Rask takt

Å helt plötsligt hade en vecka passerat.

På den veckan har jag hunnit avsluta min praktik. Lite tråkigt då jag trivdes som fisken i vattnet på det stället. Men jag var välkommen tillbaka i höst om jag ville. Kul å höra.

I lördags var det dags för Elias att åka på äventyr med sin pappa. Han har börjat intressera sig mycket för dinosaurier å vad var inte mer passande än ett besök på Naturhistoriska museet. Medans storgrabbarna var på äventyr gick jag å Emil på en liten shoppingrunda i Vällingby följt av en fika hemma hos mamma. Efter middag å nattning av Emil hade vi lördagsmys med Elias i soffan med godis, popcorn och gladiatorerna. Han älskar konceptet å jag blir så glad att se när han blir så glad å nöjd.

I söndags var det storhandling av mat som gällde. En sväng på Bauhaus också där jag äntligen hittade en ny förnsterbräda till köket. Sen raka vägen hem och grädda våfflor, eller bofflor som lilleman säger.

Igår var det stängt på dagis så jag var hemma med barnen. Morgonen städade vi och gjorde fint hemma. Sen åt vi lunch och satte på oss jacka och skor å gick ut. Elias tog fram cykeln för lite premiäråk. Vi tog oss till affären å köpte glass som vi smaska i oss. Sen avslutade vi dagen med lek i parken.

Nu är det tisdag och tillbaka i skolan som gäller.

2 i 1

Känner att jag träffar mina små-barns-mamma-vänner alldesles för sällan. Men med jobb och hem och sköta så blir det sällan tid över. MEN nu fick det var nog. Jag och Sofia stämde träff igår efter hämtning av barn. Efter att vi lämnat av barnen hemma med respektive pappa så stämde vi träff på O'learys för en enkel middag. Satt i två timmar och pratade oavbrutet. En välbehövlig vila från den vanliga vardagen. Ändå kände jag på vägen hem att jag bara fick hälften sagt av det jag ville. Lite tur i oturen det då det ger oss ännu en anledning att ses igen.

Sen har jag ju en vän till jag inte träffat på länge som jag suktat lite efter. Caroline som precis har börjat nytt jobb har hon med varit allt annat än ledig. Men idag lämnade vi våra trollungar på dagis för att sen avnjuta en frukost tillsammans innan jobben börjar.

Så nu har jag fått avnjuta tid med fina vänner. Man får ta de luckor som erbjuds och göra det allra bästa av situationen. Det blev hur bra som helst!

Bland mjuka moln

Är det inte det ena så är det såklart det andra.

Det som vi egentligen väntat på hände i torsdagskväll. Det som var det bästa men samtidigt det värsta.

Min mormor har gått bort.

Min bästa fina mormor Marianne har i många år varit sjuk, och har med åren blivit sämre. Men hon har genom alla år varit en kämpe, en envis kämpe med humor och glimten i ögat har nu lämnat oss. I torsdags morse blev hon akut sämre. Under dagen hann hennes barn komma till henne och säga hej då. Och torsdag kväll 15 mars 2012 gav hon upp 82 år gammal.

Även om detta var det bästa för mormor, för nu slipper hon ha ont längre så gör det så ont att förlora nån. Hon lämnar ett tomrum efter sig som inte går att fylla ut.

Men mest av allt kommer jag minnas mormor som en glad liten komiker som älskar landet och blommor. Även efter sin bortgång, när vi tar fram det vita arkivet och löser vad hon önskar får hon oss att falla i skratt.

Mormor, jag älskar dig!

Ett samtal

Igår kväll var det en liten händelse, som var enormt stor för mig. Elias pratade i telefonen med sin farmor. Det sas inte överdrivet mycket, men det var kärleksfulla ord och dom förstod varrandra. För mig var det väldigt känslosamt!

Praktiken

Igår började praktiken! Fortsätter idag och två veckor till, lite tidigt och utvärdera stället, MEN första intrycket är att det är ett bra ställe jag hamnat på. Gillar att det är en lite mindre butik. Med två tjejer som jobbar där, ena 20 andra 30 år. Utvärdering kommer, men det känns helt rätt att återvända dit idag.

Simhallen

Imorse bestämde vi oss för att göra nåt kul hela familjen. Ett lagom komplicerat projekt blev simhallen. Perfekt! Och kul tyckte halva skaran att det var också. Elias simma, hoppa, plaska, skratta och hade hur kul som helst. Inte gjorde det saken sämre när en av hans dagiskompisar dyker upp. Fullträff tyckte han som var lite svår att få med hem.

Den lilla däremot, Emil tyckte detta var lite av ett misslyckande. Bara han satte foten i vattnet skrek han som en stungen gris. INTE nåt i hans smak visa det sig, så vi turades om att sitta med Emil i knät på en av dom blåa plaststolarna som stod uppradade i simhallen.

Efter 1,5 timme fick det räcka. Vi tvätta oss och packa ihop oss för att bege oss till morbror Jocke på en fika. Morfar var också på plats så det var två nöjda barn jag hade, trött var den ena också. Elias tog en siesta på en timme. Emil åt kakor och hängde mest med sin morfar.

Hantverksteknik A - check!

Igår hade vi praktiskt slutprov i första kursen i skolan. Hantverksteknik A, uppgiften var en bukett och en dekoration. Kan ju låte hur lätt som helst, men tro mig det finns en massa teknink bakom en snygg bukett, eller för all del en stadig dekoration där blommorna sitter fast och ser enhetlig och dekorativ ut. Vi hade fyra timmar på oss, fyra koncentrerade timmar där vi inte fick prata alls med varandra. Det var svårt nog att bara vara tyst...

Imorgon får vi veta hur det gick, spänning!!

Sen har vi praktik två veckor med start måndag, ser jag grymt mycket fram emot. Magkänslan säger att jag hamnat på ett bra ställe. Sen tillbaka till skolan en vecka då vi ska ha teori en hel vecka där vi ska avsluta kursen kultur och stilhistoria. Sen lite påsklov på det. Därefter börjar Hantverksteknik B. Mycket som händer i skolan, men det är kul. Skitkul, och lite svårt, men mest kul!

Sunday-Painday

Å när jag vaknade på söndagen fick jag uppleva nåt jag inte upplevt på många många år. Jag var bakis! FY! Ont i huvudet, trött i hela kroppen och allmänt snygg. Klockan två kom jag mig ur sängen. Tur att jag sen tidigare flörtat in oss på middag hos mamma. Vid femtycket begav vi oss över till en ljuvlig lasange. Båda mina bröder var på plats och det var en trevlig söndagsmiddag med fin familj. Dock var Elias lite "låg". Ville inte äta och var inte riktigt på humör som han brukar. Men inte tänkte väl jag nämnvärt på det. När vi kom hem sa han att han hade ont i huvudet. Så vi bestämde att han skulle få gå och sova då. Ett klokt val tyckte han själv. Så han bäddade ner sig i sin säng och somnade. Själv bäddade jag fort som tusan ner mig själv i soffan, tyckte lite synd om mig själv medans jag kollar på Wallander på fyran. Filmen slutar och jag får äntligen gå å lägga mig.

Men tror ni jag får sova? Näe, för klockan två kommer Elias gråtandes in i rummet och klagandes på huvudvärk. Jaha tänker jag. Hämtar en alvedon åt han och bäddar ner han tätt intill i väntan på att han ska somna. Men istället sätter han sig upp abrupt. Jag kommer efter å hinner knappt reagera innan jag får en stor spya rätt över mig. Elias gråter hysteriskt, jag dränkt i kräks, sängen full med kräks... ÅHH!! Stackars mitt lilla barn. Jag in i duschen å tvättar av mig, upp till Elias som behöver en spyhink, mer på väg. In i sovrummet och sliter ur alla sängkläder, vad händer då? JO en liten Emil börjar hulka i sin säng. Slänger mig fram och rycker upp han. Hinner precis få upp han innan han spyr ner hela sovrumsgolvet, YEAY! Ut med nästa unge, ner och skura golv, bädda rent, tömma spyhink, klä av barn och på med nya pyjamasar. Halv fyra får vi krypa ner i sängen igen. Sover som på nålar med rädsla av att nån börjar igen. Kl fem vaknar Emil, vägrar somna om.  Jag blir bara tokig och knäpp. Till slut får Jonas han att sova och jag får lägga mig i 45 minuter till innan det var dags att ta sig till skolan. Jag var inte så värst pigg i skolan idag kan jag säga. Hoppas hoppas och ber att jag denna natt ska slippa allt detta och bara få sova lite, snälla nån...

Här ska vi fira

Lördagen kom och det var den dagen då födelsedagsbarnen skulle firas. Halva gänget börjar kvällen med en tre rätters på Blekholmsterrasen. Dom har så himla fiffigt där på lördagar nämnligen att du får två likadana rätter till priset av en. Så jag slog till på en toast skagen till förrätt. Noisette med klyftisar å rödvinsås till varmrätt å en mjuk len pannacotta till efterrätt. Helt ljuvligt gott. Efter maten tog vi pendeln hem till Melanie där festen fortsatte. Vi kolla mello, käka chips, drack jellyshots och prata strunt. Efter mellot klädde vi alla på oss och gick ner till Garbos där vi hade bokat ett bord. Dock blev det en väldigt olustig stämmning då en av oss blev avvisad pga av sina skor. Iaf så gick vi andra in till vårt bokade bord efter lite om och men. Drack lite drinkar, dansade till schlager och umgicks med vänner. När jag kände mig tillräckligt glad i hatten tog jag med mig delar av ligan och begav mig hem. Trött, lite berusad och nöjd med dagen som vart!

Spårvägsmuseet

Tiden går fort när man inte gör nåt också. Veckan har inte bestått utav många måsten. Träffat lite fina vänner, tagit hand om mig själv och gjort mest inget faktiskt. Men jag hade ett uppdrag, ett viktigt. Att göra nåt med Elias.

Eftersom Emil varit rätt hängig och gnällig under en period har han hängt i famnen och gnällt och vägrat annat än bli buren. När Elias sett det har han blivit lite avundsjuk och vill också vara nära. Detta har resulterat i att man bett Elias gått åt sidan för det blir för mycket med två klängiga barn. Vilket iof inte har känts så bra att mota bort han när han bara vill gosa.

Så nu fick sig Elias en utflykt på tu man hand. Jag beslutade för att åka till Spårvägsmuseet. Vi åt en frukost i lugnan ro tillsammans hemma. (Emil och pappa skicka vi iväg till jobb å dagis vid sju). Sen gick vi till tunnelbanan. I stan mötte vi upp mamma och gick till TGI och käka lunch. Ett snabbstopp på Br finns det alltid tid för när mormor är med också. Sen så åkte vi till museet. Elias tyckte det var häftigt och se alla gamla bussar och tåg, testkörde allt som fick testas. Dock blev han lite besviken på att de flesta bussarna fick man inte gå på. Men han verka rätt nöjd ändå må jag säga. Åkte en tur med minitunnelbanan och fikade en glass. En liten titt i leksaksmuseet han vi med också. När vi åkte fick Elias tre bilar med sig hem. Dom lekte han med hela kvällen. Bussen skulle helst sova med han i sängen också, lite hårt tyckte jag så den fick sova på bokhyllan ovanför sängen. Det blev en bra dag med min fina fina lilleman och hans mormor. Tack ni inblandade

RSS 2.0