SLAPPT!

Idag har det inte gjorts många knop. Elias var på lekgympa med sin pappa som vanligt. Sen kom dom hem. Vi åt lite lunch och krascha i soffan. Han sov extra länge idag strax över två timmar och jag å hans pappa var inte sena att ta efter den trenden. Vi låg och halvsov i soffan. Sen blev det lite kaffe och klädsortering. Elias har byggt med klossar. Sen blev det middag, goda vårrullar med ris och sås. Farmor kom över och gav mig en massage hon var skyldig mig. Så många knop har vi inte gjort här idag, och jösses va skönt det varit då det är en del som ska göras nu kommande vecka. Med start imorgon har vi apt på jobbet. Jocke hämtar fisen.

Överambitiös?

Igår så var det en full fart dag. Jobba, hämta/lämna på dagis och handla mat. Ja sånt vanligt vardagsmåsten. Men när vi kom hem gjorde jag en smoothie, blev sugen på muffins så jag baka det. Sen dammsög jag och ladda en maskin tvätt. Raskt in i köket igen och laga mat. Diska, vika tvätten som hängde på sträcket. Bjöd över svärmor på muffinsen och vi fika. Sen hänga tvätten för att tillslut totalkrascha i soffan framför Lets dance. Somna ovaggad vid 23 igår kan jag säga.

Idag efter frukost så åkte jag och Elias iväg till Bromma och leklandet för lite lektid. Att ta sig dit var ett helvete. Och endast på grund av snöhelvetet. Fanns inte en vanlig väg att gå på var bara snödrivor och fan och hans moster. Men vi kom fram iaf. Elias lekte massa och efteråt fick han sova i vagnen. Jag gick och handla lite och vi åkte sen hem. Blev lite fika med Berglundarna. Middag och sen mattbyte. Sitter nu i soffan och slappar. Livet e bra gött i bland (om man bortser från all Stockholms ofantliga snömängd)

Snygg precis innan pyjamas

Ny kärlek

Har velat, ska jag ska jag inte? Men tillslut bestämde jag mig att jag ska och jag är så kär så kär!!

FÖRE:



EFTER:

Mia

Mina tankar går just nu till dig, jag vet vad du går igenom och jag hoppas du vet att jag finns här om du vill ventilera. Stor kram till dig!

Pannkaka

Idag efter jobbet gick jag en sväng på bokrean. Hitta Per Mobergs kokbock som jag köpte, den gillar jag skarpt. Sen var jag ute efter en box med småböcker till liten, men den var redan slut. Sen gick jag till Gina och handla ett par tights och en lila tunika för mitt presentkort jag fick av mina bröder när jag fyllde år. Blev riktigt nöjd med det.

Hämta Elias och så åkte vi hem till min kollega på middag. Elias och Viggo som är lika gamla bekanta sig lite. Fast det var ganska mycket tjiv också. Viggo ville inte riktigt låna ut sina saker och Elias skulle ha allt han ville ha. Men i det stora hela var det god pannkaksmiddag och kul för pojkarna att få leka. Vi fick även hem mattan jag har suktat efter länge. Så imorgon åker den ut och jag ska jaga rätt på nya soffkuddar som matchar mattan. Lite nytt och fint är aldrig fel.

Lite nya kort: Elias hjälper mig att rensa hos fiskarna i måndags

Lägenhet

Idag efter jobbet var vi och kolla på en lägenhet vi var intresserade av. Och efter vi sett den var vi mer intresserade än nånsin. En fin trea med underbar havsutsikt. HELA lägenheten ska topprenoveras golv, tak, väggar, luckor, lister, ny spis, kyl, frys, dörr. Precis allt som kan göras ska fixas. Det riktigt riktigt tråkiga är att vi inte får den för vi har för dålig placering i kön. Det roliga är att mamma anmälde intresse på samma lägenhet och hon vill också bo där. Och hon har en bra placering eventuellt bästa placering. Så jag hoppas att mamma får den istället. Så kan jag få njuta av den ändå, fast som mammas gäst.

Imorgon ska vi hem till min kollega jag och Elias och leka och äta pannkakor. Hon har en pojke som också är född december -07 så det ska bli kul och se hur dom funkar ihop.

Ny kall vecka.

Har inte haft data över helgen, Jonas har bytt operativsystem så det har varit lugna gatan hemma. Elias fick feber av sprutan i fredags så jag fick gå hem och hämta honom efter lunch. Vi hade mys hemma. Han pigga på sig efter en alvedon så han gick och åt middag hos sin mormor och morbröder. Jag och Jonas gick ut och åt i krokarna eftersom han fyllde år då. Sen blev det kvällsmys hemma och han somna gott i mammas famn i soffan.

Lördagen var det snöstorm och kallt så vi höll oss inne hela dagen. Elias var ju lite hängig efter fredagens feber också. Jag var bjuden till Jenny på tjejmiddag på kvällen, så jag trotsade vädret och gav mig ut. Resan tog lång tid med mycket väntan och krypkörning pga av vädret. Väl framme åt vi good mat och spela sen wii. Och som tur var så hade en av tjejerna som bodde i Hässelby tagit bilen så vi kom hem smidigt. Hade blivit jobbigt annars med tanke på att t-banan inte gick alls.

Söndagen var det lekgympa och sen hem. Lite vila och så middag hos svärmor.

Idag var det en alldeles vanlig ovanlig dag. För första gången jag kan minnas är all spårtrafik inställd. Så det går ingen t-bana imorgon. Blir till och ta bussen till jobbet imorgon. Det går bra men det tar lite längre tid.

Rolig vecka har vi att se fram emmot också, trots vädret.

Dos 2

Efter jobbet idag så gav jag mig iväg på en simtur i simhallen. Sen hämta fisen och gå och ta hans sista dos av influensan. Så vi får se nu om han blir dålig eller om han mår lika bra som sist.

Helgen har trevligheter att erbjuda. Det ser vi fram emot. Bla så fyller Jonas år imorgon.

Orkar inge mer ikväll, ska läsa slut på min bok som väntar på mig nu.

Blåbärssemla

Mamma fyller år idag, Grattis kära mamma!

Efter jobbet idag så hämta farmor Elias och jag åkte ensam till Barkarby. Guu så skönt det var, strosa för mig själv på bla Plantagen. Köpte fröer och en blomma till mamma. Sen in på Toys'r'us och kolla. Hitta nåt jag gärna ville köpa till Elias. En lekmatta med Lugnvik på. (stället där räddningsbåten Elias bor, en av hans favoritfilmer) Och till det kunde man köpa då bla båten Elias, och Snarke, Tråle, sjöbodarna och lyftkranen och alla härliga som är med i filmen. Annika ska vi kolla det kanske ;)

Sen strosa jag runt ännu lite mer, leta nya gummistövlar bla. Hitta ett par fina på Staduim, men dom kosta lite mycket så vi får se om jag köper dom efter lönen, svårt att hitta snygga gummistövlar tycker jag allt. Sen in på Ikea. Köpte nya krukor eftersom Morris råka slänga en i backen. Och så kolla ut en ev möbel vi ska ha i sovrummet. Jag hitta vad jag gilla, får nu bara de vad karl min tycker.

Jonas hämta mig och vi åkte och köpte semlor som vi bjöd Elias och farmor på. Det är ju trots allt semeldagen idag. Jag åt en blåbärssemla. Mums!

Just like the old days

Imorse hade jag lite sms-kontakt med Jessica. Får sen ett sista sms där set står, kom hit vi bakar en kaka. Ja kan man annat än komma då. Så jag å lilleman åkte dit och drack tonvis med kaffe och åt kaka. Jonas kom senare och hjälpte henne med att få igång sin tv. Och det ska till en Jonas för att klara det med tanke på att det inte alls var konstigt att det inte funkat innan då det varit felkopplat. Jag å Jessica gav oss på nåt så kul som avloppet i badrummet. Hon hade sett lite hårstrån i handfatet som hon inte fått fram så vi skruvar isär alla rören. Och vad händer då? Jo det äckligaste jag sett på länge (och varken jag eller Jess är speciellt kräsna av oss), det kommer ut en lång korv med massa äckel ur röret som vi spola. Jonas säger att det är nåt svampliknande som bildats i röret. Det var verkligen äckligt!

Elias åt en pirog till middag och vi begav oss hem sen. Handla lite på vägen och Elias somna i bilen. Och till middag åt jag och Jonas det som vi ofta åt innan Elias tid. Te, mackor och yoghurt på en bricka framför tvn. Tänk att innan Elias kom åt vi alltid middag framför tvn i vardagsrummet, nu händer det aldrig. Liten nostalgitripp blev det ikväll.

Nu ska jag ner i sängen och läsa min bok sen sova. Vaknar ganska många gånger nu när lillfisen kryper upp i sängen. Och det sker i tid och otid, ibland kommer han inte alls och ibland kommer han redan vid 2 (men då bär jag tillbaka honom) och så kommer han sen igen vid 4-5 och då får han ligga kvar och då kan man lätt vakna av en spark i ryggen eller en arm runt halsen.

Heväte

Lillemannens första svordom kom idag. Jonas fixade i badrummet och nånting går fel så ryter han till lite så. Helvete! Snabb som synden är vår lilla papegoja att snappa upp, så han tester sig lite fram och det lät ju sådär Heväte, heväte.

Annars så är han väldigt trevlig mot sin mamma, det sista han sa till mig innan han somna var Neje dumma! Men när pappa kom in (eftersom han vägra somna med mig) Somna han utan ett ljud på två röda. Och när vi tidigare idag var ute med vagnen fick jag inte köra, Neje mamma läpp den, Pappa!

Var och kollade på en lägenhet idag. Den var fin och läget kändes helt ok, men vet inte hur vi gör. Valet och kvalet. Nu är det snart helg iaf och det är skönt!

Bortbjuden

Trött å tråkig kände jag mig idag och hade ingen lust att laga mat så jag bjöd in oss till Jessica på middag. Och hon acceptera vår inbjudan. Så vi åkte dit när hon sluta, dock så fick jag laga maten. Men vad gör det, jag slapp stå hemma i mitt eget kök. Så trevligt middagssällskap och fika var inte helt fel idag.

Och igår så var jag på myshumör. Så när jag kom hem var jag effektiv och plocka och städa lite. Sen tände jag ljus i typ hela lägenheten och laga lite god mat och hade mys sen hela kvällen. Sånt gillar jag, vanlig vardag men ändå inte lixom.

Kattfrisör

Idag åkte vi till min pappa. Hjälpte honom med Zorro, (katten) han behövde kammas, friseras och klippas. Så nu e han så fin lilla kissen. Han ser inte längre ut som ett lejon utan en katt. Dessvärre har han gjort nåt på huvudet. Han hade ett sår stort som en femkrona lilla killen. Men jag tror det läker fint av sig självt. Sen hjälpte jag pappa att skotta snö. Han behöver tömma tanken och den låg mitt ute i snödrivorna så vi skotta fram den så slamsugargubbarna blir glada imorgon över framkomligheten.

När vi kom hem var det bums i säng för lilleman. Men han blev så rackarns arg när mamma skulle lägga. Det var bott mamma, nej mamma, dum mamma, luuta mamma. Så jag gav upp. När lilla pappa kommer kryper han upp i pappas famn i vår säng och somnar gott. Skruttunge.

Medan dom låg å mös i sängen så fixade jag lite bland mina blommor och tillbehör jag köpte på väg till pappa idag och jag måste säga att jag blev rätt nöjd faktiskt.




Och så här sover vi i nya sängen


Trött

I två nätter nu sen vi tog bort Elias spjälsäng så har han kommit upp i vår säng och ska sova där, och det var väl iof väntat. Det gör ju praktiskt taget alla barn. Men jag sover så ruskigt dåligt när Elias kommer till oss. Så det har inte blivit så värst mycket sömn dessa nätter, eller joo sover gör jag. Men jag vaknar flera gånger av att han ligger så nära eller sparkas i ryggen, eller tar mitt täcke. Och dom gånger jag burit tillbaka han till hans säng så kommer han bara tillbaka illa kvickt.

Annars så var det myskväll hemma igår. Idag åkte vi till Nina Pelle och barnen och lekte lite. Hem och laga mat och så kom Jessica på middag. Imorgon är det gång två på lekgympan. Sen åker vi och hälsar på Moffa.

Mycket eller?

Idag var det tredje gången jag klev ur duschen, torkar mig, smörjer mig och ska kamma håret när jag då inser att jag inte sköljt ur balsamet i håret. Jag förstår inte hur jag kan missa det, det är ju inte så att jag gör saker mellan schampo och balsam så jag då skulle glömma?!?

Nu ska jag iaf in på Tradera en sväng, ska kolla hur det går för mitt paket med Bamsekläder. Finns tydligen fler än jag som beroende/fanatiker av Bamsekläder.

Elias har nu börjat sjunga mycket. Ikväll sjöng han blinka lilla stjärna, Imse vimse spindel och en låt som kanske heter nåt i stil med Jag bygger ett bo.

Skryta lite

När jag hämta Elias idag fråga en av hans fröknar om han fyller tre nu i dagarna. Nää han har nyss fyllt två säger jag. Men oj han är ju så duktig, han kan ju redan räkna, och så kan han alla färgerna. Ja det är mammas pojke det!!

Pling plong

Första natten i barnsäng gick bra. Sov själv lite oroligt, tror det var nån undermedveten oro om att han skulle rulla ur sängen så jag flög upp för minsta ljud han gjorde. Annars inga problem.

Vi var hemma idag för en sista observationsdag, men han mår prima nu prinsen. Och så skulle det idag komma några arbetargubbar och fixa nåt med våra element. Vi hade fått en lapp om att dom kommer idag mellan 8-16. Och vad händer? Jag klär av mig mina kläder, lägger dom i en hög på golvet. Ställer mig i duschen riktar munstycket över huvudet och då... PLING PLONG! Va fan, upp blöt, naken, på med en handuk. Att dom var tvugna att pricka just den minuten jag sätter mig i duschen lixsom. Hade dom kommit en minut innan hade jag inte hunnit ner, men men.

Iaf så kom vi ut till slut, luncha med Annika och mötte sen upp Jocke som följde med oss hem på middag. Och så ikväll fick vi smaka på jag-sover-nu-i-en-säng-jag-kan-kliva-i-och-ur-själv-säng medicinen. Han la sig strax efter åtta, somna tillslut vid halv elva. Efter många turer han klivit ur sängen, jag setat vid sängkanten, Jonas setat vid sängkanten, jag legat brevid han i sängen.

Så nu är det min tur, känner mig lite hängig så jag ska läsa min nya bok jag låna på bibblan idag och sen förhoppningsvis sova lite djupare inatt för imorgon är det vardag för oss också.

Tokigt eller vad?

Som sagt, Elias var ju jättedålig igår med 40 graders feber och kräktes en gång innan han somna. Han fick en alvedon innan han somna eftersom han var så varm. Han sov hela natten och vaknade vid halv tio som om ingenting har hänt. Inge feber, inge kräks, har ätit som vanligt ingen dålig mage, jaa precis som vanligt. Som inget hänt. Blir inte riktigt klok. Men eftersom rekomendationerna på feber och kräka enligt vårdguiden är att vara symptomfri i 2 dygn blir vi hemma imorgon med. Säkra före det osäkra.

Så idag har vi efter en lugn morgon varit lite effektiva. Har bytt en sida på Elias säng så det nu är en vanlig säng och inte spjälsäng. Vi har bytt gardiner i köket och så har vi tvättat tillsammans. Jag har sorterat tvätten han har fyllt maskinen. Jag har doserat tvättmedel och han har startat maskinen. Teamwork kallas det.


I morgon tänkte jag att vi skulle ta oss ut lite också så vi får frisk luft och lite aktivering.

RSS 2.0