En miss, en ursäkt!

Det var en av mina fina vänner som kände sig lite utanför, med all rätt! Hon kunde inte komma på middagen hos Nicole. Jag omformulerar mig. Nästan alla tjejer var på plats.

Mia Becker, förlåt! Jag saknade dig!

God Natt


Mellandagarna

Juldagen spenderades hemma, endast en snabbvisit på affären gjordes för att inhandla lite ny must. Sen kom mamma, svärmor, bror och svåger och vi gotta på alla rester. Gott och skönt att bli av med massa mat i kylen.

Annadagen var det dags för det årliga knytkalaset hos Nicole med alla tjejer. Härligt för Elias. Han behövde komma ut och se lite andra ansikten. Han lekte mest med Fuat och hoppa en del på Jessica och Nicole också. Förvånad över hur bra han "godkände" alla. Han brukar vanligtvis vara lite blyg vid mycket folk. Kul med julklappar också. Väldigt nöjd med min salt/pepparkvarn jag fick.

Tina och talibanen :)





God Jul

Julafton har vi firat här hemma. Allt har gått bra, lite speedade barn emellanåt. Vi dukade långbord i vardagsrummet. Dukade upp maten i köket. Allt det goda serverades och mätt blev jag. Tomten kom och hae lagom med paket med sig. Jag fick:
Le Cruset ugnsformar
Ljuslyktor
Halsduk
Elvisbok
2 Victoria secret body mist
Guldörhängen
Choklad
Filt

Elias fick minst lika fina saker han med:
Kläder
Alfons Åberg dvd-box
Legolåda
Dvd-film
Musikskiva
Polisbil
Bok

Och även lilla Emil fick sig en klapp av tomten, fina kläder och en Mitt första år bok.

Jonas har tydligen också varit snäll iår. Han fick en wake up light, väckarklocka. En floatingupplevelse och ett dataskrivbord.

Kände att klapparna vi gav också var bra. Nöjda familjemedlemmar. Nu har Jonas serverat mig en skinkmacka och must innan sängen kallar. Är trött som få just nu. Emil var väldigt ledsen inatt med nåt som verka vara magknip. Sov mellan 5-9 inatt så jag hoppas på bättre lycka denna natt. Jonas tror ju direkt att han fått kolik, jag är inte riktigt lika drastisk. Vi får se.

Förberedelser

Dan före dopparedan. Skinkan är precis klar, har varit i stan idag och fixat sista klapparna. Ska nu sätta mig och slå in klapparna. Kollar på uppesittarkväll med Bingo Lotto också. Tycker det är så mysigt det här. Och att hela december har varit en vit månad med massa snö och att julafton också blir vit tycker jag är alldeles ljuvligt. Så nu fortsätter jag med min uppesittarkväll.

Saknar dig!

Det finns två stycken som jag saknar i dessa tider. En av dom är denne charmör. Se nu till å skärpa till dig när du kommer hem. Så livet kan rulla på som vanligt.




Nu står den

Här är den, vår fina riktiga gran. Jag och Elias har klätt den!


Bortlämnad

Idag åkte vi hem till pappa och lämna av Morris. Känner mig så taskig mit honom som gör det. Men en kiss till i sängen och jag blir knäpp. Han är så mysig och gosig i övrigt. Jag har en speciell relation till Morris har jag märkt. Han betyder nånting speciellt för mig, inte så att han betyder mer än de andra kissarna, men nånting speciellt känner jag för honom. Och nu känns det som jag överger min lilla fis. Men jag vet att jag måste få lugn och ro fram till julen. Jag kommer på mig själv luktandes, känandes i Elias säng så fort jag går in i hans rum. Hoppas bara det går bra för han nu så får han komma hem 2011 och vi börjar på ny kula, tar nya tag, förhoppningsvis ett kissfritt år.

Iaf middag hos svärmor, med min familj och svärmor och svåger. Eftersom vi inte ses alla på julafton ville Annett samlas idag.

Igår var vi hemma hos mamma på middag, riktigt god mat och så fick vi julgranspynt och julgransfot med oss hem. För första gången på många, många år så har vi en riktig gran i hemmet. Jonas såga sig i fingret två gånger (han e lite galen, jag vet) och granen står nu på plats, alldeles sne. Men det är en gran, en riktig fin härlig gran. (Den ska korrigeras imorgon). Elias fick också ett litet hus av mamma som blinkar och spelar musik. Hans senaste favorit. Han startar den så fort han vakna. Den skulle vara med spelandes på frukostbordet, den ska va med lite överallt helt enkelt.

Nästa vecka är det slutspurt på julen. Känner mig inte stressad än så länge och det känns skönt. Hoppas det fortsätter så, men jag har inte så höga krav iår. Skinka, sill och lax är det jag gör själv. Bakar nån kaka Sen blir det köpemat.

Tappa fästet

Elias är inne i en period när han är trött, väldigt trött efter hämtning och fram till natten. Det resulterar i att han nickar till då och då. Igår somna han när han stog på sin ståbräda och drutta i marken. Och det gör att han gnäller och gråter och skriker mycket och har inget tålamod om det inte går som han vill. Det kommer nog göra min lilleman gott med lite jullov och vila upp sig efter den intensiva hösten/vintern.


Ersättning

Emil går på bvc som bebisar gör. Där har det visat att han inte riktigt går upp i vikt som han ska. Jag ammar en massa men det händer inte tillräckligt. Vi testade ersättnig en helg och då gick han upp bra. Så nu vill min Bvc att han äter ersättning 2-3 ggr per dag. Kändes så konsigt när jag fick göra det. Jag ammade Elias helt i 6 mån och tog för givet att jag skulle göra det med Emil med, att det inte blir några konstigheter alls lixom. Men det blir inte alltid som man trott/tänkt sig. Så jag fortsätter amma men nu har han en nappflaska också. Udda känsla, han är ju bara 2 månader min lilla Emil.

Julgran

Känns som jag hela tiden kommer på massa saker jag vill skriva om, men tiden. Jag har inte tiden som jag vill ha. Att kunna sätta mig ner och skriva när jag har tanken på plats. Men nu har jag liten lucka. Alla mina pojkar sover så jag har en liten lugn stund i soffan.


Efter dagis idag åkte vi och köpte en julgran. En fin äkta julgran. Senast jag hade en riktig gran måste varit mins 10 år sen när jag bodde hemma hos mamma. Nu äntligen blir det på riktigt igen. Den står och väntar på balkongen, har ingen julgransfot än. Bakade även lite Rocky roads efter maten. Goda tyckte Jonas, men dom blev inte helt hundra. Vart för lite choklad.


Så har jag börjat planera för julen lite. Eller jag har inte kommit nånvart egentligen
. Har köpt sill för inläggning. Jonas har semester nu så vi ska åka och handla julmat i början på nästa vecka. Baka lite i mån om ork/tid. Grava laxen och så den klassiska uppesittarkvällen med glögg, paketinslagning och bingolotto. Och så skinkan såklart.

Morris, min Morris

Vad ska vi göra med Morris, trots Feliway så kissa han i sängen idag igen, den dagen det inte passar alls, tidsmässigt... Men men. Inte blir det bättre av att veta att det kommer hem mer hantverkare. vi fick igår veta att vi ska få nytt golv också. Min fina kille, vill inte tänka tanken att ta bort honom. Sätter mitt sista hopp till pappa att han får vara där ett tag och kurera sig. Well, well... Vi får se, ingen bra start på denna dag iaf

Emil



Han växer så det knakar min prins!

Brandbilen

Imorse när vi gick till dagis så hörde vi hur brandkåren låter. Vi stannar och vänder oss om. Och där kommer en brandbil med sirener åkandes. När den närmar sig oss stänger den av sirenen och saktar ner lite. När chaffuröen ser att vi vänt på oss och att Elias kollar nyfiket så så signalerar han med tutan åt honom och alla brandmän i bilen vinkar glatt åt han. Tror ni han blev nå glad eller? Elias blev överlycklig, jag med att brandmännen gjorde denna gest. För jag antar att grabbar i åldern 3-10 har brandmän/poliser som stora idoler. Och det tror jag brandmännen vet och får höra en del också. Så tack ni trevliga brandmän som trots en utryckning kunde glädja min son så.

Skinka nr 1

Årets första julskina har precis blivit klar. Börjar komma i lite julstämning nu. Imorgon blir det knäckemacka med julskinka å senap.

Har varit hemma hos Jessica och hämtat hem vår fåtölj och fotpall vi fått av henne. Elias fick sig en ny kompis där. Fuat lyckades charma in sig hos honom bra. Inte många som får Elias så på fall vid första träffen. Kul.

Sen kom fam Berglund på besök. Dom skulle hämta lite kartonger vi tömt. Stanna lite längre än planerat så vi åt middag tillsammans.

Emil har börjat svara med ögonkontakt, "gurgel" och skratt när man pratar med honom. Helt underbart. Vad jag längtar att få se denna fina varelse utvecklas och växa. 2010 började inte så kul men det vände och avslutas på ett underbart sätt. Mer om det sen.

Annorlunda bulle

Var hemma hos min kusin idag. Hennes karl fylller år. Så det bjöds på fika, och inte så konstigt blir det mycket julrelaterat fika. Dom hade bakat lussebullar, fast inte vanliga lussebullar. Med vit choklad och pistagenötter. Ovanligt och väldigt gott. Lät konstigt när hon sa det men va väldigt gott. Om jag orkar baka ska jag göra några såna.

Feliway

Pluggade in Feliway som den därmojängen heter i Elias rum och Sigge verkar ju ha nappat på detta. Han har vad vi har sett aldrig varit i Elias rum egentligen sen vi flytta hit. Han går till köket men inte längre. Nu ikväll så låg han helt plötsligt och sov i hans säng. Det känns ju som nåt positivt. Hoppas bara det biter på Morris nu också.

Hade tid i tvättstugan för att tvätta sängkläderna. Emil satte jag i bärsjalen. Det var lite knepigt att få till sjalen idag så jag kom ner till halv två (tvättiden starta kl ett). Man får vara en halvtimme sen på sin tvätt tid och jag var där prick halv. Det var tydligen kärringen som redan hade stått i tvättstugan också. För hon norpa min tvättid rätt framför ögonen på mig. Åh va förbannad jag vart. Det var bara att knalla upp igen med barn och kläder och gå ner kl fyra fast då med två barn och tvättkassen.

What to do

Det är svårt att skriva ibland, stunderna jag sitter vid datan är oftast när det är lugnt hemma, alltså jag är själv hemma eller kvällarna. Då har jag oftast en son i famnen som vill äta. Och då är det svårt att skriva, om man inte vill skriva med pekfingret typ och det tar tid. Därav jag skriver mindre, inget jag vill men nåt som inte alltid går.

Idag efter lämning gick jag till zooafärren. Jag blir lixom inte riktigt klok på Morris. Vet inte vad vi ska göra, han vill inte riktigt vara ute heller. Jag släpper ut han och Sigge men dom sitter bara i trappen och ylar som vargar. Vet inte om det är kylan eller trappen som gör att dom inte vill gå ut. Så jag prata med personalen på affären och nu har tre personer oberoende varandra rekomenderat en mojäng man pluggar in i elutaget som ska avge ett ämne som får katten att komma till ro och till freds med sitt nya hem. Hoppas till tusen att detta funkar nu. Sakjäveln kosta 450 spänn. Annars vet jag inte vad vi gör, om pappa tillåter kanske han kan vara där några dagar. Men vi får hoppas på att det funkar med detta nu. Vill inte tänka steget längre.... Så jag känner mig inte på topphumör just nu. Lite mycket tråkigheter som händer nu.

Julpynt

Vi var på Ikea idag. Elias skulle få välja nånting till sin gran han skulle få på sitt rum. Han ville ha blått glitter och blåa kulor. Fanns blått glitter men inga kulor. Så vi hittade lite glittriga röda kulor hemma och en ljusslinga med stjärnor. Ska nog åka dit snart igen dom börjar rea ut julprylar redan nu. Fynda lite så man har till nästa år. Och så vill jag äta julbord. Ingen annan i min familj ville det så jag får göra det utan dom.

Elias i sitt julpyntad rum

Kalas

Elias fyllde 3 år i torsdags. Vi åt på Mcdonalds med Jessica och Nicole. Sen gick vi hem och han fick sin present. En bilbana som heter Flexitrax. Han blev väldigt nöjd och lekte med sin bana den kvällen. På fredagen hade jag bjudit över tjejerna på middag. Jessica, Nicole, Anthony, Mia och Jessie. Vi åt Tacos och kladdkaka med grädde. Han var en riktig pajas hela kvällen och showa för dom mest hela tiden. Efter den kvällen gillar jag inte mina tjejer lika mycket. Han fick en polisbil till sitt flexitrax och den låter som en riktig polisbil och det är det enda vi ört sen fredagkväll. Det första han sa när han vakna på lördagen var -Var är min polisbil... Kul, kul! Han fick två bilar till som tillhör banan, godis, pennor och block och en film som han tyvärr redan har så jag ska gå till Nicole och byta den.

Sen på lördagen var det mer kalas för familjen. Bakade en chokladtårta med vanilj och frukt. Elias önskemål. Sen kolakakor som jag själv ville ha. Köpebullar och pepparkakor, julmust och kaffe. Han fick presenter. Pussel, lera, filt, bok med musikskiva och en egen musikspelare. Sen har han ju sina morbröder som är värst. Dom köpte en fetare bilbana än den vi köpte. Med bilar som går fort. Jonas ville köpa en sån bilbana till han först, men jag sa att det är ju för att du vill ha den själv. Så nu när han ändå fick den kommer son och far ha mycket kul att göra.



Farbror Micke stanna kvar på lördagkvällen och eftersom vi inte orka plocka upp nya bilbanan så satt vi och byggde på den han fick av oss och Elias hade så kul. Kl 11 slockna han uttmattad och helnöjd.


ELIAS 3 ÅR!

Idag fyller min finaste pojke 3 år. Igår för 3 år sen var vi bara Jonas och Tina. Idag för 3 år sen blev vi mamma och pappa. Och det var det häftigaste jag har varit med om i mitt liv. Den lilla vilden har berikat mitt liv till 110 procent. Jag har upplevt saker såsom ilska, glädje, tålmodighet och oändlig kärlek som jag inte visste var möjligt. Min fina Elias Grattis på 3 års dagen! Mamma och pappa älskar dig i all oändlighet.




RSS 2.0