Lagen om all jävlighet!

Haft lite trevliga middagsgäster ikväll, man får ju passa på när man är solo. Systrarna Lööw var här å gjorde mig och barnen sällskap. Trevligt! Kvällen kommer så mina vänner går hem. Jag nattar barnen och jag häller upp ett glas dricka sätter mig i soffan å tänker, äntligen! En stund framför tvn innan det är dags för sängen. Slår på tv och boxen. Ska byta kanal då Dallas precis börjar (inte riktigt min typ av program) men det händer inget. Hmm... Byter batterier i kontrollen, fortfarande händer inget. Vafaan.... Drar ur strömmen, testar ett nytt par batterier som jag vet är ok. FORTFARANDE INGET! Tvn funkar, boxen är igång men kontrollen funkar inte. Och det finns såklart inga knappar på själva boxen man kan byta kanal med, udda!! Så (och detta kan man tycka är ett värdsligt problem) sitter jag hemma solo en vecka OCH KAN BARA KOLLA PÅ KANAL 4. Är inte det lagen om all jävlighet eller vad?!?

Solo i stan

Jonas har åkt till Boden en vecka. Han passar på och hälsa på lite familj eftersom vi inte var där i somras. Och jag blev kvar hemma i stan solo med kidsen. Och gårdagen gick hur smidig som helst. Jag hämta barnen, vi gick hem och la pussel och Emil dansa som han alltid gör. Åt lite mat och fortsatte leka. Och just igår somna barnen hur enkelt som helst. Emil efter lite protester i sin säng. Elias skulle vänta i soffan medans jag la Emil men han var tydligen trött för när jag kom ut sov han redan. Så det blev en lugn kväll.
 
Nu är barnen lämnade på dagis. Jag har förberett lite inför kvällen. (så perfekt nu när jag har praktik som börjar först kl 10. Då hinner jag förbereda på morgonen så blir inte eftermiddagarna så stressiga). Vi får lite matgäster idag. Jessica kommer över. För i söndags frågade Elias omm vi inte kunde åka till Jessica och hälsa på, dessvärre kunde inte hon det så han blev jätteledsen. Vi kompenserar det med en middag ikväll.

Katt eller kanin?!?

Vi har vad jag trodde var en söt katt här hemma. Men jag tror inte riktigt hon förstått själv att det är just katt hon är. För när det kommer till sladdar och kablar så gnager, gnager, gnager hon som aldrig förr. Riktigt jävla irriterande rent ut sagt. Två mobilladdare har hon tuggat i två delar. Men det har varit lugnt ett tag. Tills nu i helgen... Elias nintendo ds3 låg på laddning, men det laddades ju inte. Trodde den var trasig när jag ser att sladden hänger lös. Två delar. Katten har varit i farten igen. Dumkatt!! Tacka vet jag kjell och company som räddat oss med nya sladdar. För när jag skulle kolla vad en orginalsladd på elgiganten kostade ville dom ha 300 spänn för en laddare... Trodde inte det var sant. Aldrig att jag betalar det för en liten sladd. Men på kjell hade dom en sladd för en hundring. Taget! Så nu är spelet nyladdat och ngen nöjd. Katten vet jag inte va jag gör med...

Liten och ny

I fredags flög Elias tv ner i golvet med buller och bång. Söta oskyldiga lilla ångvälten Emil lyckades få ner den så skärmen först gick i sängkanten sen ner i golvet. Om den höll? Såklart inte! 
 
Funderade på om det var nödvändigt med en ny eller om vi bara skulle låta bli. Insåg ganska fort att det var nödvändigt ned en. Eller nödvändigt är väl inte rätt ord, men bekvämt. Att låta han titta på sina filmer i sitt rum så kan vi få nyttja den stora tvn. Så idag åkte vi iväg till netonnet och köpte en liten liten en. En 16 tums plattis med inbyggd dvd. Alldeles perfekt. Nu ska vi försöka få till en mysig hörna i rummet med en fåtölj eller liknande som han kan sitta i å titta. Jag tror det kommer bli kanon!

Flyttat å klart!

Min mamma har velat flytta länge. Ensam i en fyra är rätt bortkastat. Men nu så, äntligen har hon fått tag på en lägenhet hon tycker om. Så i lördagsmorse klockan nio var det samling hos mamma. Min familj, pappa och bröder samlades för en rejäl frukost. Men magarna fulla drog vi igång. Vi d vi fyllde ganska fort en bil som åkte ivägnoch tömdes i nya lägenheten. Bilen kom tillbaka och vi fyllde den en gång till. Bilen kom tillbaka och nu fyllde vi den två omgångar med saker som skulle på tippen. När vi kom till nya stället började vi med och äta flyttgrytan och fika. Sen plockade vi fram allt det viktiga. Jag och Jonas plockade ner några dörrar i källaren och gjorde det lite mer öppet och fint. Sex våningr upp i ett höghus. Väldigt fin utsikt men lite läskigt ör det allt med dessa höjder. Tur att balkongen är inglasad. 
 
Strax före klockan sju åkte vi från mamma. Lång dag blev det men den flöt på väldigt fint och alla hade lagom att göra hela tiden. En rätt organiserad flytt om man kan säga så. Lite jobb med att underhålla Emil var väl det enda som behövdes ibland. Elias hade ju turen att hans dagiskompis mamma frågade om dom inte fick låna hem honom då hennes son behövde stimuleras och ville leka med just Elias. Så Elias fick leka med kompis och äta gott medans vi flyttade. Kunde inte blivit bättre. 
 
Med värkande muskler i hela benen somna jag gott i soffan i lördagskväll!
 
 

Flyttgrytan

Så, nu harvjag stått vid spisen en timme mellan sju och åtta. Anledningen till detta moronkok är att imorgon flyttar min mamma. Och hon bad mig gör en liten gryta så vi har nåt att äta under dagen. Och eftersom jag har praktik den här veckan och just ikväll ska jag vara på praktiken till klockan 18 så kändes det rätt skönt att vara klar med grytan. Ska göra en vitkålsallad när jag kommer hem bara. En annan anledning till att jag gör det nu är att min söta avkomma, den minsta av dom alltid ska hjälpa till vid spisen. Och det kan man tycka är väldigt kul. Jo på ett sätt, men han lyssnar lixom inte riktigt på vad jag säger. Han vispar, vevar, skakar och rör i alla pannor. Spelar ingen roll vad som ligger i. Så kul? Jo den stund som inte hjärtat sitter i halsgropen

Springsällskap

Jag har sen en tid tillbaka börjat springa. Ett tappert försök att hålla mig i nån typ av form. Och lite har jag väl iaf lyckats med tanke på att jag sprang både Vårruset på 5 km och Tjejmilen på 10 km i somras. Nyligen har jag även börjat köra lite på utegymmet vi har här på Grimstafältet. Brorsan introducera mig. Känns dumt och inte ta chansen när jag har den. Så ikväll var det dags för en svängom. Elias frågade om han fick följa med, först sa jag nej men han bad så snällt så jag lät han få följa med. Och charmigare unge får man leta efter. Vi sprang ömsom promenerade till utegymmet. Jag körde mina saker och han lekte lite på egen hand. Och från stunden vi klev utanför dörren till det att vi var tillbaka har han pratat oavbrutet. Om allt mellan himmel och jord. Han borde bli trött på att prata så mycket men tydligen inte.

Jag tycker inte om! Eller?

Maten står på bordet och gänget kallas in, då ljuder som nästan alltid Elias. Åhh jag tycker inte om! Jag frågar han om han vet vad det ens är för mat? Nää men jag tycker inte om. Det är ett återkommande secnario vid middagsbordet. Vanligtvis brukar han vägra smaka också. Men just igår så sa jag till han att han måste smaka maten för det är nånting han aldrig ätit förut så han kan omöjligt veta om det är gott eller inte. Och sen kan han berätta hur det smaka. Så han tar en smakbit och utbrister gladeligen, mamma det var jättegottt!! Äter upp allt och vill direkt ha mer.

Vad är det med barn och mat egentligen? För det är ju inte så att vi är unika med detta. Hur som helst, Elias hitta en ny hit! Perfekt

Bad i Bålsta

Katten som bara skulle vara hos pappa i en vecka i sommar blev kvar i två månader. Och eftersom pappa inte ville riskera att även denna katt skulle bli fast boende hos honom var det dags att åka och hämta hem Speedan. Elias klädde sig i sina nya snickarbyxor och vi begav oss. Elias började direkt plocka fram verktyg och ställde sig och snickra. Jag och pappa inspektera nya husvagnen som vi ska bo i när vi är där och sover kvar. Stor och fin var den! Jonas laga lite tv och dator. Sen åt vi middag och efter maten ville Elias bada i poolen?!?! Mja det är väldigt kallt... Men det rörde inte honom nämnvärt så han klädde av sig och hoppa i. Trodde han skulle banga men inte det inte. Han hoppa upp och ner i vattnet. Modig liten sötnöt den där lillemannen. Så efter lite snickeri, god mat, kaffe och bad var det nöjda barn vi packade med oss hem. Katten fick vi också med oss hem.

Sommaren 2012

Sommaren i år har varit lång. På många sätt. Eftersom jag hade sommarlov för första gången sen gymnasiet var jag ledig i tio veckor. Första veckan var jag själv hemma och varvade ner i lugn och ro. Sen var det dags för grabbarna att vara lediga i åtta veckor. Mestadel av sommaren har spenderats på landet med mamma. En vecka var vi hemma i stan. En vecka hos pappa i Bålsta och en vecka i Tyringe där vi hälsade på Annett. Bäst väder har vi haft när vi varit i skärgården. Några regndagar men annars har vi klarat oss fint. Värre var det när vi var hos pappa. Regn alla dagar utom en. Vi åkte på lite utflykter till sigtuna bla. Men barnen var som katt och råtta. Ena stunden gick det bra andra var det krig hela tiden. Samma sak i skåne. Regn regn regn, alla dagar utom en. Å så som hos pappa bor vi på ett litet trångt utrymme. I skåne blev det också en del utflykter. Helsingborg bla. Å gekås, å tro det eller ej men det gick hur bra som helst. Elias tyckte det var så kul å skötte sig exemplariskt. Emil och Jonas lite uttråkade men nöjda ändå. Allt för att aktivera barnen. Åkte till ett stort lekland också. Där hade vi alla skoj. Annars som sagt har det varit landet. Och där har det funkat lite bättre. Mycket tack vare att Elias har sovit på mammas rum. Mammas rum har varit lite som en fristad för Elias där han kunnat dra sig undan när det blivit för mycket. Och dels vädret. Vi har varit ute mer eftersom vi sluppit regn. Och vi har hunnit med en dagskryssning från grisslehamn med eckerölinjen. Fullt godkänd båt och resa. Den tradionella dagsturen till norrtälje så klart också. En kort sammanfattning av vår sommar

Om igen

Nä jag har kommit fram till att det känns tomt när jag inte skriver ner vad som händer om dagarna. Så jag har tänkt att råda bot på det. Har än så länge inte köpt en ny laptop men det ska jag göra. Så tills vidare blir det lite kortare texter och inte så mycket bilder. Men det blir uppdateringar i mån av tid och händelser.

RSS 2.0