Det gick bra

Imorse var ett valet och kvalets morgon. Annika och jag skulle åka till Ikea och sen Willys för att handla mat till nyår. Och lilleman skulle vara hemma. Men nu blev det inte så, så frågan var om jag skulle vara hemma med lillekillen eller ta med honom och chansa på att det skulle gå bra? Jag chansade och vi begav oss till bussen. Elias och jag sitter brevid varandra när det mest underbara jag hört på länge händer, Elias har en liten dialog med sig själv som lyder som denna: (man kan tro att det var chauffören han prata med)

-Siktigt, SIKTIGT! (försiktigt)

-Oj OJ OJ

-De gick bja, det gick bja! (Det gick bra)

Oj vad jag och Annika skrattade, var svårt att dölja för honom. Så underbar min fina älskling och så stor, ett annat samtal vi hade i morse när jag tappa en frukost flinga på golvet var

-Mamma opp den, opp den

Jag tar upp den och visar han den då utbrister han

-Uss, läng den (släng den)

Och i övrigt så gick resan över förväntan. Han sov sig igenom Ikea och resten skötte han jättebra. Trodde det skulle gå sämre men jag har en så duktig son jag.


Knytkalas

Idag var det knytkalas med alla vänner hemma hos Nicole. Gott och trevligt. Elias var med och han skötte sig jättebra. Vi avsluta kvällen med Wii och det tyckte han var jättekul, han imitera alla som spelade och skratta gott. Det är kort och gott vad dagen har handlat om, resten har spenderats hemma.

Inte min dag

Idag har det inte varit min dag. Kunde inte somna natten som va, kliade massa på mig så jag tror jag somna vid halv 4. Iof sov Elias till nio men ändå trött. Och tröttheten gjorde att jag var på dåligt humör. Gick iaf ut en liten sväng. När jag kommer hem har Elias rivit ut massa sidor i min kokbok jag fick i julklapp. Alla sidor gick iof att tejpa tillbaka, alla utom 1 och det var det receptet jag var sugen på att göra först. Och så var vi bjudna till svärmor på middag. Skönt att komma ut å få äta lite god mat och så. Vi kommer hem. Och nu när det är sånt väder brukar vi låta vagnen stå i trappen en liten stund den torkar lite innan vi tar in den. Va händer då? Jo jag har glömt att bromsa den och när grannen kommer in med sin vagn så rullar den ner i källartrappen och ratten till vagnen går av. Så typiskt. Visserligen blev grannen jätteledsen och lovade att ersätta vagnen. Hon var så gullig och lämna ett brev i brevlådan. Och jag lämna ett tillbaka där jag sa att olyckor händer så lätt och att dom inte ska bry sig om det. Det var bara grejjen att det skulle hända idag på min redan dåliga dag. Så nu går jag och nattar mig, hoppas på sömn och ingen klåda och en bättre dag imorgon.

God Jul

Nu är allting över känns det som. Julafton flöt förbi som en klackspark. Den 23:e hade vi uppesittarkväll. Slog in det sista klapparna och gjorde lite såser och röror, bakade lite och stöka på. Julafton var det full rulle. Lite ommöblering på förmiddagen och förberedelser i köket. Familjen kom till Kalla Anka. Efter Kalle var det dags för mat. Den åts, den var god. Vi dukade undan och det knackar på dörren. Tomten kom, läskligt tyckte Elias och hoppar gråtandes upp i morfars knä. Klapparna delas ut och öppnas. Det blir tomtegröt, tätt följt av kaffe och kaka. Och vips så var den dagen över, familjen gick vid nio tiden, fyllebror stanna till elva. Och helt plötsligt kändes det så tomt. Jag gillar i princip hela december och allt som har med julen att göra. Och nu känns det lixom tomt. Ett år kvar till nästa gång.

Vi fick fina julklappar jag fick en radio, klocka, kläder, tofflor och en muffinskokbok. Jag och Jonas fick tillsammans Smart Box, viket innebär ett restaurangbesök för två. Så jag antar att givaren står för barnvakten, att det lixom ingick i julklappen.

Elias fick Duplo, en morgonrock, Bamse dvd-box, kläder, trumset, bil, motorcykel, playdoh lera.

Lagom mycket saker å väldigt nöjd är jag.

Idag juldagen åkte vi hem till min kusin som vi inte firade med igår. Vi åkte pulka och hade knytiskalas. 6 vuxna 6 barn. Highlife, precis som det ska vara.

Imorgon blir det hem till svärmor på middag och bus med katterna, och på söndag blir det mer julmatknytis fast med mina vänner. Det är vad jag kallar en lång underbar jul.

Mitt vinterland

Det går framåt i julstöket. Laxen är gravad, sillarna inlagda, skinkan kokt, rörorna gjorda. Klapparna är inslagna och granen har sin plats. Är helt slut i kropp och knopp men det är det värt. Gillar den här tiden på året, och att vi i år får fira en vit jul här är för mig alldeles underbart. Elias älskar snön. Vi åker pulka till och från dagis och han springer gärna runt och leker i snön. Imorgon är det lika mycket att göra då, men det ser jag bara fram emot. Idag på förmiddagen var jag på en massage. Jonas gav mig en peng för ett tag sen och sa åt mig att göra nånting till mig själv. Efter mycket tänk så bestämde jag mig för en massage som blev av idag. Åhh va skönt det var.



En nyvaken busunge gick direkt och satte sig i stolarna som morfar
hade med sig hit. Lite upp och ner bara.




Mitt vinterland



Årets nyfyllda julgran

Bus

Idag har det varit en bra dag som rullat på. Rulla fint på jobbet och jag fick mycket gjort. Hämta Elias, pulkan hem. Här hemma har vi gjort sill och gravat laxen samtidigt som jag gjorde middagen, chili con carne. Gott var det. Efter middagen gjorde Jonas kaffe och satte äntligen up hyllan till Elias. Så nu är den äntligen på plats. Och Elias har hunnit med två bus idag, han har målat soffan lilla med sin penna och så har han kastat ner nappen till fiskarna. Han har hämtat sin lilla stol och klättrat upp till luckan ovanpå och tittar ner, helt plötsligt hör jag han ropar -Pom pom Mamma pom. Jag kommer, han tittar ner i akvariet och säger OJ OJ OJ!

Julematen

Nicole kom på en förmiddagsfika, hon hade köpt med sig goda donuts så klart! :)

Knalla sen i snöstormen till Coop för handling av julmaten. Gick faktiskt rätt smidigt, inte så mycket folk jag trodde det skulle vara. Pappa kom och hämta oss. Lämna av mamma, hem och packa upp.

Vi lämna Elias hos mamma och åkte till farfar och fika och önska God Jul. Stackars farfar, han har inte alla hästar i stallet so to say. Men han är medveten om att det är jul och att han sitter ensam och häckar. Usch inte kul att vara i mittemellanland.

Pappa åkte hem och jag å Jonas åkte hem till mamma och käka. Sen tog vi hem fjant i pulkan.

Väl hemma så har jag dammsugit, hängt och vikt tvätt. Gjort apelsiner med nejlikor och kollat Lailas Jul. Men jag tyckte inte hon hade så mycket gott att erbjuda.

Nu ska jag sova, mer julmat som ska förserdas imorgon.

Hej va det går

Igår var det fest och middag med mina kollegor. Hade jättetrevligt fram till typ 23-23.30sen blev jag så trött så jag visste inte vad.Vid tolv tog jag en promenad hem i det 15 grader KALLA vädert. Kylan bet i kinder och ben kan jag lova. Men desto godare att komma hem till eb varm säng sen, somna omedelbart.


Och idag har jag varit lika slö med, moster ringde i förmiddags å fråga om vi skulle med till Skansen på julmarknad. Och egentligen ville jag åka men kände att jag var för jäkla trött, behövde vara hemma och inte göra nåt i princip och så blev fallet. Vart soffläge fram tills Elias sovit då gick vi ut och åkte pulka. Jösses vad han hade kul. Skratta massor och var så nöjd. Åkte en tio vändor kanske sen var det nog, då ville han leka lite på lekplatsen.
Efter det begav vi oss till affären för lite mathandling. Hem och äta. Sen skulle vi sätta upp en hylla till Elias när det bara blev alldeles svart. Strömavbrott. Så typiskt, ingenting blev gjort, och inte kunde jag bjuda Jessica på kaffe som jag bjusit över på, jaa kaffe. Men det löste vi iaf. Vi gick till macken och köpte en kaffe och bulle. 3-4 timmar senare var strömmen tillbaka iaf.

Klipp't

När gubba min kom hem tog jag med sonen och brorsan till bilen så åkte vi till Kista. Vi åt en utsökt middag på Max och begav oss sen till målet. Frisören. En kollega hade berättat att det fanns en barnsalong där. Och det fanns det. En salong där barnen sitter i bilar medans dom blir klippta. Hans första klippning nånsin. Frisören som vi fick va väl lite sådär men han är korthårig och fin iaf!

Idag när jag sluta köpte jag en pulka till plutten som jag tog med till dagis. Och den tyckte han var underbart rolig att få åka hem i så jag hoppas verkligen snön får ligga kvar lite nu så han får nyttja den lite.


Trött nyklippt kille











Lekgympa

Yes, fick ett brev hem idag och där stod det att den 31 jan-10 är Elias välkommen på lekgympa i Vällingyhallen. Yes va skoj det ska bli. Fast han ska i första hand gå med sin pappa så jag ska vara åsådare eller gå och träna.

Elias var jätteglad för snön idag, för första gången på ja typ, nånsin ville han gå själv hem från dagis. Och idag fick han inte för vi skulle upp och handla mat och då vart det vagn. Fast imorgon blir det till och gå, vagn är inge kul i detta väder.

Idag boka Jessica Bouncebiljetter till april. YEAY! Lagom långt kvar men det ska bli ruskigt kul, deras sista föreställning.

Klappar

Sitter och slår in lite julklappar, kommit halvvägs typ så jag får lägga på ett kål nu. Har dock skitskoj eftersom jag kom på ett störtskönt rim.

Har varit på utställning idag. Stadsdelen ställer ut en utställning som heter Pyssel. Där har Elias och hans dagiskompisar sitt spökprojekt med. Och alla 80 barn på hans förskola har gjort en varsin ljushållare i lera som dom hade ställt fram och tänt upp. Mysigt.

I fredags hade Elias Lucia och det är en sång han fastnat för lite extra, det är Nu tändas tusen juleljus. Hans favoritsnutt är tipp tapp tipp tapp. Fast bara det att när han sjunger låter det, Pippa pippa! Hihi det är rätt kul faktiskt.

Julfest

Igår var fullt ös. Först till jobbet och jobba som vanligt. Sen hem för att byta om, kl 3 var det Lucia på Elias dagis. Kolla det och sen slänga sig på tunnelbanan för att ha lite möte på jobbet och se tillsist var det dags för julfest. Cheferna hade fixat god plock/buffemat och det bjöds på vin. Gott, fast jag hade fixat mitt eget dricka jag såklart, julecider med äpple och kanel. Mmm! Och så tog jag itu med anledningen till att jag var så arg i torsdags och det kändes väldigt bra. Kändes skönt att få det ur sig och inte behöva gå med det hela helgen.

Idag var det fika hemma hos kusin Jenny med familj. Hennes gubbe fyllde år igår. Så det blev lek för alla barnen och fika för oss vuxna. Sen hem och krascha i soffan, som sagt lite cider blev det ju iaf igår.

I morgon har vi inga planer alls, ska försöka inför julen stöka lite. Närmar sig med stormsteg nu.

Dålig dag

Elias och jag fick spruta idag, gick jättebra men jag har grymt ont i armen just nu och känner mig hängig i kroppen, får se om det blir nåt mer med det.

Annars så har jag haft en riktig skitdag på jobbet, länge sen jag var så arg.

Och så gick min favoritkofta sönder.

Har iaf gjort en annan själ glad, köpte en Situation Stockholm idag.

Yr höna

Det märks att julen närmar sig. Jag yrar runt likten höna och har massa överskottsenergi som jag annars aldrig riktigt har. Idag har jag rensat garderoben tex. Och det ska sättas upp hyllor och så har jag plockat fram ur Gekås påsen, den var ju rätt full den. Springer och shoppar lite julklappar hit och dit.

I morgon ska iaf Elias till läkaren och kolla örat sen han hade sina öroninflammationer, ska fråga om man kan få sig en spruta då, både han och jag. Misstänker att vi båda får ett nej, men what the hell, frågan är fri.

Det bästa hittils var i går morse när jag å lilleman skulle klä oss för att gå till dagis. Han springer in i köket och vill inte klä sig. När jag kommer in sitter han under bordet, han sticker fram huvudet och säger BOSIG, JA BOSIG (busig), ja det var ju precis var han var BUSIG! Och att han är så medveten om det det gillar jag.

Elias har jobbat med spöken som projekt på dagis och på måndagkväll ska dom ha utställning på Hässelby slott om detta (kommer vara fler förskolr där, men endå). Kul, dit ska vi gå.

Nu är det marsh i dusch och säng. Kroppen känns som den ska bli sjuk och det har vi inte tid med så kurering blir det nu!

Just nu

Just nu hemma hos mig







Här är "puffen" jag köpte och min kasse med övriga varor



Gekås

Kom hem vid 9 i går kväll, helt slut väldigt nöjd! Jag och mina tre kollegor/vänner Malin, Lina och Jesper möttes upp vid 22.30 i fredags. Smet in en snabbis på Donken för att sen gå till Centralstation där bussen stod och vänta på oss. Resan gick söderut och faktiskt så lyckades jag sova en del på bussen, det trodde jag inte. Kl 5.30 åt vi vår frukost och kl 6 ställde vi oss i kön. Kl 7 (eller faktiskt 6.45) öppnades dörrarna och vår shoppingdag var igång. Jag körde mitt eget race medans mina vänner gick tillsammans (var bestämt innan). Ställde in vagn på en vagnsparkering dom har och så var jag igång. Började med att prova kläder till mig, sen var jag runt som en virrpanna överallt, men det gick så bra så bra för mig. Det var mycket folk det var det men jag hade inget problem med det. Gick som sagt för mig själv och kolla det jag ville. Kändes som jag brände tokigt myckt pengar men jag köpte massa bra saker, 4 byxor till mig, kläder till Elias, julklappar till barnen. Saccosäck med barbapappa, ramar, ansiktskrämer, småsaker till köket (typ osthyvel och lilleman) dvd till Elias och så lite mer småsaker till Jonas. Ja jag blev väldigt nöjd faktiskt.

Kl 14 gick bussen hem, vilket är en alldeles lagom tid att åka hem på. Stanna i Ödeshög för lite middag och sen så var vi i Stockholm vid 8 snåret.

Nära nu

Nu är det nära. Imorgon kväll går bussen till Ullared och kl 7 när dörrarna öppnas på lördagmorgon knatar jag in på Gekås. Hu va trevligt det ska bli med en liten utflykt. Sa till mig själv först att det blir väl bara lite ströshopping eftersom jag redan köpt de flesta julklappar och inte behöver nåt speciellt, men nu har jag gjort värsta listan i huvet, lika bra att få ner den på papper också så man vet vad det var man behövde/ville ha när man står där i affären.Det enda man lär tänka på där är väl typ att bara komma framåt, man lär ju inte vara själv.

Nu en varm dusch innan sängen och boken. Har ju blivit kallt helt plötsligt

2/12-07

För 2 år sen låg jag på BB, hade bara sett mitt barn som vid det laget inte hade något namn, han gick under namnet Lillen/Lilleman i några timmar. Utmattad, omtumlad och lyckligast nånsin. Jag har många fina bra dagar i bagaget. Men ingen dag någonsin kommer överträffa den 2 december 2007. Det var den dagen mitt underverk föddes. Nu är han en självständig individ med egna åsikter och tankar som utvecklas och lär sig nya saker varje dag.

Han hade sitt kalas i helgen men firades såklart även idag. På dagis sjöng dom för honom och här hemma har han fått bulle och tårta och i det stora hela har han fått sin vilja igenom. Han hade farmor och farbror på besök idag och han somnade så underbart i min famn (som han ALDRIG annars gör), men vaknade efter två timmar och sitter nu med mig här i soffan. Vi ska krypa ner i sängen tillsammans och somna gott i stora sängen. Så tack alla som har varit med och uppvaktat denna fina kille. <3










Självgående

Nu gäller att hänga med i svängarna här hemma. Idag kom Jonas hem lite senare än vanligt så jag gjorde iordning maten och dukade bordet. Maten stod på eftervärmen på spisen. Elias leker med sina saker i vardagsrummet och jag börjar plocka lite med tvätten i badrummet. Helt plötsligt hör jag hur det börjar skramla. Går då in i köket och kollar, och vad gör ungen då? Jo han har flyttat sin stol till spisen, hämtat sin tallrik och står och förser sig själv med mat. Ja han står och lägger upp mat på sin tallrik från stekpannan. När jag kommer in säger -SÅ, NU, SÅ!

Lilla söta underbara självgående livsfarliga unge. Han gjorde så rätt men ändå så farligt fel. Han var bara hungrig!

RSS 2.0