Rekordresa

Resan upp gick bra. Tog "bara" 8 timmar och 40 min. Det känns som ingenting då jag trodde det skulle ta 12-14 timmar. Men Elias var vaken halva resan trots att vi åkte mitt i natten. Lite gnäll men annars var det en lugn resa och inte mycket trafik. Äter och fikar är det vi gör här typ. Försöker aktivera och stimulera Elias bäst det går.

Mellanlandning

Nästan en vecka på landet. Hemma nu, packar om och åker till Boden imorgon. Har varit härlig full fart på landet. Har använt mig av sommarklänning dygnet runt och det är underbart. Tanken på att inte ha strumpor, jackor och skor är underbar. Elias badar säkert 5 ggr om dan. Vi är inte långt efter. Det som är jobbigt är att han har börjat slåss mot mig och har en vilja som heter duga. Vill han inte ha sin dricka ja då välter han ut glaset.

Imorgon ska vi upp tidigt och gå och kolla en lägenhet kl 8, sen åker jag till Kista en sväng och strosar lite. Sen blir det 15 timmar i bilen norröver, pjuh!

Semester på Söderö








Pott-träning


Elias har slutat med blöja nu och det funkar än så länge jättebra. Han går bara och sätter sig på pottan och gör det han ska utan att man säger till. Så här hitta jag han idag.


Kickboxning

Kickboxning i magen varje kväll. Många starka sparkar och buffar får man. Nästan så det gör ont. Men hellre det än inga livstecken alls.

I helgen var vi hos pappa. Hämta upp brorsan och åkte ut i lördagsförmiddag. Elias gick raka vägen till pappas snickarbod och försåg sig med verktyg. 10 mejslar, 4 hammare och spik och skruv hade han. Man fick inte röra nånting av hans grejer för han använde allting. Enda gången han hade tid att släppa sakerna var när vi badade. Det är också väldigt skoj. Timmy och pappa har mest snickrat. Jag har lagat mat och såsat. Jonas har passat Elias och sågat upp ved. Fattar inte att dom orkat. Värmen har varit enorm. Älskar sommarn, men den är inte arbesvänlig alls. Termometern har legat mellan 30-45 inne som ute och till natten gick det ner mot 20. Inge vind inge skugga inget alls.

Idag var vi och kolla en lägenhet. En jättefin bra lägenhet, men dock alldeles för små sovrum. Så tyvärr blir det inget med den. Ska kolla en till imorgon. Det är en fyra så det känns som lite bättre det.




Kvällsdopp

Igår kväll packa vi ihop matsäck och gick till plaskdammen och åt en sallad med kyckling och Elias badade en massa i dammen.

Idag var vi mest hemma på dagen. När Jonas kom hem packa vi väskan igen, fast nu blev det kaffe, jordgubbar saft, bullar och stranden med sällskap. Vi åkte till Hässelby strand badet där vi mötte upp Jessica, Annika, Josef och Moa. Vi va där i två timmar och Elias badade till läpparna blev blå. Vi har varit lediga i fyra dagar och redan är rutiner och tider helt ur balans. Inte för att det gör mig så mycket men det märks när man är ledig. Senare kvällar, mattiderna blir annorlunda även sovtider. Det är semester det.

Imorgon ska jag till MVC på 25 veckorskontroll. Ska fråga vad jag ska göra med denna huvudvärk jag får titt som tätt, gillar inte alls att knapra massa tabletter, men har fått göra det de senaste tre dagarna.






Inga planer

I går åkte vi till en gammal klasskompis som bor i Backlura och fika/lekte. Hon har en dotter som är i Elias ålder, men det är mest att dom tjivas om samma leksaker som vanligt. Sen åkte jag och Elias hem och vilade. Jag får lätt huvudvärk i denna värme. Sen när Jonas kom hem så packa vi ner lite mat i väskan och gick till en plaskdamm och lekte och bada. Elias älskar verkligen att bada.

Idag har vi inga planer och vet inte alls vad vi ska göra. Nu i denna värme vill man helst vara på landet.


Solnedgång på min skärgårdsö!


Tunnelbanan

Idag packade vi ihop oss och tog tunnelbanan till mammas jobb för en liten lunch. Elias älskar att åka tunnelbanaoch såg mycket kul genom fönstret. Mormors jobb var också spännande, med massa klistermärken han gjorde teckningar av. Det var god mat och vi satt med mammas kollega Rabarber (Barbro).




Sparken

Elias älskar sin sparkcykel han fått, igår var vi ute och åkte. Hej va det går!




Semester

Idag är den första officiella semesterdagen. Jag och Elias har ätit frukost i soffan, ska nu bädda sängarna och gå ut och åka sparkcykel. Helgen var vi på landet i dundervärmen. Skulle ha stannat där egentligen men hade ingen vagn med och maten var slut. Tog emot lite att åka hem själv på båten med lilleman och ta sig hem kommunalt igenom stan utan vagn. Ångrar det lite nu när vi sitter här hemma. Men, men man är väl alltid lite efterklok. Katterna är kvar på landet och myser. Dom har de så bra där. Undrar bara hur det kommer gå i veckannär brorsan ska ut med Buddah. Han är ju lite busig om man säger så. Sabina har dom lärt sig att umgås med, men Buddah är ju lite större och starkare än henne.

Har premiärbadat i helgen. Har gått i bikini och ändå svettats mängder så det var välbehövligt. Elias badar hela tiden, både i pool och hav. Mycket kompisar den här helgen på landet. Dom har varit fem grabbar mellan 9 mån och 4 år. Lek och bråk om vartannat HELA tiden. Kul samtidigt som man blir galen.






RSS 2.0