Billig middag

Efter Jonas sluta jobbet idag skulle vi åka till Ikea och byta en rullgardin som vi köpt till sovrummet som jag trodde var för stor. Men när vi kommit halvvägs och börjar prata om rullgardinen så visar det sig att Jonas ville ha en som var lite större än den vi har för han tycker inte den gamla helt täcker fönstret. Men istället för att vända så åker vi dit och käkar middag, jag och Jonas åt varsin Cesarsallad a 25 kr tallriken. Elias äter en köttbulletallrik för 16 kr. Elias äter en glass som ingår i priset vi dricker varsin latte a 10 kr. Överkomliga priser för en middag för tre, inte ens 100 spänn. Blev väldigt åksjuk när vi åkte bil så jag har mest legat på soffan sen vi kom hem. Är så skönt att slippa all disk och sånt skit som hör vardagen till.



Före hans klippning, en riktig kaluffs





Nyklippt snygging med fin bula i pannan


BOUNCE

Idag var det då äntligen dags. Jag, Jessica och Annika möttes på tunnelbanan som förde oss till Globen. Dagen då det skulle ske, det var dags för BOUNCE the last dance. 2 timmar och 40 minuter show. Jag skulle ha kunnat sett den en gång till, så underbart bra. När du inte tror det kan bli bättre så blir det det ändå. Bra plaster hade vi också, såg allting perfekt på scen, behövde knappt alls kolla på tv-monitorerna. WOW!

Efter Globen åkte vill Fridhemsplan och Helenes krog. Jessica bjöd på middag. God biff med massa olika såser och klyftpotatis till varmrätt. Marängswiss till efterätt. Och jag blev bjuden! (det var min julklapp, en utemiddag). Så idag är en dag som kommer göra mig glad lång tid framöver.

Turdag

Idag är det min turdag, efter middagen idag så gick familjen up och åt en glass på donken. När vi står och väntar på Jonas som skulle lämna tillbaka en trasig telefon (vår vanlig har ju gått sönder och för att snabbt fixa en köpte Jonas en sladdtelefon som den också gick sönder) och vad händer då? Jag hittar 500 kr på marken. Jag ser mig omkring men det finns ingen möjlig "tappare", och jag står och väntar men ingen som ger sig tillkänna. Så jag behåller pengen och köper oss en ny sladdlös telefon och lyckan är gjord. Det var ödet eller nåt som bestämde att det skulle bli så.

Helgen ligger framför oss och det ser jag fam emot väldigt. Imorgon ska jag träffa lite vänner som jag inte sett på jättelänge. Vi ska dricka kaffe och skratta och prata, Elias ska få följa med Camilla har en son som han ska få latja med. Och på söndag ska jag på loben och se BOUNCE-Last dance med systrarna Lööw, som jag har längtat. Vi åker in lite tidigare och strosar i centrum och sen showar vi. Killarna åker på kalas istället, inte så illa det heller. 

Frissan

I går gjorde jag slag i saken och efter dagis gick vi till frisören så vi kunde få nån sorts ordning på hans frisyr. Sa till frisören att han tycker det är jobbigt att klippas och att vi haft dåliga erfarenheter från tidigare frisörbesök. Och det var han vädligt förstående med och det gick jättebra den här gången. Han skulle inte alls ha capen på sig så det var hår överallt, han var rädd för trimmern och för stolens höj och sänk makkapär men bortsett från det så gick det bra. Han fick en klubba att äta på under operationen och den var till hjälp. Mamman fick springa och skölja den typ 15 gånger. När vi var klara där gick vi och åt en glass som jag lovat han innan och så gick vi och köpte oss en varsin fryslåda mat som vi sen gick hem och åt.


Sparkcykel

Snart sovdags för mitt lilla bus men först ska vi ge oss ut en sväng och testa sparkcykeln!

Slödag

Idag har vi haft en slappardag. Efter frukost gick Elias och Jonas på en promenad och jag städade lite. När dom kom hem så hoppa vi alla ner i soffan och vila i 2 timmar, så skönt så skönt. Jonas fixa iordning i köket och så gick vi ut på gården och grilla hamburgare och lekte. Vi var väl ute i två timmar. Det blev en tidig middag och när vi kom in så byggde vi med Doplo. Sen tog vi ett bad och avsluta kvällen med lite fil och flingor. Men den största höjdpunkten på hela dagen var när min lilla fis kommer springandes till mig när jag ligger i soffan, han hoppar upp och så säger han -Mamma, Ias älkar dej! Jag blev så rörd så jag nästan börja gråta.

Ska nu leta lite i Per Mobergs receptbank. Tänkte testa laxen han gjorde i sitt senaste program.

Och veckans projekt är att försöka få Elias till en frisör. Drar mig lite för det bara, han verkar inte speciellt förtjust i det och vår första frisörupplevelse var ju inte så bra, får väl locka han med en glass eller donken eller nåt sånt. Det andra är att hitta en färg till väggen i köket, vår husvärd var här och kolla vår enorma hål vi har i väggen i köket. Det satt en hylla där en gång i tiden, men väggen bär inte för att det ska kunna vara en hylla där. Och det tyckte han var nåt vi ska stå för själva, men det tycker inte vi. Jaja det kunde varit värre, det öär ju bara lite spackel och färg på en fondvägg. Värre är om man ska tapetsera ett helt rum eller så.

Och så har jag fått massa små små prickar på händerna, var till läkaren i fredags för att få lite allergimedecin och fråga då om dessa, hon trodde det var pga allergin och att det skulle gå bort nu när jag börjar med medecin. Men det har det inte gjort, det har blivit mer och dom har börjat klia lite. Få se om jag behöver gå tillbaka och kolla upp vad det är.

Ingen data

Min data ville inte starta häromdagen. Så jag har varit utan data ett tag, på gott och ont. Jonas har som tur fixat till den men det är lite kvar och göra. Vi prata lite idag om att möblera om i vardagsrummet idag. Ska prata mer imorgon och se hur vi ska göra och om det blir av. Spännande iaf! Nu ska jag se min film, e ju Millenium nu.

Grillen

Jonas har varit ledig idag och jobbat med bilen hemma. Så när jag slutade kom han och hämta mig. Åkte och hämta lillfisen och så åkte vi till Barkarby skulle kolla på lite skor och andra smågrejjer. Men vi har insett att göra det med Elias det lixom bara går inte. Han var i butiken i ca 2 min, sen sticker han iväg. Och att bara jaga honom är ett jobb i sig. Så vi gick till en lekställning dom har där där han fick leka lite sen åkte vi till grillen hemma och käkade middag.

Nästa gång tänkte jag droppa av honom hos exempelvis mamma så kan vi få gå och kolla våra butiker i lugn och ro. Det går inte annars helt enkelt. Kanske till helgen om vi har tur.

När vi kom hem så rensade jag och Elias bland alla våra skor. Slängde ett gäng med gamla skor och Elias skulle knata runt med mina skor och testa sig fram till vilka han gilla bäst. Sen hjälpte han mig med tvätten. Han är duktig på att fylla maskinen och starta den.

Sen var det myskväll, lite saga och när han somna te i soffan.

Söndagen

Efter frukost och morgonbestyr så bestämde vi att vi skulle åka och byta akvariet. Packar in oss i bilen och åker, men Elias somnar innan vi kommer fram så vi bestämmer att han ska få sova klart. Så vi åker och käkar en varsin kebab jag och Jonas. Dock var det ingen kebab att hänga i gran. 50 spänn skulle dom ha och brödet var så mjukt och tunt att den var ingen ting kvar av det då jag börja äta. Det var bara en sörja som man åt så gott det gick av. Iaf, vi åkte vidare och stanna på en Statoil där vi köpte kaffe och bulle. Fika vid bilen i solen och Elias vaknade. Han fick en risifrutti och så åkte vi till Zoo och bytte vårt trasiga akvarium. He och lämna av lådan och hämta lite kläder till Elias. Vi skulle åka till Mulle Mecks lekpark och leka lite. Han hade jätteskoj och vi passa på att stå i solen och njuta lite. Efter nån timme så packa vi in oss bilen igen, åkte till ELgiganten och kolla. Men insåg snabbt att det var ingen ide. Ett sånt stort varuhus är som gjort för att springa och gömma sig på. Istället så åkte vi till matafären, köpte middag och åkte hem. Lång och intensiv dag och vi somna gott den kvällen.

Dop

Har precis kollat klart Milleniumfilmen. Den är bra, riktigt bra!

Idag har vi varit på dop, mitt kusinbarn Robin döptes i Essinge kyrka. Elias va så söt, när klockorna ringde innan ceremonin började så säger han högt i kyrkan, -DET JINGER?? HALLÅ!??! Det småfnittrades en hel del då sötunge. Innan det hela var slut fick jag gå ut med han för han var så trött. Rulla han lite i vagnen och han somna utan problem. Så vi kunde njuta av fikat i lugn och ro utan att behöva jaga runt efter busen. När han sen vakna fick han lite mat. Det var sen dags för presentöppning, av oss fick han en månadssten i en kedja till halsen och kläder och en nalle.

På väg hem stanna vi på Bromma Zoo och skulle köpa lite nya grejjer till akvariet. Det sluta med att vi köpte nytt akvarium istället. Vi kom hem och Jonas har varit så duktig och kämpat med att tömma och rensa det gamla. Så när vi nu packar upp det nya och ska ställa fram det är en ruta helt spräckt. Trist! Så det var bara att packa ner och åka tillbaka och byta imorgon.

Doppresent

Idag har jag å lilleman haft en mysdag. Vi knalla hem från dagis och stanna och lekte lite i sandlådan. Hemma så var dte lite soffkramar. Sen gick vi till köket och stekte pannkakor och koka soppa. Mamman åt massa pannkakor, Elias var inte lika sugen. Han har fått nån fix ide att han ska sitta i knät och äta och allt var det är, och eftersom han inte får det vill han inte äta mat. Så han åt en pannkaka, jag åt fyra. Jonas var på möte idag så han kom hem senare. Efter maten hoppa vi ner i badet, sen dega lite lera. Välling och sova.

Imorgon ska jag på jakt efter en doppresent. Blir dop på lördag av mitt kusinbarn.

Å idag skicka jag tillbaka Elias regnställ jag köpte på Gekås då det var ett hål i byxan. Ska bli intressant hur det går, om jag får igen nåt nytt eller om dom försöker laga det, eller rent av skickar tillbaka det.


Annandagen

Påskledigheten har nått sitt slut. Blandade känslor med det, det är så gött å va ledig och jag har ju som sagts inte det roligaste jobbet i världen. Men vardagen e också bra med rutiner om inte annat för lilleman som behöver aktiveras lite. Idag har det inte skett många knop här hemma. Har haft en sprängande huvudvärk som inte ens alvedon har kunnat bota. Vi har iaf dammsugit och badat, sen har jag nästan bara legat på soffan. Vi gick till pizzerian och köpte pizza till middag, det är ungefär det.

Igår hade vi en så mysig dag. Vid halv tolv kom familjen Berglund hit och vi packade ihop picnicväskan och gick ut på gården och grillade korv i solskenet. Kaffe, saft och kakor hade vi också såklart. Vi va ute i 2.5 timme och barnen lekte så gott innan tröttheten sköjde över och det var dags att gå hem och vila. Elias somna på stört vi kom hem och sov gott i två timmar. Sen hade vi myskväll hemma.

När jag och Elias nattar ikväll så ropar han efter ett tag. -Pappa Nälla!!?? -Ja -Hämta nuttnis tudde, nälla!
Hur gullig e han inte, och väluppfostrad. Och så har han börjat öva pottan i helgen. Stora killen!


Med barnasinnet kvar!

Erik & Elias med papporna




Påsk

Påsken har kommit. Äntligen långledig. Har vart ledig måndag. Jobbat tis-tors och så ledig igen, underbart. Så eftersom Elias och Jonas började sin ledighet redan i torsdags hämta dom mig när jag slutade. Vi åkte till BBiltema, Bauhaus, Ica maxi, Jula, Rusta och så Ikea för att sen åka hem. Hade lite ärenden att uträtta. Sen så blev det hem och soffan.

I går långfredag så var vi hemma och pulade lite på morgon/förmiddag. Sen så bjöd vi in oss till Jessica på kaffe och bulle. Satt där och snacka skit, kolla lite Teletubbies och Pingu och Jonas fixa lite data. Sen åkte vi över till mamma som bjöd på påskmiddag. Det var god Jansson, lax, sill, köttbullar, must ja allt det gamla goda hederliga som det ska vara. Elias fick ett fint påskägg av mormor med godis och leksaker. Vi kom hem lagom till en film på femman. Elias somna enkelt i sin säng. Och jag han väl se 30 min på filmen sen sov jag med gott i soffan. Jonas var så snäll och bädda ner mig i sängen då.

Idag ska vi iväg till morbror Lasse och äta mer påskmat och träffa tjocka släkten.

RSS 2.0