Lugna puckar

Dagarna flyter på, händer inte mycket. Söndag var det mathandling, måndag inget mer än en sväng med Caroline i centrum. Tisdagen mötte jag upp Sofia och Tilde. Vi åkte till Barkarby och handla lite nödvändighter. Idag har jag plockat lite hemma med diverse nödvändiga tråkigheter. Så, det är vad som hänt i veckan hittils.

Veckans roligaste var nog när jag hör Elias leka väldigt intensivt med stor inlevelse. Vad gör du frågar jag? Jag har en rymdraket mamma säger han glatt och visar mig en tampong. Jag skrattade en stund och lät han sen leka vidare med sin rymdraket.

Pyssel

Som alltid håller jag på med lite pyssel hemma. Det senaste är lite praktiskt till hallen. Ett nyckelskåp som ska målas om och lite krokar och en post-korg. Och lite Lasse Åberg tavlor. Post-korgen var det som var först ut. Inte så mycket pyssel med den. Bara lite lackning och färgsättning. Blev rätt nöjd, det enda som inte var så lyckat var att det blev lite luftbubblor på arket jag limma på, men men... Helt ok ändå




Norrskär blev Af Chapman

Igår ville vi hitta på nåt skoj jag och mamma med barnen. Knepa och knåpa lite men kom inte direkt på nånting. Vi bestämde oss iaf för att åka in och kolla om det möjligtvis kunde vara så att Norrskär skulle ut på en liten söndagstur. Mot kajen och Norrskär. Men när vi kommer fram är hon inpackadf som ett litet paket denna båt. Jaha!?! Visa sig att båten hade gått i vinteridé. Vad gör vi då?

Vi knallade över till Skeppsholmen, Elias ville kolla in det ståtliga skepp som låg där. När vi går över så ser vi att man kan äta på af Chapman. Det hade vi ingen aning om, trodde man bara fick kolla på den. Så vi knallar på och äter lunch på båten. Elias hänger och klänger på master och rep. Skepp o'hoj! Efter lunch tar vi en tur med spårvagnen ut på Djurgården där vi dricker kaffe och äter glass och våffla.

Sen avslutar vi det hela med Djurgårdsfärjan till Slussen. Det gjorde inte Lilleman alldeles för mycket att Norrskär slutat åka, han fick åka allt annat skoj han gillar. Och solsken precis hela dagen. En kanondag blev det!

ZORRO

Mammas katt Zorro var till veterinären idag. Efter hans sommarvistelse på landet i år har vi märkt att det är nåt som inte står rätt till. Och när vi tog han till veterinären idag kunde dom bara instämma att det är inte så bra. Så i samråd bestämdes det att Zorro skulle få sin sista vila. Jag och mamma var med vid hans sida hela tiden. Zorro gav mig en sista blick innan jag la hans huvud i min hand och mamma klappar om honom. Sen somnar han in. För 13 år sen i augusti föddes Zorro hemma hos oss och jag och mamma finns där, så även idag.

Vila i frid fina Zorro! Du var en fin älskad katt och vi kommer sakna dig!


Bromma Blocks

Mötte upp Tilde och Sofia efter lämning. Vi åkte till Bromma Blocks, jag ville gå på Panduro Hobby som dom har där. Så vi har strosat runt i Bromma idag, shoppat lite, skrattat en hel del och pratat i ett. Trevlig dag och jag måste passa på att umgås med Sofia nu, den rackaren börjar jobba nästa vecka.

Övervakning

I måndags var vi hemma hos Sofia Anton och Tilde. När Elias ska gå på toaletten hänger Anton på, polare håller ju ihop i vått och torrt. När Elias är klar får jag komma till undsättning och hjälpa till. Anton dock han stannar och iaktar mig. Han frågar Var det mycket? Jag svarar Ja... Jo... Eller... Ja... Anton avbryter mig glatt med Men det gör inget, vi har mer papper där borta!

Detta hände precis innan jag och Sofia beklagat oss lite över hur jobbigt det kan vara med trotsiga treåringar i hemmet. Men efter detta skratta vi så gott så vi fick ont i magen, och insåg då tjusningen med våra älskade treåring.

(Skrattar för mig själv bara av att skriva detta)

Lek och röj

I måndags var Elias dagis stängt. Sofia valde att hålla Anton hemma då. Så vi tog bussen (där jag helt utan anledning blev utskälld av en sur snubbe då jag hade en vagn med mig) och åkte hem till dom. Tanken var Björkan, men regnet satte stopp för det. Och det tror jag nog var till Elias lycka. Först fick han ju träffa Anton, bara det. Men Anton hade ju allt Elias drömmer om. Bilar, flygplan, garage, tågbana... ALLT! Och som grädde på moset fick han låna precis vad han ville.

Vi åt en enkel men god lunch. Efter lite energipåfyllning var det full rulle igen. Vi lekte lite till, men småingarna börja tappa orken så vi gick ut och lekte i en borg. Emil slockna ögonaböj men inte Tilde. Hon svansa efter mig hela vägen. Höll handen, peka, visa och skratta. Även i borgen lekte hon och jag som tokiga. Och det gjorde mig väldigt glad att hon gjorde det för Fia berätta att Tilde har tydligen lite svårt för nya människor och tyr sig inte till vem som helst. Inget jag har märkt av alls dom gånger vi setts. Vi kramas, skrattar, leker och håller hand. Så där är jag tydligen accepterad. Och det värmer mitt lilla hjärta.

När vi lekt ett tag börja Anton klaga lite på att han inte kände sig bra. Så efter en hel dag med tokröj kändes det som att det kanske var dags att tacka för dagen. Vi tog bussen hem och dom knalla upp till sig. Fick nån timme efter det ett sms av Fia. Anton hade 39 graders feber. Stackars liten, fattar inte riktigt hur han orkat leka som han gjorde. Och så lämna vi deras hem som en krigzon, F'låt!! Men vi hade en underbart skoj dag!

<3

 


Rulla runt

Barn har jag förstått har en förmåga att röra sig rätt friskt när dom sover, så även min. Han gick och la sig och somnade gott på sin mjuka goa kudde. När jag sen kommer in och ska kolla till honom innan jag själv lägger mig ligger han så här?!!?


Robust rackare

Elias är verkligen en kille med skinn på näsan. Idag på väg hem från dagis cyklar han före. När han ska bromsa stoppar han ner fötterna i marken. På nåt sätt hamnar ena benet fel och han skrapar upp baksidan på benet och blöder. Jag hör att han gråter och går fram för och fråga vad som hänt. Han berättar gråtandes att han gjorde illa benet på cykeln och att det kommer massa blod.(För en treåring var det massa blod, men det var inte så mycket som det låter) Lilla vän hur gick det säger jag och tittar? Mamma det är ingen fara det gick bra. Det är bara lite blod säger han till mig. Torkar bort tårarna med händerna och hoppar upp på cykeln igen. Vill du ha en puss frågar jag. Ja mamma det vill jag. Han får en puss och så cyklar han iväg med ett blodigt sår på benet som inte alls behöver plåster. Det är min kille det!!

Mina fina

Semester i all ära, det är underbart. Men eftersom vi far och flänger så mycket träffar jag knappt mina vänner då. Det har jag sett till och råda bot på denna vecka. Onsdag gick jag hem till Jessica. Middag och vin med systrarna Lööw. Det var så skönt att få sitta utan att behöva tänka på nån eller nåt och bara prata. Vi satt på balkongen i fyra timmar och prata, drack vin (middagen åt vi inomhus, en väldigt god laxpasta) och slappnade av. Hade ingen annan att tänka på förrutom mig själv. Fy va skönt det var.

Torsdagen infann sig och det var träff med Sofia efter dagislämning. Vi gick och satte oss och drack morgonens kaffe. Våra söta små-kids knapra kex och spexa lite och vi prata på, prata, prata, prata... Om allt mellan himmel och gjord. Sofia kan jag ventilera så mycket med om det vanliga vardagslivet. Vi lever rätt så lika liv, eller ja lika liv vi sitter i samma båt. Vi har varsin jobbande Jonas vi har en varsin trotsig 3 åring och en överlivlig buse född 2010. Och jag upplever det som vi har samma värderingar gällande mycket. Därav vi har mycket att prata om

Och sist men inte minst hade jag träff med Mia idag. Knallade hem till henne när jag lämnat Elias. Och vi har druckit kaffe, lekt med barn och skrattat och tagit igen sommaren. Åh vad jag gillar mina vänner, alla lika mycket! (Alla som jag träffat och inte träffat denna vecka)

Dynamit-Emil





Lite krut ba, så smäller det... :-)


Vår sommar

Sommaren börjades med en vecka i Rosvik. En vecka med blandade händelser och känslor. Rosvik var trevligt, fint umgänge och bra ställe för barnen. Vi åkte upp ett par gånger till Boden och hälsade på Jonas mormor och morfar. Det funkar, men det är inte ultimat. Jonas pappa, barnens farfar har vi inte ens träffat. Helt galet, men men...

Sen hem och vara hemma ett par dagar.  Det blev bla kryssning för mig och Elias, bad i Maltan och i plaskis i Ådalen. Efter denna veck var det dags för Jonas att jobba en vecka. Då åker jag och barnen till pappa. En bra trevlig vecka. Vi åkte till Sigtuna, gick på Åbergs Museum och tittade till Glasbruket i Bro. Pappa påpeka ungefär en två tre gånger om dan att han glömt hur intensivt det är med två små barn. Han är för härlig min pappa.

Dom två sista veckorna vi har är vi på landet. Och mest bara latar oss faktiskt. Badar, åker båt, dricker kaffe, grillar och metar aborre. Vad fem veckor kan gå fort. Stundtal har jag känt att jag säljer barnen och åker bort ett tag, men när jag ändå tittar tillbaka så är jag glad att jag har fått denna sommar med mina barn. För den här tiden den är här och nu. Och den ska tas vara på. Vi kommer gärna i lite "orutin" på sommaren och det gillar jag verkligen. Äta när du är hungrig, sova när du är trött. Glass varje dag!

Men nu är det slut med det och vardagen har tagit språng...

 










Första dan...

Morgonen gick bra. Som vanligt, vi åt frukost kläddes på oss och var klara i gansk god tid. Elias tog cykeln. Han har blivit jätteduktig på att cykla. Men är fortfarande försiktig vid gata och backar. Så som jag vill ha det. Jag och Emil gick strax bakom honom. Allt gick strålande fram tills jag skulle lämna av honom till personalen. Då ville han absolut inte. Men jag visste att det skulle bli så här så det var inget jag blev förvånad över. Som tur va var den bästa personalen på plats och hon tog Elias så jag kunde gå.

Jag och Emil tog en lugn dag hemma. Hämta trollet och träffa fam Afrim efter hämtning. Vi gick till parken med Borgen och lekte. Hem för lite middag. Elias klara med nöd och näppe att hålla sig vaken, Halvt sovandes fick han i sig maten för att sen styra kosan mot sängen och däcka på plats. Så han har sovit gott sen kl sex. Det tar på krafterna att återgå till vardagen. Med tanke på att han varit vaken mellan 21-22.30 i princip hela sommaren.

Buisness is running

Ikväll är det sista kvällen på sommarens semester. Även om jag ska vara hemma med Emil så är det tillbaka till vardagen nu. Nu kan man inte gå i pyjamas till kl 10 och dricka en kaffe halva morgonen utan nu är det, upp, kläder, frukost, skor och iväg innan nio som gäller. Det saknar jag verkligen inte. Men allt det goda har ett slut.

RSS 2.0