Tallinnkryss

Efter jobb i fredgas tog vi tunnelbanan till Gärdet och Värtahamnen. Där låg Baltic Queen och vänta på oss. Väl på båten installera vi oss i hytten. När båten lämnat hamnen gick vi en runda och kolla utbudet på båten. Köpte lite dricka och snacks och gick och tog det lugnt i hytten nån timma. Sen väntade en härlig buffe. Efter 2 timmars mat var vi så nöjda.

Lördagen började med en härlig frukostbuffe. Mätta och belåtna gick vi iland i Tallinn. Knallade runt i Gamla stan, åt lunch och gick i lite affärer inne i stan. Tog en fika, handla lite på stormarknaden och gick sen på båten igen. Efter en timmes sömn och dusch avgick båten. Den kvällen valde vi en restaurang som hette Grill House. Jag åt en ananasglacerad kycklingfile. Jonas tog en oxfile på lavasten. Det visade sig vara en spännande rätt. Han fick in en lavasten som var 400 grader varm. På denna sten får han själv steka sin köttbit och äta den allteftersom. Han var helnöjd. Kaffe drack vi i pianobaren och avslutade sen kvällen med tax-freeshopping.

Söndagen var det samma härliga frukostbuffe som kicka igång dagen. Sen var det dags att packa ihop och åka hem och hämta trollungen som vi saknat.

Det tråkiga med resan var att jag hittade en tidning om vad man gör i Tallin på hemresan. Det var ett ställe jag hade velat besöka som vi hade åkt till om jag bara hitta denna tidning på ditresan och inte hemresan, men men vad gör man...

Å tack snälla mamma som tog han om vår trollunge så vi kunde åka iväg. Han hade haft det så bra hos mormor och det känns tryggt att veta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0