Torsdag redan

Tiden har bråttom. Har nu varit hemma i två veckor. Och det är full sula hela tiden. På min "vilotid" passar jag på att rensa och packa hemma. Linneskåpet är tomt. Sänglådan tom och halva garderoben är nerpackad. Sen så hjäler vi Jocke med hans flytt också. Jonas har målat med Jocke i veckan. Idag var jag till Skanstull och bytte Elias gympadojjor jag köpte åt han förra veckan. Blev mycket bussåkande.

Idag var vi förbi nya lägenheten också och det kändes jättebra. Gillar den mer och mer hela tiden. På måndag ska vi gå och välja lite tapet.

Fick besiktningspapprena från vår besiktning också. Det som jag trodde vi skulle få nedslag på gick som normalslitage och det blir nya tapeter och golv men det står hyresvärden för. Vi slipper betala, SKÖNT!

Why so?

Den enda gången som man inte har pengar över, som just nu. Då ska man lyckas hitta nåt man vill ha. Jag förstår det inte... Har senaste tiden haft det rätt bra med pengar. Men just precis nu (och ett tag fram kan jag tänka mig) kommer det inte vara lika gott ställt, vi ska flytta det är inte gratis och så jobbar jag inte vilket inte gör att jag får mindre pengar. Det är då man hittar sånt som inte är överdrivet nödvändigt, men sånt man vill ha.
Gick igenom HM igår och hittade en jättefin skjort-tunika och en mysdress som jag föll pladask för. Hade jag hittat det för en månad eller två sen hade jag köpt det omedelbart. Nu vågar jag inte. Varför ska det alltid vara så?

Snart blir det lägenhetsbesiktning. Vi får se hur det går...

Klädkammaren

Idag tog vi tag i ett av de stora projekten. Klädkammaren. Började lite försiktigt med alla jackor och sånt som hänger därinne. Sen tog vi en lunchpaus och Elias sov middag. Sen gick Jonas över med han till mamma och vi drog ut hela klädkammaren och sorterade, packade i kartonger och kastade massa. Så nu är där bara en massa fulla banankartonger med kläder och prylar. Det enda som är kvar är kläderna vi använder i dagsläget. Så det känns skönt att ha tagit itu med ett av det stora projekten. Det andra och största projektet är källaren. Får se om vi tar det nästa helg kanske. Iaf börjar, men det är så mycket stora grejjer där inne. Men men, det måste göras och man får ju inte direkt mindre att göra ju längre tiden går. Skönt iaf att brorsan flyttat hit och är i princip granne med oss. Vi får låna hans källare och förvara våra grejjer i.

Efter rensningen gick vi hem till mamma och åt middag. Härlig söndagsstek med sås och potatis. Sen hade ju donutbilen parkerat i Vällingby, så vi köpte ju såklart med oss lite fika till kaffet. Nu sitter vi här. Jag i soffan framför tv å data med värmedyna för min onda rygg. Jonas sitter på golvet och strimlar papper som ska kastas. Vi hitta två kassar med papper som ska strimlas innan det kastas.

Cider och karameller nu.

Godkända

Ringde SvenskaBo idag och kollade hur det går. Vi är godkända för nya lägenheten, så denna som vi bor i är nu uppsagd och det blir besiktning på tisdag. Tror vi kommer få nedslag på tapet i vardagsrum och hall. Sen också väggen i köket, men det anser vi är nåt SvenskaBo ska stå för och inte vi eftersom väggen har blivit så ful pga en hylla som inte höll för väggen. Vilket vi tycker en vägg borde klara. Ska bli intressant och se hur det slutar. Jonas har varit i en butik och hämtat några banankartonger och massa flyttkartonger från mammas jobb. det finns en här hemma som är lycklig över dessa. Han har godkänt kartongerna iaf.







Åkte till stan efter lämning idag med Mia. Hitta riktigt fräscha skor till mig och Elias. Ett par Puma till killen och mina Reebook favoriter. Har hittat en skitbra affär på Söder, Igor Sport om man ska köpa gympadojjor. Och ett lite dyrt men hur underbart kondis som helst som låg alldeles brevid. Så där stanna vi och luncha. Dit vill jag gå mer.

Eliott

Middagen serveras och ställes fram på bordet. Elias får sin portion och äter gladeligen upp den. Jonas säger va det gott med älgkött? Mm svarar han med munnen full av mat. Strax därpå säger ungen, Pappa, kan jag få mer Eliott! Eliott?? Eliott och pekar på köttgrytan. Underbar han är!

Envisheten själv

Elias har nu nått den mest envisa punkt jag varit med om. Han vet så väl vadhan vill så man blir nästan tokig. Morgonen börjar
- Mamma jag måste ha den blå nappen.

- Jag vet inte vart den är kan du ta en vita?
- NEJ MAMMA, DET GÅR INTE MÅSTE HA BLÅ.

Dagens första, sen kommer nästa
- Mamma kan jag få mjölk i flaska?
- Javisst kan du det.
- NEJ MAMMA, FEL FLASKA INTE STORA DEN LILLA!!
- Men vännen mamma vet inte vart den lilla är, kan du ta den stora?
- JAG MÅSTE HA DEN LILLA

Det blir lite tårar och skrik men morgonen fortsätter, frukost.
-Elias, det är frukost
-Jag ska inte ha rukrost
-Jo kom nu, du måste äta nåt.
-NEJ INTE RUKROST!

Okej, jag sätter mig och äter och efter en stund kommer han in.
-Vill du ha frukost nu då?
- Jag ska bara ha slinger ingen jåjurt.
-Ska du inte ha yoghurt alls?
-NEJ BARA SLINGER!
-Lite mjölk då?
-Ok, bara lite.

Och det här innan klockan ens slagit åtta på morgonen.

Nära men ändå inte

Har precis tvättat upp alla minsta kläder till bebisen. Dockkläder känns det som. Så små. Ska passa på att packa bb-väskan också tror jag. Har ju insett att det är inte speciellt långt kvar nu. Tror att jag har förträngt lite att det snart är dags. Och eftersom det KAN gå ganska fort denna gång så kännns det skönt att vara klar med vissa förberedelser. Ska packa tvål/schampoo denna gång då det dom har på sjukhuset är rätt trista. Och apelsinchoklad, det är jag torsk på just nu. Ett par kallingar till Jonas också. Eftersom man inte vet vad som händer och hur länge man blir kvar. Sist hade jag glömt packa allt till Jonas och han tyckte väl det var sådär kul och komma ut nyduschad men inte ha nå rena underkläder.

Ringde Svenska Bostäder idag också, hon hade alla våra papper framför sig och skulle gå igenom det idag och ringa åter imorgon och då får vi veta om vi får ett säkert JA till att flytta. Vore rätt skönt så man kan komma igång med hela proceduren. Har inte velat börjat med nåt här hemma förräns jag har fått ett säkert besked, även om det inte ska finnas några hinder för oss skulle det kännas så snopet om vi börjar packa och så är det nåt som ska strula.

Frukostmöte

Här är det samling varje morgon.


Måndagmorgon

Det är måndagmorgon och jag är inte på jobbet. Det känns så skönt. Jag har from idag påbörjat min ledighet. Så nu blir det inte jobb förräns nångång 2012 och det kan inte klagas på. Ska snart ringa chefen, sen blir det lite sofftid och så ska jag till barnmorskan idag och kolla läget.

Ett annorlunda Ikea

Bestämde oss för att åka till Ikea idag och kolla in utbudet lite och se vad vi är sugna på till nya lyan. Tänkte att vi chansar och åker dit med Elias, det är ju ändå helg före löning så det borde va rätt lugnt där, tjena!? Hur mycket folk som helst, och det kan man ju överleva. Men dom har byggt om hela vårat Ikea så vi kände inte igen oss alls. Avdelningar var omgjorda och flyttade så det var ju skitjobbigt. Elias skötte sig snyggt, men allt i övrigt var ju bara en enda röra. Så det blev en liten fika, Elias sprang några varv i butiken sen åkte vi hem.

Farmor kom över och tog Elias några timmar så åkte jag och Jonas och käka lite middag. Det blev Vedugnen i Alvik. Sen passa vi på att handla lite mat också i lugn och ro. Skönt att göra det utan Elias. Och en lördagkväkk också, då är det lugnt i mataffären.

Nu blir det film i soffan!

Lägenhet

vi har ju aktivt kollat lägenheter ett tag nu. Och det är svårt alltså. Mycket som ska stämma. Men nu så hitta vi en lägenhet som vi båda gilla och bestämde att vi skulle tacka ja till. Och idag ringde dom och sa att vi fått. den. En jättefin lägenhet, fyr-rummare som dom har lagt ner lite tid på dom som bor där. Så det känns kul. Det enda jag har lite lite svårt för är läget, men jag måste bara smälta alltsammans så kommer detta bli super.

Kanelbullen

Har bestämt att inte köpa mycket alls till bebisen. Blir det en pojke då har vi allt och blir det en tjej, ja då kanske det blir lite nya kläder. Men annars har vi ju allt. Vagn, skötbord, babybjörn, säng, startkit med kläder ja det som man behöver. Men ibland så trillar man över nåt som man bara inte kan motstå, och det gjorde jag igår. Hitta en sån härlig pyjamas att jag bara inte kunde låta bli.


=)

Tina 34 veckor gången


Elias likadan som mamma

Lekpalatset

Efter en lugn start på dagen så kände vi att vi ville göra nåt med Elias idag. Och eftersom det inte var nå vidare väder ute, det småregna lite så bestämde vi att vi skulle testa ett ställe som hette Lekpalatset. Det ligger i Veddesta, så vi hoppa in i bilen och åkte dit. Ett perfekt lekställe. Elias hade jättekul och det fanns massa skoj att göra. Föräldrar går in gratis och Elias betala 90 kr. Det lilla minus vi kunde komma på det var att vissa stora barn har lite svårt att ta hänsyn till dom mindre och att några av dom mindre barnen inte hade nån uppsikt alls av sina föräldrar fast dom borde det. Men i det stora hela, jackpot.

Bollhavet


Roliga bilar'


En lekfull pappa


Studsmatta


Och så laddar vi med lite nya krafter






Vreta

Idag så var planen att åka tll Vreta, till pappa och hälsa på. Det ser ofta ganska lika ut när vi åker dit. Kommer tidig eftermiddag. Sätter på fika. Dricker kaffe och pratar. Elias springer mellan oss och snickarbon och hämtar verktyg. Hälften lägger han prydligt upp till sig själv, dom andra ska morfar ha. Sen är det lite olika som står på schemat. Ibland lite "jobb" (det händer att vi kommer ut för pappa behöver hjälp med vice versa), ibland bara umgänge. Idag var det umgänge som stod på schemat. Pappa Berglund med barn kom förbi på middag då mamma Berglund skulle på kräftskiva i krokarna. Barnen lekte med Jocke och vi fixa lite grillmiddag. Hamburgare, pommes och gottis. Innan vi åkte plocka vi massa äpplen från pappas äppelträd. Får se vad vi gör för gott med dom. Mos, paj... Ja det finns mycket gott att göra med äpplen. Bra lördag med lagom aktivitet. När man är 34 veckos gravid orkar man inte allt för mycket.



Ljus i mörkret

Sköna fredag har kommit. Jonas har tänt ljus i hela lägenheten och det är så mysigt. Ska plocka fram lite gott vi köpte på båten och coca cola. Kolla lite film och se hur länge man orkar hålla sig vaken. Nästa vecka ska vi gå och se på fyra olika lägenheter, får se om nån faller oss i smaken. Skulle vara skönt och få bo lite lite större än det här.

Blåbärspaj

Dagarna rullar på. Just nu ser dom tråkigt lika ut. Jobb/dagis, hem vila en snabbis, hämta lilleman, hem, laga mat, tvätt å fix för å sen natta junior, surfa/tv och sova. Rätt trist men jag orkar inte så mycket mer nu när jag jobbar. En veckas jobb kvar sen så.

Men idag så ringde jag Jessica och bjöd in oss på en spontanfika. Blåbärspaj med vaniljsås och kaffe. Gött att få göra nåt lite avvikande från det vardagliga.

Å så vill jag säga Grattis Jocke till egna lyan!

Dimma vs Damm

Det är morgon, klockan ringer och vi stiger upp. Jag drar upp persiennerna och säger, OJ vilken dimma. Kom och kolla Elias det är fult med dimma ute. Han tittar på mig och säger mamma, det är damm ute och smuts. Massa damm. Nej det heter dimma. Nej mamma det är damm.

Dags för jobb nu, har en ihållande förkylning som inte vill ge med sig. Lite jobbigt att jobba då, men jag kämpar på. Bara denna vecka och nästa kvar. Sen får jag vara hemma länge.

Åhh, min unge...

Kvällens läggning fortskred som vanligt utan problem. Mjökl i flaska, tandborstning, lite gos och pyjamas. Frågar vart han vill sova, mammas kudde. Helt ok. Men jag fick inte ligga på pappas kudde eller sitta brevid. Ok, frågar om han ska sova själv och det ska han. Men det va inge bra, pappa skulle komma. Pappa kommer, Elias bara bökar, ska gå, byta säng, prata, pussas, kramas... Ja allt för att slippa sova. Vi testar att låta han sova själv, vi ligger brevid, vi sitter brevid, men INGET funkar. Tillslut så lägger jag mig med han i vår säng och säger bara god natt och håller fast han i sängen. Han försöker protestera en del men han är så trött så han ger upp ganska fort. Släpper då taget om han och väntar på att han ska somna. Vet ni vad ungen säger då? -MAMMA, du MÅSTE hålla mig fast! Jag håller han fast som han ber mnig om och vips så sover han.... Jäkla underbara unge!


Tallinnkryss

Efter jobb i fredgas tog vi tunnelbanan till Gärdet och Värtahamnen. Där låg Baltic Queen och vänta på oss. Väl på båten installera vi oss i hytten. När båten lämnat hamnen gick vi en runda och kolla utbudet på båten. Köpte lite dricka och snacks och gick och tog det lugnt i hytten nån timma. Sen väntade en härlig buffe. Efter 2 timmars mat var vi så nöjda.

Lördagen började med en härlig frukostbuffe. Mätta och belåtna gick vi iland i Tallinn. Knallade runt i Gamla stan, åt lunch och gick i lite affärer inne i stan. Tog en fika, handla lite på stormarknaden och gick sen på båten igen. Efter en timmes sömn och dusch avgick båten. Den kvällen valde vi en restaurang som hette Grill House. Jag åt en ananasglacerad kycklingfile. Jonas tog en oxfile på lavasten. Det visade sig vara en spännande rätt. Han fick in en lavasten som var 400 grader varm. På denna sten får han själv steka sin köttbit och äta den allteftersom. Han var helnöjd. Kaffe drack vi i pianobaren och avslutade sen kvällen med tax-freeshopping.

Söndagen var det samma härliga frukostbuffe som kicka igång dagen. Sen var det dags att packa ihop och åka hem och hämta trollungen som vi saknat.

Det tråkiga med resan var att jag hittade en tidning om vad man gör i Tallin på hemresan. Det var ett ställe jag hade velat besöka som vi hade åkt till om jag bara hitta denna tidning på ditresan och inte hemresan, men men vad gör man...

Å tack snälla mamma som tog han om vår trollunge så vi kunde åka iväg. Han hade haft det så bra hos mormor och det känns tryggt att veta.

Väskan är packad

Väskorna är packade. Imorgon ska Elias till mormor och stanna där hela helgen. Morbror Timmy hämtar på dagis. Jag och Jonas åker båten till Tallinn. Det ser jag verkligen fram emot. Att få komma hemifrån, att få vara Jonas och Tina (och inte mamma och pappa), och att få passa på att sakna min skatt lite granna. Det kommer göra gott. För oss alla.

Lika barn leka bäst

Så råder rubriken på ett underbart inlägg min vän Sofia skrev igår efter att vi träffats i parkleken Ådalen. Sofia har jag känt sen dagis och trots långa uppehåll har vi alltid varit vänner. Det roliga är att hon och jag fick barn med fem veckors mellanrum 2007. Det skulle varit samma åldersskillnad på våra syskon om jag inte fått missfall. Nu blir det samma årsmodell 2010 och ca ett halvår mellan dom. Läs inlägget hon skrev här, så bra skrivet:

http://kingstonochnoelle.blogg.se/2010/august/100831-tisdag-tina-och-elias.html

RSS 2.0