Vin och Valborg

Igår blev det Ikea efter lämning med mina mammavänner Lotta och Carro och småbarnen. Handla lite inför kommande dop. Och lunch och fika och allt som hör till ett Ikea besök. Efter alla måsten, som matlagning, tvätta/natta barn och hushållsgöra så knallade jag och Emil över till Caroline och hade myskväll. Hennes karl var ute på festligheter så vi hade lite vinkväll. Trevligt värre, hennes syster var också med. Hon hade laddat stort med tre olika chipsar, dip, kex och ostar. Gott värre. Var väl hemma igen vid halvtolv snåret. Det blev sådär precis lagom.

Idag är det Valborg. Spendera hela dan hemma, en riktig slappardag. Jag och Elias baka lite till dopet efter frukosten. Sen var det sofflägge i ett par timmar. E´mil somna så vi kolla på Djursjukhuset på svtplay. Sen gjorde vi oss klara för en middag hos mamma. Mm potatisgratäng med kött och sås. Väldigt klassiskt, väldigt gott. Sen kaffe och så gick vi till parkleken Ådalen där majbrasan är. Lite lotter och fiskdamm och massa lek för Elias. Min vän Sofia med sin fina familj snubbla vi på vid rutchkanan. Anton och Elias hitta varandra på en gång och det lektes, hoppades, sprangs runt runt. Vi vuxna passa på och snacka lite skit så barnen fick leka. När det blev alldeles för kallt beslutade vi oss för att gå hem. Men vi bestämde en middag/lekdate en lördag så snart vi båda kan så barnen får ta vid där det slutade.

Timmerstuga

När vi senast var hemma hos pappa så fick vi med oss en av hans gamla leksaker hem. Pappa fick med sig den när farfar flyttade från sitt eget boende till äldreboendet. Pappa berätta att vid ett tillfälle när han var sjuk fick han bygga upp den. Sen plockades det ihop och den har legat i sisådär 40 år i sin kartong. Husen får man bygga ihop själv stav för stav. Och pappa ville att om vi är lite försiktiga bara så ska det användas. Inte ligga som nostalgi i en kartong. Så nu har vi byggt upp alla husen och ställt dit djur och Elias leker bondgård. Tack pappa, husen är underbara och det känns lite speciellt och veta att dom är minst 50 år gamla och har funnits i ett par generationer.


Den nakne kocken

EFter middag och kvällsbad satte jag igång med lite infördopet bak. Lite sånt som man kan stoppa in i frysen. Min lilleman är inte sen att hänga på och hjälpa till, eller mja lite hjälpa mest smaka. Men det som är väldigt viktigt är förklädet. No matter what ska det på. Så idag var det den nackne kocken som gladeligen hjälpte mig.


Prästmöte

Idag kl 16 var det möte med prästen, eller ja möte och möte.. Genomgång av dopet. Psalmer och faddrar är valda. Han berätta lite hur vi ska stå och var gästerna ska sitta. Vi satt i själva kyrksalen och mit i mötet kom ett fyllo in och satt och svor lite för sig själv. Tur att kyrkan stängde när vi kom så dom kunde visa ut honom. Ska bara upp dit nån dag i veckan nu så jag kan få visat för mig hur allt fungerar.

Löparpjuck

Blev en runda ikväll igen. MEN det börjar bli lite jobbigt nu. Har helt fel skor och det börjar ta ut sin rätt. Ont i hälen på vänstra foten och jag känner att underlaget blir inge bra när jag springer. Får springa lite försiktigt ett tag och försöka investera i ett par riktiga löparpjuck så småningom.

Skulle behöva stryka lite soffklädslar också. Har tvättat bort all nagellack nu och det är torkat och klart så det är bara strykning kvar. Men efter en löprunda så känner jag mig mest soffliggande, döende, ja lite åt det hållet.


Smaka på't

Igår och idag har det varit njutning av hög grad. Altanhäng, grillning lekande barn och värme, värme! Idag Var vi hos pappa. Jonas fixa pappas dator. Jag har klippt Zorro och Elias har hängt efter sin morfar. Som en svans, som alltid när vi är där. Dom har lastat pappas bil med pappas samling pantburkar. Han har inte pantat på ett år, så han fyllde hela bilen med pant. Och då snackar vi en skåpbil. Sen har vi grillat, pratat och njutit av solen som äntligen visar sin fina sida. Och såklart massa puttinutt med min Morris, min muck-puck, min knorrhane. Åh vad jag saknar han, men jag är så glad för hans skull. Han har det så himla bra hos pappa.

Igår var det grill på Ekerö. Pelle har fyllt och det firades med korvgrillning, kaffe och tårta. Lika mycket härlig sol och altanhäng där med. Helt underbart alltså!

Påskafton

Igår gick jag och barnen hem till mamma. Elias och Emil fick varsin fin påskpresent av mamma. Jag fick en underbar Jansons freestelser till middag. Lämnar kvar Lilleman. Han skulle glad som han var få stanna kvar och sova hos mormor.

Så idag har det varit en coollugn morgon med frukost i soffan och massa vila. Passa på att vila en timme i soffan när Emil gick och vila förmiddag. Sen påklädning, hämta mamma och Elias och så åkte vi till morbror Lasse och Tanja på påskmiddag. Massa godheter och fika. Efter det gick vi ut på fotbollsplanen dom har utanför sig och sparka lite boll.

Hemma fick Elias sirr påskägg. Lite chokladgodis som han tröck i sig fort och så Pettson och Findus sago-cd som han lyssna på innan han somna.

Nu sitter jag vaken själv i soffan och njuter av lite egen tid. Men måste dock hoppa ner i sängen snart. Emil vaknar nu för tiden vid sju snåret och han vill inte somna om då utan vill upp och leka. Tur att vi kan gå in på Elias rum och kolla lire film och lekas med bilar och så kan jag lägga mig på hans säng sålänge.











Så GLAD PÅSK!


Saknar mitt hus

På landet har jag och Jonas ett eget litet hus, dom andra har ett rum i stora huset. Vi har ett eget hus. Varje morgon jag öppnar dörren ser jag detta, förståligt att man längtar


Up side down


Är dom lika?




The twilight saga

Nu har jag sett triologin, så som det har tjatats på mig att jag ska göra. Bra filmer, jag är inte toksåld (som vissa andra ;) Jag tycker dock hon ska vara med Jacob. Har fyrans bok ska börja läsa den nu.

Jag förstår

Idag har det varit en bättre dag, en bra dag helt enkelt. Köpt nya skor till lilleman. Ett till par snabba skor (gympadojjor) och ett par ofodrade stövlar. Herregud så dom växer. Sen middag på Max. Och det lilla barnet han sjunger, sjunger och sjunger. Mest på Margaretha och Zlatan låten.

En sak som satte sig efter vårat bråk igår. Eller man kan väl specifisera mer som mitt utbrott Elias gråt. Jag satte mig ner på golvet och då kom Elias till mig och jag sa att jag inte orkar mer, att jag är så ledsen och arg. Och Elias bara gråter och gråter. Då tar jag tag i han håller han mittemot mig och säger att Elias hur arg eller ledsen mamma än är älskar jag dig, förstår du det? Mamma älskar dig väldigt mycket. Ja mamma jag förstår säger han med gråten i halsen. Jag förstår det mamma. Min underbara fina pojke!

Inte min dag idag

Dagen startade som skit. Katterna har klöst på tapeterna, jag vet inte vad jag ska ta mig till med dom. Vill inte ha dom (jo Sigge vill jag ha), men jag vill inte ta bort dom och jag vill inte att nån annan ska ha dom. Vad gör man då? Iaf drar på mig nina byxor, ritch! Trasiga byxor, kul kul, byta kläder och på med nya. Faan det är ju byxorna jag älskar så. Efter hämtning så kommr vi hem och det är det vardagliga jobbiga trotset från fina sonen. När han blir arg på mig så så slår han på mig, inte så hårt inte så allvarligt men tillräckligt för att jag ska bli arg och säga till han. Så idag då sticker han iväg och hämtar mitt nagellack och skjuter mig med det. När jag ber om att få nagelacket sticker han iväg. Så inom lopet av ett par sekunder hinner han öppna korken och ha nagellack i hela soffan. Och jag blir helt tokig, skäller ut ungen slänger soffkläderna i tvättmaskinen och känner mig idag bara helt förtvivlad och förstörd. Elias gråter hysteriskt, Emil tar efter han med ,maten kokar på spisen och jag vill bara gå ner i källaren och låsa in mig hela kvällen. Usch vilken dag!!

Tur att jag fick träffa fina Sofia efter lämning idag. Vi tog en långpromenad och prata massa strunt och sen en långlunch. Det som känns alldeles underbart (eller vad man nu säger) är vetskapen om att jag inte är ensam om detta. Hon har en son som är/gör precis likadant som Elias. Hur hemskt det än låter så är jag lättad när hon berättar att hon får gå hem gråtandes från centrum med helt hysteriska barn under armarna. Då känner jag mig inte som den sämsta mamman, bara en dålig en.

Och efter nagelacksincidenten gick vi hem till mamma jag och barnen. Det gjorde gott det med, att få lätta hjärtat hos mamma, få bli lite liten och vara den lilla tösen som får tröstande ord av sin mamma.


Jävla Januari

Blev en till löprunda. Idag sprang jag alldeles själv. Med musik i öronen alldeles själv i skogen är det helt ok att springa faktiskt. Man känner att benen knappt bär men ändå pressar man sig att ta sig framåt. Och man får ur sig en massa känslor och tankar. Idag blev det en lösgöra-massa-arga-tankar runda. Jag kom fram till att Januari 2011 var en jävlig månad. Av många olika anledningar helt oberoende av varandra.

Farfar du väljer att lämna oss. Men jag är glad för din skull att du fick träffa farmor, du slapp ha ont. Men det är aldrig kul att behöva uppleva en människas död.

Annett, saknaden efter dig är den värsta. Efter den dagen i januari blir livet aldrig desamma. Nya livet och vardagen har börjat ta sin form. Jag är glad, livet flyter på med barnen och familjen. Men det går inte en dag då jag inte tänker på dig och saknar dig. Och nu ikväll känner jag mig lite ledsen, arg och frustrerad över händelsen. Jag vill ha en mirakelkur som tar dig tillbaka till oss.

Jag ska för första gången i januari åka på en utlandsresa med mina barn och min mamma. Vi bokar en resa till Egypten. Men just när vi ska åka bli det massa oroligheter i landet och resan bokas av. Det kändes hopplöst.

Och Timmy. Januari gjorde att jag tänkte lite extra på dig. Jag har nog dom finaste av bröder man kan ha. Som äldst i skaran kommer det alltid ligga i min natur att vilja "ta hand" om er. Jag älskar er oerhört mycket fina bröder.

En vän

Både fredagen och lördagen fick jag träffa fina vänner. På fredagkväll hade vi bjudit hem Caroline med barn och karl. Henne har jag träffat genom dagis. Våra barn är dagisbuddisar och nu har vi börjat umgås utanför dagistider och jag har insett att vi kommer väldigt bra överens och är rätt lika som personer. Vi åt lite middag tillsammans och barnen busade/lekte galet hela kvällen.  Alicia deras lilltjej på 1.5 år är alldeles underbar. Hon blir jättearg varje dag jag lämnar på dagis och hon inte får följa med mig därifrån. Charmigt för det är inte mig hon vill vara med, det är Emil.

Och i lördags efter besöket på landet åkte jag och Emil hem till Mia som hade tjejmiddag hemma. Alla mina vänner samlade på ett och samma ställe. Inte alldeles för ofta det sker. I det gänget har jag min äldsta vän. Henne har jag känt sen jag var 2-3 år. Sen har vi hängt ihop till och från i alla dessa år. Dom andra har kommit till nångång under skoltiden. Inte så pjåkigt det heller. Är iaf glad att jag har er alla fina vänner. Ni betyder mycket för mig.

Badet t/r

Det blev jogging med Lilleman idag. Ett medvetet val eftersom jag vet hur glad han blir min lilla fis. Så på med springskorna och ur i spåret. Han var jätteduktig. Vi sprang nästan hela vägen till Maltesholmsbadet och tog en titt på havet. Underbart, Elias pratar ofta om att bada när det är sol. För det gjorde vi på Teneriffa. Lite sol behövdes bara så kunde man bada. Åh vad jag längtar tillbaka dit, men iaf. Vi kasta lite sten och titta på dena fina stranden. Sen tog vi en promenad hem eftersom han inte längre orkade springa. Nästa gång blir det dock ensamspring. Får smita ut när han är upptagen på rummet eller springa när han sover. Mitt första mål är Maltan t/r utan att gå. Det borde jag klara ganska snart. Så långt är det inte.

Ut på landet

Idag åkte vi ut till mammas kollega Inger som har en gård med hästar, får, katter och hund. Stanna på Ica på vägen ut och köpte äpplen och morot, lite godis till djuren måste man juh ha. Och så härligt ställe dom har. Små söta lamm, en av dom var mammalös så hon flaskmatades. Tänkte direkt på Barna i Bullerbyn. Var en sån känsla man fick. Och hästar som var så fina med blåa ögon. Men finast var nästan katterna. Bengalkatter med en alldeles underbar täckning. Och inte att förglömma, huset. Vilket hus! Helt underbart. Ja det var en väl värd utflykt.












Ingen ro

Nu kommer tiden när det är ingen vila, ingen ro för fem öre. Och värre kommer det bli i ca 1 års tid. Det ska upptäckas, utforskas, kännas på, smakas på, lekas med. Det är med förskräckelse och njutning jag ser fram emot vad som komma skall.




Minirundan

När nån av mig eller Jonas går ut nu för tiden blir Elias hysteriskt arg och ledsen om han inte får följa med så vi försöker smyga iväg. Men med hans stora öron lyckas man inte alltid med det. Så när jag gick för att springa blev han helt utom sig. Han var fortfarande ledsen när jag kom tillbaka 40 min senare. Det första han gör när jag kommer är att hämta skorna och vill gå ut han med. Och jag hade inte hjärta att göra honom ledsen igen. Så på med hans skor och så gav vi oss ut på en liten springrunda till. Han blev så glad min kille, vi springer mamma! sa han flera gånger och bara log stort så hjärtat smälter. Vad värt det var att få gå ut och göra nåt sånt trevligt med honom.

Bollen är i rullning

Eller benen rättare sagt. Idag tog jag mig ut på en runda. Med musik i ena handen och vattenflaskan satte jag igång. Var enormt skönt att bara komma hemifrån och springa. Orka inte mycket, man kan tro jag är 72 och inte 27. Men jag tog mig till hässelby och tillbaka. Med blodsmak i munnen och ben som knappt bar kände jag mig nöjd när jag var tillbaka hemma. Hoppas hoppas bara jag lyckas hålla viljan uppe och komma igång med lite motion. Känner att jag skulle behöva det, jag vill det.

Det blev en älg

Var i centrum idag, lite lunch med tjejerna. Vi gick till Lindex där dom hade rea. Hitta en dress som kändes som jag bara måste ha, herregud mina barn är ju faktiskt till hälften Bodensare, och vad finns inte i Boden om älgar eller det kanske är ren, skit samma dom har gott om båda. Den kosta 38 kr. Lagom


Lämnas vid dörren

Igår var jag hemma hos Annett och skulle hämta post och göra nåt jag inte gjort sen olyckan. Börja rota bland hennes saker. Hon har flyttat till ett korttidsboende och behövde personliga saker såsom kläder och hygienartiklar. Så det var bara att börja rota i lådor och skåp och se vad som kunde finnas. Känslan man har när man gör detta är rätt konstig. När jag är hemma och vardagen rullar på mår jag bra och mår inte så dåligt längre över allt detta som hänt. Men när jag ska hem till henne och rota i hennes liv så får jag en olustighetskänsla i kroppen. Som att jag inkräktar. Jag var tvungen att lämna mina känslor ute i porten och gå in och göra vad som skulle göras. Jag kände mig nästan övervakad och vänta på att nån skulle knacka mig på axeln och fråga vad jag sysslade med. Känslan är svår att beskriva. Och när jag går därifrån känns det som nån står och väntar på mig vid dörren. Ett "spöke" typ. Hade en klump i bröstet när jag gick därifrån. Jag hoppas det går bättre nästa gång bara.

Jag ska

Idag i denna sol och värme tog jag ett beslut. Jag ska ge joggningen ett sista försök. Jag hatar att ut å springa, tycker det är tråkigt och trögt. Men det är gratis och effektivt så jag tänkte att jag ska ge det en sista chans. Jag vill inte bli en degig soff-mamma. Ska försöka bättra kosten lite, dra ner på småätandet och börja jogga lite. Jag hoppas på mig själv och min självdisciplin nu. Nu gäller det!

Han jag undvikit

Han jag så länge undvikit har nu kommit in i våra liv, hans namn är Spajoman. I fredags var spajoman väldigt busig och smet från läggning heal tiden. Tillslut sa jag till han på sparken den här spajoman. Då säger Elias till mig med massa tandkräm i munnen att du mamma du gör Spajoman ledsen. Jag förklarar att jag bara har en Elias, jag har ingen spajoman. Men han köper inte det . Han ÄR spajoman

Spajoman är om nån undrar Spider-Man

Avskedan?!?

Ibland undrar jag om man kan lämna in en avskedsansökan som förälder?! Fast innerst inne vill jag ju inte det. Men att vara 3 år och bli stora pojken är inte lätt, varken för mamman eller treåringen.

Idag sitter han förtvivlad i hallen efter Jonas åkt till sjukan. Jag frågar om han inte vill komma och kramas lite? Till svar får jag -MAMMA JAG VILL INTE VARA MED DEJ, JAG VILL VARA I LUGN OCH RO!

Det som jag märker är till det bättre är tex när vi är och handlar, för inte så länge sen var det otänkbart att gå och handla med han. Men dom senaste gångerna har det gått jättebra. Hela familjen på Ikea för ett tag sen gick så smidigt så. Och Elias och jag gick på en jättemysig promenad till COOP och handlade och han var så lugn och duktig. Eller när vi lagar mat, han älskar att hjälpa mig och baka eller laga mat. Han mäter och rör och vispar. Smakar och dukar bordet. Sen äter han gladeligen upp maten.

Det som är tufft nu är hur han testar mig, eller det är inte bara mig men för det mesta. Tex han kastar saker hela tiden. Tar en sak från bordet och bara kastar iväg det, flera flera gånger om. Och nör man ber han ta upp det springer han iväg eller säger att han inte kan. Man lixom ser hur han tittar på mig och söker uppmärksamhet och sen utför handling. Och det är så svårt att behålla lugnet i dessa lägen. Jag försöker och gör det oftast, men inland blir man så arg. Skitjobbigt men det känns som oundvikligt.

Eller När han drar Sigge i svansen, den dumsnälla katten som inte säger ifrån.

Eller när han vill leka med och busa med Emil, när han lägger sig på honom för att busa, eller petar han i ansiktet för uppmärksamhet. Vad gör man då? Han älskar sin bror, mitt mammahjärta smälter som smör i solskenet när jag ser hur glada dom är i varandra. Men fortfarande är Emil så pass liten. Det är svårt att förklara det för Elias så han förstår.

Jag vet att jag älskar mina barn obegränsat, mäktigt mycket. Men vissa stunder älskar jag han lite begränsat. Men är det nåt han har min pojk så är det charm och inteligens det gillar jag. Det ska bli spännande och se hur Emil blir som treåring.

Nya tänder

Senaste två kvällarna har jag suttit fast i soffan i en enda monoton ställning med en febrig liten pojke. Har han varit i min famn har det funkat bra men minsta lilla rörelse så blir han arg och lägger jag ner han i sängen så skriker han som en stucken gris. Och nätterna har han sovit i snitt en timme, kanske en och en halv innan han skriker och är ledsen. MEN det verkar som att det är på väg att vända nu. Nu sover han i egen säng utan problem. Misstänker starkt att det är en tand på gång, är som en droppande kran ur munnen och så är han svullen i tandköttet. Så stor risk att det poppar ut små kanintänder snart.  


17.45

Vid middagsbordet idag så ser jag hur Elias börjar nicka till lite med huvudet. Tittar påhan och frågar hur det är? Mamma jag har lite ont i magen säger han och han ser ut som han ska somna mitt i maten. Jag frågar om han är hungrig eller om han behöver gå på toa eller om det bara gör ont. Det gör ont bara, jag måste sitta i ditt knä. Så han kommer över till mitt knä, burrar in sig och somnar ovaggad. Då var kl 17.45 nu är klockan 23 och han sover gott än. Har aldrig hänt förut så jag undrar vad det var. Bara att han var väldigt trött eller om det är nån sjuka på gång? Passar inte med sjuka just nu. Han och hans kompisar/fröknar på dagis ska spela in en skiva, en riktigt musik cd-skiva. Vill jag inte att han missar ju. 

Och när Elias för en gång skull somnar tidigt tror ni Emil gör det, nää han var vaken extra länge ikväll. Till 23. Tur han e så snäll och glad när han e vaken. 

Förresten. Elias har en nalle. Eller det är en nalle som jag har fått av Jonas egentligen. Men han vill ha den och det får han. Nallen heter morfar, och den får göra precis vad den vill. Även om det är bus eller inte. Igår sa han att han ville ha den när han skulle sova och det är första gången han vill ha nalle när han sover. Gulligt! Nallen kom också med imorse med snutten och kudden så det är fulla famnen han kommer med på morgonkvisten.

Nu ska jag ta mig 15 min för mig själv innan det är dags för sängen.   

Xperia

Så nu har jag som alla andra skaffat mig en sån Android mobil. Har suttit och lekt lite med den ikväll och jag har hittat det mesta på telefonen förutom en ganska enkal sak, RINGA... Jag vet inte hur man ringer. Efter massa olika knapptryck lyckades jag ringa till Jocke men då på högtalartelefon. Har lite att lära där tror jag. Och Jonas var snabb på att ansluta den lilla luren till vårat trådlösa nätverk så jag har suttit och surfat på laptopen och mobilen samtidigt. Herregud! Men än så länge så är jag skitnöjd!

Vaccinering

Idag var det sprutdags för Emil. Påfyllningsdos från 3 månaders vaccineringen. Mäta och väga också. Normaltjock och lång är han för sin ålder. Och extremt tidig med att göra krypmanöver tydligen. Så mamman tycker vi bromsar lite, få se vad själa Emil tycker om det. Han har varit lite gnälligare än vanligt efter sprutan men annars har det gått bra.

Alfons pappa

Tänk nu efter, vet ni vad han heter, Alfons Åberg pappa? Det visste inte jag heller, men nu vet jag. Bertil Åberg. Han känns lite som en Bertil när man ser han.

Iaf igår var vi på Rica Talk Hotel i Älvsjö. Ett hotel som är Alfons Åberg inspirerat. Dom har en brunch, barnvänlig modell som jag kände mig sugen att prova. Så jag, Jonas, mamma, Jocke, Nina och alla barnen åkte och testa. Tyckte den var väldig god och det var skönt att barnen kunde röra sig utan att man skämdes och det fanns mat anpassat för deras smaker. Och så hade dom ett litet lekland, en minibiograf och ett litet bibliotek med Alfons dom kunde få ur sig lite energi på. Samtidigt som vi kunde fika vidare. Som småbarnsförälder rekomenderar jag detta.


Tema snyggt

Elias rum går ju lite i tema blått vitt och silver. Och det är dom här projekten jag har pysslat med den senaste tiden.

Det här är bokstäverna som jag har målat. Texten på dörren sitter redan. Värre är det med alla bokstäver som ska upp på väggen. Vill undivka alla hål i möjligaste mån. Ska till Bauhaus och se om dom har nåt bra tips.

Dörrtext


Väggtext


Texten på dörren är silver eftersom dörren är vit. Texten till väggen är vit förutom bokstäverna k och e som är målade i silver. Det är vad som är pysslat med till Elias rum.


Pallen

Nu är pallen klar och ihopmonterad. Bra mycket snyggare än innan tycker jag iaf.

INNAN:



EFTER:




Nu går pallen i snygga silver och vita färger. Helnöjd må jag säga.


Inbjudningar

I början på veckan skicka vi ut dopinbjudningarna. 28 st för att vara exakt. Ett gäng har tackat ja, ingen har tackat nej än så länge. Men tror det blir en del nej från boende norröver. Lite av ett projekt att komma till Sthlm för ett dop. Men man kan alltid hoppas att så många som möjligt kommer. Vi har ju bjudit dom för vi vill att dom ska komma.

Det som var jobbigt med inbjudningarna det var att inte skicka ett kort till Annett, skrev inte ens upp henne på listan, det kändes direkt att hennes namn fattades. Men jag ska tända ett ljus för henne i kyrkan den dagen. Jag vet att hon brukar gå till kyrkan och tända ljus med Elias. FAN, ibland kommer känslorna och sköljer över en. Vissa saker påverkar en mer. Och nu kom den känslan. Den som gör mig ledsen. När jag tänker på saker som Annett och Elias gjorde tillsammans gör det lite extra ont i själen. Därför känns det extra viktigt att få tända ljuset för henne.

7 maj kommer bli en glädjens dag, men du kommer saknas

Cykeltur

Kvällarna dom senaste dagarna har inte blivit som ja har tänkt. När barnen har somnat och jag har lagt mig i soffan för att spendera lite tid för mig själv har slutat med Zzz Zzz. Inte meningen, men jösses vad trött jag varit. Idag känner jag mig iaf piggare och orkar med än.

Det har varit en bra dag idag. Jag mamma och barnen åkte och hälsade på min mormor. Hon har inte sett barnen på länge så det kändes bra att kunna göra henne glad.

Sen åkte vi till Sigge Cykel och Elias fick en ny cykel av kära mormor. En finfin gul och svart cykel med ringklocka och stödhjul. Men jag tror han blev lite överrumplad i affären. Han ville testa och cykla och så men han kunde bara bromsa. Sen var han så väldigt upptagen med att kolla alla bilar och tjata på mormor om att få följa med henne hem. Så cykeln kom lite i andra hand. Men vi ska gå ner imorgon och cykla lite, med gympadojjor och inte stövlar, och utan mormor :) Då kanske det blir lite cykling av också.

Elias fick följa med mamma hem ett par timmar och jag fick en stund hemma själv. Då ringer pappa och berättar att han hjälper mig och sponsra mig med en ny telefon. Tack bästa pappa. Blev en lyckans dag för både mig och Elias.

Sen satte jag igång och måla Elias pall. Från tråkiga träfärg till en mycket najsigare variant. Ska skruva ihop den nu och ta ett kort på den.


RSS 2.0