En rullator också?

Imorgon åker jag och barnen till landet med mamma. Jonas kommer på fredag efter jobbet. Och då jag ska åka med barnen kommunalt och möta mamma vid båten har jag funderat på hur jag ska få med mig allt, min underbara bror ställer visserligen upp och hjälper mig in till båten men det är fortfarande en hel del saker som ska med. Så jag bad min pappa som skulle hit idag att svänga förbi IKEA och köpa en shoppingvagn eller dramaten som den också kallas. Perfekt att packa i så man slipper kånka massa påsar. Det första pappa säger när han öppnar dörren är, Varsågod, vill du ha en rollator också? Ja jag tror han fick fram sitt budskap men skit samma om jag ser ut som en 70 åring. Jag slipper släpa! Haha!


Skriker alla barn?

Jag undrar varför folk "tar för givet" att alla barn skriker och bråkar på natten. En dam i butiken jag träffa idag berömde fina Emil så som alla gamla tanter gör. Lite skämtsamt fråga hon om hon inte kunde få honom. Näe sa jag. Inte ens när han skriker på nätterna säger hon då. Men han skriker inte på nätterna. Jasså inte?

Och det slog mig att folk antar alltid att små barn skriker på nätterna. På BB får man info om att vakennätterna börjar på allvar nu. Men majoriteten av mammor jag känner inklusive mig själv har barn som sover gott om natten. När jag har en jobbig natt då knorrar Emil fyra gånger per natt och vill han sin napp. Jag måste gå upp till hans säng ge han hans napp (en gång per natt hans ersättning) och vara vaken i max 5 minuter sen sover vi gott igen. Men detta verkar mer i folks ögon vara ovanligt och lyxigt. Rätta mig om jag har fel men jag tycker dagens bebisar sover på nätterna.


Festligt värre

Denna helg består av barnkalas. Igår var det Liam som firade sin 5 års dag. Hem till Nicole och Anthony. Äta korv och sen tårta och fiskdamm till barnen. Mycket barn var det. Elias är lite rolig han, för den killen som jag känner är en framåt tuff kille som på tex dagis har lite av en ledarroll och driver laget. Men igår på kalaset var det en tyst försynt kille som inte våga röra sig ur köket. Gå in och lek med barnen säger jag, nej mamma jag är blyg för barnen. Efter mycket om och men vågade han gå in till slut. Och han satt mest för sig själv och lekte med bilar. Det var när dom flesta barnen gått som han våga lite mer och lekte med Liam och hade kul.

Idag ska vi till ön och fira min lillaste kusin. Erik blir 4 år. Så mer kalas, mer tårta, mer kaffe till folket.

Men först ska jag och mamma till Plantagen och kolla om vi hittar några fina blommor till vår nya blomlåda på landet.

Sommar och sol!


Landet i bild












Projekt Hemma!

Är egentligen helt övertrött men jag gillar verkligen den här lilla stunden på dygnet när alla ligger och sover, jag är vaken själv.

Sitter och spånar på lite projekt hemma och hur jagvill ha det hemma. Jag har lite att göra. Jag ska måla om och inreda en av Elias garderober. Ska bli en myshörna. Vi var och köpte färg igår jag och lilleman. Han valde färg själv. Tre färger valde han och dom fick han också. Ska plocka upp spackel från källaren imorgon och sätta igång i den mån Emil tillåter.

Sen är det sovrummet. Har fixat ett nytt överkast till sängen nu. Måste bara hitta gardiner och lite kuddar som passar. Tycker om mycket tavlor och "konst" på väggarna också. Gärna egenhändig konst. Tror det ska bli naturmotiv jag tagit själv med vita ramar. Just nu är det så kalt och tomt i sovrummet, tror lite bilder med härlig färg kommer ha en inbjudande lugnande effekt.

Sen är det hallen. Har hittat en sitt/förvaringsbänk och en spegel jag vill ha. Det blir det sista projektet. Vet inte om det ska vara i lillhallen eller den stora bara. Blir till och måtta lite och så får vi se sen.

Och så leta lite på blocket efter en brun byrå jag vill ha i hallen. Jobbigt att dom har slutat sälja den på ikea sverige men den finns i usa. Ska man behöva åka dit och handla den då? Iof det är ingen resa jag skulle banga på ;-)

SÅ mig gör det inget att jag är hemma nu. För saker finns det att göra.


Kanske nånting sånt på sovrumsväggen


Rörigt

Idag var det dags för posthämtning hos Annett. Lika jobbigt som innan. Man blir påmind varje gång man kommer dit av det man inte längre får vara ned om. Jag hade med mig Elias idag och jag vet inte, jag fick en känsla av att han inte riktgt minns henne och lägenheten. Han sa flera gånger att det var gammelmormor som bor där. Nej farmor säger ja. Men det verkar inte vara nåt han reagerar på. Han verkar minnas leksakerna hon har, och en virknål han alltid snodde av henne när vi va där. Men han prata inte alls om henne som person. Han konstatera att hon inte va hemma, inget mer lixsom. Det var nog bra för mig att han var med idag. Jag börjar alltid grubbla och deppa över allt som hänt, men det är svårt att göra det med en glad snackfördärvare vid sin sida.

Varför mamma?

Jag och Elias gick en promenad efter maten. Lite handling och posthämtning. Vi var borta i ca 1.5 timme. Under hela den tiden har han babblat non stop. I ett har han pratat om allt och inget. När vi närmar oss hem frågar han mig Mamma du säger bara jaha och mmm varför? Ja vad säger man? För att du står för snacket lixom.

Dumma katt

Helgen på landet har varit underbar. Lugn och harmonisk. Leka, grilla, påta i trädgården, vilat, och druckit kaffe. Precis som en helg på landet ska vara. Katterna var så klart med. Men vi kom bara hem med en katt. Speedy tyckte landet var väldigt läskigt. Vi släppte ut henne och hon gömde sig. Men vi fick tag på henne och plocka in henne och tänkte att det är bäst att vi har henne inne eftersom vi är där så kort tid. Men tror ni inte kattskrället lyckas öppna altandörren och smita mitt i natten. Vi såg henne på lördagen men fick inte tag på henne. Hon vill inte bli plockad, svarar inte på tilltal och gömmer sig väl. Och det känns inte bättre och veta att grannen trodde sig se henne nu ikväll när dom åkte hem.

Dumma katt, hoppas bara hon håller sig vid liv och kommer tillbaka till nästa helg. Då skulle snälla grannen som ska vara ute gå och ropa och ta med henne hem om dom hittar henne. Dom kan ju stänga in henne i ett av våra småhus. Åh känns som jag övergivit lilla stackars Speedy


Premiärtur

Idag blir det premiärtur till landet. Så helgen spenderas på söderö med mamma, make och barnen. SKÖNT! Men nu packa det sista. Sen hämta barn på dagis och invänta bilen.

Jag kan om jag vill

Emil har bråttom fram. Idag inte ens 7 månader gammal ställer han sig upp för första gången. Jag hänger inte riktigt med lixom. Han kan knappt sitta själv, men han börjar ställa sig upp själv. Vilken typ. Bråttom har han och jag sätter hjärtat i halsgropen titt som tätt eftersom han inte har nån styrsel alls och landar platt fall när han tppar balansen. Men jag har hört om nåt ordspråk.. Övning ger färdighet.

Å pappa å jag, å brorsan å jag...

Busarna vaknar. Upp och hoppa, dricka kaffe packa matsäck till Elias. Lämning på dagis hem och vänta. Klockan tio kom pappa med bilen. Vi åkte och hämta upp min stora lillbror. Mot Ikea och lite frukost. Sen en i lugn och ro titta runt tur på Ikea. Tur för oss att vi har en sån go pappa, det blev lite shopping för alla. Vi tog oss till Stadium och Hemtex för mera shopping. Skor till pojkarna, jag köpte ett sängöverkast och pappa lite sängkläder. Sen Max för lite lunch. Avsuta med en visit på Elgiganten. Ville kolla ett elektriskt rivjärn som Moulinex gör reklam för. Och jag gilla verkligen det jag såg. Ett sånt ska införskaffas vid tillfälle. Sen var det hemfärd och hämta på dagis dags. Emil har hängt mycket hos morbror. Och morfar sin med för den delen. Det är inte ofta vi gör en sån vardagsutfltkt tillsammans. Vanligtvis när det ska gås på ikea är det fort in, plocka på sig det man ska och ut. Men det var pappas idé och brorsan hade inget vettigt för sig idag heller. Så en härlig familjeutflykt kändes nödvändig idag.

Vinterblomma

När vi går till dagis har Elias sagt att han vill plocka en vinterblomma. Har inte riktigt förståt vad han menar fram till häromdagen då kommer han med en maskros (den som är utblommad redan, inte den gula). Titta mamma en vinterblomma. Nej så heter den inte säger jag. JO MAMMA! Titta det är snö på den.

Så fel, men ändå så rätt

Schlager, Ekerö och lasange

På fredagen efter hämtning åkte jag och barnen till Ekerö. Stanna på middag lite rosevin, babbel och övernattning. Skönt att komma hemifrån lite så man slapp sakna katten så mycket.

På lördagen var det schlagermiddag hemma hos Mia. Tacos till mat, cupcakes till kaffet och Eurovision song contest till kvällen. Trevlig kväll, bra låtar men jag blev så trött efter maten. Delvis för man proppa sig full med godsaker dels för allt som hänt. Men det va så trevligt där så jag kolla klart alla låtarna och gick hem så jag kunde kolla slutrösterna hemma och dyka ner i sängen sen.

Söndagen blev en såsa-i-pyjamas-nästan-hela-dan dag. Elias var för en gång skull lugn och beskedlig. Han kolla Bamse, lekte lite med sina bilar. Satt i soffan och kramades. Så det gav mig möjlighet att bara göra inget. Jonas var iväg och hjälpte pappa med inköp av dator. Till kvällen gick vi hem till mamma och käka lasange. Timmys önskemål. Så söndagen avslutades med familjen på trevligt sätt. 

Hemma är det fortfarande tomt. Speedy undrar vart Sigge är, hon ropar på han. Det är som mamma sa; ser man en svart tröja i soffan så tänker man att kolla där ligger Sigge. För att sen inse att det var ju bara den dumma fula tröjan. Vissa säger att det "bara" var en katt. Dom kan få göra det. För mig var det så mycket mer. Så väldigt mycket mer. 

Jag saknar dig så det gör ont!

Det ekar tomt i fotänden på Emils säng. Det hänger ett halsband i hallen som ingen längre använder. Det som inte fick hända men som jag kände på mig hände ändå. Du var så sjuk så du fick ta tåget till Nangiala. Imorgon skulle du fylla 10 år. Du skulle få godis och firas, Sigge jag saknar dig så mycket, du har funnits vid vår sida hela mitt vuxna liv och nu är du borta. Du var den enda jag ville ha, men det var dig dom var tvugna att ta. Min älskade fina Pigge pojke. Jag gråter när jag skriver, det gör ont.




Oroligt

Idag på eftermiddagen märker jag att Sigge, min fina Sigge inte riktigt är sig själv. Han mår inte bra och jag har ingen aning om vad som är fel. Han vill knappt röra sig, ligger bara på ett speciellt sätt och andas tungt. Vi har sagt att vi ska avvakta över natten, men min magkänsla säger mig nåt jag inte vill tänka. Att detta inte är bra. Så jag går och lägger mig med en oro om Sigge. Snälla Sigge häng kvar!


Sann vänskap

Elias har ganska precis kommit in i åldern där man faktiskt har kompisar som han leker med. Det har han varit för liten för innan. Han har ett par stycken som jag skulle vilja kalla för hans vänner. Som han leker fint med, och verkligen har kul med. Igår träffa vi en av dessa vänner, Vanessa. Dom har funnit varandra genom dagis. Men vi ses en del utanför dagis också och dom leker väldigt bra tillsammans utan att komma ihop sig och bråka. Däremot gör dom rätt mycket bus när dom leker. Det går bättre utomhus än inne. Mer bus inne.

Sen har vi Anton som vi träffade idag. Anton och Elias har inte lekt så värst många gånger. Men dom gånger vi träffas har dom så kul tillsammans. Elias är inte alls blyg som han har en tendens att vara annars. Vi träffades i en lekpark idag Ådalen. Killarna lekte, skratta och satt ner i sanden och bara prata med varandra, jag ville så gärna vara en liten fluga just då så jag kunde surra fram och lyssna vad som sas. Det som slog mig efter lekens slut var att jag sa inte till eller skällde på Elias en endast gång, inte en gång under 1.5 timmes lek. Och inga konstigheter när vi skulle gå hem heller. Det har aldrig hänt förrut, aldrig. Det måste ju säga nåt om både barnen och deras mammor. Alla är vi av samma skrot.

Han var så slut efter maten, så när jag kommer in i hans rum ligger han så här. Å då prata jag med han typ 3 min innan jag hitta han så. Älskade fina bästa barn


Verkligen överallt

Jag har ju berättat för typ alla att Speedy svärmors katt som vi har nu är lite too much. Hon är överallt hela tiden. INGENTING undgår henne. Jag trodde att vår Morris var ledande i nyfikenhet och upptäckarskap. Men han trillar ner på en andra plats. Vi har hans överman och hon är makalös, mest charmig men ibland känns det bara som man vill pynta ner henne i soporna eller nåt. Så här går det till när jag hänger tvätt hemma. Ett litet exempel på alla hennes upptåg;


Grattis oss

Idag är det tre år sen jag stod vid altaret och (nästan ljudlöst) sa ja till Jonas. Mycket har hänt under våra tre år som gift, men det bästa är min fina bebis, och sen vår lägenhet. Puss på dig min fina prins!
Jag älskar dig!



BUS!

Jag heter Emil, jag är 6,5 månad gammal och jag har börjat göra jätte mycket bus. Min storebror blir jättearg på mig när jag ligger på hans bilmatta och rör hans bilar. Mina katter blir arga när jag vänder upp och ner på deras klösbräda. Min mamma gillar inte när jag rycker henne i håret och bits på fötterna. Och min pappa gillar inte när jag försöker hjälpa han med tekniken, men jag jag är Emil och jag är bara glad!


På plats

Äntligen har jag fått Elias bokstäver på plats. Och med det har jag fått lite inspiration till sovrummet. Ja vi får se, har börjat få lite tankar om hur jag vill ha det i sovrummet nu, färger och så. Iaf vårt rum kommer sen, här kommer Lillemans rum, fint som bara den.


Skansen

Igårkväll ringde mamma och fråga om jag och barnen ville komma med till Skansen imorgon. Min första tanken var bara nej nej nej, orkar ingenting, Vill inte. Efter flera intensiva dagar med bakning, handling, planering och stress ville jag bara ligga på soffan. Men hur ofta får man det som småbarnsförälder och det var ju varmt och solsken idag så det var ett självklart val. Iväg skull vi, så kläder på kroppen och frukost i magen gav vi oss iväg. Bara at få åka tunnelbana och spårvagn gjorde Lilleman lycklig. Sen alla djuren, akvarium, lunch i solen, lek i lekparken och karusellåkning gjorde inte saken sämre. En lyckad dag med andra ord.








Vi äro alla tre

Jag hyser stor kärlek till mina bröder. Jag är som en lillmamma, extramamma till mina små fina pojkar. Jag är väldigt glad att jag har syskon, och att jag har en sån bra kontakt med dom. För vem säger att bara för att man delar kött och blod måste man tycka om varandra. Jag har flera exempel på såna fall. Och det är tråkigt när det blir så. Tex så känner jag inte min farbror. Jag vet vem han är, vad han heter och jag skulle känna igen han om jag såg han. Men det är ungefär det. Inte mer. Det är den relationen min pappa och hans bror har, obefintlig. Så Timmy och Joakim, tack för att ni är ni. Jag älskar er och vare sig ni vill eller inte kommer jag hönsa vidare och läxa upp er :)


Emils dop 7/5-11

Kl 12 slog klockorna i kyrkan. Efter det gick jag Jonas, Jocke och Micke in med Emil till dopfunten. Prästen döpte Emil och det blev som sagt Micke och Jocke som blev hans faddrar. Familjen och vänner en skara på 31 personer var samlade. Efter dopet samlades vi i vardagsrummet. Jag hade gjort smörgåstårtor, kärleksmums och kakor. Caroline hade bakat en morotskaka och chokladpinnar. Det fikades, skrattades, pratades, och öppnades presenter. Fina presenter fick han också. Mycket fina kläder, sina första snygga Nikeskor. En tavla, sängkläder, en tripp-trapp stol, en ram och en Paddingtonbok. Jag fick mycket bra hjälp i kyrkan så jag slapp stå i köket hela dagen. Är nöjd med dagen och vill tacka alla som kom och var med oss.












Avklarat

Ett dop avklarat. Allt klaffa hur bra som helst. Hemma nu med massa påsar, matrester, kakor och presenter. Kort ska samlöas in och sorteras, presenter ska tittas på och påsar plockas ur sen ska jag sätta mig ner och visa i bilder hur bra dagen var. Tack alla underbara som kom och var me oss idag.

Medvind

Igår hade jag faktiskt turen på min sida. För ett tag sen hittade jag ett par byxor jag bara älska. Men det lixom ville sig inte med dom. Så igår gick fjärde paret sönder. Fatta, fyra likadana byxor har alla gått sönder på olika ställen fast med liknande fel. Så nu kände jag att det får räcka. Orkar inte hålla på mer, hur mkt jag än gillar dom. Så jag sa att pengarna tack. Och dom gick verkligen sönder på rätt dag. För samtidigt hade jag hitta en klänning jag blev förälskad i. Men eftersom vi har dop och allt denna månad så kände jag att lyx som en ny klänning har jag inte råd med. Men då byxor och klänning kosta på kronan lika mycket så jag bara bytte lixom. Och samtidigt tänkte jag att jag ska ta med en väska jag köpte innan vintern som gått sönder. Hitta såklart inget kvitto (jag som är så noga med att spara kvitton), men kände att det får bära eller brista. När jag kommer säger dom att utan kvitto får jag tillbaka summan som va när väskan reas ut. Så betala 150 och får tillbaka 30. Fine tänkte jag. Bättre än noll jag har ju inge kvitto. Så jag säger att det är ju bättre än inget eftersom jag såg att ni hade samma väska som gått sönder nu fast i annan färg. Och då blir det lite billigare om jag köper den. -Men jaha, så du vill ha den väskan!? Så det slutade med att dom böt väskan till en ny likadan. Skillnaden var inte stor direkt. Den trasiga var i mörkrosa och den nya i röd. Underbart.


Min sommarkärlek


Planering

Just nu är det mesta bara dopplanering som snurrar runt i huvudet, smörgåstårtor, kakor, dopklänning, är kameran laddad and so on, men jag tror att det ska gå vägen.

Och imorgon är också en väldigt speciell dag, vilket i sin tur gör att jag ser fram emot torsdagen väldigt mycket.

Det är väldigt rörigt i skallen, positivt rörigt, men dock rörigt. Jag får inte riktigt ner nåt på papper. Jag ska nog skicka ett sms till en betydelsefull person så kanske det blir lite mindre rörigt.

Pga damm

Elias och mamma har ett samtal imorse
Mamma jag är ledsen
Varför då?
Jag vill åka till pappas jobb, nu e jag ledsen och jag tycker inte om dig.
Nähä det låter ju tråkigt.
Men jag tycker om dig sen.
Va skönt och höra
*snyft snyft*
Mamma, jag tycker inte om Jocke heller.
Nämen varför inte det då?
Men det är damm på hans tv!!
Jaha, oj då

Under learning

Orginal


Ur photoscape


Har precis ikväll börjat lite med detta program efter tips av en god vän.
Hoppas jag lär mig lite nu så jag kan få göra mina egna collage och fina
omgjorda bilder.


Och det är dessa som gör livet värt att leva




Love of my life


OSA!?

Osa på en inbjudan sätter man väl av en anledning? Idag är det sista dagen för svar till dopet vi ska ha på lördag. Och det är 7 pers/fam som inte svarat. Det tycker jag är för många. Känner mig lite besviken. Det är ju famlj lixom. Fast det spelar ingen roll om man är familj eller inte, av respekt för de som bjuder till fest svarar man. Antingen ja tack, eller nej. Svårare än så är det inte.

RSS 2.0