Unge till salu!

Idag visade sig Emil i sitt bästa esse. Förmiddagen var som vanligt, vi var ute i solen åt lite glass och hade det bra. Jocke kom med hem och vi åt lite middag. Sen den vanliga duschen som krävs efter hans måltider. Då sätter han igång med rackartygen. Först häller han hinkar med vatten i kattlådan. Det blev som en stor cementklump. Suck, upp med Emil och sen fixa kattlådan. När jag kommer ut från badrummet har han fått tag på min laptop och gissa om jag blir tokig när jag ser att han har slitit loss typ hälften av alla tangenterna p tangentbordet. Tredje datorn i ordningen som han gör så med. Unge, gah!!! I säng med odjuret och försöka lugna ner mig. Han lägger sig ner så snällt och ligger å bökar lite å pratar med sig själv. När jag smyger in ser jag att blöjan ligger bredvid honom, den sitter inte på... Jo men då har han ju slitit av sig blöjan och sen kissat ner hela sängen. Kära underbara barn, ibland driver du din mamma till vansinne!

Äntligen Söderö

Så var det äntligen dags för premiärtur till landet. I onsdags åkte vi ut till åsättra och därifrån båttaxi ut till ön. Jag, Jonas och barnen rodde över i minijollen. Slängde roddbåten i sjön så kunde Jonas åka över och hämta mamma, maten och packningen. Vi packade upp maten, synade tomten, eldade i vedspisen och tog en fika med te och mackor. Sen var alla så trötta att vi kollapsa i soffan. Innan tio tror jag vi alla sov.

När vi vakna på torsdagen väntade vi oss regn enligt metrologerna. Men inget regn i sikte, istället sken solen och det blev en perfekt ute dag. Först dock städade vi lite inomhus. Lite sånt nödvändigt ont som behövs göra inför stundande säsong. Torka ur kylen, slänga gammalt i skafferiet, fylla på med ved och dammsuga lite. Sen var vi ute och tog det ganska lugnt.

Fredagen bjöd också på fint väder. Efter frukosten åkte jag och lilleman till affären och fyllde på med lite smått. När vi kom tillbaka hade Jonas precis fått Emil å sova så vi gick ner och täckte av båten som skulle sjösättas. Vi vaxa och polera och gjorde den fin. Sen var det dags å förberda för grillning. Eftersom vi missade lunchen så tog vi en tidigare grillmiddag. Efter maten tog vi wn tur med roddbåten runt ön mest för grabbarnas skull. Och det var uppskattat.

Lördag var det dags för vitingen att sjösättas. Ove, Timmy och Jocke kom ut med Cinderella för att hjäla oss få i den. Skitsmidigt gick det, en timme efter deras ankomst var den i vattnet. Så grabbarna gick och fixade lite ved, mamma laga en lunch och jag va med smågrabbarna en stund. Efter maten var det dags för killarna att åka tillbaka till stan. Sagt å gjort lämna vi av dom vid båten och dom tuffa hem. Kvar var vi igen. Trötta och nöjda blev det en lugn kväll i soffan.


Lek och bus

Spontant så skicka jag ett sms till Sofia i lördags och undra om dom var upptagna på söndag, till svar fick jag ett nej inga planer. Perfekt! Så vi bjöd in familjen på lunch, fika och lek. Lagom tills korven var färdiggrillad ringer det på dörren och in kommer Jonas, Anton, Tilde och Sofia.

Vi slår oss ner vi bordet och smaskar i oss lite korv med bröd. Barnen äter fort så dom kan börja leka. Vi plockar fram lite paj å kaffe med det har inte barnen tid med. Så dom leker, vi dricker kaffe och diskuterar. När vi märker att solen skiner å småttingarna mest bara busar bestämmer vi att vi avslutar i parken. Så på med tröja och skor så går vi ut. Har lagt märke till att om man hjälper varandras barn går det så himla mycket fortare jämt. Jag hjälpte Tilde (min lilla prinssensa btw) och Jonas (inte min Jonas) hjälpte Emil. Vips var vi klara allihopa. När en annan ska klä barnen och gå ut går det inte vips-fort, det går helt enkelt långsamt.

Iaf vi kom ut fort och smärtfritt. Och solen sken, ljuvligt! Barnen lekte, lekte, lekte... Ändå gången vi behövde rycka in var när Emil försökte sno bollen från en bollspelande grabb å när han senare smet iväg till en vattenpöl han bestämt skulle hoppa/sitta/krypa i.

Jag trivs så mycket i den här familjens sällskap! Inte bara jag utan hela familjen, såna familjer växer inte på träd, dom ska man hålla hårt i så man inte mister dom!

Fika och fest

Lördagmorgon och vi drar upp rullgardinerna, regn regn regn... Suck! Inte så att man väldigt gärna vill bara ute i en lekpark nu. Men ändå vill jag få ut iaf lilleman en stund. Om inte annat för å få mig lite egentid med honom. Så vi skicka sms till mormor hans å fråga om hon inte ville ses på en fika. Såklart ville ho det så vi begav oss upp till centrum. Först gick vi och köpte lite nödvändigheter så som byxor. Elias har sönder byxor som andra får hål på strumpor. Alltid samma, hål över knäna. Bara denna vecka var det två byxor som rök. Hitta två par fina. Sen var det absolut nödvändigt med nya solhattar till grabsen. Senast det var sol lyckades Elias bränna öronen nä han hade keps på sig, hans hy är känslig mot solen. Så han fick komma med å välja färg. Blå till sig själv och grön till Emil. Mormor hitta fina badbyxor också. Coola blixten mcqueen byxor. Jag kommer ha så söta pojkar vid stranden i sommar. Iaf sen blev det fika. Macka å kaffe för mig å mamma, Elias tog ett säkert kort. Pannkakor och festis. Färdigfikade och färdigshoppade får lilleman den stora äran att följa med mormor hem ett tag och leka. Själv går jag till frisören och fixar håret.

Sen var det bara att skynda sig hem i hällregnet. In, torka sig och byta om. Upp till centrum och möta tjejerna. Hoppa på bussen och åka till Berghem och hem till Mia som fyllt år. Det bjöds på goda vänner, grillat, bål, tårta och massa skvaller. En riktigt bra lördag!!

Vaccination

Förra måndagen var Emil på 18-månaders kontroll. Helt godkänd, gått från som liten ligga strax under viktkurvans mitt till att nu ligga en bit över. Knubbis! Fick även en spruta i armen. Lite vaccin. Och Ulla på BVC sa att kommer det en reaktion kommer den om en vecka.

Och i söndags åkte vi till pappa för att njuta i solen, dricka lite kaffe och äta middag. Allt är som vanligt fram tills efter middagen. Emil börjar gnälla och gny lite mer än vanligt. Vi kommer hem och jag känner att han är lite varmare än vanligt. När vi kliver upp på måndagsmorgonen är det en kokhet ledsen Emil jag tar upp. Som ett brev på posten kom febern en vecka efter vaccineringen. Så hela måndagen sov han sig igenom. Men som tur var varade det bara över måndagen. Idag tisdag har han varit feberfri och pigg så imorgon blir det dagis. Tur det då han var helt förstörd i morse när Elias gick till dagis men inte han. Han satt gråtandes med sina skor i handen.

Hamburgare OCH pommes frites

Elias har alltid varit duktig med mat. Ätit allt, aldrig bråkat eller petat. Men nu har han börjat bli en stor medveten kille med en extremt stark vilja (undrar vart den kan komma ifrån, viljan alltså) och han petar numer i nästan all mat. Allt han vill ha är pannkakor, köttbullar med pasta eller hamburgare och pommes frites. Så så fort middagen serveras och denne inte innehåller nåt av ovannämnda blir det gnäll gnäll gnäll. Så efter en vecka då han ständigt gnällt på middagen sa jag lätt irriterat att man kan inte leva på köttbullar och hamburgare. I tårar utbrister mitt kära barn -Men mamma jag pratar inte om hamburgare, jag pratar om hamburgare OCH pommes frites!! Unge alltså

Björklunds hage

Så kom tisdagen till Elias stora förtjusning. Kl sju kommer han uppsmygandes i sängen och viskar till mig. Mamma ska vi till Anton nu?

Å jo visst var det dagen vi skulle leka med Anton. Det lovade vi innan vi skildes åt i går efter valborgsfirandet. Men kanske inte kl sju. Vi tog en stund framför tvn, lite frukost och lek sen gjorde vi oss klara. Solen strålade dagen till ära så vi packade picnickorgen med kaffe och kakor och mötte upp favoriterna i björkan. Tilde fyllde år idag. Så först stannade vi och köpte en present. Sen begav vi oss iväg.

Pojkarna lekte lyckligt som vanligt. Småkidsen stängde vi in innanför staketet så det var lättare att hålla koll på dom, och vi vuxna skulle hinna prata nån minut åt gången iaf.

Efter tre timmar var det ett trött och hungrigt gäng som bestämde sig för att runda av. Kvällen innan blev sen och solen gör ju sitt nu när man inte riktigt är van. Så vi åkte hem till oss laga lite enkel mat och strax därefter sov barnen. Vilket perfekt sätt att starta maj månad på.

Valborg 2012

Redan sista april och dags för valborgsfirande. Eftersom grabbarna har varit på dagis och jag haft heldag i skolan idag trots denna klämdag så var vi trötta och inte så sugna på att gå hem och laga nåt tråkigt. Just därför hade jag föreslagit en trevlig middag hos mamma kvällen till ära. Och det blev det, en trevlig middag. Brorsan kom också. Så god mat, kaffe och glass blev det innan vi sen klädde på oss och begav oss till brasan.  Brasan vi gick till var som idogare år i Ådalen. Grabbarna började med en fiskdamm. Sen lite lotter. Vinstlösa gick vi vidare och hittade familjen Afrim vid stora rutchkanan. Dom hann leka lite innan det var dags att gå till brasan som skulle tändas. Där mötte vi upp hela Lööw klanen och fam Eriksson. Barnen busade och vi kollade på brasan som tändes. Efter en stund till Elias stora förtjusning kom bästa kompisen Anton med sin familj. Grabbarna lekte, lekte, lekte tills vi fick slita isär dom med löfte om att leka dagen efter. Pojkarna höll sig vakna hela vägen hem. Fick lite och dricka innan dom ovaggade somna sisådär vid 22.30 tiden

RSS 2.0