Storskär

Vi är på landet. Sol och regn om vartannat, en klassisk sommar kan man annars kalla det. Midsommar har passerat. Såg ut som vanligt, som för varenda svensk i detta land typ. Sillunch, nubbe. Dansa runt stången och lite middag på det. Kvällen avslutades med en jordgubbstårta. Klassisk svensk midsommar!

Men igår gjorde vi en rolig utflykt. Vi hoppade på Storskär, en gammal fin ångbåt som åker här på söndagar. Åkte med den till Husarö som är ändhållplats. Satt i solen en timme, bada fötterna och promenera. Sen hoppa vi på båten tillbaka till vår ö. En kul lagom utflykt för Elias som älskar den båten.


10 år sen

Det blir landet till midsommar. Inte så konstigt kanske, har spenderat dom senaste vad jag vet 26 av 27 åren på landet under midsommar. Det året jag inte var hemma var för tio år sen. Midsommarnatten smet jag från festen jag var på för att smyga hem och träffa Jonas. Han hade sin dåvarande tjej hemma så vi sågs hos mig. Och det var så det hela började. Men iaf det jag skulle komma till är att jag försökt blogga från mobilen på landet men inte lyckats än. Vi får se hur det går denna gång.



Jag vet vad jag vill...

Varför kan jag inte tro högre om mig själv än vad jag gör? Jag vet vad jag vill. Jag vill utvecklas och bli mer självständig. Och det gäller främst i mitt yrkesliv. För det yrke jag har nu stimulerar inte mig för fem öre. Jobbet jag hade mellan Elias och EMil var mer eller mindre det mest trista jag gjort i mitt liv. Så nu har jag börjat kolla utbildningar och lite jobb och det enda jag kommer på mig tänka är -det där kommer jag aldrig in på, eller det där klarar jag aldrig. Äsch det där jobbet kommer jag ändå aldrig lyckas få. Och varför gör jag då så mot mig själv? Jag nervärderar mig själv, varför? Jag vet att jag kan.Jag är duktig på att berömma andra men inte mig själv. Det kanske är dags att börja säga till sig själv JAG ÄR BRA, JAG KAN!!

Jag gick hos en arbetscoach för ett tag sen, ska leta rätt på hennes kort och maila henne och se om hon vill hjälpa mig, hon var duktig. Det var hon som fick mig att tro på mig själv att jag faktiskt kan och vågar plugga.

För nu är det min tur tycker jag. Min och en annan som jag håller kär står på tur nu. Det är våra turer nu!

Vintern och våren kommer, SKA vara början på något nytt för mig!!


Utan hans käraste

Elias har sen typ en månad tillbaka slutat helt med napp. Innan hade han sin napp när han somnade. Det var en kär vän för honom och en underlättare för oss. Nattning var så enkel, Pettsonsaga på cd, nappen och snuttis så sov han på 5 min. Vi behövde inte ligga brevid och det var aldrig nå bråk. Nu när han slutat med nappen ska han inte heller ha snuttis, han blir bara arg om man ger han den utan nappen. Och så tar det längre tid, och desutom måste man ligga brevid. Jag försår att det är en stor grej att sluta med napp. Det är hans käraste vän. Han är ju på tok för stor för napp, men ibland känns det som jag skulle vilja plocka fram den och få tillaka dessa smidiga läggningar. Men egentligen, jag klagar inte. Han är jätteduktig. Det gick smärtfritt att sluta med nappen, tror det är mer det att han känner sig lite ensam nu och vill ha nån av oss där, och who can blame him?

Lågvarv

Idag har det varit en dag då jag gått på lågvarv. Trött, seg och småirriterad. Inte på nåt och nån egentligen men bara en trist måndag. Elias somna inte förräns 23.20 igår så det var ganska mycket HELA dan igår. Kände att jag behövde lugn och ro och inga måste idag. Så jag och Emil tog en förmiddagsvila idag och sov 2 timmar.

Igår åkte vi hela familjen och hälsade på Annett. Första gången Elias var där. Han var inte helt cool med situationen och höll sig mest i bakgrunden. Våga inte riktigt komma fram till henne. Ville att jag skulle bära och hålla han i handen. Sa flera gånger att farmor är sjuk i magen, och så tuggar hon tuggummi. Innan vi gick vågade han dock hoppa upp i Jonas knä och hålla henne i handen. Tycker att det gick överlag bra ändå.

Nu tänkte jag färga håret, det lilla jag har kvar.

Ett lyckat kalas för alla

Jocke bjöd till fest, eller ja fest och fest. Middag med familjen. Han har ju fyllt år. Och det var så lyckat på alla det sätt och vis. Jocke lagade ostfylld lövbiff med ugnsbakad potatis och sås. Verkligen gott, han kan om han vill den lilla fisen. Jag hade fixat en cheescakeliknande kaka till kaffet. Smarrig den med. Sen var det dags för presenter. Jag hade fixat lite hemtrevliga presenter så som blommor i kruka, tavlor med bilder på familjen och en nalle med en aik-tröja. Och det var inte vilken tröja som helst det är en tröja Elias fick som liten. Som nu Emil har använt och skulle ner i en låda i källaren. Men eftersom det inte kändes allt för skoj så fick den sitta på en nalle hemma hos Jocke tills det blir nya bebisar i familjen.

Och sen var det mammas och pappas present till Jocke. Han fick en tur med rib-båt. Och att åka själv verka ju rätt trist och eftersom jag, Jonas och Timmy har haft en extremt kämpig tid ett tag nu så ville mamma och pappa att vi skulle få göra nåt kul tillsammans så vi fick alla åka med på rib-båten. Så det ska bli skitkul. Jag och grabbarna barnfria ett par timmar ut i skärgården YEAY!!

TACK FINA FAMILJEN! Mamma och pappa för det underbara föräldrar ni är, Jocke och Timmy bästa bröder och Jonas för att du alltid står vid min sida.

City

Idag efter lämning åkte jag in till stan och mötte mamma. Vi gick och lunchade på Kungshallarna. God trevlig mat, men vilken ljudnivå. Jisses! Lite shopping också, bästa mamma köpte ett par sandaler till Elias. Jag tyckte dom var lite för dyra för min ekenomi då jag handla en tröja på rean och har en bror som ska få sig en present till helgen. Hon är generös min mamma, shoppar mer åt sina barn och barnbarn än sig själv. Fast å andra sidan det är så det är att vara förälder har jag märkt. Det känns bra att få skämma bort sina barn lite, det är ju ens allt. Det tror jag ens vuxna barn är för en också. Fast på ett annat sätt. Kärleken till sitt barn försvinner inte vare sig du har ett barn i 3 års åldern eller 27 år.

Iaf mamma åkte tillbaka till jobbet och jag fönstershoppa lite i den mån Emil tillät. Sen åkte vi hem och hämta lilleman.

Liten kommentar

Hemma hos Mia igår ställde Jessica mig en liten fråga, ingen speciell alls egentligen men som gjorde mig glad. Hon undra om jag inte använder brun utan sol kräm på armarna hon tyckte jag såg rätt brun ut. Det gör jag ju inte det är solens verk. Och den lilla frågan lever jag gott på än.

Full rull

Imorse ringde telefonen och jag fick åka med Carro och Senteza till Ikea, perfekt då jag behövde inhandla lite smågrejjer. Lämning och raka vägen till Ikea, sen direkt till Mia och fika med tjejerna. Kul å se sina puddingar då det blir alldeles för sällan nu för tiden. Dagis och hämtning. Upp till Svea Vaccin och vaccinera oss. Så nu blir det inge Tbe i sommar iaf. Glass på donken eftersom Elias var så duktig med sprutan. Mormor passa även på att skämma bort sin lilleman lite så det blev ett stopp på Br också. Hem och fylla magarna på barnen. Ut igen och kolla lägenhet med mamma. Hem duscha, underhålla Emil som vägrar sova och NU efter elva sitter jag ner i soffan. Men det blir ingen långsittare här ikväll inte. Ska in till stan efter lämning imorgon. Lunch och kika runt lite.

Bil eller flyg

Som vanligt i sommar ska vi norröver. Annorlunda i år är att vi ska bo hemma hos Jonas (styv)bror och hans familj. Kommer bli så mycket bättre än tidigare år med barn då dom har två barn och massa utrymme och möjlighter för våra barn att få leka och göra saker. Och jag sa tidigare att jag vägrar åka bil att jag vill flyga. Det vill jag egentligen fortfarande göra, MEN att bila upp kostar hälften av vad flygbiljetterna kostar. MEN kommer barnen sköta sig i bilen, för gör dom inte det då vänder jag redan i Uppsala eller så. Och jag kan ju omöjligt veta på förhand hur det kommer gå. Elias ska få en ny bilstol närsomhelst så för hans del tror jag det funkar ok. Problemet är Emil. Senaste gångerna vi har åkt till landet har han skrikigt varit arg och inte alls till freds med bilen. Så, frågan jag ställer mig vågar jag sätta mig i bilen 10 timmar med barnen och ev bli knäpp på köpet eller ska vi offra lite mer pengar och enkelt och snabbt flyga upp?? Hur gör vi?


Garderoben

I helgen har jag tagit tag i Elias garderob. Den har målats och fixats med. Är inte helt klar än men i det stora hela så är vi det. Tråkiga var att det är nåt knas med färgen, lossnar jättelätt. Men men hoppas inte Lilleman är där och pillar för mycket. Har dock en del färg över ifall det skulle behöva bättras på. Frågan nu är om vi ska ha kvar dörrarna på garderoben så man kan stänga vid behov eller om dom mest kommer stå öppna och i sånt fall att man hakar av dom och är utan??
Så här blev det iaf, en före och en efter bild.




En dag på ön

Det blev en dag på Ekerö hos moster. Korvgrillning till lunch. Glass och jordgubbar och lek i plaskpoolen för barnen. Och kaffe förstås. Jonas har hjälpt Nina med det sista på hennes dator. Nina klippte min lugg. Barnen har lekt lekt och busat. Ett nöjt gäng helt enkelt!

Mysigt!?!

Det var en mysig morgon med Elias i knät. Vi kolla tv och Emil kom och ville sitta i knät han med. Tog fram kameran och riktigt alla var inte med på noterna. Det är så kul det här kortet så jag vet inte vad alltså. En bild säger mer än tusen ord.


Bara en av mig

När jag natta Lilleman idag prata vi lite allvar. Han har vid ett par tillfällen sprungit när han blivit arg eller har bråttom. Inte så han försvunnit eller gjort nåt avsiktligt dumt men ändå att jag tycker det är jobbigt. Har pratat med han då det händer men det känns inte som han lyssnar riktigt så jag tog en diskussion nu ikväll igen. När vi lixsom är vänner och pratar i lugn och ro. Sa till han att han inte får springa ifrån mig för jag blir rädd att det ska hända nåt att han försvinner eller springer ut i gatan.
-Ja mamma för bilarna är farliga, det kan komma blod på mitt huvud och jag får ont i hela kroppen.
-Ja precis och det vill jag ju inte. Jag vill ha kvar min Elias.
-Ja, för finns det bara en Elias mamma inte två?
-Nej det finns bara en och det är du och det är dig jag vill ha för du är min bästa Elias.
-Ja det finns bara en mamma, en Elias!

Ibland har jag tänkt tanken att jag vill sälja ungen billigt på Blocket, men efter ett samtal som detta blir jag påmind om varför jag väljer att behålla min Lilleman! <3

Maltan och poolhäng

Det är varma dagar som har kommit. 25 grader och solsken. Underbart, det vi alla längtat efter. Sandaler, shorts, klänningar, solhattar och inge mer. Om vädret håller i sig blir det picnics nästa vecka. Då går vi ner till Maltesholmsbadet. Vi gick dit igår, fast utan maten, Elias skulle få bada. Han älskade det och var jätteduktig. Sprang ner till vattnet plaska lite sprang tillbaka till oss. Lekte i sanden och ner till vattnet igen. Det var en glad och trött kille som somna gott när vi kom hem.

Idag gick vi och handla lite efter hämtning. Sen upp och handla glass glass i stora lass. Det blev sen middag och vi var trötta, men eftersom jag tyckte barnen skulle få nöjet att plaska lite ikväll med så smällde vi upp en liten uppblåsbar pool på balkongen. Lyckliga pojkar plaska på i värmen. Vi avsluta det hela med jordgubbar på den andra balkongen. Somna lika nöjd och glad i dag med.

Inte kl 6 iaf

Elias är som bekant ofta trött när vi kommer hem från dagis. Inte konstigt speciellt nu när värmen är här. Det har resulterat i att han slocknar direkt efter maten vid typ sex tiden. Första gången det hände, var väl i våras trodde jag han var sjuk, men det var han ju inte. Han sov hela natten och inge konstigt med det. Men nu har det hänt ett par gånger igen att han slocknat vid sex snåret. Bara det att vid kanske nio vaknar han och känner sig pigg. Inget som är så där värst kul då han håller sig vaken till som idag 22.30 Icke hållbart! Så framöver får ingen i detta hushåll gå och sova före sex eller sju heller. För denne enda kvinna vi har i hushållet behöver lite vuxen egentid om kvällarna. Har redan som det är svårt att komma i säng på kvällarna eftersom det är då jag sätter mig i soffan, lite data lite tv och kan sitta där i lugn och ro för mig själv.

Byrån!?!

Du anonyma människa som kommentera mitt hemma projekt. Om det är så att du har en malmbyrå i mellanbrun färg så är jag väldigt intresserad av denne. Jag vet inte om vi känner varandra men hör av dig. Du skulle göra mig så lycklig.

Home again

Helgen blåste förbi, bokstavligt talat. Det började på onsdagen. Jag, mamma och barnen åkte Cinderella till landet. Fick ett lugnt dygn. Sen på torsdagen kom min morbror och hans fru och min kusins man med två av deras barn ut. Elias var glad han hade en kompis. Jonas kom efter jobbet på fredagen. Mamma och jag har planterat blommor och grönsaker i vår nya gigantiska blomlåda. Vi har städat huset på rått-skitar och smutsig kyl. Annars har det varit ganska lugnt och skönt. Soligt väder, dock har det blåst ganska mycket. Och hade vinden gjort nån nytta typ blåst bort myggen hade det varit bra men inte det inte. Elias har fått ca 60 myggbett. Och Emil nästan lika många han med.

RSS 2.0