.

GOTT NYTT ÅR!

Från mig till er alla önskar jag ett 2009 fyllt av massa härligt!

Buse!

Tänkte dra ett inlägg nu, men det är så svårt. Vår älskade lilleman ville inte sova, så nu är han vaken och sitter här i soffan med mig. Och det känns som jag måste få han att sova nu. Märks att rutinerna blivit rubbade nu under helgen när man är vaken längre på kvällen, träffar massa människor och far å flyger. Å just det måste marinera oxfilen till imorgon också. SHOOT!


Klaga lite

Jag måste bara få gnälla lite granna. Såg ett program på tvn igår. Världens fetaste barn. Det handlade om en tjej 13 år gammal och 146 kg tung. Hon Vänta på en operation hon inte fick. Problemet var att hon hade järnbrist i kroppen. Iom detta fick hon ändra sin kost , men fick det ej beviljaat ändå. Grejjen är att hon säger att hon har testat ALLT, alla bantar metoder och matprogram, men hell no. Hur kan en människa som får kväljningar av en tomat och inte vet vad en aprikos är för nåt ha testat banting...

Helt fel

Skulle varit i Svedmyra och lekt med min kusin och hennes barn just nu. Men det blev bara uppochner. Elias vakna halv sex idag, och somna inte om. Kl 8 blev han trött så jag la han då och tänkte att jag också kunde passa påatt vila, vi båda somna till 11 och tyckte att det var för sent att åka ut eftersom vi ska ut och köpa nyårsmat i eftermiddag. Så tokigt kan det bli när man har småttingar.

Har försökt få in kort i datan men inte riktigt lyckats än. Hitta en plats för minneskort, men fick inte riktigt in kortet. Får frågamin dataexpert när han kommer hem. 

En dag jag aldrig trodde skulle komma

Igår var en dag jag aldrig trodde jag skulle vara med om.

För ca 8-9 år sen träffa jag en tjej som jag fann mig tycka mycket om. Vi blev goda vänner, lite så bästisar. Vi levde loppan och gjorde massa skoj och dumheter tillsammans. Samtidigt (utan att kanske inte märka av det) som vi hade väldigt kul med varandra mådde vi båda väldigt dåligt, på varsitt håll. Vi var nog två vilsna tonåringar på väg in i vuxenlivet som inte riktigt visste hur vi skulle bete oss. Hur som haver en dag svek jag henne otroligt och hon ville aldrig mer veta av mig. Våra vägar bröts och jag trodde jag hade sett henne för sista gången.

MEN för nån månad sen hade jag en vännerförfrågan på Facebook, det var HON. Vad i .... tänkte jag, varför? Accepterade och vi började lite smått komunicera elektroniskt. Vi bestämde vid två tillfällen träff som jag av olika anledningar neka till. Men nu till slut igår blev det av. Min familj var bjuden hem till hennes. Och jag trodde aldrig att jag skulle ha det så bra som jag hade det. Inser nog såhär i efterhand att jag har saknat henne, vi är lika hon och jag.

Kan ni fatta, hon hade köpt en julklapp till Elias. Och inte vilken som helst, hon hade gjort efterforskningar ooch köpt en Bamsetröja. Det tycker jag säger allt!

Dagen som varit

Har varit en liten sväng på mellandagsrean. Hittade inget speciellt som vanligt. Dock fanns brorsan skjorta som han fick i enn större storlek då den han fick inte satt riktigt bra. Tur det för det var den sista dom hade. Pappa kom och vi gick till ononff och köpte en ny tv till farfar som vi åkte dit och installera. Drack en kopp kaffe och småpratatade lite.

Efter det var det bara att åka hem och packa om väskan. Svärmor bjöd på middag. Eftersom vi inte träffade Jonas bror under juulen så bjöd hon in alla på middag hos sig så vi kan umgås lite tillsammans.

Hemma ser det ut som ett hej-kom-och-hjälp-mig efter julafton, men för första gången nånsin så bryr jag mig faktiskt inte. Inte vanligt när det gäller mig men det känns skönt att inte bry sig faktiskt. Bara jag får lite fint till nyår då vi ska fira det här så blir jag nöjd.

Klockan är som vanligt på tok för mycket men imorgon får jag iaf sovmorgon. Jonas får ta Elias så jag får sova lite. Och det slår väl inte fel att han sover länge då Jonas ska upp. Vanligtvis går han upp mellan sju och åtta, men dom sista två gångerna Jonas har fått morgonpasset har han vaknat 9 ena gången och 9.45 andra. LYX!

Snäll flicka

Julafton har passerat, snart så har även juldagen det också. Är otroligt nöjd med julafton. Förmiddagen flöt på bra hemma, jag stökade på med mig själv och kände mig ganska lugn med mina sysslor. Kl 3 kom släkten och hela karusellen drog igång. Det var full rulle i köket. I vardagsrummet spelades Kalle på tvn. Efter det så var det dags att äta. Maten dukades upp i köket därman fick hämta. Sittningen hadde vi i vardagsrummet.Efter mat var det gröt och efter det kom tomten på besök. Tomten var väldigt generös i år.  Fina klappar bjöds det på till alla. Efter tomtens besök, och alla hade öppnat sina klappar fikade vi gott kaffe och kaka. Klocken blev kväll och gästerna droppade av en efter en. Kvar blev bara min bror. Efter det kom mina tjejer på kvällsfika. Vi satt och snacka och öppna en liten julklapp. Är så otroligt nöjd med julafton faktiskt. Juldagen spenderades i myskläder med mamma och moster  och kusiner hära hemma. Vi åt upp alla julrester.

Mina julklappar :)
Digitalkamera
Mini laptop
Kastrull
Presentkort MQ
Elvisbok (sköldpaddan i metro och ingen annan)
Strumpbyxor

Helt perfekta klappar, mer är jag kunnat ana.
Så det kanskke dröjer ett tag innan det blir nå bilder här. Måste komma iordning med både ny data och kamera.

God Jul!

Äntligen är dagen D kommen. Det är julafton och jag känner mi som ett litet barn. Har alltid gillat julen och för första gången så ska vi fira den hemma hos oss. Så, GOD JUL mina vänner hoppas ni får en underbar dag.

Här är den finaste julkillen
dansar till mupparna!


Bounce

Jag vill gå och se dansföreställningen BOUNCE, den går av stapeln under första kvarten av 2009, är det någon som vill gå på den föreställningen med mig så snälla säg till, då bokar vi biljetter och har en trevlig kväll tillsammans.


Caution! Bounce på Orionteatern

Idag har jag varit så duktig, massa städning, tvättat kläder, vikt, handlat all julmat och monterat bord. Det är mycket och nästan lite rörigt (om inte annat i skallen) men jag ser fram emot julen hemma faktiskt. Ska bli kul.

Tittar just nu på Jeff Dunham på femman, han är allt en rolig prick.

Chill

Här hemma stökas det på i 100 knop. Idag har vi fixat laxen och så har pappa kommit med porslin, bestick glas och köksbord. Jonas har fått arslet ur vagnen och äntligen skruvat upp hyllorna, en i köket och en i vardagsrummet. Äntligen är vi klara med det.

Var uppe till Vällingby en snabbis. Köpte munkar för tredje dagen i rad. Det står en sån här donut bil som gräddar munkar för full hals. Och det luktar nybakt i ta mig tusan hela centrum så man bara måste köpa eftersom jag passerar den varje gång jag går hem.

Imorgon ska jag riga hm i väsby centrum i hopp om att dom har en liten julklapp som var slut i vällingby. Så kan Jonas springa in och hämta den. Sen ska all julmat handlas imorgon. Det märs att det nu närmar sig med stormsteg, kommer inte vara en lugn stund på typ hela veckan. Har folk vi ska på middag hos tors, fre, lör. Så veckan ut är det full rulle. Men nu ska jag ta efter min kära lilla kissekatt, han vet hur man chillar =)


Julen på gång

Sillen är inlagd, laxen ligger på gravning och granen är klädd. Klädd i enbart plastkulor då dom hamnar på golvet titt som tätt. Den har även hamnat i backen en gång hittills.

Som tidigare sagt har ju Elias lärt sig att öppna dörrar, idag så öppnade han dörren till garderoben, han gick in och stängde dörren om sig. Problemet var bara att det var becksvart i rummet och han visste inte hur han skulle ta sig ut. Vilket resulterade i ett skräckslaget rop på hjälp. MIn lilleman vad han lyckas med.

På lördag om en vecka ska min familj hem till en vän och hennes familj som jag inte träffat på flera år. Och faktiskt så ser jag fram emot det. Vi har varit på väg att synas ett par gånger innan men känt att jag inte riktigt varit redo. Då saker kommit ivägen har jag nästan känt en lättnad över det... Men nu har vi blivit bjudna hem till henne på lördag på middag och det känns bra. Vi slutade träffas av massa otrevliga anledningar. Men har nu pratat ut lite om det och det känns bra. Jag trodde aldrig jag skulle känna glädje över att träffa henne igen, men det gör jag. Människor kan förändras och framförallt växa upp.

T9

Kollar på tv nu och dom disskuterar om mobiler, ni vet när man skriver sms och har den inställd på T9, när orden redan finns. Visste ni att T9 står för text on 9. Onödigt vetande kanske. Men det roliga va, eller konstiga kanske är orden som finns och inte finns. Hästkista och tomtebög är ord som är förinställda men ett så fint ord som snygging finns inte. Lustigt. Hur ofta använder man förstnämnda ord lixom?!

Nu ska vi ut på pantpromenad, en tomtesäck fylld. Och så ska vi posta lite Traderapaket.


Min egenkomponerae julgrupp, snygg tycker jag iaf


Alla grabbarna BUS från glöggfikat i helgen.
Elias, Oliver, Erik och Milton




Små tussar

Det har börjat växa lite tussar i nacken, det är bra. Det betyder att mitt försvunna hår är tillbaka. Har aldrig i hela mitt liv haft så här lite hår. Men nu är det på väg tillbaka. Äntligen!! Amningens baksida. Framsidan är kiloraset =)

Julbord idag. Gott som bara den. Åhh skinka, rödbetsallad, ris ala malta, julmust... Så mycket goda saker. Trodde Elias skulle spricka, han åt nästan mest av alla. Det var himla fint julbord och vi hade tur, det var lugnt. Tydligen brukar det vara lång kö att bara få komma in, men nu var det julbord för stor del av de anställda igår. Så då skippa dom dagens julbord, vilket resulterade i mycket lugnare för oss! =)

Sista julklappshoppingen är också avklarad, hann åka in till stan en snabbis när Elias sov och mamma hade ett möte. Perfekt, så möttes vi upp sen och åkte sällskap. Kan inte bli så mycket bättre än så.

Vadslagning

Det har skett en vadslagning i mitt hem. Bakom min rygg, som trots detta gynnar mig. Svärmor och maken hade slagit vad om jag skulle be henne om en massage innan hon går hem. (Hon är på besök här i kväll) Och jag hade denna kväll inte tänkt göra det, men dom berätta om det lilla vadet och som straff för att dom vadslår bakom min rygg blir en *trummvirvel* MASSAGE! Haha!

Annars har dagen spenderats på Ikea, köpt min julgransmatta med belysning som jag så gärna velat ha som nu är på halva priset. Lunch och lek. Sen hem till moster på middag. Trevligt!

Nu är det massage dags =)

Underbart är kort

Äntligen tog jag mig till frisören och klippte mig. Inte en dag för tidigt. Han fick klippa bort en hel decimeter för att få det snyggt. Känns snyggt, fast kort.

Jag å Elias har varit så duktiga här hemma i två dagar. Fiskarna har äntligen fått nytt vatten, jag har tvättat fönstrena idag. Och så har vi dammsugit och dammat. Jag har dammsugit och Elias har svansat efter med dammvippan och dammat. Och så ska vi skriva shoppinglista för helgens göra. Blir sillar och lax och lussebullar om vi hinner. Blir nog en sån helg när det blir hämtmat. Ska försöka få upp granen också. Ska ev till IKEA imorgon och köpa världens finaste julgransmatta med lampor på.

Och torsdag ska jag å Elias på julbord! YEAY! Har inte vart på nå julbord på år och dar. Tack snälla mamma för att du tänker så på mig.

Glöggfika

Bilen styrde hjulen mot Svedmyra. Idag var vi bjudna på glöggfika hos kusin med familj. Det var så väldigt juligt och härligt. Massa barn, glögg, lussebullar, pepparkakor och tomtegröt. Yummie!

Vi skjutsade hem min mormor efteråt. Var så hungriga vid det laget att vi stanna och köpte hämt-thai. GOTT!

Fixat lite julklappar ikväll, och det gamla vanliga. Hängt tvätt. Annars har det inte hänt så mycket mer skoj.

Fredag, Lördag

Fredagen vaknar jag och känner mig lite sjuk. Sådär hängig i kroppen och ont i huvudet, ni vet. Lite typ åt feberhållet. Så det blev sängposition hela förmidagen. Jessica ringer och frågar om hon frå komma förbi, självklart säger jag eftersom det är tråkigt att vara ensam. Så jag strosarrunt i morgonrock medans hon är här. Pappa kommer på en liten innan han åker till jobbet fika. Sen ringer Nicole också, så jag gör ett tappert försök att lkä mig och vi går till centrum en sväng. Skönt att komma ut men jag kände mig lite småsjuk ändå. Väl hemma skickar brorsan ett sms och bjuder in sig på middag. Och tur va väl det för då kunde alla tre grabbar vara i köket medans jag fick en chans att sova. Sen var det middag och Idolfinal. Bror min stanna hela kvällen, härligt! Gillar när han kommer hit.

Lördagen var en riktig soffdag. Känner mig fortfarande inte helt hundra. Fram till halv fem ungefär var det soffandags. Sen upp å duscha å fräscha till sig. Vi hade nämnligen fått barnvakt ikväll. Nicole och Melanie kom hit och passa vårat troll så vi skulle få lite egentid. Å härligt var väl det. Vi åt middag och strosa runt hand i hand, nåt vi inte gjort på länge. Tänkte gå på bio också, men det va inge filmer som föll oss i smaken ikväll.

Elias har lärt sig två nya saker. Att dansa och öppna dörrar. I går när musiken drog i gång till Idol så gick Elias fram till tvn och börja dansa. Hela blöjrumpan skaka. Och knäna böjdes flitigt. Så duktig kille!


Dancing king

Smakråd

Fm var vi hemma, medans Elias sov satte jag upp lite ljusslingor och fixa fint. När han vakna mötte jag min kära bror i Vällingby för att hjälpa honom med lite shopping. Jag har blivit hans personliga smakråd när det kommer till shopping. Shoppas bara när jag är med. Idag blev det en skjorta, halsduk, vantar och en julklapp. Fick tom med han till vårdcentralen för ett besök han behövt göra i typ ett halvår, tyvärr va drop in tiden full å så akut är det inte så man behöver sitta å vänta i timmar.

Mötte upp vännen min för en fika. Hon är upptagen i veckan som kommer så vi passade på att umgås. Gillar henne rätt mycket så man får passa på.

Jonas kom hem och vi käka middag. Sen knalla vi över till ett par vänner som fått bebis för två veckor sen. ÅH så liten killen va. Satt å snusa bebisdoft halva kvällen. Bjöds på rykande färska bullar också. Åh bullar nygräddade från ugn är fasiken nästan bättre än sex =)


Fisken

Nu har jag betalat in två Tradera vinster. Den ena är ett regnskydd till nya vagnen. Och det andra är en julklapp så det kan jag inte berätta än vad det är. Och detta på bekostnad av mina fina fiskar. Skulle fixat ett litet vattenbyte i akvariet idag, (eller egentligen en vecka sen) men ikke att det blev av idag heller. Snart dör min fina firrar. Nää fan får rycka mig i nackskinnet och ta tag i detta imorgon.

Nu är det sängen omedelbuns som gäller. Tröttheten har verkligen börjat ta ut sin rätt. Elias vaknar mycket tidigare nu för tiden, men jag har inte lärt mig att lägga mig tidigare så, pay back time eller nåt sånt kan man kalla det.

Ikea

Blev en tripp till Ikea idag med kusin och kusinbarn. Alldeles lagom perfekt var det. Började med att luncha. Sen shopping och sen avslutade med fika innan vi gick och betala. Det var bara en sak som var riktigt surt. Finns en julgransmatta med belysning som jag vill ha men tycker den är lite dyr. Och vad har jag då fått på mailen när jag kommer hem? Jo ett mail om att ikeas julprodukter är det 50% rabatt på. Så kul var det...

Måste bara berätta om hur rolig min mormor är. Min morbror var här igår på en fika och frågar mig -Du, är du på smällen igen eller? -Nää, verkligen inte, tycker du jag är tjock eller? -Nää men morsan sa att du va med barn igen, men det var en hemlighet.
Snällt av mormor att ha såna hemligheter från mig med.

Grabbarna bus!

Fullt ös medvetslös typ. Fyra grabbar mellan 1 och 2,5 år har jag haft hemma här idag. Det har skrattats lekts, busats, och ätits glass. Faktiskt kul att segrabbarns leka tillsammans. Tänk om ett par år, vad dom kommer gadda ihop sig och bara råbusa.

Husvärden var här idag, Han ville mäta temperaturen i lägenheten Och han kunde inte annat än hålla med att det är för kallt. Tror fasiken att vi har den bästa husvärden i hela området. Han skulle ta hit en farbror med högre befogenheter som han kan visa för hur kallt vi egentligen har det, så dom kan få sina snålrövar ur vagnen och ge oss lite värme till så man slipper frysa i sitt eget hem.

Imorgon ska Jonas på julbord med jobbet så vi är ensamma. Åker till ikea på dagen så vi får nåt att göra. Blir så hiskeligt långtråkigt annars hemma.

Nu är det duschadags, behöver tina denna frusna kropp.


*Mmm LÄNGTAR*

Satan kallt

Nu är måttet rågat alltså. Vi har 17 grader hemma. Tror fan det är varmare i en igloo.Elias har dynget runt moccasiner och vi har tofflor. Sängen har en kall hinna som man inte vill krypa ner i om ingen värmt upp den en stund innan. Elias fingrar är konstant kalla och vi går jämt och hurrar och burrar hemma. Hyressänkning eller varm lägenhet det är vad som står på tur efter en veckas påtryckning hos bovärden. Så här ska man inte behöva bo, det är inte humant. *ARG*

Lördag

Kan denna lördagkväll bli mer faschinerande? Jag har tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, kollat tv ätit glamorös falukorv och skrivit matlista. Nu är det nästan så ni blir lite avundsjuka va? *ironisk*

Imorgon har jag mer att se fram emot. Ska på julmarknad.

En rackarns kul grej som hände idag. Elias fick ju ett pussel i present med djurmotiv. När jag vissa kossan sa jag samtidigt MUUUU när jag satte dit biten. Och Elias är inte värre han, ur hans lilla mun kommer ett UUUU. Så hela kvällen har vi MUUU:at i kör.

Mitt rätta jag! Eller?

Har fått berättat för mig att nattetid tar jag på mig min kostym och blir en gräslig liten HÄXA! När vi somnar kan vi ligga och hålla om varandra och somna gott. Men under nattimmarna blir jag den lilla häxan från landet långt bort. Tydlige så skäller jag och gnäller, morrar och fräser, får inte hålla om, får inte ligga nära. Stackars Jonas, och tur för mig att jag slipper träffa denna lilla häxa.


Som på räls

Allt går verkligen som planerat. Erik och Ella sov nonstop till 5.30 respektive 07.00 Om det är nån som har knorrat i natt är det min pojk, men inte så man kan klaga. Upp å kolla barnprogram. Lite frukost och så var det dags för Ella att åka till dagis. Jonas skjutsa henne innan jobbat och jag hämtar. Erik ligger nu och sover. Perfekt det så han kan vara vaken när vi hämtar Ella. Eftersom han måste stå på brädan så Elias kan sitta vagnen. Pelle ringer även och säger att vi ska käka hämt thai som han betalar. Tycker inte jag ska behöva stå vid spisen när vi har så många barn att se efter =) Å skönt är väl det. Så sammanfattningsvis kan man bara säga tummen upp.

Tror iof Erik tycker det är kul att få vara lite storebror ett tag. Allt som han själv inte får göra säger han åt Elias om.Tvn är ett exempel,  går  Elias fram till den sitter han i soffan och hojtar Aj Aj Aj!

På besök

Sitter i skrivande stund hemma hos Fam Berglund. Mamma Berglund är i Kina, pappa Berglund i Danmark och hemma är barna (hedenhös haha, nån som kommer ihåg den sagan) Berglund. Så då kan man ju inte göra annat än att ställa upp så föräldrarna kan åka iväg på sitt. Och än så länge kan jag inte klaga. Barnen har skött sig exemplariskt. Ella somna efter lite saga i sin säng, Erik bara raklång la sig och sov utan ett knyst. Han till och med hämta nappflaskan och bad om välling innan läggning. Han som oftast inte alls vill ha det. Frågan är bara hur själva natten blir. Vanligtvis vaknar han en gång vid 2-rycket och sen kl 5 för att då vilja gå upp. Inte då man är som piggast, men vi får se hur det går... Så med detta sagt måste jag nu sova så man orkar upp i ottan.

Minikalaset

Vi hade ett litet minikalas hemma. Först blev det spagetti och köttfärsås (man får ju alltid sin favoritmat på sin födelsedag). Sen ett saneringsbad och sist tårta och ett paket med ett pussel i. Det var uppskattat! Nu är han inte längre en bebis vår lilleman. Nu är han ett barn.








Blommor

Jag har en förkärlek för blommor, helst färska snittblommor. Gör sig så fint i ett hem. Nån som är bra på det här med blommor är min mamma. Hon kommer med blommor i tid och otid, och det är jag väldigt glad för. När Elias föddes, blommor. När jag hade dragit ut min visdomstand, blommor. Elias kalas & födelsedag, blommor. Varje (nästan iaf) gång vi går till mormor får hon, just det blommor. Och det är nåt jag verkligen uppskattar!





Litet urplock av mina fina buketter

ELIAS 1 ÅR!

Idag fyller mitt lilla hjärta 1 år!
Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!







Min lilla prins som nu är stor!


December

Nu är den officiella julmånaden här. Och idag har vi inte gjort något speciellt. Skulle till öppna förskolan och leka, men där var det stängt som varje gång jag går dit nu för tiden. Börjar lessna lite på detta ställe nu. Istället gick vi och hälsa på Hugo. En pojke som kom till världen i söndagsmorse. Helt otroligt hur mysigt det är att träffa bebisar. Så liten och mjuk å skrynklig, åhh vill ha en till, fast man får lov att tygla sig lite va!?

Sen hem och få besök. Först av min lillebror. Han kom och fika bulle och hade med sig en fin present till Elias, en spargris. Sen kom systrarn Eriksson en sväng och lekte med lillemannen. Efter maten sen kom Jessica. Hon ska hjälpa till att äta upp glass och maränger, blev lite över från kalaset.

Nu så är det bums i sängdags, är ju en viss liten man som fyller 1 år imorgon och då måste man vara på topp ju!!

RSS 2.0