V75

Idag spela jag en V75 och en DD. På V75an drog jag på 6 rätt. Wow lite pengar kan man tycka att man skulle få då. Det är ju iaf 6 rätt. Och jag fick 26 kr. Asså jag satsa mer än det ju...

Drömmar

Inom loppet av bara några nätter så har jag drömt två drömmar, helt olika drömmar men med samma utgång. Att en kvinna som jag inte vet vem det är men som jag är ibland tar livet av sig. MMitt bland folk med ett leende på läpparna. Det är så sjuka drömmar och jag vill veta vad dessa betyder. Den ena drömmen var en kvinna som plocka blommor brevid tunnelbanan. Jag stod på perrongen. Helt plötsligt när tåget kommer ställer hon sig på spåret tittar på oss på perrongen, ler och vinkar och smack e hon borta. Andra drömmen var en typ maskerad eller nåt sånt. Jag står och lyssnar på ett gäng som står och diskuterar när en kvinna helt utan förvarning bara ler åt oss alla och sen bara helt sonika slänger sig ut över balokongen.

Dessa drömmar är så verkliga och jag har svårt att släppa dessa. Är lite jobbigt tom. Hoppas jag slipper det nu för annars vet jag inte vad jag gör, googla lite på drömtydning och döden men jag fick inga vettiga svar alls.

Sol vind och vatten

Helgens väder har varit det bästa hittils iår. Lördagen spenderades med städning hos mamma inför studentfirande. Mamma bjöd sen på god middag. Jonas körde pappa fram och tillbaka till Valla igår så han kom inte hem förräns sent. Jag och Elias hade myskväll.

Idag har vi varit på 2-års kalas i Traneberg. Min lilla, nu stora kusin fyller 2 år och firade detta med ett mysigt utomhuskalas. Mycket fina presenter och väldigt gott fika. Sen hem och äta årets första färskpotatis till middag. Fy fasiken vad det är gott med färspotatis, lite salt och en klick smör.

I morgon så ska jag åka in till stan och fika det sista infölr studenten. Klänning till mig bla. Så farmor hämtar från dagis imorgon.

Nu ska jag gå och måla det sista lagret på Elias möbler sen är dom helt klara. Är nöjd med mitt måleri, ni ska få se hur fint jag gjort när det torkat klart!

Blä

Idag har det varit lite av en sån här åhh orkar vill inte dag. På jobbet hade vi planeringsdag och den innefatta mig typ ingenting. Satt mest på en stol och fick träsmak i rumpan. Och solen gassa på utsidan lixom.

Väl på dagis inser jag att jag på nåt vänster tagit fel på Elias vårfest på dagis. Den är på onsdag, inte nästa måndag som jag trodde. Det gör att mormor, morfar och farmor kanske inte alls kan komma då. Och det kändes rätt trist. Men men vad gör man lixom.

Ska fixa nytt snyggt cv, och det gör att jag får prestationsångest. Vill att det ska bli skitbra men det är svårt tycker jag. Och min handläggare kan inte träffa mig förräns i höst. Visst kan få lite hjälp via mail men det hade varit skönt att träffats.

Men det är fredagkväll, helgen har MASSA sol att erbjuda och jag har en alldlels alldeles underbar killepille hemma så man ska väl inte klaga för mycket. Bara så man kan få tycka lite synd om sig själv ett tag iaf.

Helgen och nästa vecka är i princip fullspäckad. Få se hur man orkar med allt. Men det är sommar allt blir lättare då.
Lördag: städa med mamma
Söndag: 2 års kalas
Måndag: Storhandla eller åka till stan och köpa present
Tisdag: BVC och samma som måndag
Onsdag: Vårfest på Elias dagis
Torsdag: Bror min student
Fredag: Smaka på Stockholm (tror jag)

Jag luktar illa nu ska jag duscha! Sådeså

Mycket nu!

Nyss hemkommen från möte/middag med jobbet. Och igår var vi på 2 års middag.I morgon är en lugn dag sen är det typ fullt ös en vecka fram med dagisfester, studenter och allt vad det det är. Vill skriva en novell här känns det som, men det får bli lite såna här småinlägg framöver, bättre än ingenting iaf. Våren/sommaren är det ju alltid så mycket att göra och lugnare blir det inte av att vara småbarnsförälder.

På tal om små barn. Elias har kommit in i trots. Nån form av ett iaf. Dagis ligger ca 3 min hemifrån. Vår hemfärd tar ca 10 min och jag är genomsvettig. Efter att jag jagat honom inne på dagisgården ca 3-5 gånger (han smiter från mig) så gallskriker han och protesterar när vi går hem. Han är hal som en ål, men vägrar gå. INGENTING funkar. Hade sagt till mig själv att inte ha vagnen, men jag funderar starkt på att börja med den. Det är en pärs att gå hem från dagis varje dag.


Mina finpojkar


Flickvän

Elias har hittat sin första kärlek. Efter dagis idag gick vi upp till grannen och lekte lite. Elias tjoa runt som han alltid gör. Maria som flickan heter är av den lugna typen, hon satt i mitt knä och vi läste saga. När det var dags för lite frukt kom Elias och satte sig hos oss. Helt plötsligt lutar sig Elias fram och pussar Maria. Han gör det kanske 2-3 gånger. Hon ser lite fundersam ut ett tag, när hon sen ler och gör detsamma. Alltså lutar sig fram och pussar på honom. Alltså ni skulle bara sett hur söta dessa små ungar är. Det ska börjas i tid sägs det =)

Borta bra, men...

Som man säger borta bra men hemma bäst. Det var premiärtur till landet i onsdags. Var hur skönt som helst att komma iväg, katterna var så lyckliga. Lillemannen lika så. Han har varit som en kalv på grönbete. Hans favorit ute har varit sandlådan och vattenbrynet där han kan pluppa stenar och gräva i sanden. Fredagen och lördagen regnade bort. Men vi hade rätt trevligt ändå. Blev mycket gjort under helgen. Golvläggning, husmålning, installation av ny diskmaskin och massa annat gott. Vi har ätit i mängder som man alltid gör och lixom bara umgåtts. Härligt härligt! Det som var lite mindre härligt var att jag inte tvättade mig mellan onsdag och söndag. Fel på vattenberedaren och sönderrostat agrigat i bastun så det gick inte och tvätta sig om man inte ville slänga sig i sjön, det kände jag inte för. Så vi är så nöjda så nöjda men tötta i kroppen, man har jagat unge som tokigt!

Yr höna

Har irrat runt här hemma som en yr höna idag. Har sen vi hämta Elias varit och köpt hårfärg, diskat, lagat mat, tvättat, vikt tvätt, packat till landet, färgat håret på Jessica och allt vanliga vardagsplock. Känner mig alldeles vimsig. Men nu har jag lång helg att se fram emot så jag klagar inte egentligen. Kommer bli lite tyst här i veckan eftersom vi kommer vara på lander. Premiärtur för i år.

Annars är det vardagslunk som gäller. Elias har börjat sjunga mer och mer, lilla snigel speciellt. Och så härmar han djur, mest kossan men även grisar.

With love

Har haft en av min bästa helger på länge. Fredagen (efter jobbet räknas som helgstart, för jobbdagen hade jag gärna skippat, den gilla jag inte) efter dagishämtning gick hela familjen till en parklek och Elias fick leka. Hem och äta pannkakor en fredag. Mumsigt! Kvällen satt jag och målade Elias möbelgrupp han fått av sin mormor.

Lördagen som sagt var det fest. Så förmiddagen var jag i centrum för att inhandla dricka och present. Hem, ut på gården och leka lite med familjen. Sen iväg på festen. Och jag hade det så bra så jag vet inte vad. Tack för inbjudan, fler såna kvällar tack!!

Söndagen börjar bra, jag får sovmorgon och vaknar vid 9. Var lite orolig för en liten baksmälla, men inte det. Mådde prima. Hade en mysig stund med familjen innan vi åkte till mina kusiner. Vi gick till en stor lekpark och lekte massa, sen gick vi till Mcidonken och Pelle bjöd på fika. Förbi Max för å köpa middag, hem och äta. Jessica mötte upp oss hemma skulle hjälpa henne med å färga håret. Hoppas bara hon kände sig nöjd med resultatet (hittills) hon är lite kräsen med att det ska bli bra. Måste dock färga imorgon igen eftersom inte hela flaskan räckte. Och då kommer det bli perfekt tror jag allt.


Jag och min härliga vän Mia födelsedagsbarnet

Underbart är gott

Jag ber redan nu om ursäkt om inte texten är sammanhängde eller felstavad. Jag är lite salongsberusad. Har ikväll varit på 25-års fest och firat en god vän. Det bjöds på buffe, bål, kaffe och tårta. Hade även med mig lite god dricka. har haft en fantasktiskt rolig kväll. Trevligt sällskap god mat och underhållning. Och så lite dricka då också. Och så gjorde jag en sån grej som min pappa alltid gör när han får alkohol i kroppen, jag smakade ett bloss på en cigarett. Inte gott direkt. Men det sägs ju att jag är så lik min pappa så det var väl givet att jag skulle göra det. Nu ska jag borsta mina tänder och bege mig mot kudden. Gammal tant som man är behöver sin sömn. =)

Studentskiva

Igår var det studentskiva för lillebror. Kingstowon var vi på, i Skanstull. Helt okej ställe lite mörka lokaler bara.Tre rätters och lite vin blev det. Men vi blev inte så långrandiga eftersom lillemannen var med och festade. Tack för trevlig skiva bror, skål till dig! Och tack snälla mamma och pappa för maten, annars hade vi kanske fått sitta hemma! Gillar er! =)

Idag har Elias varit på sin första ta-med-egen-matsäck-utflykt med dagis. Drakfest som dom har varje år. Elias hade gått hela vägen fram och tillbaka till ängarna. Sovit eftermiddag på en filt på gräset och ätit och burit sin matsäck som han hade med sig.Åhh min söta unge vad jag hade velat se det hela, fast på avstånd så han inte såg mig.

Fatta att ungen går HELA vägen på utflykt, men när vi ska gå hem en promenad på typ 3-4 minuter så vägrar han gå. Snacka om att han har en vilja av stål och utnyttjar den stackars arma mamman.

Imorgon fredag och helg sen är det superkort vecka nästa vecka. Åhh så härligt!!

Just det var på en liten fika hos min kära vän som flyttat till egen lägenhet precis. Kul att se hennes nya lya.

Omvända roller

Vanligtvis lägger jag mig först i denna familj och Jonas sitter uppe en stund längre än mig. Men idag var han den trötta och jag den lite piggare så nu sitter jag här i soffan, det är alldeles tyst och lugn. Bara lite tyst tv i bakgrunden.

Idag har jag och Jonas varit på fixarkväll på Elias dagis. Det går 80 barn på hans dagis och vi var 4 föräldrar där, galet taskig uppslutning. Blir irriterad, nästan lite arg att inte fler engegerar sig i sina barn. Visst att inte alla kan, men vi och två föräldrar till av, what 140 föräldrar!?! Nää inte okej! Vi som var där hade iaf det bra, satte upp lite hyllor och monterade staflin. Skulle montera lite Billy bokhyllor men dom hade lyckas köpa vitrindörrar istället för bokhyllor så det blev det inget av. Det bjöds på tunnbrödrulle och fika, gott!

Imorgon har bror min studentskiva. Ska bli intressant att gå på, senast det var skiva var herregud sex år sen. Det var när jag tog studenten (shit vad gammal jag känner mig)

Nu ska jag krypa ner i min säng, läsa lite Elvis fnittra lite för mig själv och sen ta mig friheten att sooova.

1 år

Idag är det våran 1 åriga bröllopsdag. För ett år sen stod jag i kyrkan toknervös men så lycklig! Ett underbart turbulent år! GRATTIS till oss. Och Grattis kära Elias på din dopdag.





Mamma

Jag skulle vilja skicka hem en riktigt, det här får duga så länge
Jag älskar dig!



Bra dag

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Blivit bortskämd av min kära mor. Jag och lilleman träffa mamma i förmiddags och vi åkte in till Slussen. Vi knalla ner till turistgatan i gamla stan. Där gick vi till en unerklädesbutik och provade med hjälp av expediten ut lite nya fräscha underkläder. Hittade lite jag gillade och det fick jag av mamma. Sen var vi alldles hungriga och hittade ett litet mysigt hak vi satte oss på. Tyvärr så var det inte så bra som vi förväntat oss. Smakade inte så mycket och Elias tog fram monstret inom sig och hällde ett glas vatten över mamma. UNGE! Iaf efter maten så somna Elias och vi promenerade mot city. Kolla på lite klänningar men hittade ingen jag föll för, eller jo en som jag föll för men den satt inge bra. Elias fick ett par sommarsandaler och vi avslutade det hela med en fika. Vi åkte hem, slappa lite på soffan åt middag och gick på promenad. Elias fick leka lite i en lekpark vi hitta på vägen. Morrs följde med på promenaden till lekparken och har inte komit hem sen dess jag hoppas att han kommer snart har ingen lust att ha en katt på villovägar.







Tröstätande

P-boten är betald! Känns surt som citron att behöva lägga pengar på detta. Man borde kunna söka dispans för giltiga själ för att ha råkat felparkera. Det är ju lixom en sak om man gör det medvetet av ren lathet, men vi gjorde det ju verkligen inte med mening. 550 kr poff borta.

Tröståt med lite glass nu när man känner sig lite pissed off. Prova en ny sort med vanilj jorgdgubb och smultron. Den var iaf god. Tror jag åt lite mer än jag borde göra.

Elias är inne i en rätt jobbig period just nu. Tror det har med dagis att göra. Han är så trött när han kommer hem på eftermiddagarna så han bara skriker. Det börjar redan vi hämtningen. Så fort vi kommer utanför grindarna ska han bäras. Ställer jag ner han lägger han sig raklång och skriker. Sen fortsätter det så fram till middagen. Han vill bara göra saker han inte får och när han inte får sätter han sig ner och bara skriker och slåss och kastar saker omkring sig. En dag var helt ok, det klarar man. Men nu börjar det bli lite jobbigt. Märker att man blir lite på dåligt humör och gnällig när han är sån. Idag på vägen hem stanna vi på gården och lekte. Det gilla han. Hans nya favorit är att gunga. Där satt han länge.

Har iaf lite kul att se fram emot. På löradg ska jag till stan med mamma på lite skojsiga äventyr och på måndag ska jag ha ett litet möte med min chef. Alltid intressant och se eftersom hon ville prata om vad jag ska göra i höst.

Roomservice

Kolla roomservice ikväll, och vad får jag se då? Jo mig själv och Elias.  Det var nångång i mars jag och Elias var och luncha på mammas jobb. När vi går där ifrån till bussen ser jag roomservicegänget men tänker väl inte så mycket mer på det. Det visa sig att man blev filmad i denna stund. Dom skulle använda sig av en stor ek som finns recis utanför mammas jobb. Ja sug på den va. =)

Be what you wanna be

Darin sjunger en låt som jag har i min mp3a. En riktigt bra låt och texten är det som jag verkligen gillar. Den får mig att tänka till ibland. Att man kanske inte är så dum, man kan få det man vill ha. Faktiskt! Leta upp den på youtube om du vill höra den.

Be what you wanna be
Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be

I know that we all got one thing
That we all share together
We got that one nice dream we live for
You never know what life could bring
'Cause nothing lasts forever
Just hold on to the team you play for

I know you could reach the top
Make sure that you won't stop
Be the one that you wanna be
Now sing this with me

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

We may have different ways to think
But it doesn't really matter
We all caught up in the steam of this life
Focus on every little thing
That's what does really matter
Luxury cars and bling that's not real life

I know you could reach the top
Make sure that you won't stop
Be the one that you wanna be
Now sing this with me

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

Last year I used to dream about this day
Now I'm here I'm singing for you
I hope I could inspire you
'Cause I've got all the love
'Cause I've got all love for you

Suck

Dagen fram till kväll har varit bra. Hade middagsgäster av den trevliga sorten. Fam Berglund var här och lyste upp vår tillvaro. Och tur var väl det då det lixom brast samman sen.

Set finns ETT program som jag verkligen vill se. ETT ynka program i veckan som jag längtar till, det är Desperate Houswives. Och va händer i dag vid 8-snåret. Jo com hem dör och det ligger fortfarande nere i stora delar av landet. Amen tack. Och vid sisådär 8.30 tiden kommer min kära make på att han missat att flytta bilen då det varit städdag där bilen står. Han går ut för att kolla läget. Å så klart kommer han hem med hen P-BOT! Perfekt med lite böter a´ 550 kr. Perfekt timing lixom, det här är den första månaden på jag vet inte hur många år som vi lever på extensminimum. Då passar det perfekt med lite extra utgifter FUCK IT ärligt talat!

Citronpannkaka

Jag har jobbat idag medans pojkarna har varit hemma. Elias har haft 3-dagarsfeber visa det sig. Han har varit feberfri idag, men det krävs ju en dag att återhämta sig, ingen är väl direkt fit for fight efter 40 graders feber i 3 dagar med lite hosta och rinnande näsa. Så får vi se hur natten går om han klarar att gå på dagis imorgon eller om det bli en hemmadag till.

Till middag idag gjorde jag tomatsoppa och citronpannkaka. Det var nytt och väldigt gott, var lite som såna här amerikanska pannkakor, lite fluffiga så. Skulle ha lite grädde till men så blev inte fallet. Vi har en sån Tupperwaregrej som man skakar grädden i, bara det att när vi skakat och skulle äta den så hade det bliviet smör?!? Det fick katterna istället.

Lillemannen har börjat med en ny sak. Vi tror att det är en sång han sjunger och att det kommer från dagis, det låter i stil med -koko keja. Vad nu det kan betyda. Och så har han börja härmas lite. Det är en reklamjingel som han härmar. Det är rätt gulligt! Hela han är gullig och helt underbar faktiskt.

Nu ska jag kolla mailen, väntar svar på ett mail jag skicka. Iof tror jag inte dom svarar så här mitt i nästan natten, men man kan alltid kolla.

Barfota utan strumpor och skor

Min lilla pojke är sjuk. Igår blev han lite hängig med feber och hosta, troligtvis också lite ont i halsen, men det är ju svårt att veta exakt. Verkar som han har fått samma åkomma som jag hade för nån vecka sen. Måste säga att han är tuffare än mig iaf. En annan låg ju som en knockad hjälte å tyckte SÅ synd om sig själv.

Idag sjukdom till trots så åkte vi till min pappa, hämtade upp mamma och åkte ut för lite grillning och lapa sol. Elias hade bara blöja och en tröjja och sina foppa-tofflor som han är så snygg i. Och jag gick för första gången i år barfota på gräset. Vilken underbar känsla att  låta gräset kittla sulan under foten. Som man har längtat.

Imorgon blir det ev en resa till Barkarby. Har lite ärenden där. Men det beror på lillemannens hälsa.


Mera Gekås fynd, tidernas coolaste snickarbyxor (dock lite stora än)
en matchande t-shirt och foppa-tofflor som han fick av mormor.

RSS 2.0