Valborg

Blev lite jobba idag, gick vid 1-tiden och mötte upp fröken Lööw, tog en fika och köpte mat. Jejjan köpte ett par supersöta tygskor till lilleman. Vi gick och hämta lilla korven på dagis och knalllade till ÖB. Jag lämna pengar till Melaine och J köpte en stativ med mikrofon till Elias. Nu kan han sjunga och skråla bäst han vill i sin högtalarmick här hemma. Jag vet inte om det är en sån present man ska vara glad för eller inte. Vem vet om han kommer in 6.30 i sovrummet och sjunger en trudilutt i sin fina lilla mick, blir man glad då? Tack iaf! Vi ÄR glada, så glada att jag bjöd henne på middag hemma. Fast innan det kom pappa förbi så fika vi. Och deklarera lite åt min gammelgubbepappa.

Efter middagen blev det majbrasa. Elias å jag åkte en karusell, det va kul tyckte han. Tog lite lotter och sen kolla vi på elden. Elias kolla kanske 2 min. Sen ville han bara springa runt och busa. Och det fick han. Kom hem för en timme sen och då var lilleman trött. Välling och pangbom så var det klart.




Gammelsmurfen är ett av mina Gekås-fynd

No sounds, no news

Om det är lite knaper uppdatering är det för att det inte händer så mycket i mitt liv. Sen jag skrev igår har jag inte kommit på nåt storartat, typ upfunnit botmedel till cancer, vi har bara jobbat vart på dagis ätit middag och surfat lite, ja en vanlig rätt trist vardag lixom.

En fläkt

Äntligen har vi fått en ny riktigt fläkt. Dom var och installera den igår så jag spendera hela förrgårkvällen med att tömma alla kökssåp, igår och idag har allt packats tillbaka. Har även passat på att rensa lite i skåpen och slängt lite av det vi inte använder. Skönt och nödvändigt då vi får mindre plats i skåpen.

Och nu ska jag betala Melanie bilochbensinpengar för resan. Sen kommer jag snubbla i säng, man blir trött av att gå upp kl 6 varje morgon.

Gekås

Hemma igen! Har haft en tokigt trevlig resa. Vi började i Bromma vid kl 1. Kö på Essingebron så vi var ur stan vid två tiden. Stanna på Max i Nyköping och käkade. Åkte ett tag till. stanna i en liten håla och fikade. Åkte låååångt. Tog en rök/kisspaus i skogen. Sen fortsatte vi. Och enligt Eniro så väntade vi på en rondell på väg 26 där vi skulle svänga vänster. Men tror ni det kommer nån rondell? Nej! Vi åker och åker tills vägen tar slut, sen bli vi ståendes tills en karl kommer med sin bil och hjälper oss med en vägbeskrivning. Vi kom fram till slut utan problem, men gud va surt när karta och väg inte överenstämmer. Iaf så chekar vi in i vår stuga och går för att äta. Fanns inte så mycket att välja på och stället vi hitta var vär sådär, blev pasta. Sen hem till vårat bed&brekfast. Jag och Jessica somna typ omgående. Melanie och Nicole låg å snacka länge och väl.

På lördagen gick vi upp vid 6. Bortsa tänderna klä på sig och gick ner till en underbar frukost. Vi fyllde magarna och cheka ut. Kl 7 stod vi med våra kundvagnar utanför Gekås när dom öppna. Jag gick åt mitt håll eftersom jag hade lite mer barnkläder och leksaker att kolla. Strosa runt i varuhuset till klockan 11 typ. Sen gick vi till kassorna och betala det vi hade. Ut för att äta lunch, blev burger king. Sen kolla lite i närliggande butiker. Efter det ett varv till på Gekås. Å jaa sen var vi klarshoppade. Packa in oss i bilen och begav oss. Stanna i Gislaved och fikade. Åka mera, stanna på en bensträckare i Gränna. Och kan ni gissa vad mer? Just det polkagrisar. Kolla lite när dom baka och så shoppa lite stänger såklart. Sen älga vi på hela vägen till Nyköping där vi stanna och käka middag. Sen raka vägen hem. Somna tidigt igår och sov som en stock.

Lite av det jag handlat är kläder till mig, kläder till Elias. Påslakan, nappar och spel till Elias. Stekpanna, knivar, ansiktsprodukter, badleksaker och sandleksaker. Ja det var lite av allt.

Snart rullar hjulen

Jag mår bättre och jag tänker åka. Har varit hemma och kurerat idag, sovit på förmiddagen och gjort lite komigång aktiviteter på eftermiddagen. Och packat lite nu på kvällen. Jag är laddad dock lite orolig eller orolig är inte rätt namn, jag ska ju lämna min lilla prins hemma. Och han ska ju vara med sin pappa, så det är ingen oro jag känner, bara såna mammakänslor man har. Men jag ska ha kul, bara vi kommer iväg så.

En annan liten sak som hände idag var att när Morris kom hem hade han en knöl på huvudet som jag inte sett förut. Satte upp han på bordet för att undersöka lite. Klämma, känna, titta. BLAAFF sa det och det bara kom massvis med var ur ett sår han hade. Den lille kissen hade en infektionsknöl på huvudet, men nu har vi iaf lätta på trycket och det ska nog läkas fint snart.

Min kärlek











Och det här lite ljuv syskonkärlek





Min bästa vän soffan

Sen söndagkväll har jag varit bästis med soffan. Har varit så ruskigt dåligt! Gick till läkaren i måndags eftersom jag trodde det var halsfluss, men det var det inte bara vanlig virusinfektion. Fast det är illa nog det. Så soffan och jag vi har varit i union dessa dagar. Knappt att man orkar duscha och tvätta sig när man mår som man gör. MEN det har börjat vända, har känt mig lite piggare idag, så jag ser ljust på resan vi ska göra. Dock har jag drabbats av en dunderförkylning och hosta som eftervärkar av denna härliga åkomma. Men man får väl inte klaga allt för mycket, det verkar ju som jag kommer iväg iaf.

Å just det, min kamera är klar. Mamma hämtade ut den åt mig här om dan men eftersom hon förståligt nog inte vill träffa mig så har jag inte fått den än. Jessica skulle hämta den imorrn hos mamma så jag får med den på resan. Skoj. Då kan man hoppas att man får lite fina bilder från våran resa.

Inte vad jag tänkt mig

Det här är verkligen inte vad jag hade tänkt mig. Jag har blivit sjuk. Ingen förkylning eller så utan riktigt sjuk. Feber, hosta, halsont, huvudvärk och allmänt ont överallt. Och ja visst blir folk sjuka ibland så är det ju bara. Jag har turen att bli det väldigt sällan, MEN vid helt jävla fel tillfälle. Så har det varit sen jag var liten. När jag skulle åka med till farmor och farfars torp i dalarna då blev jag sjuk. När mamma och Loffe har fixat värsta praktikplatsen på en filminspelning får jag lugninflammation och ligger i två veckor. Och nu, på fredag ska jag å tjejerna åka till Ullared och shoppa Detta har vi planerat sen i vintras så jag hoppas och ber till högre makter att detta ska vända typ imorgon så jag hinner få tillbaka lite krafter till lördagen då själva shoppingen sker. Fredagen ska spenderas i bilen.

Nu blir det en timme vila till, sen kommer lilla ljuvliga terrorisen hem.



Feberfan

Nu har det blivit min tur, jag är VÄLDIGT skonad från sjukdomar men nu har jag trillat dit. Febern har satt sig även halsont. Kände mig lite krasslig igår, vakna med samma halvsjuka tillstånd som höll i sig och har nu tilltagit. Kan bara hoppas att det avtar tills imorgon. Jag har varken råd eller tid att vara sjuk. Har möte på jobbet imorgon. Men vi får vänta och se, iof är jag hellre sjuk nu än nästa vecka. Är lite upptagen fredag lördag. Fast det skulle krävas mer än lite feber för att jag skulle ställa in en shoppingresa. Nu måste jag ta en varm dusch, sitter och hackar tänder här i soffan.

Testa nytt

Igår testa jag ny mat till middagen. Lite libanesiskt var det. Och gott, väldigt gott! Myntabulgur med kanelfärsbiffar. Vill du testa så säg till och jag ska ge dig receptet. Jag ska göra den snart igen.

Idag är det inte mycket till verkstad här. Känner mig lite småsjuk, kanske lite feber, kände mig så igårkväll också. Så det blir soffläge idag. Får lite fikagäster iaf, Ella och Erik kommer och leker lite med Elias så han får nåt kul att göra idag.







Just idag är jag stark

På senaste tiden har jag lixom tvivlat lite på mig själv, inte trivts med mitt utseende, inte känt mig så stark och inte alls vacker. Och under denna tid har jag varit på två möten helt oberoende av varnadra har jag träffat två kvinnor som båda har sagt ungefär samma sak till mig. Att dom har blivit glatt överraskade då dom tycker jag är en stark sympatisk kvinna med ett stort öppet hjärta och få höra samma saker av två helt olika personer känns bra. JÄVLIGT BRA! Samma sak med min kropp, just nu är jag inte alls vän med den, men när två andra kvinnor oberoende av varandra säger att jag har en fin kropp så känns det lika bra att få höra det med. Så just idag är jag stark som han sjunger! 

Lite annorlunda

Dagen idag har varit lite annorlunda, pappa kom på en kaffe idag eftersom han skulle till tandläkaren. Så han följde med och hämtade lillemannen. sen så gick vi hem och drack kaffet vi gjort. Sen så gick jag och Elias på färgjakt. Kolla lite färger till hans möbler, fick  lite nya ideer om hur jag vill måla, men för det krävs tålamod och det vet jag inte om jag har. We will see, ska förrsöka göra en utflykt i helgen och kolla upp  lite mer färg där dom har betydligt bättre utbud än här i lilla byn.
Efter det så var vi hungriga men orkade inte laga mat. Så vi köpte kebab till Jonas och happy meal till oss som vi gick hem och åt.

Sen framåt kvällning ringer mobben och tjejerna undrar om dom kan våldgästa med lite kakor. Självklart kan dom det! Och för ovanligheten skull satt vi i köket och fikade och pratade idag. Annars sitter vi allyid framför tvn i vardagsrummet och säger inte allt för mycket, och jag har tyckt att det känts lite trist. Men nu så blev det en mycket bra och trevlig pratig kväll!!

Vardagen

Ja  det finns inte så mycket att tillägga nu. Vardagen är igång och den rullar på och dagarna ser ganska likadana ut. Elias lämnas på dagis, han är ledsen när han blir lämnad men det går över när vi gått. Dagarna går bättre och bätrre. han kan bli lite ledsen under dagen, men det går över fort. Jag kommer och hämtar han vid 3 och vi tar en promenad hem. Han har blivit jätteduktig och promenerar med hela vägen hem. Inte strejka eller stanna eller gå åt nåt annat håll, utan han håller mig i handfen och vi går hem till balkongen där vi stannar och leker med Sigge för att sen gå in. Hemma blir det som vanligt först lite sofftid, sen alla måsten, laga mat,  diska, dammsuga, tvätta jaa det som behövs. Och efter maten är det som vi kallar det här fria aktiviteter innan det är dags för sängen. Kan kännas lite tråkigt med sån inrutad vardag, men dock till en början tror jag det är viktigt för Lilleman att komma in i vardagen. Speciellt nu innan dagislivet har slagit sig till ro.



Over and out

En timme kvar sen är påskhelgen över för i år. Jag är helnöjd med min påsk. Som sagt så var vi hos pappa igår, åkte hem vid 20.30 rycket, kändes bäst att sova i egen säng. Mest för Elias skull å att pappa skulle få sovmorgon. Men när vi kom hem insåg vi att vi glömt vår packning (packa för en eventuell övernattning) så vi åkte tillbaka idag. Såga lite träd och tvätta bilen, måla några möbler blev det inte, insåg ganska snabbt att det inte fanns nån som helst tid för det. Pappa har ganska osäkra marker för en 1,5 åring så det blev mest en massa jaga bebis. men det gör inte mig nåt, fixar det sen. Annars har det inte hänt så mycker mer. Mera dagis imorgon. Hoppas det går bra nu när det varit massa lediga dagar. Det är pappa som lämnar, hoppas han inte är så ledsen när jag går hemifrån och när dom kommer till dagis. Jaja det återstår att se efter en natts god sömn.

Söndag förmiddag

Söndag förmiddag just nu, min lilla ligger och sover nu. Balkongdörrn står på vid gavel denna ljuvliga dag. Lovas 19 graders och sol. Och då gör vi det enda rätta och åker till min far som bor i hus i Bålsta. Vara ute stora delar av dagen. Härligt! Har jag tur får jag med Elias möbler också, målade och klara till nästa vecka. Ev sover vi kvar, vi tar det som det kommer. Beror lite på Lilleman och så. Nu så ska jag plocka iordning vad vi behöver occh vänta in lillemannen.


Glad Påsk

Glad Påsk till er alla. Jag har haft en glad påsk än så länge. Vädret är ju så underbart.

Har varit hos min morbror och hans ffru idag och ätit mat. Sill, lax, ägghalvor, bröd och gott till förrätt. Lamm med potatis till varmrätt och kaffe och rulltårta till efterrätt. Så gott! Efter maten gick vi en promenad i området, dom bor perfekt för promenader som man bara njuter av. Vid vattnet lite på höjden.

Imorgon åker vi till min pappa. Jag ska måla Elias nya möbler han fick av sin mormor i påskpresent. Ska försöka göra den i två olika färger. Eller två olika nyanser rättaäre sagt. Lutar åt blått, men jag ska kolla lite innan jag bestämmer mig.

Om det är svårt att läsa, lite osammanhängande eller konstiga meningar beror det på att jag blev slagen av självaste John Blund. Blev så trött fö ca en timme sen att jag vet inte vad. Kolla CSI och jag fick verkligen kämpa för att hänga med, samma sak nu, jag får kämpa för att se vad jag ens skriver. Så jagg tror jag ska ta mina öronproppar (Jonas vill lixom iinte sova riktigt än) och kojsa ner mig i min bädd.


Singing bee

Har precis kollat på Singing bee, var rätt underhållande då det var kändisar so var med och sjöng, blev lite mer show av det hela. Tyvärr gick inte Aro vidare alls, hade varit kul att höra han lite granna.

Var på utflykt till Jakan idag. Hade ett par skor undanlagda där som jag letat länge efter. Hade med mig mamma. Efter Jakan hoppade vi på bussen till Barkarby. Mormor köpte massa fina presenter till Lilleman. Han fick ett par foppa-tofflor, ett par byxor och ett set med bord och två stolar på ikea. Och så lunch också. Inte illa det. Hade en väldigt trevlig dag, och våren visa sitt rätta jag. Underbart!!

Imorgon blir det påskmiddag hemma hos min morbror på Essinge. Var två år sen jag var där senast så det ska bli kul (alltså jag har träffat han bara inte varit hemma hos han på två år).

Och  nu vet jag inte vad jag ska hitta på, det är skit på tvn och datan är jag klar med, vad gör man då en fredagkväll hemma? Jaa, det var en nöt att knäcka...

Suprise

Dagis går ganska bra för Lilleman. Det är Jonas som lämnar och jag eller båda som hämtar. Han blir ledsen när Jonas går och han blir ledsen till en början när vi kommer och hämtar. Dagarna går i det stora hela bra, kan bli lite ledsen nån gång men inte otröstligt. Och det känns bra. Imorgon ska han gå en kort dag. Blir mellan 9-12. Jonas är ledig, men det känns viktigt att Elias kommer in i dagisrutinerna och lär sig att han ska vara där så istället för att vara hemma ända till måndag nästa vecka kändes det bäst med en kort dag imorgon. Tror det kan bli att börja på noll igen nästa vecka när han ska tillbaka om det blir ett för långt glapp hemma.

Nu ikväll sa Jonas en liten enerverande sak. Han säger att, jo du förresten jag håller på med en överraskning till dig på jobbet. Mer säger jag inte. MEH! Berätta mer säger ju jag såklart. Nej, du får den nästa vecka, du kommer aldrig kunna gissa vad det är. Man har den hemma, men man kan ta med den till och från jobbet. What the fuck lixom. Vad är det!?!?!

Imorgon blir det nog kort dag för mig också, sen ska vi hem till mor min och umgås och äta god mat. Ska bli kul. Träffa mamma bröder och hund.

Imorgon kl 10 ska jag ringa runt till lite Din Sko affärer i  stan. Har hittat ett par skor jag gillar som är slut här hemma. Och har jag tur finns dom inne i stan. Då lägger jag undan dom och så skulle mamma åka förbi och hämta upp dom på vägen hem. Vi håller tummarna.

En hård dag

Första vardagsdagen är avklarad. Den har funkat fint vill jag påstå. Pappa lämna imorse och det gick fint, vi hämta tillsammans och han var lite ledsen när vi kom. Men det tror jag beror på att han var lite trött. Trött av flera anledningar, han har varit sjuk, han har varit uppe sen kl 6 och så har han varit ifarten hela dagen iom första dagisdagen. Men med lite kramar från sin mamma blev han glad och vi tog en promenad hem.  Och dagen hade funkat finfint för honom. Han har skött sig duktigt, somna fint i vagnen och varit över lag glad. Och nu ska jag göra samma sak som varje kväll ett par kvällar framööver, dvs märka morgondagens outfit så jag vet att den kommer med hem. Eftersom dom äter utan hakklappar så blir det 1-2 ombyten per dag.

Så här slut var vi idag precis efter middagen




Rinnande kran

Våren är underbar, men alla framsidor har även baksidor. Och denna baksida är jag inte ensam om. POLLEN! Huvudet känns som en tjock geggig klump, näsan är både täppt och rinner likt en kran. Nu ikväll var jag tom tvungen att stoppa en liten pappersbit i näsan för det rann så mycket. Och sen vet jag iof inte om Elias har lånat ut lite av sina baciller. På eftermiddagen idag feberfrös jag lite och kände mig slö, men nu på kvällen har jag svettats istället. Kanske har en liten feber.

Idag fick jag iaf ett litet besök av Jess. Bakade en god smulpaj med blåbär. Var med råsocker och kokos. Blev lite annorlunda och väldigt god.

Imorgon är det vardag igen, Elias första riktiga dag på dagis. Känns bra samtidigt som det känns... ja vet inte riktgt lite, vad ska man säga, fel. Han ska ju vara hemma och få göra lite som han vill, sova när han vill, äta när han vill. Men jag vet att han kommer bli en riktigt bra dagiskille.

Ny dag!

Helgen är nästan igenom. Elias börjar bli bättre, han är extra gnällig och klängig men det är nog eftervärkar av febern.

Igår vaknade folk ur sina idén. Vi var uppe i centrum en sväng och det var folk överallt med glassar och kaffe i handen. Det känns bra det. Solen och värmen gör en på gott humör. Idag kom regn, och mig gör det ingenting. Regn i lagom mängder tycker jag bara är trevligt. Vi hade en mjukstart på morgonen, hela familjen var uppe vid 8.30 (Elias var vaken sen 7). Drack lite kaffe, låg i soffan i pyjamas och kände ingen skam för det. Lilleman sover nu, jag ska klippa Jonas och sen blir det en liten bilutflykt till Biltema.


Svullo

Åhh känner mig som ett riktigt svullo. Senaste veckorna ja till och med månader har det varit på tok för mycket skitmat och alldeles för mycket godis. Och jag känner mig som en uppsvälld klump som inte klarar nånting längre. Istället för träning blev det massa sitta hemma och äta godis och kakor. Och dt var ju verkligen inte planerat. Hoppas verkligen jag lyckas få pli på mig själv nu när vardagen är tillbaka. Sötsaker till helgen, aktivera mig mera kanske tom börja träna om ekonomin tillåter det. Vill inte gå kilona som jag gick ner efter graviditet och amning. Känns som en bra utgångspunkt för mig. Behöver lixom bara trimma till ett lite. Och på jobbet har vi startat nån tävling, alla har fått stegräknare och vi ska samla steg. Det kanske kan motivera en lite. Heja mig heja mig!!

Typ 30

När vi satt i personalrummet idag på jobbet så börja vi prata åldrar. Min kollega som är relativt ny på jobbet fråga hur gammal jag är. 25 sa jag. Och hon trodde bestämt att jag var 30, jämnårig med henne. Och det är inte första gången jag blir tagen för 30. Nu funderar jag på om det är bra eller dåligt? Är det att jag är mogen och "vuxen" lixom på ett bra sätt eller är jag på väg in i tantvärlden? 

Elias mår lite bättre, dagarna är bättre än kvällarna. Han hade 38.8 innan han gick och la sig men var vid gott mod. Höll sig vaken lite extra länge men sover nu gott. Hoppas vi får sova gott allihopa inatt. Så vi kan gå till dagis efter helgen och komma igång med det.

40.1

Min lilla kille är inte frisk än. Idag hade han 40 graders feber. Han var relativt pigg på dan men till eftermiddagen blev det trasdocka. Han har legat i soffan/knät hela kvällen och gnytt. Min lilla kärlek. Farmor har varit snäll och varit här idag så jag kunnat jobba. Det är iaf snällt. Eftersom det är en kostnadsfråga att vara hemma i dagens samhälle. Tråkigt också att det blir ett avbrott i dagisstarten, men men smällar man får ta.

Vädret är iaf ljuvligt! Har varit sol och såå underbart idag. 10-12 grader och det känns som det finns en ljusning.

Även om jag vill så hinner jag inte sitta här. Min lilla lediga tid jag har nu måste det stökas undan. Sen sovas eftersom lillkillen lär vakna snart och vara ledsen.

Sjukling

Idag har Elias varit på dagis men efter hemkomst kräktes han och fick feber. Lillemannen låg som en trasa på mig. Fick en alvedon och låg nån timme till. Sen kvickna han till och va sitt vanliga jag. Han fick nyponsoppa och välling. Och somna gott utan problem... Hmm nå mystiska dagisbaciller. Han blir såklart hemma imorgon, får se hur han mår då, och hur natten går.

Ojoj nu ropar han i sovrummet, får återkomma med hur det hela utvecklar sig.

RSS 2.0