Han med humöret

Dagarna rullar på, försöker komma iordning hemma men det går långsamt känns det som. Mina fina barn tar mycket tid. Emil behöver mycket närhet. Ibland kan han ligga och sova en längre stund men ofta vill han vara nära, mysigt värre och det försöker jag ge honom så mycket det bara går, men jag vill även få ordning hemma, packa upp kartonger, sortera, fixa. Sen tar ju herr Lilleman lite av min tid också. Han syns och hörs HELA tiden, han pratar så mycket så man får ont i öronen. Mornarna tar tid, vanligtvis en halvtimme när vi ska gå till dagis. Igår morse när inget händer suckar jag åt han och säger att jag och Emil väntar ute, jag orkar inte hjälpa när jag inte får nån respons. Han tittar på mig och ryter -MAMMA JAG HAR TAPPAT MIN TÅLAMOD PÅ DIG men unge, tror ni jag kunde hålla mig för skratt?!

Snålskjuts

Kom hem i veckan efter sedmera mathandling. Det var tacos beställt så jag handlar diverse grönsaker. När jag kommer hem och ska skära upp dessa ser jag att vi har en kompis som åkt med långa vägar för att få hälsa på hos just oss. Han hade gömt sig i isbergsalladen. Ludde Larv bodde hos oss några dagar innan han flyttade vidare.


1 månad

Emil växer och gror. Han har blivit 1 månad gammal nu. Väldigt snäll, sover på nätterna. Äter och grymtar lite gulligt ibland. Tycker om att ligga på mage, mysa och åka sin vagn.


Alldeles ensam

Det känns så konstigt. Elias ville sova i sin nya säng i kväll. Och det fick han så klart, men nu känns det så tomt i vårt rum och min lilla plutt alldeles ensam i sin säng, i sitt rum. Ska bli spännande och se om han sover där hela natten eller om han vaknar och är ledsen.

Idag åkte jag iväg med Mia, Jessie och Amanda till Barkarby. Fyllde på med lite småsaker till hemmet. Ville egentligen köpa hur mycket som helst, men man får ju tygla sig lite. Och ta det pö om pö. Blev lite lampor, lådor, julstjärna, duschdraperi och glas bla. Hitta också fönsterbrädor., men var osäker på måtten så det får jag ta med Jonas till. Kolla gardiner också, känns så tomt utan, men det var snålt med det där och jag vette sjutton vart man kan hitta gardiner, kommer inte på nåt bra ställe. Men det var en trevlig utflykt med lunch och sällskap.

Trivs underbart i lägenheten, men det är tomt. Finns inte ett hål i väggen och just därför vill man vara lite försiktig med vad man sätter upp. Svårt det där och veta hur man vill ha sitt hem.


Vid frukostbordet imorse

Elias vs Emil

Här är Elias på BB


Här är Emil på BB


Detta är det största jag åstakommit i mitt liv.

Peter e klar

Vår målare pa peter som han nu kallas här blev klar idag. Så jävla gött rent ut sagt. Vi har verkligen haft tur när vi flyttat jag å Jonas. Det var samma sak när vi flyttade till tvåan, allt nytt. Samma sak nu, allt nytt. Det enda vi väntar på nu är nya kylen/frysen. Sen så. Nu måste vi bara komma underfun med hur vi vill ha allt. Montera ihop Elias säng och förvaringsmöbel igår. Kul bara att en ribba gick av i Elias säng. Suck, den sängen har drivit mig till vansinne.

Sov hemma hos mamma igår. Va väldigt gött att få bli lite bortskämd. Elias är så lugn och road när vi är hos mamma. Han trivs verkligen där. Och bortskämd blir han, men det är ju det som är deras jobb alla mor/farmödrar/fäder.


Lördag

Det är lördagkväll. Jag sitter och myser med Emil i soffan. Renoveringen hemma rullar på. Två sovrum, hall och kök är klara. Vardagsrum och vårat sovrum kvar. Största projekten så vi får se när det blir klart. Onsdag tror jag.

Imorse började jag skruva på Elias säng han ska ha i sitt rum. Börjar skruva och inser att det saknas massa skruv, och massa småfel. Blir less och ringer till Ikea. Dom säger att vi kan åka dit och kompletera med et som är fel och även byta plankan det var fel antal borrhål på. Jonas åker dit och det visar sig att vi fått fel beskrivning bara. Åhh va less man blir.

Innan Jonas kommer tillbaka så hittar Elias lite pengar. Han frågar mig om han får köpa en glass för dom och det går bra säger jag. Han kan lägga dom i sin ficka. Sen när jag står i badrumet kommer han til mig ledsen och jag ser att han har nåt i munnen och jag hinner knappt reagera innan jag ser at hanhar nåt i munnen som nästan fastnar men som han sväljer. Jag i panik tror ju direkt att det är fem-kronan han hade som han svalt. Frågar om det var en peng och han säger ja. Ringer vårdguiden och dom säger att är det den storleken på föremål får vi åka till akuten och kolla. Så Jonas och Elias åker till akuten så fort han kommer tillbaka från Ikea. Dom hittar ingenting i varken mage eller hals så som tur i oturen var det nåt ofarligt han svalde. Undrar bara vad det var? Så Jonas fick åka på en massa uppdrag idag han.

Nästa vecka blir det Solna centrum och Barkarby för lite inredningsshopping. Nu vill jag få fint hemma.

Jag ser inte Peter

Målaren håller på för fullt här hemma. En trevlig ung kille som jobbar på i farlig fart. Två rum är klara. Imorgon ger han sig på hall och kök. Nästa vecka vardagsrum och sovrum. Och det var det jobbigaste jobbet. Struktur och vinyltapet som han måste riva ner innan han kan stoppa upp nytt. Och iom det så måste han använda ohälsosamt medel på väggarna så en natt nästa vecka sover vi hos mamma. Men det är det värt, det blir så fint här. Elias tycker det är häftigt med målaren här och hänger efter honom på morgonen. Frågar, berättar och pratar, pratar, pratar. När han tapeserat klart hans rum idag satt vi vid matbordet och prata om det. Jag fråga han om han gilla sina nya tapeter? Nej mamma jag ser inte Peter säger han. Nej Elias, TAPETER, färgen på väggen är den fin? NEJ mamma jag ser inte Peter. Jag skratta och la ner det projektet. Han är säker på att målaren heter Peter, punkt.

07.00

Kl är sju på morgonen och här sitter jag med min kopp kaffe och laptop i köket. Och det kan man undra varför jag gör när alla mina bockar Bus ligger och sover gott i sängen, jo målarna kommer idag och börjar tapetsera. Och det känns skönt med tanke på att det var en vecka sen vi valde alla tapeter och då sa dom att väntetiden ligger på ca 8 veckor men dom kunde försöka skynda på lite. Och det gick ju bra kan man lugnt säga. Då kan man komma iordning lite sen och förhoppningsvis har vi lite hemtrevligt till julen.

Annars på agendan idag är det vanlig dagislämning. Ska till Hässelby gård och hämta nycklar vi ska få extra till källaren, posta lite brev och sen soffmys med emil innan hämtning igen.

1 vecka redan

Nu har vi bott i lägenheten i en vecka. Eftersom vi ska få renoverat överallt har vi inte riktigt fått nån ordning. Bara plockat upp det nödvändiga. Det är kalt med tomma väggar, men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge har jag hört. Annars är det mycket nytt, nytt boende och jag trivs som bara den men det är ju fortfarande allt nytt. Och sen rollen som tvåbarnsmamma är ju färsk. Emil är väldigt snäll och gör inte mycket väsen av sig men det är ju en omställning. Jonas började jobba i fredags efter att ha varit hemma sina pappadagar. Så nu kan man väl säga imorgon måndag börjar vårt nya liv. Det är jag och Emil på dagarna.

Elias är jätteduktig med allt. Han har accepterat att han har nytt boende. Dag ett sa han att han ville gå hem (till lägenheten vi flytta ifrån) men efter det så har han aldrig nämnt det. Och med Emil är han också jättefin. Han klappar på han och ger han nappen när han skriker. Trodde det skulle bli problem när Emil fick napp men inte Elias, men inte alls. Han har inte nämnt den. Så stolt över min pojk. Det enda han har lite jobbigt med det är att bli lämnad på dagis. Men jag hoppas vi får in den rutinen snart med.

Kort blir det inte så mycket nu heller eftersom kablar är nerpackade och jag använder Jonas dator och hans dator har inga kort.

Annars så var det en lugn helg. Hade Annika och Josef på middag igår. En tack-för-hjälpen-med-flytten-middag. Och idag så var vi förbi hos Jocke. Pappa var där och vi fikade och hjälpe Jocke med att koppla in diskmaskinen och om-möblering av vardagsrummet.

Allt nytt

Sitter i min nya stora lägenhet. Allting har gått över förväntan bra. Flyttdagen flöt på smärtfritt. Många bra hjälpredor hade vi. Själv kändes det mest som jag irra runt och inte gjorde mycket nytta. Men det kanske jag gjorde, jag vet inte?!? Vi käkade pizza i nya lyan på löragkvällen och vi fick massa bra hjälp med upplock, främst i köket. I måndags kom bovärden förbi och det beslutades att vi ska få nya tapeter i alla rum och målat där det behövs. Så vi kommer fortsätta bo i kartonger ett tag framöver. Hoppas hon lyckas skynda på arbetet lite så man kan få börja komma iordning lite. Vi hade inte ens problem att välja tapeter. Trodde vi skulle sitta lääänge och muttra åt varandras val och behöva gå tillbaka för vi inte kunde enas, men det var helt fel. 20 min var vi där och då var det ändå 5 tapeter och färg till öket som skulle väljas. Bra där alltså.

Elias verkar trivas bra här. Han gnäller inte eller frågar om gamla lägenheten utan verkar acceptera läget. Och Emil han bara hänger med. Sover, äter, och skiter som man säger om små. Han är ett praktexempel på det. =)

Snart kommer mitt lilla monster hem från dagis och vi ska umgås innan middagen ska lagas.

Nycklarna

Idag kvitterade vi ut nycklarna till nya lägenheten. Var och kolla den nu ikväll. Och det kommer bli så bra det här. På lördag går det stora flyttlasset. Imorgon åker vi till Ikea och köper bla Elias säng. Imorgon tror jag dom stänger vårat internet här så vi får se nästa gång vi ses här. =) Iii så skoj det ska bli det här!!

Ont i mammahjärtat

Idag ringde dagis vid 14.30 och berättade att Elias varit ledsen under dagen och inte riktigt sig själv. Jag kom och hämta honom och frågade om han verka sjuk eller bara ledsen och det var bara ledset. Har tänkt på det ikväll och javisst jag är extra känslig just nu, det är ju fortfarande mycket hormoner i omlopp. Men vad ont det gör i mammahjärtat att få höra att ens barn har varit ledset. Han har ju alltid haft så kul på dagis och aldrig har det tidigare varit problem. Han kan ha varit lite ledsen vid lämning nån gång ibland men det har dom berättat att det gått över snabbare än jag hunnit gå ut från gården. Men igår när jag lämna blev han alldles förtvivlad och samma idag när pappa lämna. Igår gick det över men inte idag. Jag vet ju att det är en stor förändring för Elias och hemma går det över lag bra. Han är snäll mot brorsan och behöver mycket kärlek av mig och Jonas. Och det får han, mycket. Men vetskapen om att saknar oss om dagarna det gör lite ont i mammahjärtat. Jag vet att han trivs på dagis och bli väl omhändertagen där och det känns tryggt. Och jag har fått beröm för att jag lämnar honom "på ett bra sätt". Att jag inte drar ut på det utan förklarar för han vad som gäller, samtidigt som jag pussar och kraar han innan jag går. Och det känns ju bra att höra. Så vi håller tummarna och hoppas att det ska gå över snart. Min stora lilla älskade Elias.

Skrytmåns!

Som nybliven mamma (hur lycklig man än är) känner man sig inte alltid så pigg och fräsch. En förlossning, inkluderad en snabb och smidig som min är ingen peace of cake. Man har ont lite överallt, svårt att sova om nätterna och en underbar storebror att ta hand om till råga på allt.

Men det första jag får höra när jag ringer och berättar att bebis har kommit är att, Men oj va pigg du låter, är du säker på att du precis fött barn. Samma sak säger sköterskorna på bb-avdelningen. Vad pigg du ser ut. När vi var på återbesöket på fredagen (han föddes på tisdagen) sa personalen där med att jag ser väldigt pigg och "fräsch ut" för att precis ha fött barn. Kände lite på magen, visade hur amningen fungerade och ställde lite frågor. Fråga även hur graviditeten var och jaa, den var ju felfri i det stora hela. Du är som gjord för att föda barn säger hon. Och ja, om man får skryta lite så tror jag att det är lite min grej. Båda graviditeterna jag haft har varit felfria och snabba felfria förlossningar. Speciellt den andra. Om det finns en drömförlossning tror jag att jag upplevt den.


RSS 2.0