Dopet

I helgen var det dop. Verkligen trevlig tillställning. Å som jag sa fick ju jag den stora äran att vara gudmor. Hela dagen flöt på fint, god mat och kakor i massor. En kille som framförde en låt i kyrkan gjorde det exemplariskt bra. Han var så duktig att nästan Jonas grät. Och det händer inte ofta vill jag säga.

Idag var vi hemma hos kusin Jenny och fika/käka middag. Trevligt, men lite längre besök än planerat. Jonas råka beröva dom på deras internet då han skulle göra nån uppdatering. Så vi blev kvar där till 21.30, hade egentligen tänkt åka vid 18.30-19 tiden. Iof så var det trevligt att vara där. Jag blev ju servad, Oliver skar min potatis vid middagen tex.

Nu ska jag städa undan leksaker, det enda man gör här känns det som nuförtiden. Men är man småbarnsförälder så är det väl vardagsmat.

Ps, ni ska få se en bild från dopet snart...

Besök på SVT

Idag vinkade vi av Loffe. Nu är han officiellt pensinär och mamma har ny kollega på jobbet. Känns lite lustigt att inte Loffe är där längre... Men som man säger, tiderna förändras. Och det är väl iof bra. Men man måste vänja sig lixom. Men det var en trevlig tillställning med tårta kaffe och underhållning.  Och min goa mamma bjöd mig på lunch. Jag tycker om dig mamma!

Sen svängde vi förbi stan och köpte blommor till dopet imorgon. Jag lova att hjälpa till med bordsdekorationen. Och så här blev det. Lite svårt att hitta fina blommor som är blåa då det är deras temafärg.



Ska bli kul att gå på dop. Elias ska ha sin nya finskjorta med slipover... Å så fin han kommer bli.

Å du Jessica, du är ingen dålig vän. Tvärtemot, den bästa. Det var bara det att jag kände mig så ensam den kvällen å du hade nog kunnat muntra upp mig. Men tack för ditt samtal. Det gjorde alting bättre!


Katt vs Fisk

Tittade bland gamla mail precis, och hittade denna bild. Detta är min kära kissekatt Morris. Det var efter det här tillfället han fick sitt namn. ca 5 veckor gammal kom han med ut på landet. Vi hde fiskat aborre och han fick vara med och rensa. När han kommer fram till denna fisk börjar han morra lite lätt, när vi sen ska ta fisken ifrån honom så klänger han sig kvar i fenan och när vi lyfter fisken hänger katten efter, samtidigt som han börjar morra högre och högre. Då var det bestämt, han får heta MORRIS


Gräsänka

Ikväll blir det en ensamkväll för mig och Lillemannen. Jonas ska gå med min bror på bio. Dom ska gå och se Arn.  Idag har vi varit hemma hela dan och fixat lite. Packar ndan alla kläder som är för små. Alla hans kläder som jag knappt tycker han hunnit använda. Dom har han växt ur och vi får inte se dom igen förrän nummer 2 kommer till världen.

Nicole var här idag. Vi fikade, tog igen sommarsnacket. Och så lekte hon med Elias såklart.

Imorgon ska vi till mammas jobb, hennes närmsta kollega som hon jobbat med så länge jag kan minnas går i pension och jag ska vara med på en tårtbit och ge han en lycka-till-som-pensionär-kram.

Sen måste jag förbi en barnvagnsaffär på väg till mammas jobb. En skena på vagnen som gått av. Måste kolla om dom kan laga den.

And matning

När Jonas idag kom hem från jobbet gick vi ner till träsket och mata änderna med bröd. Det tyckte han varlite skoj faktiskt. Dom är ju så många, dom kom flygandes från hela träsket när vi stod där och kastade brödbitar.

Babysim i morse, lika uppskattat som vanligt. Sen träffade jag två mammor och deras grabbar som jag träffat genom mammagruppen. Vi luncha och satt och prata massa trevligt strunt. Nästa vecka ska vi hem till en av oss och leka. KUL!
Vill samtidigt passa på att skicka styrkekramar till E. Jag tänker på dig och det du behöver gå igenom.

Igår var det kalas hemma hos moster Nina. Nu är hon nästan gammal =) God mat och tårta och massa barn överallt. Men det är ju kul på samma gång, och det var inte mycket bråk alls igår. Väluppfostrade barn vi har.

Och nu så här mitt i natten ska jag gå in i köket och duka av från middagen. Ni får ursäkta men jag har inte orkat, jag har varit lat. Egentligen orar jag inte nu heller, men om jag vaknar imorgon och köket ser ut som det gör får jag en dålig dag och det har jag ingen lust med.

Av en mellanstadie elev

Denna historia har en elev på en mellanstadieskola i Sverige skrivit, jaa vad säger man...

 Kon, nyttan med kon.

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Rota fram 'en

Undrar om jag ska ge mig på projektet datakartongen... Som jag tidigare skrev så är min skiva med ALLA mina kort borta. Och jag misstänker att den ligger i vår datakartong som ligger längst in i garderoben, så frågan e om jag ska orka riva fram ett. Men jag vill så gärna ha fram korten. Ligger dom inte i den lådan har jag ingen aning om vart dom kan vara å då blir jag ledsen...

Helgen

Fredagkvällen var vi hemma och mös i soffan. En ingen-speciell-men-skönt-att-det-är-fredag kväll. Var förbi mamma och lämnade av vaggen och en blomstege i hennes källare som jag inte kan ha kvar just nu för en viss busunge kan klämma sina fingrar på den. Sen var vi hemma bara.

På lördagen packa jag in min mamma, min make och min son i Bettan. Vi stannade i Bro där jag sprang in och handlade lite mat. Sen stannade Bettan i Bålsta, vilket var slutdestinatiton. Hemma hos min pappa alltså. Eftersom det var så fint väder tyckte jag vi skulle åka och grilla lite. Först fick Elias bada lite balja Det är ju det bästa han vet. Sen gick jag och mamma på svampjakt i skogen. Och vem tror ni hittar skogen guld. Jovisst jag hittar kantareller. Och det är så kul när man letar, letar. Och helt plötsligt hittar man dom där under alla löv. Pappa har klistrat taket sitt. (det har läckt in vatten) Jonas har pillat på Bettan (vad annars =) ) Till kvällen drog vi igång grillen. Gott blev det också. Jonas skjutsa mamma till pendeln och vi sov kvar. Alla våra måltider har vi ätit ute i helgen. Härligt!

Ikväll var det Jonas som natta Elias. Skönt och veta att det funkar om man vill komma hem sent nån kväll och kanske kunna roa sig lite och samtidigt veta att lillemannen somnar gott. Mina älskade killar!





Sova säng

Skulle jag gjort tidigare idag eftersom jag är rätt trött då Elias haft ett par struliga nätter, men nej. Jag började prata med en gammal klasskompis från högstadiet som ska ha barn i oktober. Och vi bara skriver och skriver till varandra, och det är jättetrevligt. Men jag är sååå trött. Får nog avsluta det och föreslå en fika istället. God natt gott folk.

PUSS!

Min kille är ju underbar. Håller på att natta Elias. Först läser vi saga. Sen sjunger vi sång. Mellan verserna på sången får han en puss och vi ligger och sjunger en stund. Å helt plötsligt lutar han sig mot mig och ger mig en puss. Ååhhh det är det som får en mammas hjärta att smälta.

Fadder (igen)

Idag fick jag en väldigt trevlig förfrågan. Om jag vill bli fadder(gudmor som jag tycker låter finare) till min kusin Erik. Och underbar som ungen är kan jag ju inte säga så mycket annat än ja såklart. Och så är jag ju fadder till lika underbara storasyster Ella. Jag och deras farbror Lasse får äran att vara det. Ska bli kul. Dope äger rum om en vecka på lördagen. En lite repris från förra dopet då Ella och min kusins barn Oliver döptes. Nu är det samma kyrka, samma tid fast deras småsyskon. (Nu skulle jag lagt in en bild på Ella och mig från hennes dop, men den skivan med alla mina kort äldre än 1 år är spårlöst försvunnen. Kan bara hoppas att den är nerpackad i vår datalåda.)

Träffade Nina och Erik i centrum idag. Nina hitta jättefina kläder att ha på dopet. Kul eftersom hon ibland kan vara lite velig när det kommer till shopping.

Elias underhålller oss just nu till tusen. Han snackar sönder oss samtidigt som han bankar i bordet, golvet akvariet, ja allt som funkar.

Imorgon ska vi besöka två dagis vi sökt till Elias. Spännande. Hoppas det känns bra med första intrycket.

Han står!!

Idag stod Elias för första gången på egna ben!! Heja min kille!!

Babysimmet idag gick som en dans på rosor. Han var så glad att han inte kunde sluta plaska under de 30 minuter vi var i vattnet.

Efter simmet åkte vi hem till kusin Jenny och grabbarna för inspektion av den nya lägenheten. Åh så härligt med större, från en etta till en trea. Jag vill också ha ett barnrum att inreda. Vet ju vad jag vill ha för saker, men ingenstans att ställa sakerna om jag köper dem. Nina och Erik var också där. Nu är vi lite tillbaka i vardagen igen med våra förmiddagsträffar. Men oj det är inte en lugn stund kan jag säga med fyra grabbar på 7 mån, 9 mån, 1 år och 2 år. Erik är ett riktigt charmtroll. Jag fick så mycket kramar och gos av han så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

Sommarens charmtroll, Jordgubbsmannen!




Nu ska jag hoppa över till maken och kolla vad han sysslar med. Han pratar om att vi ska köpa en ny bil. Vi som skaffa Bettan (bilen) i juni.

Sen ska jag luta mig tillbaka och kolla in nya IKEA katalogen. Problemet är bara att min IKEAhomie inte är hemma. Jag behöver hem henne.

Min älskling, du vet vem du är. Grattis på födelsedagen. Du är min bästa vän och jag saknar dig enormt varje dag! Har nog blivit lite blödig, men varje gång jag pratar med dig i telefonen eller skriver såna här meddelanden så kommer gråten. Kom hem snart! Jag behöver dig!


Hemsk morsa

Känner mig som en riktig värsting just nu. Vill att Elias ska lära sig somna när han är trött. Tycker då att vi ska kramas i sängen eller att han kramar sina gosedjur i sin säng. Men när vi gör på mitt sätt skriker han så man tror han ska gå sönder. Hsn kämpar å skriker så han blir blöt i svett. Och jag kämpar med att hålla honom nere. Hur tror ni det hela sluta? Jo han somna nöjt vid tutten som han alltid gör om han får som han vill.

Jackie snäll

Nu har jag också en sån där fin bloggdesign som alla har. Och det har jag snälla Jackie att tacka. Skickade en kommentar en dag till henne där jag berömde hennes design. Och då sa hon att hon gärna hjälpte mig att ändra min. Och eftersom dom e så tråkiga standard designerna så blev jag ju superglad. Tack snälla Jackie!!!

Imorgon 9.30 ska jag och Elias på fortsättningskurs i babysim. Ska bli riktigt kul, längtar lite tillochmed. Elias älskar vatten och bada.

Lillrenovering

Håller just nu på med en efter-semester-städning. Har inte dammsugit hemma sen juni. Det bor dammråttor lite överallt. Sen har man ju handlat lite småsaker på semestern som ska få ny plats hemma och då måste man plocka nånting gammalt. Och Elias har blivit så stor så han har u massa leksaker framme. Och vad gör ja, jo sitter här vid datan (samtidigt som jag jagar krypande busig bebis.) Men nu måste jag göra ett ryck här för vi får fikagäster ikväll och man vill ju gärna visa sitt hem från den fina sidan.

Känns som igår

Har kollat på lite bilder från det gågna året i kväll. Inte klokt vad tiden rinner på. Känns som igår Elias var nyfödd. Men det har ju gått över 8 månader. Tänk denna söndagmorgon när jag vaknade och tänkte att jag måste smyga och ta det lugnt för att inte väcka Jonas. Inte hade jag en tanke på att lilla bebis var på gång. Men ack så fel jag hade, det var dags och ett par timmar senare hade vi Elias i våra händer. Och nu är han en tuffing på 8,5 månad.

 


Imorgon blir det till och köra ett städrace på förmiddagen. Så mycket som det går att städa med en liten terrorist som hjälper till. Har massa saker att barnsäkra eftersom han blivit aningens snabb under sommaren. Och så en massa plock, har ju knappt varit hemma sen midsommar och inte dammsugit eller nånting sen dess. Hoppas man hinner en bit i morgon. Blir på så dåligt humör när jag inte får nånting gjort och det bara är stökigt hemma.









Röda. vita, svarta

Har plockat tre byttor med vinbär idag. Hoppas det blir lite mer imorgon. Har aldrig riktigt reflekterat över det, men pappa har ju massa vinbärsbuskar hemma med massa stora fina bär. Så idag blev det till att plocka.

Jonas har meckat med Bettan (bilen). Nu ska den gå prima enligt honom själv. Bara den tar mig framåt är jag nöjd.

Måste stanna till på IKEA på vägen hem. Elias har en förkärlek för att gnaga på saker och självklart vill han gnaga märken på sin nya säng. Men eftersom jag tänkt att vi ska använda den till framtida syskon så vill jag inte att han gnager sönder den än. Så vi ska köpa en bettskena till spjälsäng.

Nu ska Elias dricka välling. Kvällens höjdpunkt.

Tunnelbanan

Ska strax iväg och åka tunnelbana. Har inte åkt tuben sen början på juni. Märks att det varit sommar. Och så ska man åka långt också. Till Hökarängen. Ska träffa en god vän från gymnasietiderna. Hon ska få bebis om 3-4 veckor. Och som jag själv minns orkar man inte ta sig så långt då. Så då får jag ta min lilla bebis och åka hem till henne och fika lite och umgås. Så jag kan bli lite avundsjuk på magen och det hon har att se fram emot. Jag vet ju vad hon har att vänta och det är ju så underbart.

Leksvik spjälsäng

Och nu har han även fått en ny säng hem, en spjälsäng från IKEA. Han är just nu med sin pappa inne i sovrummet och försöker sova. Han vill inte det, och absolut inte i sin nya säng. Det ska vara i mammas och pappas säng mittemellan. Men med lite övning så ska vi få allt att funka.

Tvätta tvättstugan idag. Vi hade fått nya maskiner i hela stugan. Så det tog ett tag innan jag hajja hur man skulle göra, men det gick ju bra tillslut.

Sen kom kusin och hennes pojkar på besök. Var verkligen på tiden. Länge sen sist jagsåg dom. Millepille växer så det knakar och Oliver snackar massa nu. Han följde mig till tvättstugan och berätta då säkert 15 gånger hur tung min kasse va. -OJ TUUUUUNG, e tung! -Ja den e tung Oliver. -Aaa tung!

Så här söt är man när man ska ut i regnet =)


Internet

Ska hem från pappa idag, och hemma funkar tydligen inte vårat internet. Det är ju lite lagom surt. Kan iof vara lite skönt också. Men man vill juh ha valmöjligheter. Vi får se om det hinner fixa till sig eller om man blir lite off ett tag. Det har pratats hemma om en dongel. Då vill jag ha en röd!

Nya sängen

Idag fick Elias en ny säng av sin morfar som han just nu ska sova i. Grejjen är bara den att han sticker upp huvudet från kanten med ett riktigt stort smile bakom nappen. Lite svårt att motså denna frestelse. =) Man vill bara plocka upp han och gosa, men nej han ska sova nu. Inte sitta och surfa. Han har blivit så duktig på att sova egen säng. Han har ju massa sängar vid det här laget. En ny (begangnad) på landet, en ny resesäng här hos morfar och på lördag ska vi åka och köpa en ny som han ska ha hemma.

Skickade in våran bröllopsbok för framkallning igår. Åhh så nyfiken jag är på den nu. Hoppas den blir lika fin som jag tror. Ska även börja på en bok till Elias om hans första år. Men den blir ju inte klar förrän i december.


Skurhinken

Idag eftermiddag åkte jag och Elias till min pappa. Elias tycker morfar hade mycket roliga saker att testa. Han börjar med att äta lite kattmat som katten hade lämnat på golvet. Mmm tyckte han, mindre smarrigt tyckte jag. Senare när pappa och Jonas står i köket och jag står i vardagsrummet kryper Elias på upptäcksfärd som han alltid gör nuförtiden. Han paserar en hink och en pinne som verkar intressant. Detta var då skurhinken och moppen innehållande massa vatten. Den lyckas lillkillen på en kort sekund hälla ut över hela golvet, morfar trodde pojken skulle bli rädd, men ack nej. Han fick en lite lien vattenpöl att plaska i, han var urnöjd. BUSFRÖ! Underbar e han.

Jonas har nu börjat jobbet och vi har så sakta börjat komma in i vardagen. Känner mig lite ensam nu. Har knappt nå vänner hemma, kusinen har jag inte sett på över en månad och ja jag vet inte, vardagen är sig inte riktigt lik. Iof är jag ju inte hemma heller helt och hållet men det känns ändå lite ensamt.

Imorgon ska jag och pappa till Glasbruket här, ska bli en trevlig utflykt.

Hem t/r

Sommaren är verkligen en enda stor soppa, underbar men en stor rörig soppa. Kom hem från Skellefteå idag. Tiden i Boden var trevlig men udda, inte alls som det brukar vara när vi är där.

Stanna en natt i skellefteå. HÄRLIGT! God mat/dessert. Trevligt sällskap. Synd bara att man bor så långt ifrån varandra. Hade velat stanna lite längre, och besöka lite oftare.

Hemresan gick bra. Elias är guld värd när det kommer till att åka bil. 110 mil i bilen utan ett knyst. I Ö-vik stannde vi för att käka på Max. Det var ganska lång kö. Som ni vet beställer man mat först, sen går man till kassan och betalar och får sin mat.  När jag väntar på min tur till kassan säger en av tjejerna att vi ska bilda lite kö till kassorna så dem kan ta fler matbeställningar. Då hade fan 3 pers (vi snackar vuxna människor) mage att tränga sig före mig och två till som väntade. Men inte kommer man förbi mig så lätt när jag är hungrig. När en av dessa skulle gå till kassan och börja rabbla upp sin beställning klev jag framför henne, avbröt henne och sa - Du jag stod före dig i kön så du kan gott vänta. Jag ska beställa nu. Och så vände jag mig till kassörn. HA! Dont mess with me when im hungry.

Så nu sitter jag i soffan, trött som tusan och saknar lite alla möjliga människor. Blir nog bäst att bara gå å sova lite tror jag.



Min sommarsnygging! Njut!

RSS 2.0