Soon to be Mrs

Jo, visserligen är vi förlovade och så. Men för att det skulle kännas mer riktigt så gjorde jag slag i saken, idag 29 februari 2008 (skottdagen) inhandlade jag skumpa, tände ljus och köpte ring. Gick ner på knä och frågade Jonas den korrekta frågan -Vill du gifta dig med mig? Jag hade tur, han sa  -Ja! Så nu hoppas jag att det blir ett litet bröllop inom en rimlig framtid. Nu är bara den stora frågan, hur gör vi med efternamn?

I går fyllde en kompis, Melanie år. Hon bjöd på middag som jag har varit nyfiken på länge. En äkta engelsk Sunday dinner. Det var lamm och mos med massa goda grönsaker, ärtor sås och sån här grön dallrig gele. Sen var det nån pudding yorkshire kanske den hette, gott var det iaf. Och en riktigt härlig dukning med fint porslin och linne. Kändes extremt hemtrevligt omsorsfullt och glatt. Glad att jag fick komma med. Sen hade hon bakat en god tårta med kaffe till efterrätt. Hunden Mac var väldigt kul att träffa. Hört så mycket om honom men aldrig träffat han, men nu har jag.

Nu ligger Elias brevid mig med sin nya snuttefilt och gosar, håller tummarna för att han somnar också, men det tror jag inte. Jag ska iaf kolla vidare på Tradera, man e juh torsk där.

Hur orkar han?

Första gången på länge har vi haft en hemmadag idag. Skönt att strosa runt i mjukiskläderna och bara vara lite. Men skillnad är det med bebis. När vi är hemma sover han nästan ingenting. Vi gick upp vid 9.30-10. Från den tiden till nu har han sammanlagt sovit kanske 2 timmar. Försöker få han att sova överallt, i vagnen, soffan, sängen, vaggan, famnen, sittern, överallt. Men ingenting funkar. Han sover i ca 15 -20 min när han väl somnar och sen vaknar han. Hur orkar han hålla sig vaken, han är bebis juh?!? När vi är ute med vagnen som i går sov han mellan kl 10.30 och 18.30 förrutom tre avbrott för käk och då var han vaken kanske 15 min per gång. Snacka om att variera sig.

Fick ett samtal i morse om att det var ett blomsterbud på gång. Vem sjutton skickar blommor till mig undra jag då? Det var min chefer som skickade en grattis till Elias bukett. Inte illa, blev väldigt glad.

Idag kom nappflaskorna jag vann på auktion på Tradera. Dem var verkligen helhäftiga. Locken ser ut som kapsyler. Verkligen jättenöjd med vinsten. Hoppas bara Elias tycker samma sak när det väl är dags för nappflaska.

Morbror Jocke kom förbi på middag och fika idag. Det gilla Elias, att nån kommer och hälsar på honom för lek och mys!

Ett regningt stockholm

Idag har det regnat hela dan i princip. Jag och Elias tog en promenad till Hässelby imorse. Jag skulle till en arbetsterapeut. Har problem med hanleden och haft sen Elias ankomst. Hon gick igenom handen och misstänkte att jag har en infektion i en led. Hade ett fint namn denna åkomma, men det var komplicerat namn. Fick en skena till handen som jag ska ha i tre veckor och det kändes bra till en början, men den började skava ganska rejält efter ett tag så jag måste ringa tillbaka och se om jag ska fortsätta eller inte med skenan ändå.

Jessica och Nicole kom och mötte oss i Hässelby och vi tog tuben in till stan. Vi började med en lunch. Sen strosade vi runt i regnet och kollade in det ena med det andra. Blev mest shopping till Elias. Redan så bortskämd. Blev tvugna att göra en avstickare till fridhemsplan och laga vagnen, hade tid kl tre hos reperatören på babyproffsen. Och tur var väl det, för den var mer trasig än jag visste, hade inte varit kul om vagnen braka ihop när vi är ute och går. Men nu är den lagad och tipptopp. Elias fick provsitta Brio Race när vi ändå var där. Han stormtrivdes i vagnen (eller var det mamman som stromtrivdes med vagnen =) Tillbaka till stan så går vi en sista runda. Avslutar med en härlig latte to go innan vi beger oss hem.

Nu sitter vi hemma i soffan och Elias bubblar på som bara den. En riktig liten snackis den killen. Sååå härligt att höra honom. Han kan göra den mest deprimerade till en glad en.



Sliten

Idag blir det inte så mycket skriveri, känner mig trött. Sovit halvdant i natt eftersom katterna sjunger hela natten. Och sen har jag varit ute och gått hela fm och em. Underbart i solen, men nu e jag trött.

Sweet sunday

Morgonen börjar med att Cassius kommer. En snabbfika sen är han under vårt ansvar.

Sen åkte vi förbi Babyland, vi skulle fixa en sak på vagnen, men verkstaden har bara öppet vardagar så det sket sig.
Därifrån åkte vi vidare till Elias morfar. Där stannade vi på fika och middag. En trevlig söndag blev det.

I dag vann jag en auktion på Tradera. Jag hoppas att vinsten är lika fin och cool som bilden. Det är två nappflaskor till Elias. Pepsi och 7up. Väntar med spänning på att dom kommer ner i brevlådan. Tradera är ett kul ställe det.

Packa in hela packet

Idag tog vi en promenad till min mormor. Där mötte vi min moster Nina, mamma Pia och kusin Ella & Erik. Vi packa ihop oss och gick ut till ett dagis för lite lek. Dit kommer sen morbror Ove kusin Petra och hennes kompis samt kusin Jenny med sambo Daniel och Elias sysslingar Milton och Oliver. Liten familjeträff kan man säga =) Vi tog en liten promenad till ett närliggande fik, väldigt mysigt. Vi fyllde hela cafet med vår lilla familj. På tillbakavägen stannade vi på ett dagis och lattjade en stund. Klara så lämnade v hem mormor och promenerade hemåt.

Väl hemma hade Jonas ingen lust att laga mat så vi ringde mamma och mötte upp henne för att gå och äta på kvarterskrogen. Himla trevligt. Elias fick massa uppmärksamhet av besökarna. Men det e juh inte så konstigt, han e sötast i världen =)

Har nu ikväll suttit framför datan på familjeliv.se, där har dem ett forum. I detta finns en tråd med massor med bilder på tårtor, tusentals tårtor. Och jag letade efter en specifik tårta jag sett tidigare. Och gissa vad? Jag hitta den! Heja mig!!

Imorgon får vi katt besök, han ska bo hos oss en vecka. Hoppas bara Missan kan vara lite snäll så han får någon lugn och ro.



3 små grisar

Längst ut på sängkanten ligger Sigge. Rygg mot rygg med honom ligger Jonas. Mage mot rygg ligger jag och Jonas och mage mot mage ligger jag och Elias i sängen. Inom loppet av fem minuter har alla tre små grisarna somnat. Kan inte låta bli att le för mig själv och smita därifrån till soffan en stund.

Idag åkte jag och Elias på långtur med tunnelbanan. Nästan hela vägen till Farsta. Hade från början ingen lust att göra nånting idag. Men jag är glad att jag fick iväg mig för det var en väldigt trevlig utflykt. Vi åkte hem till en kollega som har en färsking på 1 vecka. Så kul med så mycket bebisar att träffa och umgås med.

Jonas kom och hämta oss efter han slutade jobbet. Stanna på vägen och köpte lite fredags middag. Sen bar det hem för en fredagskväll med god mat och Let´s dance. Heja (mat)Tina! Och imorgon börjar helgen, trevligt med lite vuxet sällskap.

Ett gott liv

Måste bara säga att jag har nog dem mest snälla föräldrarna det går att få. Alltid så generösa. Är himla glad att jag har er mamma och pappa.

Idag började vi en runda i Vällingby på jakt efter en liten snuttefilt/trasa, men allt jag hitta var en rosarutig en, och det är inte vad Elias vill ha. Sen köpte vi en jättesöt tröja till en kollegas dotter som vi ska hälsa på imorrn.
Efter det åkte jag och Elias till Minneberg för att hämta min favorit tjej. Vi tog bussen hem och framme så hade vi en busstund innan det var dags för en alldeles jättegod middag som jag och Jonas blev bjudna på. Och föräldrarna hade båda fixat efterätt på varsitt håll så det blev dubbel lycka till kaffet.

Nu slår vinden utanför fönstret, hela min familj ligger här i sängen och sover och jag inser hur gott livet är.

Jag kan själv

Idag lyckades jag för första gången på länge. Och det kändes bra, som det går åt rätt håll nu. Jag lyckades få Elias att somna i sin vagga. Efter matning så la jag ner honom och höll han i handen samtidigt som jag gungade vaggan. Och TADA, han somnade, inlindad i mammas linne. =) Och där sov han alldeles själv i 40 minuter. Så nu ska jag försöka få han att kunna somna själv iaf när vi är hemma och han ska sova dagtid. Man blir så låst annars, hur mysigt bebisgos än är.

Idag fyller vår älskling år. Så vi har haft lite tårta och kaffe här i kväll. Och massa fina blommor har han fått så det är fint som tusan här på vårat vardagsrumsbord nu. Blommor är verkligen härligt. Synd bara att färska blommor dör så fort. Man skulle vilja ha dom hela tiden.

Idag var vi på mammaträff på bvc, och vi bestämde två andra mammor och jag att vi skulle ses och gå på babymassage på öppna förskolan om det finns platser. Det ska bli kul. Får se om det utvecklar sig till några nya bekantskaper

Pyjamaslindad bebis

Min lille pojk vill inte sova själv på kvällarna. Den enda gången han sover på egen hand är när han åker bil eller åker i sin vagn. Så på kvällarna är vi fast med bebis hela kvällen i famnen. Mysigt, javisst är det det. Men man blir väldigt låst också. Så har jag fått tips på att om han har nånting som luktar mamma eller pappa så kanske han kan sova på egen hand. Så jag lindade in honom i min pyjamas likt en korv. Det funka i ungefär 15 min. Lååång stund för att vara Elias. Vi fortsätter att testa det så får vi se hur det funkar.

När vi var ute och gick i solen idag fick Elias för sig att han skulle kolla in sin näsa. Eftersom det är svårt och ögonen går i kors fick hans mamma sig ett hjärtligt skratt!


Vi hade middagsgäst idag. Jessica kom förbi och underhöll sonen. Nu har Elias börjat "diskutera" med andra än mamma sin. Är så häftigt att se när man får ett joller och leende till svar när man pratar med honom.


I brandens fotspår

Var nere och tömde mammas källarkontor idag. Allting var indirekt skadat av branden, det var en del vattenskador och svart sot över allting i förrådet. Det hade krupit ner i alla lådor, påsar och kartonger. Så det mesta fick vi slänga rätt ner i continern. Men plastsakerna och kläder ska vi se om vi kan rädda från sot och doft. Det var ju lixom massa barnkläder, filtar och leksaker som Elias och kommande bebisar skulle ha. Hoppas verkligen det går bra annars blir jag ju jätteledesen.

I dag blev vi bjudna på middag av vänner eftersom Jonas skulle hjälpa till med deras dator. Dom har en dotter som är fyra år. Älskar barn som har lite egna uttryck på saker. Utanför fönstret brukar det spelas bopoll (fotboll), på armen hade hon fått en jatujejing (tatuering). Eller min alldeles underbara kusin Ella. Mamma fick i present såna här skrubblotter (skraplotter). Har massa såna härliga uttryck på lager. Synd bara att man inte kommer ihåg dom nu.

Kalas

Idag har vi varit på kalas hos min mamma som fyller år idag. Nästan hela släkten var samlade och det var fullt ös. Mycket barn och liten hund så en lugn stund blev det inte. Men lika trevligt för det, om inte bättre. Det var bullar, kakor och himla god tårta precis så som det ska på ett kalas. Efter kalaset gick vi till kvarterskrogen och käkade en god middag. 8 st var vi som gick i väg å käkade tillsammans.

Imorgon ska jag hem till mamma och tömma hela källarkontoret, det har nämnligen brunnit i förrådet och det verkar inte vara mycket som kan räddas där. Väldigt tråkigt eftersom det som finns i källaren till stor del består av saker från min och mina bröders barndom. Vi får se imorgon vad som går att rädda. Det är ju halva barndomen som ligger där.

Ny dag nya vänner

I dag har Elias varit hemma hos sin kompis Anton, han är 5 veckor äldre än Elias och en alldeles härlig kille. Har vi (o)tur kommer det här bli stans värstingar om några år. =) Pojkarnas mammor, dvs jag och Sofia är goda vänner sen dagis. Vi höll ihop stadigt hela dagistiden och lågstadiet. Har sen under mellan och högstadiet haft bra kontakt med varandra av och till. Sen började vi gymnasiet och vi gick olika vägar. Sen har vi gjort olika saker i livet och aldrig haft någon direkt kontakt. Men sen i höstas då jag fick veta att Sofia också skulle få barn tog vi kontakt med varandra och har nu hittat tillbaka till varandra. Är verkligen glad att det är just Sofia som fått barn så tätt inpå mig då vi är två tjejer som har väldigt lika syn på livet och samma värderingar. Kul med nya mammakompisar. Och bebiskompisar.

Latte tjejer

Hörde ett intressant samtal på tunnelbanan idag. Två killar 16-17 års åldern diskuterar om den ene killens klasskamrater. Han säger att han bara har massa tjejer i klassen. Juste säger polarn. Nää mena han på, för det är bara latte tjejer. Ok, va e latte tjejer då? Jo det är tjejer som bara har massa åsikter och försöker vara typ vuxna. Ahh, säger kompisen, åh så har dom typ iq guldfisk då eller? Nää asså dom e smarta lixom men dom försöker alltid vara så asså vuxna lixom. -ahhh okej!?!
Jag måste ha missat det här med lattemodet

Alla hjärtans dag idag! Min älskling fick godishjärtan. Och jag blev bjuden på middag och fick en fin bukett blommor. Funderarde tidigare idag på om han skulle komma ihåg dagen, det gjorde han uppenbarligen.

Idag har vi varit på promenad till Ålsten med min moster och kusin. Och alla barnen förståss. Finns ett mysigt fik vi brukar ta en paus vid. Får alltid så mycket  goda skratt med dessa damer. Sen åkte vi hemåt och handla present till min mamma. Hon fyller år på lördag och vi ska på kalas.

Emmaljunga vs Brio

Har kikat lite på nästa vagn Elias ska ha. Dem här lite enklare sittvagnarna. Då har jag två stycken att välja mellan. Emmaljunga Scooter och Brio Race. Scootern är snäppet bättre som vagn. Gillar looken på den. Men racern är enkel smidig och den färgen som jag alltid har önskat på en vagn(svart och mörkröd). Priset är desamma så det spelar ingen roll. Svårt val det här vi får se vart vi hamnar. Vilken hade du valt?

Idag har vi träffat sysslingen Lill Mille och promenerat runt i Fridhemsplan. Planen var en längre promenad men vi var inte klädda för detta väder som var idag så det blev lite inomhuspromenad så att säga.



Bilistidioter

Blir så upp över öronen arg när jag är ute och går. Så kommer man till ett övergångställe. Som man ska stannar jag och försöker söka ögonkontakt med bilarna som kommer så jag får nån signal som visar att jag ska få gå över. Men NEJ! Visa idioter till förare gasar istället och bara kör förbi övergångstället. Man borde ha en kamera och fota alla dessa typer så dem iaf  får en saftig böter. Och kanske kanske till nästa gång släpper dom mig över gatan.

I dag har jag och Lilleman varit i Vällingby med Jessica. Fikat knallat runt och litegranna shopping. Skönt att komma ut och röra lite på sig. Fast sällskapet är nog det bästa.

Massage

Ikväll har jag och Elias haft vår första massage stund. Mysigt att massera liten bebis, men också väldigt svårt. Han är väldigt stark och sprattlig så att få honom att ligga still är inte det lättaste. Men hans mjuka goa bebishud och underbara leende man får till gensvar gör att man kämpar vidare med dom små visparna till ben och armar.

Syssling, tremänning, småkusin, a-kusin, nästkusin och andra kusin. Alla dessa betyder samma sak. När två personer vars föräldrar är kusiner.

Var och hälsade på två pojkar idag. Elias sysslingar, eller tremänning eller vad vi nu ska kalla det. Oliver 1,5 år. En underbart busig grabb som man får både kramar och eskimåpussar av. Och lilla Milton 2 veckor gammal. Senaste tillskottet i familjen. Välkommen grabben!

Buddha

Har varit hemma hos mamma och bröderna idag. Där bor även Buddha. Bror och hans flickväns hund. Han är nog den coolaste killen i stan. När man kommer möter han en i dörren, med en sko i munnen. Spelar ingen roll vilken,bara han har en sko. Sen börjar han studsa på alla fyra och morra, vilket är hans glädjerop. När vi har hälsat och sansat oss slår vi oss ner i soffan för lite kaffe och kaka. Då kommer Buddha med och ska sitta mellan oss i soffan (tål att tillägga, Buddha är en större hund.) När vi tålmodigt tagit oss igenom fikat så får vi leka lite, och han är så rolig att leka med. Buddha är den busigaste kille jag känner, väldigt duktig och väluppfostrad med.

Sitter hemma i soffan nu och kollar Titanic. Bebis sover i soffan inlindad i sin filt likt en korv. Katterna har gått på kvällspromenad och vi har en stun av lugn. Go kväll!!

Tuttungen

Han är envis min Elias. Jonas var trött ikväll så han gick och la sig tidigt. Tänkte att lilla bebis kunde sova med pappa ett tag. Så jag tuttade honom till sömns som alltid. Tänkte att jag kunde få några timmar egentid så här på fredagkvällen. Men nej, Elias tyckte inte att pappa dög för kvällen, han har ju inga tuttar han. Så nu ligger mina finaste här i knät gott sovandes brevi sina trygga tuttar. Åh så envis,åh så underbar.

I dag tog vi en promenad till våran tant i Ängby. Hon hade bjudit in två andra tjejer som vi jobbat med. Och jag hade så ruskigt trevligt. Inger, du är en helt underbar människa och jag är så glad att jag fått lära känna dig. Hoppas vi kommer ses mycket nu under våren och sommaren.

Tanten

I morgon ska jag och hälsa på min favorit tant. En alldelds underbar tant som jag har jobbat tillsammans med, som gått i pension för ca 6 månader sen. Har saknat henne otroligt mycket sen hon gick i pension. Vi har haft lite sms kontakt sen i somras och sagt att vi ska ses men det har aldrig blivit av, så som det alltid blir. Men idag ringde hon och fråga om vi inte kunde ses. Och jag blev så glad när hon ringde. Tur att det är lite action i nån av oss iaf!

Idag hade vi ytterligare en besökare till Elias. Tant Anna va här och fikade. Härligt! Länge sen vi sågs på hemmaplan. Kul att man får se massa gamla godingar igen.

Vinna eller försvinna

När en tjej får barn brukar man ofta höra att många av vännerna försvinner. Man har helt plötsligt så olika liv så man glider ifrån varandra och slutar umgås.

Jag skulle vilja påstå att det är tvärtom för mig, jag har bara vunnit mer sen bebis kom. Jag har två tjejer som står mig nära om hjärtat. Båda skämmer bort mig nåt enormt. Den ena med saker till Elias, den andra med saker till mig. Och ni ska bara veta hur glad jag är att jag har er. Och sen bebisen kom har vi om möjligt mer kontakt.

Träffar min moster varje vecka eftersom hon också har små barn. Utan barn, massa jobb lika med mindre umgänge.

Min bror, vi har alltid haft en väldigt bra kontakt. Men efter bebis kommer han på spontanbesök och vi ses nu ännu mer.

En kollega/vän från jobbet, hon ska också ha barn vilken dag som helst. Och tack vare dessa så kommer vi umgås under mammaledigheten.

Har fått ny kontakt med 2 barndomskompisar som jag tycker väldigt mycket om. Hade vi inte haft bebisar hade vi nog inte tagit upp ny vänskap.

Så jag ser mig själv som en stor vinnare!

Bebis på rymmen

Jag är alldeles ensam hemma. Är det skönt? Verkligen! Är det läskigt? Ohh ja min lilla bebis ute i vida världen alldeles ensam! Fast det är inte så dramatiskt som det låter. Elias är på promenad med sin farmor, så lilla mamma får lite egen tid hemma. Och man ska nog vara glad att man får denna möjlighet till lite egen tid. Det är inte alla som har det så bra.

Sent ikväll så kommer våran saknade familjemedlem hem från sin affärsresa. Utbildning i Tyskland. Viktig-petter (sagt med glimten i ögat). Nästa gång tycker jag vi borde få följa med också, i utbildningsyfte. Lära sig lite om andra länder och så! :)

Fläskis

Känner mig precis så, som en fläskis. Som att jag inte har nån pli på mig själv.  Jag har ett ganska sunt och normalt förhållande  till mat och godis. Äter i normala mängder på normala tider. Trycker i mig lite gott saker i tid och otid. Men varje gång man tryck i sig nånting som nu, har ätit en minisemla (som man så klart får, man tom SKA göra det, det är ju fettisdagen), och efteråt känner jag mig som en riktigt onyttig jäkel som allt borde veta bättre. Man e ju inte riktigt normal...

I dag har jag och Elias varit på vår första mammaträff på BVC. Kul att få se lite bebisar i hans ålder, så lika men ändå helt olika. Fanns en tjej där som jag kände att det kan vara nåt för mig. Tror vi är ganska lika, ska bli intressant och se om jag har rätt.

Sen hade vi en gammal jobbarkompis på middag, han skulle komma och träffa Elias. Trevligt att ses eftersom det var länge sen sist. Elias fick massa beröm och man blir så varm och stolt inombords när folk berättat att ens barn är så fint.

Min svarting

Jo så e det, han e svarthårig och har fyra ben. Han går under namnet Sigge. Han är min katt och han är en terrorist, en värsting, en djävul. Fast denna skepnad tar han bara nattetid. Historien är som så att Sigge är den som bestämmer hemma hos oss, och om nätterna när han vill äta kommer han och säger till, då är det bara att gå upp och ge han lite mat. Ibland ligger det redan mat i skålen men det spelar ingen roll. Man ska upp och visa honom maten. När han vill gå ut kommer han och det är bara att släppa ut han. Och när han vill in så är det bara att släppa in honom. Och vad händer om man inte orkar och struntar i honom? Det börjar med att han ställer sig nedanför sängen och jamar, han kommer närmre och närmre, jamar högre och högre. Tillslut börjar han klösa på madrassen och sänggaveln. Så det är ingen ide att ignorera honom för han ger sig inte. Och samma sak när han ska in, han klöser sönder trälisten och fönsterkittet om han inte får sin vilja igenom.  Och så här är det varje natt. Wheter you like it or not.

Så kan man lära gamla hundar att sitta - IKKE!



Allting nytt

Nu ska jag testa nånting nytt. Att börja blogga. Hoppas bara att jag tar det här på allvar nu. Jag är nämligen duktig på att tycka massa saker, tex om du har en blogg måste du uppdatera den med jämna mellanrum. Mitt största intresse när jag surfar har på senaste tiden bestått av att läsa bloggar, så nu testar jag själv. Kanske är skitkul?!?

Nånting annat nytt i mitt liv är min bebis. 2 december 2007 11.32 blev jag mamma till min underbara Elias. Så risken är stor att det kommer att skrivas en hel del om honom och om livet som småbarnsförälder, för visst är det livets höjdpunkt. Med mig och Elias bor Jonas, pappa till Elias. Min kärlek.

Så för min del kommer det att ske massa nya spännande saker under 2008 och framåt

RSS 2.0