Canon Ixus

Lämna Elias med Timmy efter jobbet och åkte till Barkarby för att kolla på kameror. Var på Media Markt, Elgiganten, Onoff, Siba och Expert. Klämde kände och tittade. Hitta kameran jag hade innan till ett bra pris men nånstans kände jag att måste jag köpa en ny kanske man ska testa en annan. Och jag har ju fortfarande en förhoppning om att min gamla ska börja funka. Så tillslut hitta jag en Canon Ixus modell som jag tyckte såg bra ut, hade en fräck färg och inte kosta skjortan.

Här är en bild på min kamera som tog ett dopp i havet:



Och det här är kameran jag hittade idag:

Same, same but diffrent lixom. Försäljaren tyckte jag skulle ta nån Casio eller vad det var för märke istället, men den funkar inte på mig. Har hittat märket som faller mig i smaken nu så inget byte här inte.

Och Elias har haft et så skoj med sin morbror under tiden vi jaga kamera. Först glass, sen lek i plasdamm, spela fotboll, åkt rutchkana och sprungit på gräsmattan. Timmy får klart godkänt som barnvakt. Var ju första gången han nåsin var barnvakt till ett barn på egen hand. Han fick tom på blöjan, bakochfram dock men den satt på :)


Plaskis

Efter jobb och dagis så gick vi upp till pizzerian och köpte pizza och dricka. Mötte upp mina bröder och gick till plaskdammen i Ådalen. Vi la ut picnicfilten, åt upp våra pizzor och Elias bytte om till badbyxor och börja plaska järnet. Han fick med sig Timmy ner i dammen och han hade så underbart kul. Blev kastad upp och ner och skratta så han tjöt. Jag satt med Buddah på filten,och han var så avundsjuk som inte fick vara med och bada. Efter en timme i plaskis så fick vi släpa han ur och gå hem. Och han somna i soffan på två röda. Min lilla prins.

Imorgon hoppas jag att jag kommer till Barkarby och får kolla lite kameror, men det verkar inte som jag har nån tur med barnvakt. I värsta fall får han följa med, får väl muta med en glass eller nåt.


Sommar

Midsommarhelgen var som jag trodde den skulle vara. Mycket fint väder, god mat, trevligt sällskap och härliga bråkiga barn. Dom har så kul tillsammans men dom kan inte låta bli att bråka lite. Elias älskar att åka båt iaf.

Nu är det sista veckan innan semestern och det är så skönt. Så less på jobbet att timmarna känns som minuter. I veckan ska jag åka och kolla en ny kamera också. Den vill inte riktigt som jag vill min gamla kärlek så jag får nog lämna den.

Imorgon ska vi träffa Jocke efter jobbet. Köpa pizza och gå till en plaskdamm och lattja. Det ska bli 25-28 grader varmt så det känns rätt ok att göra det då. Det enda jobbiga med värmen är att jag får huvudvärk lätt. Inge skoj, men men.

 

Midsommar nalkas

Äntligen har tiden för midsommar kommit. Sill, färskpotatis, jordgubbar, sommar och landet. Ikväll var jag och Jonas och handla mat till landet. Inte billigt att fira midsommar på landet. Mat kostar vill jag lova.

Vi var och kollade en lägenhet idag ingenting att ha. Trodde den skulle vara nere i h-by strand, men den var i h-by gård ju. Och där vill vi inte bo. Och så var det för mycket pengar för för liten lägenhet.

Och angående min plums i sjön historia så verkar det som att kameran och Jonas mobil inte vill hänga med mer. Jonas har ingen mottagning på sin telefon och på kameran är det lila fält på bilden när man ska ta kort. SURT! Hoppas jag kan åka och kolla lite efter midsommar på en ny. Älskar ju min lilla kamera. Blir samma märke och modell iaf.

PLUMS!

Har haft en underbar helg på landet. Lördagen var det bröllopstittande varvat med lek, lite jobb och matlagning/ätning. Elias tog premiärdopp på lördagkvällen. Han tyckte det va föönt som han själv säger. Dock på tok mycket muror (myggor). Så han ser ut som en med vattkoppor eller nåt nu. Ska till apoteket i veckan, hoppas det finns nåt myggmedel han får använda. Dom e som tokiga på honom. Söndagmorgon fick både jag och Jonas sovmorgon. Kära mamma anmälde sig frivilligt att ta lilleman. Så dom hade mysmorgon och vi sov till 9.15. Ljuvligt. Söndag blev lite städdag/soladag. Packa för att åka hem å alla katter fick vi tag på utom Missan. Honville bara inte visa sig. Så hon blev kvar på landet. Vi packar båten, lossar, åker landar, packar av och PLUMS. Min handväska i sjön. Digitalkameran, två mobiler, plånboken, almanackan allt blött blött blött. Blev lite smått sur kan man säga, ren olycka men hade jag inte kunnat tappa resväskan istället? Det hade inneburit lite blöta kläder. Jaja vi får hålla tummarna för att tekniken håller, allt ligger på tork tills imorgon.

v 21

Tiden går fort. Det har redan blivit v 21. Magen växer och jag mår bra. Det enda jag har problem med är mitt humör, vilket i sig är väldigt jobbigt eftersom jag inte är sån annars. Enligt Jonas är det för att det är en tjej i magen. Det visar sig på en gång vilket humör det har :)

Det är 2 veckor kvar till semstern och det ser jag verkligen fram emot. Få lite tid med min fina pojke, hoppas bara han är snäll och sköter sig nu. Och att man inte får en massa krämpor som ska stå i vägen för en. Och vara lite med Jonas också ska inte bli helt fel.

Nästa helg är det midsommar och då blir det landet som vanligt. Ser fram emot det. Tror faktiskt det kommer bli en lagom lugn midsommar. Lagom med folk och djur och inte massa festande. Utan god mat och trevligt sällskap och om vi orkar och vädret tillåter så går vi en sväng till stången.

Hydralolja

När vi gick till öb idag så börjar ju Elias så klart att gå runt och pilla på alla saker som finns. OJOJOJ ropar han helt plötsligt och ser att han fått aven jänga på en domkraft och det sprutar ut hydralolja över hela honom och golvet. Var ju bara raka vägen hem för sanering av barnet. Fick köpa en glass åt han så han inte skulle tänka på all olja han hade på sig. Väl hemma var det bara att slänga ner han i badkaret först för sanering. Sen när han var klar fick jag ta itu med hans kläder och badkaret. Sa åt han att sätta sig i soffan tills jog kommer och hjäler honom. Då möts jag av det här mitt lilla hjärta.






Hormoner

Att vara gravid är en påfrestning. Och då menar jag inte fysiskt, utan psykiskt. Har aldrig varit med om maken till hormonsvall jag har. Ena dan klarar jag ingenting, blir så arg för minsta lilla. Att ett par strumpor ligger på golvet tex. Andra dan kan jag vara på topp och livet känns underbart. Försöker förklara för min omgivning (läs min kära tåliga man) att det är bara att låta mig va, det går nog över snart. Det är så energikrävande och extremt jobbigt att inte tåla nånting att inte veta vilken dag är det idag. En "normal" dag, eller en "hormon"dag. Men men jag kämpar vidare, jag vet ju vad jag har att vänta, om ett par månader kommer detta vara glömt och alla mödan värt. (intalar mig det iaf) Känns som jag bara svamlar men jag behövde få detta ur mig.

20 år

GRATTIS JOCKE på 20 årsdagen. Hoppas du får en skoj semester, tack för att du tar så bra hand om Elias och att du vill hjälpa till som du gör. Älskar dig!


Idag har vi firat min bror som fyller 20 år på måndag. Blev middag hemma hos mamma med familjen. En god 3-rätters. Ligger nu i soffan och jäser och jäser. Är så mätt. Och Jonas har tänt alla ljus vi har typ och ute blåser det halvstorm så det är rätt mysigt här i soffan.

I går ringde Elias dagis till mitt jobb och sa att han var jättedålig. Jag skyndade mig hem för att hämta honom. Märkte redan när jag kom att han inte alls verka så dålig. Men såklart så gick vi hem, han sov eftermiddag och vakna efter en timme. Lite hängig kan jag hålla med om att han var, men ingen större fara alls. När Elias är dålig ligger han i soffan och gråter och vill absolut inte bli lämnad ensam. Men han klara sig rätt bra på egen hand, åt middag med oss och lekte lite på kvällen. Och när han vakna idag så har allt varit som vanligt så det verkar inte vara nån fara med han. I går när han skulle lägga sig så säger jag God natt min prins. Natt mamma säger Elias, sov gott. Jag älskar dig Elias. Ja äkar DIG mamma. Och så vände han på sig och somna. Det finaste jag hört på länge vil jag säga.

 

STOPP, annars skjuter jag!


Like father, like son

Elias har ett favoritprogram på tv:n som har slutat gå. Och han vet att man kan se detta program på datan. Chuggaton som han säger (chuggington) på data. Så när jag kommer in i vardagsrummet ser det ut så här:





Kolmården i bilder

 
 
 
 


Kolmården

Resan startade vid 9.30 här i Vällingby. Elias och Jonas fram, jag pappa och Jocke där bak. Vi stannade till vid Nyköpings bro och fikade kaffe och macka. Vidare till Kolmården. Parkerar bilen och ger oss in i parken. Börjar med sälarna och fortsätter mot Tigrarna. Mina personliga favoriter tror jag allt. Tänk att få gosa med en sån jättekisse. Elias gillade med dessa djur. Vi stannar en stund för glasspaus. Morfar bjuder hela laget. Sen fortsätter vi runt. Går in i hagen och klappar getter och grisar. Hem till Bamse och leker. Tillbaka till fåglarna och kollar en uppvisning av rovfåglarna. Elias vill att fåglarna ska sitta på hans hand precis som dom gör hos sina skötare. Han håller fram handen och säger, kom fågel sitt handen, sitt handen. Efter showen är vi helt slut och beger oss mot Vildmarkshotellet där vi ska sova kvar. Plockar upp packningen från bilen och sen blir det en kort vila innan det är dags för middag. Stor god buffe bjöds det på. Och utmärkt för barn. Dom hade på varje bord pappersdukar och färgpennor så barnen lugnt kunde sysselsätta sig och de vuxna äta sin middag i lugn och ro.

Iaf efter maten gick vi upp och hämta badkläder och ner till poolområdet. Elias hade så roligt, hoppa ner från kanten och skratta så gott bara av att få vara i bassängen. Så härligt. Efter en timme och hackande tänder så var det med stor protest dags att gå upp. Klockan var mycket så det var bara rätt ner i sängen. Somna gjorde vi alla utan minsta protest (jo Jocke protestera lite, han är för stor för en juniorsäng tydligen).

Söndagen började vi med en stor härlig frukostbuffe. Packa bilen och in i bilen. Började med en tur i safariparken. Sen parkera vi bilen och gav oss in i parken igen. Kollade djuren på savannen. Åt en god tacolunch. Gick vidare till aporna och avslutade dagen med delfinshowen. Trodde det skulle bli problem med Elias som inte ville sitta still men han satt brevid mig och Jocke som ett tänt ljus och kolla hela showen och applådera. Han var så fachinerad. Efter det så gick vi sakta mot bilen och begav oss hemåt. Väldigt trötta och nöjda var vi hemma igen på söndagkväll.

Frasen jag har hört som allra mest denna helg är: Moffaj kolla, moffaj kolla jag badar, moffaj kolla djuren, moffaj kolla hit och moffaj kolla dit. När moffaj är med är man inte mycket värd.

Underbar tuff kärlek

Det mest fantastiska jag varit med om i mitt liv är dagen då min son föddes. 2 december 2007 kommer vara dagen jag minns för alltid. Och den enorma eviga kärlek man känner för sitt barn är enorm, nästan skrämmande. Och det krävs en annan förälder om du vill att nån annan ska förstå dina känslor. Trodde jag visste innan hur det var, men det gjorde jag inte.

Och med detsamma du blir föräldrar förändras en liten del av dig vare sig du vill eller inte. En sak som krävs av en förälder är tålamod. Jag har alltid trott att jag har såå mycket tålamod och klarar av vad som helst. Nu vet jag bättre. När ditt kära barn gör det du har sagt han inte får göra säkert 50 gånger på fullaste allvar då är det svårt att hålla på tålamodet och du ryter till. Och i samma sekund som du står och skriker på ditt barn får du såna skuldkänslor så du undrar om du gett detta lilla barn men för livet och om han kommer minnas det för alltid. Med all säkerhet inte, men så känns det inte just då. Då känner du dig som världens sämsta förälder.

Min underbara son är bara 2.5 år. Jag har mycket kvar att se och lära. Det är med stor glädje, och lite lite rädsla vi ska ta oss genom denna resa tillsammans. Och vi ska få med oss en till på denna resa. Det känns också skrämmande och underbart, hur kan man älska en till människa lika mycket som jag älskar min son? hur ska jag ha tålamod att ta mig an två starka viljor? Det enda sättet att reda på detta är att låta livet levas och det är precis det jag ska göra.

UL

I förmiddags var jag och Jonas på Karolinska sjukhuset. Det var dags för ultraljud. Har känt att jag mått lite halvdant psykiskt för jag varit orolig för att nånting ska vara fel. Men idag fick jag det svart på vitt att lilla bebisen mår bra, växer och gror som den ska och det finns ingenting att oroa sig om. Puuh, det kändes bra. Och så hade jag tagit ledigt idag från jobbet så jag gick en liten sväng på stan i min ensamhet, ringde in mamma från jobbet som fick agera lunchsällskap. En perfekt dag, dock helt slut nu. Tror iof det beror på att man omedvetet gått på helspänn ett tag nu. Men det gör inget det. Blir soffan nu med desperate houswofes sen ska jag sova gott i min sköna säng.

RSS 2.0