Anton 5 år!

Elias bästa vän fyller 5 år och det var äntligen dags för kalas. Klockan två var vi bjudna hem till Anton och hans familj. Egentligen var det ett barnkalas, men vi passade på att hänga allihopa. Man får passa på när tillfälle ges. Tilde och Emil var lite off när det var 10 stora barn överallt lekandes. Men storbarnen hade kul och rådde sig själva bra. Lek, glass, bus och fiskdamm underhöll dom i några timmar. När alla barnen gått bestämde vi att vi stannar kvar och äter middag tillsammans. Pizza från kvarterspizzerian kändes rätt smidigt.
 
Och så fort alla "okända" stora barn gått hem vakna Tilde och Emil till liv. Dom har busat och lekt som aldrig förr. Större betoning på skratt och bus just denna kväll.
 
Efter middag och lite röj var det dags att tacka för oss och gå hem. Nöjda och trötta somna grabbarna nästan direkt vi kom hem. Sånt gillas!

Nya äventyr

Äntligen lördag och vi hade inga planer. Mamma ringde och frågade m vi skulle ge oss ut på lite äventyr med grabbarna. Absolut, grabbarna tyckte det lät spännande, träffar man mormor händer det alltid nåt spännade. 
 
Så idag var det en tur med tvärbanan och ett besök på riddarfjärden som stod på schemat. Vi åkte till Alvik först, där tog vi tvärbanan till Globen där vi åt lunch och köpte glass. Ruskigt god lunch! Elias njöt av glassen i regnet och Emil tog en liten siesta i vagnen. 
 
Efter det tog vi tunnelbanan in till city och skulle besöka vad vi trodde var riddarfjärden Elias ville till. Ack så fel man kan höra. Det var ju riddar-affären han ville till. Det har blivit Elias och mammas grej. Att gå på riddar-affären. Och generös som mamma är, bortskämd som lilleman är ökade han på riddarsamlingen med två nya riddare. 
 
Medans Emil sov vidare tog jag å Lilleman en varsin milkshake innan vi åkte hemåt. 
 
Tack mamma för en trevlig lördag!
 

Mamma...

Å precis som jag satte mig ner vid datan ljuder det från sovrummet MAAAMMMAAAA OM NU, OM IT!

Möhippan

Och så blev det äntligen lördag och det var dags för Carolines möhippa. Kl 9.30 mötte jag hennes systrar utanför hennes port, och strax därefter stormade vi in i lägenheten. Förvånad som bara den blev hon. Vi lät henne borsta tänder och klä på sig så gick vi sen till tunnelbanan. På perrongen mötte vi en annan av hennes vänner. Vi knäckte en skumpa och hoppa på tunnelbanan. Vid var och varannan station klev det på nytt folk som fick sig ett glas med bubbel. Framme vid Haga Forum där vi skulle äta brunch med bubbel var vi en skara på 12 personer.
 
Efter ett par timmar vid brunchen var det dags att bege sig. Caroline fick lite olika uppdrag innan vi tillslut gick till Olearys Norrtull där vi körde tre-kamp. Baskett, skytte och en timmes bowling. Jag höll mig i topp tre på bowlingen iaf.
 
Efter bowlingen åkte dom flesta hem till Carolines syster för att förbereda middagen. Några av oss tog sålänge med henne till Kista och make up store där hon skulle få en timmes sminkning. När vi vare klara åkte vi hem till systern i Solna där maten stod färdig på bordet. Tacos som Caroline suktat efter länge stod på menyn. Och vin såklart.
 
Det blev mat, vin, lekar, musik, mer vin, ostar, smink, dans, vin och lite mer vin när vi tillslut packade ihop oss och tog bussen till Sumpan och Garbos. Eftersom vi stod på listan gled vi förbi kön. Beställde varsin drink och begav oss sen till dansgolvet. Vid tvåtiden gjorde vi kväll och jag och Caroline tog sällskap hem till Vällingby. Sjukt lyckad kväll och jag är mer än nöjd, det vet jag att Caroline också var. Nu ser jag med spänning fram emot själva bröllopet!

Stor vs Liten

Efter skolan i fredags var familjen bjuden hem till min klasskompis och hennes kille och två hundar på fika. Jättetrevligt! Grejjen är den att dom har två hundar. En stor och en liten. Den stora, en pitbull är den snällaste av hundar jag träffat. Väldigt pussig, närsökande och bufflig. Men bara snäll. Den lilla, en chiuaua(?!) är den skälligaste lilla värstingen jag varit med om. Hon gömmer sig under sängen och vägrar låta sig hälsas på. Kommer man för nära visar hon tänder och morrar.
 
Så när storhunden har fått hälsat färdigt. Bufflat och pussats (till Emils stora förtjusning) ligger han och sover med huvudet mot min axel. (Jag satt nedanför soffan och han låg på soffan) Lillhunden ligger kvar under sängen och skäller så fort nosen sticker fram.
 
Vad jag ville ha sagt med detta? Jag vet inte , bara det att jag ville ta kål på en del fördomar

Glädjande besked

Efter några dagar hemma med lite allmäna humörsdippar från alla håll och kanter kom ett glädjande telefonsamtal. Jobbet (det första) som Jonas sökte för några veckor sedan ringde. Chefen på företaget ville träffa Jonas på en gång. Så två timmar senare satt han på en jobbinterjuv. Och när den var slut var han ett jobb rikare. Så torsdagen vände vår vecka till en glädjens vecka. Dagen efter fick han komma och inspektera arbetsplatsen och måndag blir första arbetsdagen. YES!

Simhallen

Idag gick vi hela familjen till simhallen (läs söndag). Elias har längtat länge. Emil var inte lika taggad. Sist vi var vid simhallen satt han i knät på mig eller Jonas och vägrade bada. Men skam den som ger sig. Nytt försök idag. Elias slängde sig iväg som aldrig förr å hittade direkt lite ny kompisar. Emil sitter till en början i mitt knä vid kanten och vägrar släppa taget. Men skam den som ger sig. Vi försökte sakta men säkert få ner han i vattnet och tillslut gick det. Till en början vifta han bara lite med tårna i vattnet. Men efter ett tag så slängde han sig lycklig likt bror sin i vattnet utan minsta lilla räsdla. 
 
Medans barnen lekte som tokiga i vattnet turades jag och Jonas om att motionsimma lite. 
 
Trötta och nöjda gick vi några timmar senare hem. Och lägligt nog ville Jessica och Fuat komma på en fika. Så vi gick och köpte lite paj först och gick sen hem och umgick med vår vänner. 

Gekås

Fredag när vi slutade skolan åkte jag, Natalie och Rebeka som går i min klass till Mörby där Rebekas bil stod. Vi packade in oss och startade resan söder mot. I norrköping stannade vi på max och åt middag. Vidare ner och i Husqvarna blev det kaffepaus. Vid halv nio var vi framme. Hämta ut nyckel till husvagnen vi hyrt och så packa ur bilen. Det regnade ute och vi var trötta så det blev lite snack, ett glas vin och brieost innan vi alla däcka i sängarna.
 
Kl 6.30 lördagmorgon var vi uppe. Gjorde oss klara. Jag och Rebeka gick till servicehuset och hämta ut frukostpaketen. Mm nybakata frallor, juice, kaffe och pålägg. Natalie städade undan medans. När vi ätit vår frukost begav vi oss till Gekås. Mycket folk var det men ingen kö för att komma in. Vi tog alla varsin vagn och gick åt varsitt håll. Vi möttes upp nån timme senare för en kopp kaffe och en check. Tjejerna hade kommit mycket längre än mig. Men vi körde vidare var för sig. Spendera mest tid vid barnkläderna och leksakerna.
 
Sen möttes vi upp för lite lunch. Efter det körde vi ett sista race och vid två-tiden begav vi oss mot kassorna (startade shoppingen vid åtta). Efter vi betalat gick vi mot bilen. Packa den smock och begav oss hem.
 
Efter många timmar i bilen var jag hemma vid halv nio. Väldigt trött, väldigt nöjd! Barnens presenter och julklappar är nu inhandlade och klara!

Skönt hängig söndag

Barnen och jag är uppe och på strålande humör. En morgon när man får göra lite som man vill. Emil äter frukost på golvet. Elias i sitt rum och jag framför spisen där jag står och steker pannkakor. Jag gör lunch vi ska ha med oss när vi går bort idag.
 
Efter frukosten är det lite lek medans jag plockar undan. Påklädning, tandborstning och så utgång. Först går vi upp till centrum och jag köper en efterlängtad ny vinterjacka. Äntligen! Sen tar vi bussen hem till familjen Sundqvist/Löf. Till Emils flickvän Tilde, Elias bästa kompis Anton pch till min alldeles egna Sofia. Som vi alla har längtat.
 
Väl inne så slänger vi direkt fram pannkakorna och äter lunch. En sedvanlig lunch med barn. Alltså, ett vattenglas på bordet, sylt i knät, pannkakor på golvet. Men det var rena fat och mätta magar när vi var klara så nöjda var vi iaf.
 
Efter lunchen klär vi på oss och går ut och leker. Vi går till skolan och tittar eftersom vi båda funderar på att sätta våra blivande skolbarn i skolan som finns nästgård. Storkidsen leker som aldrig förr. Minisarna sitter i sandlådan och gräver, tjuvnyps lite emellanåt. Åker rutchkana och gräver lite mer. Mammorna sitter brevid och tar igen allt som vi missat. När vi helt plötsligt blir ensamma och långt bort hör ord som, WOW! OJ?!? så anar vi oråd. Med all rätt! Hela gänget har hittat en STOR lerig vatten/lerpöl som dom glatt springer i. Alla utom Anton är upp över öronen kladdiga. Så det blev till och vända hem.
 
Med nya kläder på satte kidsen igång och leka lite. Pappa Jonas som fick en liten lucka i jourarbetet hade kommit hem och vi satte oss ner för en kaffe.
 
Jonas försvann iväg på nytt jobb och jag och Sofia försvann in i sovrummet för lite klänningprovning. Jag hittade en alldeles bedårande klänning jag fick låna av henne som jag ska ha på kommande bröllop jag och Jonas ska på.
 
Emil och Tilde lekte så fint tillsammans i Tildes rum. Första gången dom faktiskt har en riktigt gemensam lek tillsammans. Nån typ av mamma-pappa-barn lek. Emil lagade mat och serverade Tilde. Tilde åt maten och bytte blöja på dockan och assistera vid behov i köket. Underbart kul!
 
Vid detta lag började vi bli hungriga igen. Så jag och Sofia går in i köket och gemensamt lagar en enkel men stor och god tacomiddag. Elias och Anton äter gladeligen. Emil har lite svårt att konsentrera sig på maten då han måste vakta barnvagnen han parkerat nedanför. Tilde petar lite i maten men vill gärna sitta i knät då hon börjar bli trött.
 
Efter maten får grabbarna leka liten stund till innan det ska städas. Jag å Sofia tar oss ett varsitt glas vin innan kvällen rundas av. Vid åtta tar vi bussen tillbaka hem och grabbarna somnar ovaggade så fort vi är hemma.
 
Lätt den bästa söndagen på länge!!

Tårta på söder

Och så kom äntligen helgen. Grabbarna och jag har kört hårt hela veckan och faktiskt klarat oss finfint. Tvkontrollen kom igång till slut så veckan har vi överlevt.
 
Men helgen kom. Efterlängtad! Dagen till ära var vi hembjudna till min morbror Ove som fyllt år. Han har flyttat till en trea på Mariatorget och det var första gången vi kom och spana in lägenheten. Men innan dess hade grabbarnas mormor lovat att Elias skulle få gå på riddaraffären och köpa en ny riddare till samlingen (BR-leksaker i stan). Gladeligen gick Elias och plockade ut två nya riddare och en kapult som han säger (katapult). Emil fick en bil. Med glada och nöjda söner tog vi oss nu till Mariatorget på Söder. Lägenheten var väldigt charmig och utsikten kändes lite Karlsson på taket eller Bröderna Lejonhjärta-likt. Mysigt värre! Efter tårta, bulle, kaffe och massa lek med sysslingarna så åkte vi vidare hem.
 
Väl hemma var det bara stuva in barnen och vissa Timmy som vi mötte i trappen som kvällen till ära skulle vara barnvakt ett par timmar åt grabbarna vart allt det väsentliga fanns. För själv skulle jag iväg på födelsedagsmiddag i Hässelby. Jessie har fyllt år och bjöd på mat. Så dit åkte jag. Men det blev en tidig kväll. Kom hem strax efter åtta. Timmy segla vidare och jag hoppade ner i mjukbyxorna å körde soffmys med grabbarna tills dom båda somna gott i min famn. Mina underbara små hjärtan!!

RSS 2.0