2-års kalas

Snart fyller mitt hjärta år och det firade vi idag med ett litet kalas. Det bjöds på glaserad muffins, kakor, clementiner och bullar. Kaffe, saft och julmust. Barnen lekte och vuxna surrade. Precis som det brukar vara. Fina presenter fick han också. Han fick av
Mamma & Pappa: bilgarage och Castorböcker
Mormor: Pyjamas och Saab-bilar
Morbröderna: Verktygsväska
Fam Berglund: Båten Elias (dvd)
Lasse & Tanja: Brandbil
Maria & Petra Nicke Nyfiken bok
Annika, Jessica, Melanie, Nicole & Musti: Duplo lådor

Han var väldigt glad för sina presenter och vi tackar er för dom. Vi är så nöjda. Tyvärr kunde inte farmor och morfar vara med idag för dom hade båda feber på varsitt håll, men dom tänkte vi istället bjuda in på onsdag på hans riktiga födelsedag.

Efter kalaset var mormor och morbror Jocke kvar och vi var hungriga men inte alls sugna på att laga mat efter dagen så vi åkte till en trevlig grekisk restaurang i Sumpan. Min första tanke var, NEJ kl 7 en lördag på en poppis restaurang med Elias kan bara bli katastrof. Men faktiskt så gick det över förväntan. Tacke vare god service fick vi in maten rätt fort. Elias satt och målade på servetterna under tiden och var lugn. När maten kom satt han i egen stol och åt. Visst det var ingen lång och mysig stund som man kanske önskat. Men vi fick alla äta upp vår mat utan att stressa iaf. Skönt! Och stället hade sån god och tillmötesgående service så det gjorde att det gick så bra som det gjorde.

Och mamma, tack för fina rosor. Dom står så fint här på bordet!

Småförberedelser

Var och handlade lite nu ikväll till lördagen, så jag kan börja fixa lite efter jobbet imorgon. Kom i skrivande stund på att jag också ska be Jessica köpa med sig lite från jobbet. Typ servetter och kaffekoppar. Och mamma får ta med sig termosen som vanligt. Hoppas att jag får till allt som jag tänkt mig.

Imorgon ska jag åka sällskap med bror min till jobbet, han ska också jobba imorgon och vi börjar samtidigt. Trevligt trevligt! Annars så händer det inte så mycket mer än stundande kalas här.


Bilden är några veckor gammal. När vi va hemma från dagis. Ser ni
på ögonen att han inte är helt frisk?! Såg inte det då, men nu syns
det tydligt.

Det går bra nu

Besöket hos läkaren gick bra, jag som trodde det var nåt alldles galet med mig och min kropp hade som tur var helt fel. Aldrig har jag varit så glad att få höra att det var min mens som kommit. Och som alla gånger tidigare fick jag ett underbart bemötande och all hjälp som jag kunde få. Tryggt behandlad och nöjd som bara den. Har jag tur nu är detta slutet på mitt lilla helvete.

6 veckor

Det har gått snart 6 veckor sen missfallet och det vill inte ge med sig helt än, åker till sjukan imorgon för att få veta vad det är som försigår. Man börjar ju undra vad det är som händer, tror min kropp spelar mig ett spratt.

Och det blev ingen ny tv, Jonas gick upp och köpte sig en ny data idag istället. Han var less på den han hade, det var nåt med blåskärm och grejjer så det blev en ny. Ja men det var han faktiskt värd!

Min gullunge är gulligare än vanligt. Idag när jag hämta från dagis så blev han arg när vi gick "fel" väg. Fråga om han ville titta på bilarna? Mm! Så ska vi svänga in på gården och han ljuder, NEEEJ! Men gubben säger jag, vad är det du vill, vart ska vi gå? EIK, EIK! (Han vill alltså gå hem till Erik och leka, e han inte för go) Och när vi ska borsta tänderna så är det mamma som borstar på kvällen och Elias på morgonen. Så jag säger att jag ska borsta lite innan sängen, Nej Ias! Nej mamma ska borsta nu. INTE, IAS! Bestämd envis kille det där. Och middagen, ja den lägger han upp helt själv, och lagom stora portioner. Inget spill inget bråk, allt perfekt utfört. Ja vad glad man blir av att få skryta lite om det käraste man har.

Söndag

Det är söndag mitt på dagen. Elias röjer och plöjer i vanlig ordning. Han ska ner i sängen nu sen ska vi iväg till en kompis till oss båda. Elias ska få leka och jag får mig en kopp kaffe och prata lite. Medans vi har det trevligt skickar vi pappan i familjen till matafären för lite inhandling av mat. Det är en bra deal va?

Just nu sitter den pappan och kollar ny tv. En ide han fick för sig nu imorse. Han som sagt att det inte alls är nå fel på den vi har. Ja vi får se hur det slutar, om vi snart har ny tv eller om vi lever kvar med den som vi har.

Igår gick alla inbjudningar ut till Elias kalas. Blir som det alltid blir, ett litet kalas hemma med familj och närmaste vännerna. Alldeles lagom. Och vi har köpt klart present till han också.

Nu ska jag gå och natta killen igen, han kom just upp ur sängen, sen duscha, bädda sängen, hänga tvätt, och fylla diskmaskinen. SEN åker vi iväg och leker.

Min dag


Det här är vad jag och Elias åstadkom innan middagen.


Och det här blev det till Idol


Och så här mysig är man innan man ska sova

En torsdag

Har precis suttit och letat recept jag ska ha till en viss persons kalas nästa vecka. Tro mig ha hittat vad jag vill ha. Blir till å baka nästa helg och kanske lite nu i helgen också.

Annars så var jag less på vardagen idag (gå upp, lämna, jobba, hämta, hem, laga mat, soffan, natta...) så jag och Elias tog bussen till Barkarby, bytte där och hamna på Ikea. Lilleman fick leka på barnavdelningen tills hans pappa kom. Sen så blev det middag och lite småshopping så som en lampa till hallen, en hylla till lilleman (som ska målas i samma färger som hans bord, stolar och byrå) kudde och lakan till Elias och en pall. Och det gjorde gott att slippa göra som vanligt. Inte behöva laga mat och tvätta å sånt man gör typ varje dag. Idag har jag inte gjort ett dugg hemma. Bara varit lite. Skönt! Och imorrn är det helg igen lika skönt det med.

Nu ska jag gå å läsa slutet på boken jag läser. Solstorm av Åsa Larsson.

Outforskad mark

Som ni vet träffar jag ju en skitbra jobbcoach. Förra veckan fick jag träffa hans kollega och denna människa är minst lika bra hon, om inte ens lite lite bättre. Vi satt och prata lite om vad jag vill göra med mitt (yrkes)liv. Och jag blir fascinerad över hur mycket hon vet om mig efter så kort tid. Hon vet bättre vad jag vill än vad jag själv gör. Jag blir så glad att få sån underbar hjälp. Egentligen så handlar det ju om mig själv och det är jag själv som måste agera. Men tack vare dessa människor tror jag mig veta vad jag vill med mitt liv, eller iaf vilken väg jag ska styra in på. Och detta leder till att jag kanske, men bara kanske ska ta och sätta mig vid skolbänken. Det är nånting jag har varit rätt mycket emot, men nu när jag tänker efter kanske det inte är en så dum ide, om jag bara hamnar rätt. Ska träffa henne igen på fredag får se hur det går då... :)

Gekås

Nu idag har jag bokat bussresan. Jag och några goingar på jobbet åker och shoppar den 4-5 december på Gekås. Åker natten mot lördag och kommer hem lördagkväll. Lite nojjig för julshoppingshysterin, när jag har varit där har det ju lixom varit under lugna perioder och då tycker jag att det varit mycket folk. Men om bara jag och min kundvagn kommer in ska det gå bra. Jag har vassa armbågar och kan böja mig ner och krypa fram :)

Och snart ska vi ha två-års kalas. Kan inte fatta att min lilla plutt blivit så stor. Så medveten stor duktig pojke som klarar så mycket själv. Vi har sen han varit sjuk nu försökt sluta med napp helt förutom när han sover och det går faktiskt bättre och bättre. I början skrek och grät han mycket över det men nu går det rätt bra. Gnäller lite gör han visst,men inte alls som i början. Och en annan helt underbar sak är att han är inne i nån sorts krama och pussa period. Pjam pjam hör man han ropa ofta. Och man får sig en riktig helylle kram av han. Och omtänksam, vid middagen idag skulle han blåsa på både min och Jonas mat innan vi fick äta.  Och busen har börjat klättra ur sängen, dags att ända till vanlig säng snart tror jag.


Helg

Helgens slut närmar sig med stormsteg. Som vanligt. Och ändå har vi inte alls gjort mycket. Fredagen gick vi till centrum och åt middag sen bara soffan med lite Idol.

Lördagen hände det inte mycket heller på. Fick sovmorgon och sen förmiddagen spenderades till större delen i soffan. Tog en dusch. Sen var det dags för lilleman att äta och sova. Sova gjorde han brevid mig i soffan och det var så fantastiskt mysigt. Vanligtvis brukar jag passa på att göra massa tråkiga saker när han sover, typ städa, men igår så tillät jag mig själv att bara mysa med han i soffan och jösses va gött det var. När han vakna gick vi till centrum och tog en fika med mamma och fam Berglund. Så hem och klä om för att gå på 25 års kalas. Åt lite mat och sen var det lite båldrickande och dans. Och träffa alla goa vänner!

Och söndagen var det min tur att gå upp. Trodde att jag hade grävt min egen grav, men min sötnos vakna till vid 8 kom över till vår säng och somna om till halv tio. Mitt lilla hjärta vet när han ska tänka på mamma sin :)
Annars så har vi bara varit hemma idag med, inge direkt roligt väder och göra nåt och jag har varit rätt seg. Dock gick vi ut efter vilan och rasta vår buse. Han sprang kvarteret runt och avsluta det hela med att gunga.

Mer än det har det inte varit och det har varit alldeles lagom för mig.

Vardagskrig

Lilleman är frisk och det har sina konsekvenser. När pojkisen var sjuk så var det napp, snutte, och dvd som gällde. Nu när han är frisk är det andra bullar. Ingen napp alls, största problemet just nu. Han har gråtit, slagits och skrikit efter den idag. Och myket film vill han se. Och det är okej att se en liten stund främst mellan hemkomst från dagis och middagen. Så han får varva ner lite, men han ska se jämt jämt jämt. Är det inte Tubbies så är det Pingu eller Molly. Och att återgå till vardagen med allt va det innebär gillar han INTE. Så idag har det varit mycket gråt och tårar. Och dumma mamma, men vi kör på hårt nu.

Annars är det vardag som lunkar på, har känt/känner mig lite låg just nu, och därför ingen större inspiration till så mycket. Men det ska väl också vända snart, om inte annat när julen drar igång. Det tycker jag mycket om faktiskt. Gillar hela decemer, lite extra faktiskt sen två år tillbaka. December börjar med att en alldeses underbar liten människa såg dagens ljus. Och som i år firar två år på denna jord. Det är underbart härligt!

Ska ge mig in i en lång dusch nu sen kudden, ska på återbesök på Ks imorrn och kolla så allt gått bra med missfallet

Ny kur

Trots att han börjar bli bättre gick jag till läkaren idag och kolla upp honom. Öroninflammation igen. Ny pencillin. Och kvällen har han spenderat med att totaltrottsa mig och Jonas. Denna fina underbara skapelse vet precis hur han ska göra för att testa sin mors gränser. Min älskade lilla värsting!

Ingen ordning alls

Som jag sagt så har min snutt varit sjuk ett tag nu, först öroninflammation, sen höstblåsor och så nu feber, snorig och hosta. Konstig feber, feberfri på dagarna och feber över 39 grader på kvällarna. Men så igår var han helt feberfri och piggare och jag trodde han var på väg att bli frisk. så imorse gick vi upp när klockan ringde men jag kände ändå att han inte kändes redo för dagis så vi tog en dag hemma. Och så innan middagen blir han alldeles gnällig och knottrig och kall. Tänkte mest att han var hungrig. Vi dukar fram och han äter. Sen efter middagen somnar han i mitt knäet i soffan och det är inte likt han så jag känner att han är varm och tar tempen, 39.2 Han får sova en stund och när han vaknar verkar han piggnat på sig och tar tempen igen, 38.2 Han har inte fått nån alvedon eller nåt och ändå pendlar tempen så pass. Fattar inte det! Och igår kväll idag fm och idag kväll har jag försökt få en läkartid åt han men fullt överallt. Enda alternativet är Astrid Lindgrens akut och så illa är det ju inte. Åhh! Jaja,vi får se hur natten blir och vad morgondagen har att erbjuda. Jonas ska gå upp 6.30 och göra en kopp kaffe till oss innan han går till jobbet. Ska bli intressant och se om jag får den koppen kaffe.

Strosaren

Idag åkte jag och Jessica till till Nacka Forum. Vi ville komma hemifrån lite och se nya miljöer. Och det fick vi. Vi var nöjda med gallerian och att slippa se samma gamla Vällingby som alltid annars. Inte så mycket shopping, lite julklappar. Men nöjd ändå. Lilleman var hemma hos sin mormor. Han hade det bra men är fortfarande hängig. Och nu efter han lagt sig för kvällen vakna han alldeles hostig och varm. 39.4 graders feber och jätteledsen. Så han fick lite Ipren för att kunna sova. Men det blev samma effekt som igår. Efter det har börjat verka blir han pigg och vill inte sova. Åhh, så om det inte händer nåt tills imorgon åker vi till herr doktor. Nu får det för i herregud vara slut på alla dessa sjukdomar.

God middag

Ensam hemma (nästan) Jonas är på landet och drar upp båten. Elias vill inte bli frisk. Har varit hos Annika och Jessica och ätit god middag. I morgon ska jag åka till Nacka Forum. Jag är less! Det är ungefär en summering av nuet.


Neverending story

Står på jobbet och har precis lagt upp lunchen på tallriken då ringer mobilen. Klisterburken står det på displayen. Det är lillemans dagis. Jaha bara slänga i sig maten och bege sig hem, dom tycker han verkar hängig och ville inte äta maten. Hemma verka han ändå må rätt bra, hostar en del men ingen större fara, nu på kvällen fick han lite feber men sover nu så vi får se hur han mår imorgon. Hemma blir han iaf. Känns bara så hopplöst alla dessa sjukdomar, på ca tre veckor har vi averkat feber sen öroninflammation, lite höstblåsor och nu hosta lite feber igen. Stackars unge främst! Men även att jobb och ekonomi blir drabbade, det förstår man inte riktigt förräns man sitter i smeten. Kanske inte det viktigaste, men det är jobbigt. Har inte jobbat en hel vecka nu på 3-4 veckor. Men men vi får se hur det går med skrutten.

Och mitt missfall vill inte riktigt ge med sig heller, det har jag lessnat rätt duktigt på. Känns som man blir påmind hela tiden, vill bara gå vidare. Nä nu ska jag kolla om nån vill se Idol med mig imorgon. Jag är ensam med lilleman. Jonas ska till lnadet och dra upp båten.

Tyst tyst

Hemma ensam, lilleman sover och det är bara jag och tv:n. Lite lite skönt är det visst, men det ska bli lika skönt att min andra hälft kommer hem imorgon.

Lilleman mår bättre.. Hoppas bara han sover i sin säng inatt. I ett par nättter nu har han sovit hos mig. Han sover bra av det men jag sover som en kratta. 4.30 i morse sätter han sig upp och säger -Mamma Lälling. Varpå jag försöker få han att somna om, men det var lönlöst. Lälling på tidig morgonkvist blev det. Och så nu ikväll var det vanlig nattningsprocedur. Allt funka tills det var dags att somna. Då ställer han sig upp och ropar fo-fan, mamma fo-fan. -Nej Elias inte soffan du ska sova hojtar jag. Med en skärrad röst fortsätter han tills han vinner. Så han kommer upp i soffan och lägger sig i knät och på två röda sov han. Så nu hoppas jag bara han håller sig i sin säng så jag också får sova gott en natt.

Kolla en lägenhet igår också, men den fick vi inte. Jättefin var den men vi hade plats 14 så det gick inge bra.

Nu är liten ledsen i sovrummet.... Hmm....

Höstblåsor

Var till läkarn idag och fick veta att det var höstblåsor han har. Han mår bättre idag men vill inte sova själv nå längre stunder så nu har jag han här iknät ikväll igen. Blir inte mycket egentid inte, och när andra ska hjälpa han nu för tiden så säger han bara -bort bort! Så mamma får fixa det mesta nu för tiden.

Och idag var vi och kolla en lägenhet. En jättefin trea som jag tacka ja till. Tror dock inte alls att vi kommer få den eftersom den var väldigt fin och det var en hel del före oss i kön. Men det får vi veta imorgon. Nu börjar det bli tungt med lilleman i knät så vi går och lägger oss istället.

Låst

Sitter i soffan med en sovandes Elias i knät. Han vägrar sova själv, misstänker att han har åkt på höstblåsor. Denna sjuk-karusell verkar aldrig vilja ta slut hemma hos oss. Och Jonas har åkt på utbilbning till Österrike idag och kommer hem onsdag. SÅ inte många knop gjorda här inte, nästa anhalt blir sängen och där ligger vi tills imorrn.

RSS 2.0