Hajmat?

Eftersom jag missade och plocka ut kycklingen ur frysen vi skulle äta till middag innan vi åkte på kalas hos Milton som fyllde 4 år bestämde vi oss för lite hämtmat igår. I bilen frågar Elias mig
-Mamma vad ska vi äta?
-Det blir thaimat
-HAJMAT?
-Nej jag sa thaimat
-Mamma jag tycker inte om hajmat, men kyckling är gott

Jag och Jonas fick oss ett gott skratt i bilen på väg hem kan jag säga

O´learys

Elias fick ett frikort och sov hos sin mormor i lördags. Och med endast en terrorist tänkte vi att vi skulle gå ut med våra vänner på restaurang. Nyöppnade o´learys fick bli stället vi gick till. Med Annika, Jessica och Fuat hade vi beställt bord. Och jag tycker det blev en trevlig kväll. Lite småmissar dock. Maten tog alldeles för lång tid. Vi fick vänta 65 minuter på förätten (chips och dip tål att tillägas) och sen lite missar vid varmrätten också. Bla så fick jag å Jonas varandras mat och lite side-ordrar som uteblev. Men maten var väldigt god och Emil höll sig vid gott mod hela kvällen trots väntetider. Han charma nog hela restaurangen under tiden vi vänta. Jonas gick hem med Emil strax efter nio. Vi andra satt kvar och drack lite drinkar. En hederlig gammal Pina Colada och Ragnar bla. Gott värre. Jessica och Jonas vet jag var rätt missnöjda med kvällen men jag är inte helt med på deras noter. Absolut kan servicen ifrågasättas, men ändå nöjd med kvällen!

Rubbad sömn

Äntligen är fredagen här. Nu har man kommit till det stadiet där fredagen är veckans höjdpunkt. Trots att man somnar kl nio i soffan helt utmattad efter veckan som varit.

Och nog vill jag påstå att jag är rätt utmattad. Emil sover sämre än nånsin på nätterna. Han vaknar i snitt varannan timme. Och det är nästan man tror han drömmer mardrömmar eller nåt för han skriker när han vaknar, det enda som hjälper är en flaska mjölk. Ungen kramar hellre en nappflaska med mjölk samtidigt som han pillar sig själv i håret än kommer upp och kramas med sin mamma. Så utvilad varje morgon kan jag faktiskt inte påstå att jag är.

Men upp kommer jag varje morgon än så länge. Skolan är väldigt intressant och rolig. Teori blandat med praktik så det blir aldrig enformigt. Dock har vi inte kommit igång riktigt med prov och läxförhör än. Och det är väl det som alltid har varit min svaghet, vi får se hur det ter sig med det så här tio år senare.


På nötterna

Elias och jag samtalar
-Mamma jag sover på nötterna!
-Vad menar du?
-JAG SOVER PÅ NÖTTERNA!
-Jag hörde dig men jag förstår inte vad du menar, vilka nötter?
-På natten i min säng, jag sover då. Hela natten.
-Jaaa du menar att du är så duktig och sover hela natten i din säng?!
-Ja!
-Men gubben det heter nätter, du sover på nÄtterna
-Nej mamma, nötterna hör du inte vad jag säger

Ok!?! Här hemma sover vi alltså på nötter... Aj!

På lagning

Veckan har löpt på som den börja. Jag har gått i skolan. Elias och Emil har varit hemma sjuka tillsammans mån-ons. Torsdag och fredag har Emil varit på dagis. Han är fortfarande lite snorig. Men han behöver verkligen komma in i dagislunken nu och lära sig att det är där han ska vara på dagarna så han har varit på plats. Elias vill inte alls friska på sig. Han dras med en hosta som inte vill ge sig. Men han har piggnat på sig rätt rejält nu. Så idag efter skola och dagis åkte vi ut en sväng.

Första anhalt var att lämna in min lilla skönhet (telefonen) på lagning. Den strular bara mer och mer nu och jag fick det ypperliga tillfället att låna en likadan av en finfin vän innan hon ska ha den själv så jag kunde ju bara inte låta bli. Hoppas den kommer tillbaka snart och i tipp topp skick nu bara.

Sen iaf åkte vi till Skopunkten. Elias behövde verkligen nya stövlar. Sen Ikea för middag och hyll-köp.

Nu är vi hemma och jag är så trött, det var samma sak förra fredagen då somna jag 21.30 i soffan. Vid nio nu ikväll kände jag att jag fick svårt att hålla mig vaken. Märker att jag inte är van vid detta nya tempo. Men det ger sig snart tror jag.

Sjukstuga!

Ja men herregud dagarna bara försvinner och jag hänger inte alls med. Fredagen var det skoldag igen. Efter skolan träffa jag upp familjen och så åkte vi och handla mat. Hem, laga, mat, packa upp kassarna och sen äta. Tog ett glas vin. Bada barnen, natta dom och sen skulle jag å Jonas bädda ner oss i soffan och kolla film. Jägarna 2 stod på menyn. Jo tjena, Jonas såg den. Jag med i fem minuter. Sen sov jag gott resten av kvällen.

I lördags åkte vi först hem till min mormor. 82 års kalas med tjocka släkten, sen hem och förbereda tjej/födelsedagsmiddag. Elias var lite off, men annars inget konstigt. Tjejerna börjar trilla in vid sextiden och vi sätter oss och äter. Elias vill inte ha alls utan går och lägger sig i sin säng. Kvällen fortskrider, väldigt trevligt. Efter ett tag ropar Elias ynkligt på mig. Jag går in och ser att han har kräkts. Jaha, febern är kommen. Men det går bra. Jag rensar upp hans säng och han lägger sig i soffan hos alla tjejer och somnar om gott. Emil och Milia håller låda hela kvällen. Summering av kvällen är bara positivt. Trots Elias insjuknande blev det en underbar kväll med bästa vänner. Och som grädde på moset blev det lite bebismys med lilla Aiden också.

Söndagen kommer och vi gör INGET mer än att Jonas tvättar i tvättstugan och jag går till Coopen och handlar lite. Elias har 40 graders feber hela dagen och kliver inte ens ur sängen en enda gång. Knappt att han ens är vaken. Han gnyr lite, dricker lite vatten och somnar om.

Så idag var det dags för Emil att gå själv till dagis eftersom brorsan är sjuk. Jag lämnar honom till nio. Beger mig lite stressigt till skolan. Vid lunch ringer mobilen. Det står Klisterburken på displayen. -Ja hejsan! Emil har tyvärr blivit dålig. Han har feber. Jaha!?! Så Jonas får springa fram och tillbaka och hämta hem en till sjukling. Så nu har vi feberfest här hemma.

Mycket överallt

Skolan har kommit igång. Det är kul, superkul! Det enda som är vad ska jag säga mindre kul är läxläsning. Har lite svårt att koncentrera mig hemma och förstå vad jag faktiskt läser. Men jag hoppas och tror att det kommer ge med sig. Det är så mycket jag inte är van vid. Att gå upp på morgonen är jag ju van vid sen flera år, men det är grejjen att gå upp på morgonen klä på sig och gå och inte vara hemma igen förräns 16.30

Och eftersom man vill ha kontroll på allt så blir det mycket. Att lägga fram barnens kläder så jag vet att det bara är att klä på dom på morgonen, att röjja undan disk, kläder och liknande. Att få en stund vid datan, hinna duscha, se iaf ett tv-program och sen plugga lite också. Ja det är mycket jag inte är van vid så jag har varit så helt galet trött i huvudet denna vecka. Läraren gav oss ledigt idag för att rodda upp allt hemma, se till så vi har böcker, pennor, ringa csn eller vad det nu kan tänkas vara. Det gjorde gott kan jag säga.

Jonas skolar in Emil på dagis så ja fick förmiddagen helt för mig själv och det gjorde gott. Emil har det underbart på dagis. Så redan imorgon ska Jonas lämna han och gå hem. Ska bli spännane och höra hur denna dag går.

Nu lite mer läxa innan snarklådan hägrar.

Hurra hurra för mig idag!!

Grattis till mig 28 år idag!
Firade med skolstart, åkte sen in till stan och träffa bästa Sofia för en födelsedagslunch. Hon gick tillbaka till jobbet och jag passa på att köpa lite presenter till mig själv (fick lite presentkort jag spenderade). Sen hem till grabbarna, vi åt middag och sen festa på en varsin prinssesbakelse.

Har varit lite torrt på bloggfronten, men det är för att vi haft lite dataproblem hemma. Jonas skulle blåsa och fixa laptopen, men Emil har "hjälpt" till en del så det har blivit problem nu. Får se om han kan lösa det eller inte.

Iaf igår var min sista lediga dag, min sista mamma-lediga-ledig-med-litet-barn dag. För visst kommer jag ta ut fler föräldralediga dagar. Men inte på 1,5 år och med nyfött barn. Blandade känslor. Skönt att få ett vuxet liv om dagarna och lite social kontakt utanför hemmet. Men jag kommer (även om jag gnäller en hel del på dom) sakna tiden med mina barn.

Så idag var det dags. Min första dag i skolan. Underbart, konstigt och lite läskigt på samma gång. Jag ser fram emot allt nytt jag kommer få lära mig. Jag ser inte fam emot läxor och prov, men det är bara att bita i det sura äpplet och köra hårt framåt.

Imorgon skolas Emil in på dagis. Mycket nytt som händer så här i starten på 2012. Men jag ser det som en positiv språngbräda.

Ut-Slut!

Nu är julen slut hemma hos oss. Granen gav upp för länge sen. Med facit i hand så, ja det var en fin gran men satan vad den har barrat. Sen mer eller mindre dag ett. Och så var det inte med våran förra köpegran. Så några mer gratisgranar blir det inte. Tanken är god men jag vill ha en grön gran, inte en grådassig en som fäller sina barr efter en vecka.

Så det blev ett ut med julen rejs idag. Passa på att hänga ut hela mattan och skaka den. Inget man gör i första taget, den väger bly vår matta. Men nu är det så rent och fint. Och med tanke på detta väder så gör det inte mig nåt att julen smet lite tidigare i år. Elias har ju knappt uppfattat att det är vinter ens. Och jag förstår han. Vart är snön som ska vara på vintern? Han vill åka sin pulka. (jag vet, när man som minst önskar den i skiftet feb/mars det är väl då den kommer)

Tjänstledig

Idag tog jag med mig lilleman och åkte till mina chefer för lite papperarbete. From min födelsedag är jag tjänstledig. Kändes konstig men ack så bra att skriva dessa papper. Och känslan av att faktiskt slippa jobbet kändes så bra. Ja alltså jag har ju varit utan jobbet ett bra tag nu, men det är inte samma sak. Då är man hemma tar hand om sitt barn och sen går tillbaka till jobbet. Nu går jag från jobbet jag har för att kliva in i en ny era i livet. Att jag går på tjänstledigt är bara en säkerhet. Tryggheten och veta att jag kan gå tillbaka OM nånting med skolan skulle gå åt pipsvängen.

Efter träffen hos cheferna tog vi oss till centrum. Elias fick välja lunch. Det blev en varsin cheeseburgare på Donken. Sen gick vi på Åhlens och kolla sånt som man behöver som student. Pennor, väska, block etc. Måste varit minst tio år sen jag kolla den avdelningen i affären. Men det kändes bra, kul, nervöst och lite läskigt.

Jag ska

Emil är inne i en period nu när han kan allt själv, man får inte bära, inte mata, inte hjälpa... Kan själv. Detta resulterar i att allt tar så mycket längre tid. Bla så måste ungen bada efter varje frukost eftersom han bara vill äta fil, och bara vill äta själv...


Dags för nytt år

Så var 2011 till ända. Överlag har 2011 för mig varit ett år som dragit mned sig ganska mycket känslor. Mestadels dåliga känslor. Olyckor, död och annat hemskt. Samtidigt har det varit året jag åkte utomlands första gången med mina barn. Och jag gav mig själv en väldigt speciell julklapp. Så det har varit mycket blandade känslor och upplevelser detta år har bjudit på.

Året avslutades iaf på bästa sätt. Middag hemma hos Fuat och Jessica. Jag och Elias åkte dit vid tre. Jag, Annika och Jessica skulle förbereda maten. Räkcoktail till förrätt. Dubbelmarinerad oxfile till varmrätt och pannacotta med jordgubbsås avslutades det hela med. Det roliga med denna meny visade sig att det var en ren kopia på föregående årets meny. Måste varit ett vinnande koncept då det var lika uppskattat iår.

Vid sju kom resten av folket. Det var min familj, Jessica, Fuat, Annika, Josef, Nicole, Antohny, Natalie och hennes kompis. Förräten dukades fram och vi avnjöt en trerätters. Efter maten drog sig Natalie och hennes vän vidare. Vi andra slog oss ner i soffan och snacka, lekte med kidsen och spela wii. Barnen hade verkligen kul och det var ett alldeles perfekt tempo. Vi drack lite drinkar och plocka godis i skålarna men höll det ändå på en väldigt städad nivå. Strax före tolv drog sig Nicole och Anthony hem. Vi andra klädde på oss och gick ner till vattnet för att kolla på smällare. Otroligt nog höll sig båda barnen vakna vid tolvslaget. Vid skåla i bubbel och kolla på när den svarta himlen färgades i regnbågens alla färger.

Vi gick tillbaka till Jessica, lyssnade på musik, pratade och plocka fram ost och kex. Båda barnen hade slocknat vid det här laget. Vi satt kvar ca två timmar för att sen bege oss hemåt trötta glada och nöjda med hur vi avslutade/påbörjade årsskiftet.

GOTT NYTT ÅR!

 (bilder kommer i ett annat inlägg)


RSS 2.0