Ledig

Fredag kl 15 åkte i ner till Ullared. Stanna vid Gränna för matsäck, sen plattan i mattan raka vägen ner. Kom fram vid 21 och sov vid 23.
På lördagen var vi uppe i ottan, kl 6. Åt frukost, klädde oss och egav oss till Gekås. Shoppa, luncha, shoppa sen till stugan för å sooova! Handla massa bra saker, bla ett regnställ till Elias, jeans till Jonas, gummistövlar till mig. Lite krukor, leksaker, film och myskläder till mig själv. Efter vilan klädde vi oss lite fint och åkte till Göteborg och gick på restaurang. Rumpan Bar hette det och var fullt dugligt. Jag åt kycklingfile med klyftpotatis och rödvinsås och vitlökscreme.
Söndagen blev det städning av stugan. Jag tog en snabbis på Gekås och handla det jag missa dan innan. Sen packa vi bilen och begav oss hemåt. Stanna i Mjölby för mat sen var det raksträcka hem. Har haft superkul på vår tlilla tripp och det var gött och komma hemifrån lite.

Idag har Elias dagis varit stängt så vi har varit hemma och myst. Välbehövligt med en dag hemma. Så här kul har vi haft det:


Helgen borta

I morgon åker jag och mina kollegor söderut. Vi ska till Ullared och Göteborg. Umgås, äta lite gott, shoppa lite och sova. Det ska bli kul och välbehövligt att komma hemifrån lite och att få sakna pojkarna på hemmaplan. Vi åker kl 3 från jobbet och kommer hem på söndageftermiddag nångång.

Annars så baka vi negerbollar idag efter dagis/jobbet. Jessica skulle kommit när hon sluta, men det sket sig för hon fick problem på jobbet och kom inte därifrån. Så jag och Jonas tog en kvällsfika med lite bollar. Resten spara vi så har pojkarna lite att äta på i helgen.

Igår kväll så var Elias ledsen och ville inte riktigt sova gott. Han somna och vakna flera gånger. Sa att han hade ont. Vet inte riktigt vad det var för ont han hade, men han fick en alvedon och så fick han ligga i vår säng. Och det verkade bli lite bättre för vid 2-3 rycket då skulle han gå upp. Men där drog vi banne mig gränsen. Natten spenderas i sängen, vaken eller inte. Tillslut somna han iaf så det blev inte allt för mycket sömn i natt. Han stod ju och röck i mig 10 min innan klockan ringde. Så jag trodde ju han skulle vara toktrött nu ikväll, men han var vaken extralänge och höll sig igång till 9. Jag la han åtta och jag trodde han sov då, men efter fem minuter kom han knallandes upp och kämpa sig vaken till nio som sagt. Så nu hoppas jag på en bätre natt och mycket sömn så jag e laddad imorgon.

Nytt möte

Möte idag igen som alla andra onsdagar. Och när man kommer hem är lillfisen alldeles underbar. Kramig, lugn och go. Jag å Jonas åt lite middag, sen hoppa jag och liten ner i ett bad. Upp och torka, välling i soffan och sen somna han gott i sängen.

Imorgon efter dagis/jobb ska jag å Elias hem och baka negerbollar. Tror han kommer vara en fena på det. Då har grabbarna lite fredagsmys till fredagen, och jag som ska åka bort med mina kollegor över helgen lite gott till fikat vi ska ta på vägen ner söderut.


Landetlängtan

Inte bara jag som längtar till landet. Idag när jag hämta Elias på dagis sa han till mig-Mamma båt. -Vill du åka båt? -Mmm åka båt mojmoj. -Jasså? -Åka båt landet. Lilla kloka killen va förvånad jag blev. Eller som igår kväll går han och sätter på sig skor och jacka. Vart ska du frågar jag? Handla! Jaha, vad ska du handla så här sent? Afären, godis. Han vet vad han vill mitt hjärta.

Idag bokade jag Kolmårdenhelg. 5-6 juni åker jag, Jonas, Elias, pappa och Jocke till Kolmården. Vi bor kvar en natt på Vildmarkshotellet också. Först tänkte jag att vi skulle göra nåt annat eftersom vi vart där ett par gånger, kanske Vimmerby eller nåt, men jag tror att Kolmården är precis lagom för Elias ålder. Dom har ju Bamsevärld där också. Bamse gillar han ju skarpt. Så jag tror vi kommer få det bra där.

Bakissöndag

Trevligt kalas igår, jösses vad mycket gott dom hade bakat. Åt mer än vad jag borde. Blev thaimat på vägen hem. Idag har det varit en "bakissöndag" fast utan fest igår. Det var soffan till kl 2 (Elias var på lekgympa med sin pappa på förmiddagen) Sen tog vi bilen till Burger King och käka. Åkte och handla lite, åkte hem och fika kaffe och glass. Sen har det varit lugna gatan. Elias e snorig och hostig så det har varit bra med lite vila för han med. Nu ikväll var det en intressant dokumentär på tvn som jag precis sett. Den var sevärd, speciellt om man är berörd i ämnet.

Härliga lördag!

Det är lördag, det är härligt! Vi har testat GBs nya glassar. Elias testa en choklad och vanilj pinne. Jag tog en jordgubb och tuttifrutti pinne. Båda gav glassarna godkänt. Nu drar vi på kalas!


Vill inte

Det är ett ord som jag hör mer och mer här hemma. Mamma vill inte, mamma Ias kan, mamma inte jöja. Efter dagid idag gick vi för att möta Jocke och hjälpa han köpa lite kläder. Och det går väl rätt ok, bara det att varje gång Jocke går in i ett provrum ska han ställa provrumsdörren på vid gavel för han vill prata med Jocke. Han ska inte ha skorna på sig. Han tvärt vägrar, så jag fick be om en påse i en affär att ha dom i. Det flöt på tills vi var i sista butiken, då blev han för jobbig. Så Jocke fick fixa dom sista byxorna själv och jag rulla hem terroristen.

Hemma slängde vi ihop en pizza, ELias var super på att "slänga" på ingridienserna. Skinka ost och banan på mammas, ost, skinka och svamp på pappas. Elias tog lite av varje.

Sen kolla vi lets dance och Elias fick somna hos mig i soffan. Gick rätt bra, förrutom när han ska rulla runt som en jojo eller dra mig i håret. Men då säger han också, mamma det gick bja, det gick bja. Häj mamma nuttnis (snuttis). En han charmig eller vad?

Imorgon är det ett supertrevligt kalas. Min kusin fyller 12 och vi ska åka ut till henne i nya huset. Hoppas på massa gosa bullar och kakor.

Böcker

Har hittat lite mer böcker jag vill läsa. Idag när jag knalla in på Akademibokhandeln hitta jag massa roliga deckare att bädda ner sig i. Det e kul eftersom det inte var länge sen jag började läsa böcker.

Och så hittade jag ett par skitsnygga vårskor till Elias idag också. Han har testsprungit dom ikväll så dom verkar funka bra. Liknar Conversedojjor, fast coolare.

Det är väl det roliga som hänt just nu. Jag gör som alla andra och längtar efter våren.

Helg

Fredagen var en slappisdag. Jonas lagade god plankstek till middag och jag fixade lite smågodis och grönsakstavar med dipp till kvällens Lets dance. Elias somna fint i sin säng och vi hade det lugnt och skönt i soffan.

Lördagen begav jag och Elias oss ut i solen. Han sov i vagnen och jag strosa lite. När han vakna mötte vi upp Timmy och Budden och gick på en promenad. Meningen var att vi skulle gå med brorsan tillbaka hem på en fika men min fina pojke hade andra planer. Han hittade en jättepöl när vi va ute och han börjar springa fram och tillbaka i den. Jag ropar på han att komma, men han var så upptagen att springa där. Eftersom det var så mycket vatten kunde jag inte få tag på han. Inte ens Budden ville gå ut i vattnet. Och självklart så faller han raklång rätt ner i pölen och bara ligger där och börjar skrika. Gör ingen ansats att resa på sig så Timmy får agera och kliva ut i vattnet och dra upp han. Timmy blev sjöblöt om fötterna och dagens hjälte. Elias blev blöt in på blöjan, så det där att följa med och fika blev inte riktigt av. Vi fick gå raka vägen hem och värma oss, vilket Timmy också ville göra då han hade en bit att gå med sina blöta skor. Jäkla UNGE! Senare till kvällen så skjutsa Jonas över mig och Elias till Jessica. Där var det tjejsamling och mellokväll. Kolla finalen, umgicks och blev efter den hämtad hem igen. Elias han stupa i soffan innan finalen var slut.

Söndagen gick ELias på sin lekgympa. Han inte ens komma hem innan han somna i vagnen. Så han somna tidigt och sov två timmar. Då väckte jag honom. Vi åkte till pappa och stanna där på middag. Frisera Zorro lite granna. Han ser lite "konstig" ut nu, men jag tror iaf att han slipper tovor. Så mycket päls så man kan ju tro att han är en korsning av katt och kanske lejon eller nåt sånt. Väl hemma så vägra ungen somna. För 20 min sen äntligen gav han upp. Och det ska jag me göra.



Min kärlek (Elias hälsar att man kan aldrig vara tillräkligt utrustad)

Inget nytt under solen

Life goes on. I vanliga takter. Mitt just nu största i-landsproblem är fortfarande jakten på mina stövlar. Mina lappade röda stövlar jag har läcker in på nya ställen, jag blir så less att jag har lust att slänga dom, men kan inte eftersom dom är mina sämsta bästa skor just nu i detta plask och slask väder. Jessica var förbi efter jag sluta jobbet och vi snacka skit och käka wienerbröd. Gött. Ikväll vid nattningen så blev det ombyta roller. Elias ville att jag skulle ligga brevid honom och jag somna på två röda. Så det blev Elias som natta mamma idag.

Träffa min bror på vägen hem idag och han har Budden nu, så eventuellt går jag och Elias dit imorgon. Jag har saknat lille buddakillen.

Fattiga riddare

Dagen rullar på i precis vanlig ordning. Hämtar Elias och när vi går hem är det så mycket pölar/sjöar så jag var dyngsur när vi väl var framme. Träffa även grannen på vägen, hon bjöd in oss på lek och kaffe. Så vi går bara in och klär av oss och packar upp maten och går upp till grannen. Barnen leker och vi dricker kaffe och pratar. Vi har inte setts på länge då en av tvillingarna råkat ut för rs-viruset, men är nu äntligen frisk.

Efter nån timmes lek går vi hem och lagar mat, soppa och fattiga riddare. Fick en liten barndomsupplevelse när jag stod vid spisen idag. Kom ihåg hur vi satt vi bordet och åt soppan i väntan på pannkakorna medans mamma sprang mellan spisen och bordet, åt lite soppa, vände en pannkaka, åt lite soppa, i med ny smet i pannan. Det var ju precis så jag gjorde idag. Like mother, like daughter tror jag allt.

När jag natta Elias idag så sa jag som varje kväll. God natt hjärtat, sov gott. Mamma älskar dig. Då svarar han, älkar pappa, älkar Ias, älkar mamma, älkar mommo. Min fina lilla ängel.

Nu ska jag gå och hoppas på en god natt sömn. Min fina lilla katt väckte mig tre gånger inatt runt halv tre tiden, hon skulle bajsa och lät hela huset höra det.

Drottningholm

Elias vakna idag son igår, likt en inställd klocka. 6.20 står han brevid mig. Jag får han att ligga och rulla i sängen till sju sen går han upp och sätter på tvn och rycker av mig täcket. Jag tar med mig täcket och lägger mig i soffan. Jag var trött idag efter gårdagens festligheter. Jag ligger och drar mig medans Elias härjar mellan tvn soffan och sina leksaker. Vid halv tio går Jonas och gör en riktig mysfrukost. Vi äter i godan ro och flyttar oss sen till vardagsrummet. Jag lägger mig i soffan och Elias kommer och sätter sig i mitt knä. Helt plötsligt sover han. Det blev en tidig eftermiddagsvila idag så han sover mellan 11-1 sen bestämmer vi oss för att packa ihop oss och en matsäck med kaffe, bulle, saft och frukt och så åker vi till Drottningholm och åker pulka och fikar i backen. Elias hade jättekul och det var hellyckat. Efter det åkte vi till mamma som bjöd på middag. En perfekt söndag och ett perfekt avslut på helgen.

Enkel lösning

Närvi kom hem idag fanns det mest bara falukorv i kylen och jag kände ingen lust alls att laga nån mat idag. Så faktiskt så åkte vi till Ikea och åt middag. Elias tog pasta, Jonas en ceasarsallad och jag slog på stort och tog kycklingfile med pommes och beasås. Oh det var gott, men det satt en liten pojk brevid mig och sa Mamma, bujjer? Vill du smaka mammas pomme frites? Nää mamma bujjer. Så pommes frites för Elias är tydligen en burger. Han fick smaka. Och så fick hen en glass efter maten. Vi handlade, en tratt (äntligen) en ny kaffemugg (en gick sönder senast vi hade kaffegäster, och två nya kuddfodral till soffan. Så nu har jag mina röda kuddfodral till min röda matta. Och det är fint vill jag säga. Sen var det hem och Lets dance för hela slanten. Till nu, nu ska jag läsa min bok och sen sova, känner mig inte helt kry än.

Full fart

På lilleman är det full fart igen. Jag känner mig dock alls inte på topp. Trött, hängig och allmänt ur gängor. Vet inte om han gav mig lite baciller när vi mös som mest i tisdags eller om man bara är vinter deppig. Det får tiden utvisa. Desutom hade jag svårt att sova igår. Det är det värsta jag vet, jag var trött som baa den, men det gick inte att sova och när jag väl somna så sov jag ytligt och oroligt. Pricken över iet var att Elias vakna flera gånger om och skulle upp i vår säng och lägga sig på min kudde och vara jobbig.

Laga god middag idag, färsfylld paprika och sallad. Mums!

Börjar i övrigt bli så total-less på vädret. Det är väl inget konstigt iof det. Alla typ känner ju samma sak. Men jag vill träffa mer folk, vara ute, ha picnic. Dricka kaffe och äta massa bullar och slisk på bryggan på landet, eller varför inte på den soliga altanen. Eller åka på alla utflykter jag har inplanerat. JAG VILL NU!

VAB

Igår vid lunchtiden ringer telefonen på jobbet. Hej det är från dagis, Elias har feber. Neeeej! Jag har ju möte och allt i eftermiddag. Ringer Jocke och frågar om han kan hämta min sjukling. Och underbar som han är ställer han upp. (det finns ju en anledning till att just han fick vara gudfar) Han hämtar hemmin sjukling och myser med han i soffan ända till sju då vi kommer hem. Då blir det lite snabb makaron och köttbullemiddag.

Så idag har lillen och jag varit hemma. Han är hängig och krasslig så vi har mest legat i soffan, känner att jag heller inte är helt hundra så vi ska bara vila imorgon med. Får se hur natten går, han vakna i natt varm som en stekpanna.

En av hans senaste grejjer han gör är att han vill fixa allt själv. Han brukar slå upp min, data stoppa i usb-minnet och så säger han till mig, Ias fissar, inte mamma. Och det är ofta jag hör det nu, Ias fissar. Han är så stor och duktigt min pojk. Nu ska jag krypa ner i sängen och bara snusa hans nacke och klappa hans lena händer.

RSS 2.0