. Elias sover hos mamma idag så vi får lite lugnare och han får lite roligare. För man känner sig bra hemsk när man knappt orkar krama sitt barn som bara vill ha lite mammakärlek. Men snart hoppas jag verkligen att jag är på banan igen, och då kan vi kramas i all oändlighet.

Sjukt!

Har sen igår tänkt skriva om helgen, men orkar inte. Jag är sjuk! Feber, snor, hosta och inte gör det saken bättre heller att Emil är lika sjuk han och har det jättejobbigt på nätterna. Inatt var vi uppe mer än vi sov han och jag. Så jag går bara ur soffan när det är absolut nödvändigt idag. Hoppas det väder snart, fy vad jobbigt det är och vara sjuk. Inte min melodi det...

Mina pojkar



Hittade den här bilden när jag kolla igenom lite gamla bilder. Mina fina pojkar
vad jag saknar dom. Sigge sittandes på ett moln just nu sällskapar med Zorro.
Morris som lever loppan i skogen hos pappa. Han har det så bra nu som bara en
katt kan.


Ledig fredag

Idag är Elias hemma, Jonas också. Jonas har halvdag på jobbet, så han passa på att ta en halv semesterdag och få lite ledigt. Så jag och barnen åker till Ekerö och leker lite. Jonas åker till sin mamma och hälsar på. Sen kommer han och hämtar upp oss och vi kör lite fredagsmys på hemmaplan. Mmm härliga fredag!!


Kalaset

Så kom söndagen och det var dags för 1 års kalas. Drog ner lite på antalet gäster denna gång. Vanligtvis drar kjag till och bjuder in i princip hela släktskapet och vänner. Men jag kände att det blir för mycket. Och det är ju inte riktigt så att Emil fattar att det är för hans skull folket är här. Så efter lite avhopp så slutade det på 6 vuxna och 4 barn. Ganska perfekt faktiskt. Vi kunde alla sitta tillsammans vid köksbordet och fika. Emil var väldigt nöjd med sin tårta. Den åt han mycket av. Alldeles själv. Presenterna var sisådär intressanta. Alla utom en. En gåbil, den har det varit stor kamp om. För den bilen gillade storebror minst lika mycket som ettåring som fick den gjorde. Så slutsumman av det hela var en bra söndag med en nöjd ettåring.




RSS 2.0