En snabbis

Sitter hos svärfar och lånar datan. Det blir en snabbis. Ska på travet imorgon, tänkte vinna lite pengar. =) Vart på utflykt idag till Jonas släktingar. Börjar bli trött i huvet nu. Så många man träffar till höger och vänster.
Fredag lämnar vi Boden för en mellanlandning i Skelefeteå (jag vet, det är MIN stavning på staden) hos min kusin. Sen är vi tillbaka i Stockholm. Så nu vet ni det.

Marknaden

Ja den va inte mycket attt hänga i gran. Förr när jag varit på den har det varit allt möjligt skoj. Nu var det mest bara skit, foppa tofflor och massa utlänningar med lågbudget kläder. Förr var det fina hemgjorda hantverk och goda sylter och såna bra saker. Andra tider är det nu. Enligt mormor så är det mer lokalt när skördemarknaden är om en månad. Så typiskt att man är hemma då.

Elias har fått två nya tänder. Och så blir han bara stadigare och stadigare. Han kommer snart att gå tror jag. Ja snart och snart... Innan han fyller året iaf. Jessica och Melanie skulle nog ha svårt att känna igen honom. Innan dem åkte kunde han knappt sitta själv. Nu tar han sig fram med en farlig fart. Härliga unge!

Sommaren har äntligen kommit hit. Ska på en kvällspromenad med min lilla familj sen ska vi kanske bada också. Det vore skönt.

Lägesrapport

Sitter nu uppe i Boden och passar på att skriva en rad.Bebis sitter inne i duschen och roar sig. Han e så duktig, han duschar helt själv och tycker det är så roligt att stoppa munstycket i munnen så det kittlas i gommen. Annars så är det som alltid här. Vi åker runt till höger och vänster och hälsar på Jonas familj. Trevligt! Imorgon ska jag och Jonas mormor på marknad och hembygdsdagar. Hoppas vi finner nåt matnyttigt där, eller bara massa sånt krimskrams som jag älskar.

Pratade med mamma igår, nu under tiden vi varit borta har min snälla morbror och kusins man lagt golv i vårat hus på landet. Och det innebär då att det är klart för oss att flytta in och bo där när vi åker till landet. Yes! Äntligen kan jag få brygga mitt god morgon kaffe i min lilla minibryggare.

Mellanlandning

Är hemma på en mellanlandning. Kom hem sent i går kväll från landet och åker vidare tidigt i morgon bitti till Boden. Det är det man kallar semester.

Igår när vi hade bytt från båten till bilen på väg till färjan ser jag på gångvägen hur det ligger en redlöst full man. Fine, fulla människor är väl inte ovanligt, men den här gången tog jag mig en extra titt för denna man var inte ensam. Han hade sin hund med sig. Mannen var så full att han låg ner på marken och det han gör när han ligger där är att hårt dra i hundens koppel. Antingen för att ta hjälp upp av hunden (detta var en stor gubbe, säkert runt 100 kg) eller så var han arg på hunden och skällde på honom. Och detta beetende gör mig så fly förbannat jävla arg. Denna stackars lilla hund har inte bett om att få följa med husse på krogen för att han bara ska bli redlös och bete sig som en sate. Men när vi kommit förbi den mannen så ser jag till min lättnad att det kommer en polisbil med sirenerna från färjan. Så denna gång slutade historien lyckligt. Gubbfan bryr jag mig inte om. Men tack snälla för att hunden fick hjälp.

Hur som helst här kommer lite bilder från veckan:



Elias tar över vid ratten och styr mot landet



Våran mysiga Missan mötte upp oss



Ute och åker lite Bobby Car



Familjen ute på skärgårdskrogen och lunchar



Elias sköter morgontvätten på egen hand



Det var allt för denna gång

Semesterstart!

Äntligen har Jonas börjat sin semester och vi kan få umgås lite med varandra. Ska bli skönt med lite familjetid. Känns lite ensamt ibland när man går hemma och folk är bortresta och det regnar ute så man inte kommer ut.

Igår var min kära tant Inger här på besök. Vi satt och fika och prata massa strunt och trevligheter om allt och inget. Kollade på kort från bröllopet och lekte med Elias. Kul att hon kom hit! Hade även en present med sig, hon e gullig hon!

Idag fick Elias äta mat på alldeles egen hand. Det blev väldigt kladdigt kan jag säga. Behövdes en rejäl sanering i badkaret när han hade ätit färdigt. Duktiga pojken har även lärt sig dricka vatten ur nappflaskan. Han har bara lekt med den tidigare.



Mammas hemlagade mat, kycklingpasta med ärtor Mmm!

Kanelbulle

Mår ganska bra idag. Jag har haft tur med denna tand.

Jag ska äta kanelbulle nu, har ett litet problem. Jag blir bara tunnare och tunnare eftersom jag fortfarane ammar lillkillen. Har gått ner 6-7 kg extra när jag nådde min orginalvikt. Å dessa kilon har bla gjort att min rumpa försvunnit. Platt som en pannkaka. Så nu tänkte jag åtgärda det med lite kanelbullar. Vi får se om jag lyckas!

Lite udda kanske, men jag fick ju med mig min tand hem från tandlälkaren och Jonas tog med sig den till jobbet och tvätta upp den. Frågan e bara vad jag ska göra med den nu? På en pedistal kanske? =)

I will survive

Än så länge känns det ganska bra faktiskt. Visst gör det ont och så, men inte på långa vägar som förra gången. Hoppas det känns bra iorgon med. Knaprar starka alvedon och pencilin så jag hoppas på positiva effekter. En rolig sak som tandläkaren sa under operationen

-Kompis, du måste gapa, gapa stort.

Just frasen kompis är inget man kanske väntar sig från en tandläkare, men det var kul, jag log gott för mig själv när han sa det.

Bebis har blivit jättesnabb på bara några dagar, massa jaga runt nu i lägenheten. Nu står han brevid mig i soffan nybadad och vill komma upp. Men icke det, vi ska natta lilla pojken som vägrar sova nu.

Förreste så sov han 2,5 timme idag på förmiddagen. Det var så skönt!

Stackars mig!

Sitter med min visdomstand i handen och tycker allmänt synd om mig själv. 8.10 i morse blev jag en tand fattigare och det hela gick himla bra. Tanden satt såpass att den var enkel att få upp, men det blev ju stygn och så ändå och nu är jag bedövad ut i öronen och kan knappt prata eftersom jag har massa tussar i munnen som ska samla upp blod och härligheter. Så just precis har jag fyllt bebis med massa mat i hopp om att han vill ta en låång tupplur med mig. Vi får se hur det går.

200 bollar

Elias har fått 200 lekbollar att ha i ett sånt bollhav ni vet. Han ska få ett minihav hemma. Vissa säger att jag e galen, andra tycker det är häftigt. Jag tycker det är häftigt nu, vi får se hur länge jag tycker det. Elias var hos doktorn idag. Han har inga större fel, å det känns skönt. Han fick lite hostmedecin så hoppas vi det är på topp snart.

Prata med tjejerna i Turkiet igår. Vi sa hej till varandra, sen satt båda och grät. Det kändes bra. För jag har känt mig lite bortglömd när man ser hur bra dem har det där nere. Men nu vet jag att jag är lite saknad iaf och det behövde jag få höra. Kanske lite egoistiskt men det är ju mina bästa vänner.

Imorgon kl 8.10 ska jag vara hos tandläkaren för att dra ut en tand, inget jag ser fram emot alls så nu ska jag gå och sova så jag är utvilad och laddad (om man kan bli det) för tandutdragning. HUA! Vi får se vad som händer...

På hemmaplan

Nu är jag och lillemannen hemma igen efter nästan tre veckor på landet. Landet är underbart i alla avseenden. Det är i stockholms skärgård på en ö med sjötomt. Vi har egen brygga, sjöutsikt vart vi än vänder oss och inga bilar/bråkiga grannar eller nånting att klaga på. Det är utedass, inget varmvatten i kranarna och så men det är som det ska vara på landet. Men nu är det skönta att få komma hem och mellanlanda.

Och denne lille bebis, herre jisses vad det händer saker på 3 veckor. Han kryper med en farlig fart. Han har börjat "prata", han lixom babysnackar och kör långa ramsor med dadada bababa daaaaaa. Han har börjat skratta när man leker med honom, bytt till sittdel i vagnen och så ställer han sig upp med stöd, och nu ikväll efter att han ställt sig upp så knalla han i väg med korgen han tog stöd av. Förstår inte riktigt hur fort det går och vad han kan lille gubben. Men dock har han varit snorig och hostig i över en vecka så imorgon ska vi ringa doktorn och se vad dem säger.

Nu ska jag heminstallera mig lite. Kommer mer imorgon.

Dagens bebis



RSS 2.0