Flera

Har ett åderbråck på ena benet som blossa upp när jag väntade Elias. Det försvann nästan helt efter hans ankomst men har nu blossat upp igen. Tänkte att ett sånt får man väl leva med, det är ju ändå ett litet minne från tiden jag vänta barn, inte så fint minne men ändå. Men idag när jag duschade hittade jag två nya på andra benet, åhh! Jag trodde jag skulle slippa det. Så jag blir väl tvungen att gå till apoteket och köpa såna härligt snygga sexiga stödstrumpor, och hoppas på det bästa.

Promenad

Vi var lite rastlösa hemma så vi bestämde att ta familjen på en promenad. Elias styrde lite och vi knatar på. Helt plötsligt vänder han på sig och säger att vi måste gå affären, måste handla. Jasså säger jag, vad måste vi handla då? Och det visste han precis. Han svarar -Rutti (risifrutti), pannkaka, bröd, mjölk och burger (hamburgare). Synd bara att vi inte hade några pengar. Så det blev bara en trevlig kvällspromenad med familjen, affären får vi ta en annan dag.

Lördagen

Haft den mest slappa lördagen på LÄNGE. Var bara hemma och gjorde inte många knop. Slängde alla vissna blommor på balkongen och satte upp nya gardiner i köket. Det var väl det vettiga som gjordes. Sen var det soffligg, tidnigsläsning och lite bus för resten av slanten. Så skönt och välbehävligt.

Jag var bjuden hem till Jessica på lite 25 års firande eftersom hon fyllde 25 förra veckan. Så jag gick upp på Indiska och köpte en jättefin ljuslykta i lila med tillhörande ljus. Tyckte den skulle passa fint i hennes kök som går i lila toner. Blev bjuden på spagetthi och köttfärsås till middagen och kaffe med blåbärspaj och vaniljsås till fikat. Gott, tevligt, enkelt. Inga krusiduller.

Idag är det söndag och vi har inga planer för denna dag heller. Men nåt måste vi göra. Räcker med en inomhusdag, så vi får se vad denna dag har att erbjuda.

Dags för fredagsmys

Jag har fixat i köket. Jonas lägger Elias. Nu är det äntligen dags för lite lugn och ro, ingen stress, inget barn som hoppar i soffan, utan vuxentid, FREDAGSMYS! Bordet är dukat och så fort Jonas kommer upp blir det tv, soffa och

Familjen Slö

Idag är det inte mycket till ork. Har blivit förkyld och känner mig allmänt trött och slut. Att man är 32 veckors gravid gör väl inte saken så väldigt mycket bättre. Jonas sitter i soffan och klagar på att han är trött. Även Elias har varit helt slut idag, somna en timme innan han vanligtvis somnar utan protester. Han säger så kloka saker min pojke. Innan han somna säger han -Mamma inte meningen, inte meningen. -Men hjärtat vad är det som inte är med mening frågar jag? -Nää inte mening. -Mamma älskar dig vännen, säger jag och ler för mig själv. Då svarar han så fint så man smälter -Ja tyck om dig osså. Jag har nog den finaste terroristen av alla.


Farlig?!

Min bror och hans tjej har en hund. Buddah heter han. Han är vad man i folkmun kallar för en farlig hund. Konstigt nog. Budden var med på landet i helgen och han är ju hur underbar som helst. Brorsan har pli på honom och det enda bus han har gjort under helgen det är att han bitit sönder några bollar och tiggt mat av allt och alla till tusen. Sen har det varit lugna gatan mest hela tiden. Roligast för Budden var nog när vi var nere vid bryggan och bada och han simma efter pinnar. Roligast för oss var nog detta: Kan ni tänka er att denna "best"




blev skrämd av/är rädd för denna:


Cassius är bossen på landet och det berättade han för Budden. Buddah våga inte passera Cassius om han var framme. Han slängde sig bokstavligen i rabattennär han kom, han gick bakvägen ut ur huset när C satt vid altanen. Jag tycker det talar sitt tydliga språk.

60 års fest

Vi börja helgen redan torsdagkväll då jag mamma och lilleman åkte til landet. Var så lugnt och skönt. Fredagen hade vi en riktig slapp dag fram tills kvällskvisten då folket börja komma. Lassa och Tanja var på landet redan och fredagkväll kom Tanjas barn med familjer, Jonas Timmy, Buddakillen och fam Berglund. Fullt hus. Lördag var det dags för kalas. Tanja hade förberett och fixa massa god mat. Det var tipsrunda med frågor om födelsedagsbarnen och 5-kamp. Det var snittar, bål, mat i massor, nattvickning och god dricka. Det enda tråkiga var att lagom till middagen kom regnet och Elias blev dålig. Nåt konstigt med magen var det för han kräktes. Regnet avtog och Elias somna så vi åt middag och festen fortsatte. Lyckat var det. Elias kvickna till på kvällskvisten efter han kräkts två gånger och dan efter var han som vanligt, tur det. Så slutet gott allting gott. Bra presenter hade vi hittat också. En gps till Lasse och ett fint halsband till Tanja.

Kort vecka

Elias dagis är stängt på fredag så han och jag får kort vecka. Så imorgon möter vi upp mamma i stan efter jobbet och åker Cinderella till landet. Det blir kalas där på lördag. Min morbror fyller 60 år. Så det ska bli så skönt att åka ut i förväg och få lite lugn och ro innan alla gäster kommer. Inte minst med tanke på att jobbet tar musten ur mig nu. Jag är ensam i köket mitt under inskolningen och det tar på krafterna vill jag lova. Är helt slut när jag kommer hem. Rygg och vader känns och soffan är en god vän till mig. Nästa vecka blir det lite lugnare iaf. Så en 4 dagars vecka var alldeles lagom och jag ser fram emot att Elias ska få åka stor båt, han älskar dessa båtar och har sån koll på dom.


Bokat

Resan är klar och bokad. Mormor och morbröder är barnvakter och Jonas och jag åker på en krysning ensamma, den sista vi kan göra på ett långt tag framöver. Mys! Hoppas bara jag inte har för mycket krämpor tills dess. Får nog köpa ett par såna stiliga stödstrumpor. Haha jag som trodde jag skulle slippa det.

Bokning

Jag å Jonas ska åka iväg en helg i september utan Lilleman. Satt precis och boka resan och var klar med allt när jag skulle slutföra betalningen, så råkar jag komma åt knappen avboka resa. SUCK! Orkar inte göra om allt igen, börjar bli aningens trött nu. Men va less man blir när man lyckas med såna små enkla knep som försör allt. Gör det imorgon när jag kommer hem.

Nynäs Havsbad var trevligt, mycket mat och fika, mindre sköna stolar. Ryggen tog lite stryk eftersom man sitter hela dagen på så osköna stolar. Men stället var klart godkänt.

På lördagen åkte vi till pappa. Tropisk värme så det blev mest massa dopp i poolen. Jonas fixa det sista på sandlådan han ska ha där, bara sanden som saknas. Elias var fullt upptagen med att snickra, klämma och känna på verktyg och svansa efter pappa. Pappa har nog inte haft en lugn stund sen vi kom. Det ord jag hört mest i helgen har varit Mofar kom, mofar e du? mofar gör du? mofar kom snickra nu...

Nu vecka nya tag. Börjar känna mig rätt stor nu så det hela börjar gå i långsammare tempo ju närmre oktober vi kommer. 10 veckor kvar.

Planera mera

Imorgon ska jag vara 6.50 på jobbet. Kl 7 går bussen till Nynäs havsbad, där ska vi spendera torsdagen och fredagen för planeringsdagar med jobbet. Det blir alltid intensivt med planeringsdagar men åh va härligt det ska bli med mat serverad tre gånger om dan, fri tillgång till kaffe, en skön säng, bubbelpool, ingen annan att tänka på än sig själv. Och så är det bra för Elias att få vara hemma utan mamma lite. Så vi hinner sakna varandra lite.

Tjejmiddag

Skynda mig hem efter jobbet idag för att få sova lite. Trots mina futtiga timmar jag jobbar är jag helt slut efter en dag på jobbet. Är rädd för att huvudvärken ska komma så jag spänner mig och känner efter hela tiden. Fick iaf 1.5 timme i soffan innan jag gick och hämta prinsen. Kom hem och vänta in Jonas. När han kom så åkte jag hem till Jessica. Middag med Jessica, Mia, Nicole, Annika och Jessie. Härligt att träffa alla efter semestern. Åt tacos, drack kaffe åt karameller, prata massa och blev klämd på magen. Underbart det är med härliga vänner. Drog mig vid 8 snåret då ryggen gnällde och ville lägga sig raklång i soffan. Nu väntar Nyheterna.

När jag säger till mi fina pojke, Elias mamma älskar dig! Svarar han Mest i hela världen. Det är så underbart


Trött

Första dagen avklarad och den gick väl ganska bra. Eller jo visst gick den bra. Elias skötte sig jättebra på dagis och jag klara mig fint på jobbet, men jösses va tråkigt det var. När vi kom hem så va Elias lite klängig och jobbig. Kasta leksaker eller skulle sitta på mig hela tiden. Efter maten gick vi ut och åkte hans sparkcykel och det gilla han. Efter vi kom in var han så trött och jag had sån brutal huvudvärk att det va inte mycket som blev bra. Men vi avsluta iaf det hela med en supermys stund i soffan med bara massa kramar och precis till att han skulle sova kom Jonas hem och han fick somna med sin pappa som han saknat idag. Han somna vid 19.50 han som under semestern har somnat nio-tio. Det tog hårt på min lilla kärlek att börja med vardagen, det tog hårt på mig också. Brutal huvudvärk under kvällen är inte att leka med. Ska sova nu och hoppas på att det var en engångsförtelse.

Var hos barnmorskan idag och allt såg bra ut. Magen växer som den ska och värdena var under kontroll. Har gått upp 13 kg, så jag misstänker att jag kommer gå upp lite mer än med Elias då gick jag upp 16 kg allt som allt. 

Back to normal

Nu är det slut på det ljuva livet. Klockorna ska ställas, tider ska passas och rutiner ska tillbaka in på schemat. Semestern är slut för denna gång. Inte hela världen kan man tycka jag ska ju gå hemma snart igen. Men det jag tycker e tråkigt är att återgå till dessa tråkiga vardagsrutiner och vetskapen om att sommaren snart är till ända. Sandalsäsongen är över. Elias har det så bra på landet, bara öppna dörren och gå ut, naken om man så önskar (för det gör gärna Elias), alla hans älskade båtar. Att få sitta ute och dricka sitt morgonkaffe när man vill, inte behöva gå efter en klocka. Men men allt det goda har ett slut. Imorgon klockan sex piper klockan. Och vi gör det bästa utav det.

Och bättre uppdatering ska det bli här också. Men det har varit så skönt att inte sitta vid nån data varje dag som man gör hemma.






RSS 2.0