Vaktparaden

Förra helgen när vi var i stan fick Emil en snöplog av mamma. Å den gick ju sönder i princip direkt vi tog upp den. Emil älska din bil så när vi kommer hem tänkte jag bara gå upp på br och byta den. Visa sig att den finns barakvar inne i stan. Så jag bestämmer mig för att åka tillbaka helgen efter, vilket var igår. När mamma hörde att jag skulle åka fråga hon om jag skulle åka själv och det var ju tanken. Hon erbjöd sig å sällskapa mig å det är ju alltid trevligt. Fredagskväll smsa jag mamma å fråga om tider, hon svarar fråga om inga barn skulle med?! Nä det var ju inte tanken sa jag eftersom jag skulle vidare till Ekerö efter besöket i stan. Mamma undra då om jag inte kunde tänka om lite å ta med lilleman då vaktparaden skulle gå av stapeln. Så sagt och gjort tog jag med mig lilleman å vi åkte in till kajen vid slottet och kollar in vaktparaden som kommer förbi på hästarna. Elias tyckte det varväldigt häftigt och ville gärna se mer av det hela. Efter vaktparaden var vi hungriga så en lunch var absolut att rekommendera. Vi hitta ett ställe i krokarna där vi satte oss och åt. Efter maten gick vi till br, bytte bil och så fick Elias lite nya riddare till sin samling. Sen lite mer shopping innan det var dags för mamma och Elias att åka hem. Han gnällde lite i slutet att han ville åka hem men när han väl skulle få åka ville han inte. alls lämna mig. Min underbara lilla kärlek. Kände mig lite elak som tvinga iväg han hem när jag själv stanna i stan. Han ville ju så gärna stanna med mig. Men jag vet att han var i goda händer, han var ju med sin mormor. Och så var han trött, han hade somnat med ett dom satte sig på tunnelbanan

Semester

Idag bokade jag en semesterresa för min lilla familj. Vi ska bo på ett bed and breakfast i Skåne en vecka. Ett mysigt ställe med pool,gröna gräsmattor och en stor sjö med inplanterad fisk där man kan fiska om man behagar. Möjligheter till dagsutflykter till Danmark, Helsingborg, Helsingör och massa annat skoj. Första året som vi åker söderut och inte norröver. Love love love it!!!

Tavlor

Idag fick vi äntligen lite kraft och lust till att ta fram borrmaskinen och borra lite hål i väggarna. Mina underbara tavlor på pojkarna i bollhaven som bästa Sofia fotat och framkallat har jag äntligen fått upp. Även doptavlorna, blomtavlor och tavellister för böcker är på plats. Äntligen har sovrummet börjat kännas som ett trivsamt rum och inte ett kalt ställe man sover på.

Prov

Nu är det dags för avslut i den andra kursen. Och den här känns så mycket jobbigare än den första. För nu är det ett helt vanligt prov som ska skrivas på papper. Innan har vi gjort praktiska prov och det är ju det jag tycker om, att göra saker praktiskt. Men nu är det ett prov som det ska läsas till, pluggas inför. Och jag tycker det är svårt. Speciellt när ämnet/kursen inte är min största favorit. Kultur och stilhistoria heter kursen. Den är kul och intressant till viss del, men det är svårt när jag tex ska kunna urskilja möbler som är antingen barock eller rokoko. Eller det att jag ska kunna veta vilka blommor som var populära under renässansen. Men det är inte kört lopp än. Efter vi gjort teoriprovet ska vi även göra ett praktiskt prov. Så jag håller tummarna att jag klarar mig något sånär imorgon, och sen att det går bättre på praktiska uppgiften.

Bortskämd

,I onsdags åkte Jonas och Elias till Skåne för att hälsa på farmor Annett. Kvar blev jag och Emil. Skönt med lite semester från halva familjen faktiskt. Lite svängrum. Så onsdagsmiddag för Emil och mamma blev fil och flingor. Kändes lite lyxigt att slippa laga mat för en gång skull. Det som ställde till det lite nu för mig var morgnarna . Jonas lämnar vanligtvis till 7.30 och jag går vid 8. Hur skulle jag göra nu? Lämna till åtta låter ju rimligast men det blir sånt merjobb och bök om han ska äta hemma. Så hur löste jag detta då? Jo jag lämna till frukost och blev sen bjuden hem till bästa Caroline på frukost. Då vi båda börjar kl nio och går av stationerna efter varandra föll det sig perfekt med en frukost och sen sällskap på tunnelbanan.

Och sen på torsdagen kom Jocke över med thaimat. Jag slapp laga mat och fick sällskap under kvällen. Underbart!

Fredagskväll kände jag att nu är det dags för lite matlagning ändå. Slog på stort och laga rödvinsås, risotto och kött. Men det känns lite beiget och äta detta själv. Så jag bjöd in Nicole och systrarna Lööw. Mer sällskap, härligt sällskap! Systrarna gick vid tio, men Nicole satt kvar till ett på natten. Vi pimpla vin och prata ikapp om allt vi missat på senaste tiden. Underbart!

Å så blev det lördag. Mamma jag å Emil packa ihop oss å tog en dag på stan. Skojakt till mamma var det som var aktuellt. Men som vanligt är det mamma som kommer hem med minst saker och vi andra med fyllda påsar. Visst hittade mamma ett par fina skor hon köpte. Men även Emil fick sig ett par skor, en boll och en snöplog. Jag själv fick en ljuvlig sommarklänning och ett par efterlängtade solglasögon. Även lunch bjöds det på. Till eftermiddagen var vi helt slut alla tre så vi tog tunnelbanan hem och gick åt varsitt håll. Mamma till sin sköna soffa, vi till våran. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Tack snällasnälla  mamma! Jag uppskattar det du gör för mig och mina barn helt otroligt mycket!

Tack fina familjen och vänner för att ni hjälpte mig och Emil och fylla våra ensamma dagar. Ni är älskade och uppskattade hela bunten.

Fy mig

Ingen update ring på över en vecka. Inte ok. Det har ju faktiskt hänt ganska mycket under den gångna veckan. Efter påskhelgen hade ju jag påsklov. Men så mycket lov var det inte. Påtisdagen var jag i blombtiken jag praktiserade i. Det är nämnligen så att jag fick den stora äran att fixa blommorna som skulle vara till mormors begravning. Var där hela dagen och fixade. Sen åkte jag och budkillen till kapellet och lämna av blommorna i kylen. Blev så otroligt nöjd med blommorna, den vackraste en fin droppformad dekoration som låg på kistan. En dekoration med mörkt röda germini och rosor, murfröna och lite brudslöja. Till det en bukett med lite ljusare pastellfärger som kontrast till den mörka fina dekorationen.

På onsdagen var det dags för begravning. Kl 10 i Råcksta kapellet. Alla inbjudna från familjen kom. En fin familjär tillställning. Efteråt åkte vi ut till moster Nina på Ekerö där vi fikade smörgåstårta och kaffe med kakor. Väldigt trevligt, fint men samtidigt väldigt tungt i hjärta och själ. Min mormor var en underbar mormor jag har så fina minnen från henne från min barndom. Att få sova hos mormor var en höjdpunkt för mig. Vila i lugn och ro nu mormor. Slipper smärtan som plågade dig så i slutet. Jag saknar dig av hela mitt hjärta och själ men jag vet att du har det bättre nu.

Torsdagen var min vilodag. Det behövdes verkligen, begravningen och allt jobb innan med blommorna tog på krafterna. Mer än jag trodde. Blev en lunch med Nicole i centrum. Sen bara slappt. Fredagen var det massa pappersarbete som stod på schemat. Och så fort var ett lov till ända.

Påskhelgen

Skärtorsdagen kom då åkte jag å Nina till Årsta partihallar och botanisera oss bland alla blommorna. Köpte lite grönt och orchideer. Sen tog vi oss till Skärholmen för en lunch och titt i affären runda.

Långfredagen hemma hos oss var inte speciellt lång. Men lat! Hemma hela förmiddagen. På eftermiddagen droppade vi barnen hos mamma och åkte till CG för mathandling. Jonas lämna av mig å maten hemma så åkte han och hämta Emil. Elias fick sova kvar hos mormor sin och bli bortskämd lite.

Själva påskaftonen var vi hemma hos oss. Mamma, pappa och bröder kom hit. Jansson, lax, ägg och massa godsaker stod på menyn. Avslutade det hela med glass, jordgubbar och melon. GOTT! Tack bästa familjen för en trevlig afton!

Så var påskdagen kommen. Vi alla fyra gick upp i ottan (5.45) för att klä oss å ta bilen till Viking Line terminalen där sällskap väntade. Dagskryssning med bästa familjen Sundqvist/Löf. Den där familjen är så bra för oss, vi har lixom alla en varsin dude att hänga med, tom lille Emil. Vi klev på båten å gick direkt till frukostbuffen. Fyllde på med lite morgonenergi så vi kunde bege oss ner i lekhörnan. Bollhav, tv-spel, dans och lek. Efter några timmar var det dags för båtbyte och ny refill. Lunch! Emil och Tilde tog en liten siesta efter maten. Emil först, Tilde sen medans grabbarna fortsatte å plöja. Lite shopping i taxfree och spel i maskinerna och lek, lek, lek hann vi med innan båten kom i hamn. Packa ihop oss i bilarna och åkte hem till Jonas och Sofia för en filmjölksmiddag. Barnen fortsatte leka, äta och bada tills klockan blev tio. Då åkte vi hem och stupa i säng allihopa.

Annandag påsk spendera jag och Emil slöandes hemma. Jonas och Elias åkte till Biltema å handla bildelar för å sen åka och byta däck. Långhelg som som vanligt gick alldeles för fort.

Flytt!

Nu har det gått en vecka och det verkar som den veckan har flytit på hur bra som helst.

Jo för en vecka sen flyttade Missan till min klasskompis Anton. Han har kommit tillbaka till Stockholm efter att han bott i London flera år. Å nu ville han ha lite sällskap. Ja sa att jag hade två katter hemma det var bara att vraka å välja. Och det var Missan han ville ha. En rund gammal tant som är rätt lugn och mysig. Perfekt tyckte han. Nån som ligger på en stol brevid honom på balkongen om somrarna när han tar ett glas vin kände han skulle vara en passande katt för honom. Då var valet ganska solkart, han behövde en Missan. Speedan fick stanna kvar hos oss.

Från början sa jag att jag vägrade göra mig av med Missan. Men nu när hon får komma till en människa som skämmer bort henne så mycket som Anton gör och hon får leva ett liv utan att vara på sin vakt hela tiden så var valet lätt. Jag fick lägga undan mina egna känslor och göra det bästa för katten helt enkelt. Och jag vet att hon har det bra, jag har fått flera rapporter om räkfrossa-kvällar och krabbgodisar.

Upprörd

Två saker idag fick mig som förälder att rynka på näsan. Det första är när jag imorse läser Metro om mamman som bjuder sin 3 åriga son på öl och cigaretter. Samtidigt som mammans vän fotar detta. Hur faan är man funtad när man gör detta mot ett litet barn?

Sen det andra är när jag hämtar barnen på dagis. Väldigt ofta träffar jag en annan mamma som hämtar sina ungar som är i samma åldrar som mina. VARJE DAG innan dom ens har kommit ut från dagis lokaler ger hon barnen godis och saft. Det är tablettaskar, lösgodis i påse, kexchoklad, saft eller liknande. Detta får barnen på daglig basis. Hennes ursäkt är att hon får inte med sig barnen därifrån annars.

Nä inget av detta är okej i mina ögon, licens på föräldraskap kanske? Ingen är perfekt men det finns gränser...

Memi & Jijas

Nu har han börjat prata så man faktiskt förstår den lille. Och det han mest säger förutom mamma och pappa är Memi (Emil) och Jijas (Elias). Det är ju så underbart!

Bortskämd

Idag åkte jag med mamma och lilleman på en liten utflykt till Barkarby. Eftersom Elias tycker det är kul med kommunala färdmedel åkte vi buss och pendeltåg dit. Han var glad att få komma iväg lite utan lillbrorsan som annars är duktig på att ta mycket uppmärksamhet.

Vi hinner bara komma utanför porten hemma så börjar han med å snubbla i backen för han är så ivrig och "hoppig". Men det var bara att skaka av dammet från brallorna å ge sig av. Litet skrubbsår på knäna skulle inte stoppa lilleman. När vi kom fram började vi med ett besök på Toys r us. Han var i himlen. Mormor hans sa att han fick välja en leksak, svårt värre. (fanns mycket han ville ha som jag sa direkt nej till, fy vad vissa leksaker kostar) Efter en lång stunds velande och sökande gick han därifrån med ett par riddare.

Nu skulle vi vidare, fortfarande med samma energi så vad händer? Jo han hoppar i backen igen. Denna gången går byxorna sönder. SÅ det fick bli ett spontanbesök på klädaffären och nya byxor. Efter det var vi alla hungriga. Och köttbullar på den blå affären var nu högaktuellt. Efter en sen lunch på ikea tog vi ett varv i butiken. Elias hittade en nattlampa som lyser i olika färger han fick. Själv plocka jag på mig lite tavlor, lister och lampor jag suktat efter. När vi var klara hämtade Jons upp oss. Vi lämna av mamma hemma och åkte till lill-brorsan på en kaffe.

Tack snälla mamma för idag. Trots att du skämmer bort Elias till max så uppskattar han verkligen sakerna han får. All kärlek till dig!!

RSS 2.0